Şimdi Ara

Dragon Ball Fan Club (Sohbet/Bilgilendirme)(DISCORD Server'ı Açıldı!) (5 kişi olduk!) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
722
Cevap
11
Favori
25.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Mart ayına kadar nasıl sürecek nasıl uzatacaklar çok merak ediyorum. Jirende bi halt var ama en çok onu merak ediyorum normalde bir karakterin fırsatını bulduğu anda rakibini elemesi lazım ama adamda tık yok. Neden meditasyon yapıyo orası yeri değil sonuçta.
    Bir başka plan var ama ne. Şu 30. manga çıktı ama tr ve ingilizcesi hala çıkmadı çıksada jiren hakkında 3-5 bişey öğrensek.
  • Jirenin meditasyona başlaması tamamen senaryo açısından. Goku recovery olup tekrar jirenle dovusebilsin diye. Ama Jiren harbi çok orijinal bir karakter. Dönüşüm üstüne dönüşüm , şekilden şekile giren durmadan guclenen karakterlerden sonra çok iyi geldi açıkçası. Yalnız nasıl yenilecek merak ediyorum, narutodaki madara olayı gibi bir sacmalik yaşanmaz umarim. Ki jirenin sınırları çok daha ileri gibi ultra instinct yetmez jireni indirmeye. Açıkça söylendi yıkım tanrısı belmoddan bile daha güçlü Jiren.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30.manga sayısından sonra emin oldum ki turnuvayi kesinlikle 11.evren kazanicak. Jiren kaybetmez. Çünkü jirenin super dragon ballardan dilegi %95 ihtimalle silinen evrenleri geri getirmek olacak. Adam gercekten Dragon ball evreninin supermani çıktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    30.manga sayısından sonra emin oldum ki turnuvayi kesinlikle 11.evren kazanicak. Jiren kaybetmez. Çünkü jirenin super dragon ballardan dilegi %95 ihtimalle silinen evrenleri geri getirmek olacak. Adam gercekten Dragon ball evreninin supermani çıktı

    DBS Manga 30


    Ne olduğunu bende merak ediyorum. Adamın insanları ve barışı koruma dileği o kadar öncelikli ki turnuvaya katılmayı bile istemiyor diğer evrenlerin silinmemesi için. Belmod ise Super Dragon Balls ile dileğini yerine getirebilirsin diye gazlayıp turnuvaya katılmaya ikna etmeye uğraşıyor. Bakalım bunun altından ne çıkacak. Ben yinede Jirenin gücü ve geçmişinde karanlık bir şeyler var diye seziyorum. Nasıl olurda yıkım tanrısından güçlü ve mng ustası olabilir? Mesela Hit'i ele alalım. 6. ve 7. evren turnuvası sonunda evrenler arası seyahat dileğini gerçekleştirmek istiyordu. Bu adam 1000 yaşında, hiç güçlenmeye ihtiyaç duymamış, belki sınırlarını aşmak belki daha fazla iş bulmak için evrenler arası seyahati istiyordu fakat ne onu bulunduğu evrende zorlayıp güçlenmeye itecek ne de mng öğrenmesine sebep olacak bir şey bulamamış. 1000 yıl diyoruz abicim, bu adam yıkım tanrısını da o tanrının güç sınırını da illaki biliyor. Hit'in bunca zaman bu güç limitinde takılı olması ve Jirenin bu sınırların çok ötesinde olması garip geliyor.




  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Hit, bir suikastci. Sahip olduğu olağanüstü güç ona zaten yettiği için daha ilerisine sahip olmaya ihtiyacı yoktu. Ama Jiren mutlak barışi arzulayan bir karakter. Bu kadar kutsal bir amaç için de yenilmez bir güç lazım. Buyuk ihtimal Jiren bu amaç için durmadan güçlenen bir karakter. Geçmişte kötü şeyler yapmis olabilir ama göreceğiz. Mangada Jiren cidden melek gibi birisi. Son derece normal konuşuyor. Animede fazla soğuk, Android gibi adeta. Kotu adam izlenimide bırakıyor animede. Anime ile manga arasinda bu kadar fark olması cidden hoşuma gitmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jiren daha önce silinmiş evrenlerden birisinde yıkım tanrısı olabilir. Bu olağanüstü gücünü de oraya bağlayabiliriz. Kendi evreni silinirken bir şekilde 11'inci evrene kapağı attı ama ölümlü hale geldi diye umut ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya zaman geçti ama daha önce söyleyen oldumu bilmiyorum. Zamasu olayı çok saçma bitmedi mi sizcede? Olaya zenou el attı zamasu o şekilde yok edildi. Yani bizimkiler yenmedi. Ortada baya haksız bir galibiyet var olduğunu düşündüm izlerken zenou yani bu boru değil. Rakip kim olursa olsun zamasunun 100.000 katı güçlü biri olsa bile yine yok olurdu zenou karşısında..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dragon ball fanları mutlu artık. 2. mutluluğuda 2. evren yok olduğunda yaşayacaz.
  • Bu iki bölüm benim için harikaydı. Çünkü kefla ve ribriannadan kurtulduk oh be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bolumu beğenmedim. Kefla dan sonra ribrianna dan kurtulduk bir tek burası iyi oldu. Diğer evrenlerin Kadın karakterler sinir bozucu onlardan kurtulduk. Bir sonraki bölümün isminde de anlaşılacağı üzere iki tane evren silinecek u2 ve u6 dan kurtulacagiz.Ben asıl şu farenin evrenini merak ediyorum 2 tane görünmeyen savaşçısı var. Bir de biraz Frieza yi gösterseler. Frieza neredeyse hiç enerji harcamadi hasar görmedi. Kimseye karışmadan son kalan goku yu haklayip super dragonball lari mi kullanacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleri sara sara izledim son bölümü. Bundan sonra ki bölüm de öyle olacak büyük ihtimalle. Beklentilerimi zerre kadar karşılamıyor DBS şu aralar. Ciddi ciddi Z serisini mumla arıyoruz. O dehşet, ölüm korkusu, ölümüne savaşlar, sınırların zorlanması, hey gidi hey..
  • Kesinlikle turnuva bitmeden birşeyler olacak. Çünkü goku şuan tamamen tükenmiş durumda, turnuva bitimine 15 dakika var. Senzuda yasak yani gokunun recovery olma ihtimali yok. Jiren gibi bir canavar ise tam gücünde şuan enerjisi tam. Aynı buu sagadaki turnuva da olduğu gibi bu turnuva yarın kalacak gibi hissediyorum ve yeni bı olay döngüsü başlayacak. Yada tükenmiş golü olayını şöyle.halledebilirler. vegeta ultra instinct e başarısız oldu. Çünkü goku gibi savunmaya yoğunlaştı. Büyük ihtimal ultra instinct kişiden kişiye değişen bir guc. Yani aynı anda hem atak hem savunmada usta olamiyorsn. Yani goku savunma olarak bu güce hakim olucak, vegeta ise ultra instinctin atak yönünde usta olacak. İkisi vegitoyu olusturdugunda beerusun bile yapamadığını basarıp ultra instinctte tam usta olup jirenle kapışacaklar. Yani ultra instinctte ustalasmanin tek yolu vegitoyu oluşturmak bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 119.bölüm özeti geldi. spoiler yemek istemeyen okumasın




    An invisible enemy! Universe 4's surprise attack!

    With the annihilation of Universe 6, the Tournament of Power has entered its final stage! Universe 4 now begins a surprise attack against Universe 7! How will Goku and co. face this invisible enemy?!

    böylece bu hafta sonu gelecek olan 118.bölümde ya da 119. bölümün başında 6.evrenin yok olacağı kesinleşti. 2. evrenin de silinmesi bekleniyor 118.bölüm ile ama belli olmaz. 4. evrenin görünmez savaşçısı da devreye giriyor artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdlsln -- 30 Kasım 2017; 14:54:5 >
  • 4. evrenin görünmez savaşçıları evrim veya fusion yaparak predator tarzı, jiren kadar güçlü bir varlığa dönüşse tadından yenmez.
  • bu arada toriyama'nın saikyo jump'ta bir soru cevap etkinliği olmuş. özellikle bir saiyanın nasıl super saiyan olabileceği, super saiyan efsanesinin ve super saiyan god efsanelerinin arka planını, gerçekte olanlarını Toriyama açıklamıştır. Önemli noktaları ingilizceye çevirilmiş ve 6.evren saiyanlarının neden bu kadar çabuk super saiyan haline geldiğini belirli bir mantık çevresine oturtmuşlar.

    kaynakları verelim: https://www.reddit.com/r/dbz/comments/7gjmlq/saiky%C5%8D_jump_tidbits_from_toriyamas_saiyan_qa/

    Dragon Ball Fan Club (Sohbet/Bilgilendirme)(DISCORD Server'ı Açıldı!) (5 kişi olduk!)


    Dragon Ball Fan Club (Sohbet/Bilgilendirme)(DISCORD Server'ı Açıldı!) (5 kişi olduk!)


    Kabaca anlatılanları özetlersek, super saiyan olmak için S-cell denilen hücrelerin yeterli miktarda olması gerekiyormuş. Bu da her saiyan da yeterli miktarda olan bir şey değilmiş. S-cell'lerin yeterli miktarda olması için etkili olan iyi bir kalbe sahip olmakmış. ayrıca yaşanılan gezegenin huzurlu olması da iyi kalpli olmaya etken olduğunu da belirtmiş. S-Cell'lerin yanında kişinin belli bir güç seviyesine de ulaşılması gerekiyormuş. Bunlar olduktan sonra öfkeyi de kullanarak forma erişilebiliyor. Yeterli güç seviyeyi + yeterli S-Cell(iyi kalpli olmak önemli, yaşanılan gezegenin huzurlu, yaşaması kolay olması) + öfke formülü ile super saiyan olunabiliyor yani.

    Bu açıklamalar ışığında vegeta gezegeninde olan saiyanların neredeyse hepsinin kötü kalpli insanlar olduğunu biliyoruz. o yüzden yeterli s-cell'leri bulunmamakta. Goku'nun neden en önce super saiyan olduğunu da açıklıyor bu durumu. kafasını çarpmasından beri iyi bir kalbi olduğunu biliyoruz. yeterli güçlenmeyi de zamanla kazandığını da görüyoruz. ilk başta vegeta'nın neden super saiyan olamadığını da anlamak mümkün. Dünyaya gelene kadar kötü kalpli olması, goku ve bulma ile tanıştıktan sonra kötü kalpli olmaktan çıkması, dünya ortamında yaşaması içindeki s-cell miktarını arttırmış, belli bir güç seviyesi ve gokunun super saiyan olmasına olan öfkesi ile super saiyan olabilmiştir. Goten ve Trunks konusunda ise babalarından yeterli miktarda S-cell alabildikleri için hemen super saiyan olmayı başarmışlar. yani doğuştan şanslılar. Farkındaysanız goten ve trunks doğmadan çok önce vegeta ve goku super saiyan olmuştu. gohan konusunda ise babasından yeteri kadar s-cell miras almaması nedeniyle zamanla s-cellini arttırdığını(iyi kalpli, dünya ortamında yetişmesi) ve böylelikle çocuk yaşta super saiyan olduğunu söyleyebiliriz.

    6. evren saiyanları için de bu durum yeterli açıklamayı oluşturuyor. cabba olsun kale olsun zaten iyi kalpliler. bulundukları gezegenin ortamı iyi, huzurlu. sadece bu formun var olduğunu bilmiyorlar. vegeta'nın cabba ile karşılaşırken temel halde nereyse baş başayız demesinin güç seviyelerinin iyi durumda olduğunu gösteriyor. sadece öfke ile bunu açmaları yeterli oluyor. caulifla diğerleri kadar iyi kalpli olmasa da kötü kalpli, önüne geleni yok edecek nitelikte bir hali olmadığı için yeterli s-cell'e sahip olması mantıksız değil. dövüş gücü de iyi. bu durum da onların kolayca super saiyan olmalarını açıklıyor.

    Bir de efsanevi super saiyan ve super saiyan god konuları ile ilgili de açıklaması olmuş. O da kabaca şöyle;

    Bir bakıma ikisi de aynı kişiymiş. uzun zaman önce vegeta gezegeninde yaşayan saiyanlar arasında adaletli, iyi kalpli olan Yamoshi isimli bir saiyan varmış. 5 arkadaşı ile diğerlerine düşman olmuşlar. Diğer saiyan savaşçıları bunları köşeye sıkıştırınca Yamoshi super saiyan olmuş ve dövüş tarzı ve gücü diğer saiyanları şok etmiş. Tabi sayıca çok üstün olan saiyanlara karşı yorgun hale düşmüş ve en sonunda kaybetmiş. Ancak bu efsanesinin başlangıcıymış. Daha sonra Yamoshi'nin ruhu 6 tane iyi kalpli saiyanı yeni bir kurtarıcı olan super saiyan god'u bulmak için aramaktaymış ve başı boş gezmekteymiş. Bu noktada beerus'un gördüğü rüya için ise rüyasında Yamoshi'nin ruhunu fark etti, reaksiyon gösterdi ve rüyasında super saiyan god ismini ve cismini gördü. Tabi 6 iyi kalpli saiyan gerektirdiğine ilişkin bilgi ise Namek kitaplarında yazılı idi. ve o zaman bu bilgiyi kaydeden namekli bilgin ise de Yamoshi'nin ruhunun duygularını paylaşan, onu anlayan kişiydi.

    şeklinde bir hikayesi var. tabi bazı şeylerin (özellikle super saiyan god konusunun) üstü kapalı. ileride özellikle Yamoshi ile alakalı bir hikaye, bir manga, bir film bile görülebilir. Tahminim dbs'den ayrı olur bence. spin-off tarzı bir şey mümkün. isterlerse yaparlar ayrı mesele.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdlsln -- 30 Kasım 2017; 16:15:37 >




  • Peki bu hikayelere bizden yada yabancılardan inanıp kabul eden varmı acaba?
  • wolverineon W kullanıcısına yanıt
    inanma konusu ne acaba. akira toriyama'nın kendisi bunları söyleyen. serinin çizeri bunu söylüyorsa yanlış olmasının imkanı yok zaten. başta dedim. adamla soru cevap yapmışlar. o da merak edilenleri cevaplamış.
  • O değil, fanlar bu açıklamalardan tatmin olmayacaktır onu diyorum.
  • 118 bölümün son sahneleri üzdü gerçekten her şey bu meleklerin başının altından çıkıyor. Umarım oyunları başlarına yıkılır goku tarafından..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım 4.evrenin görünmez savaşçıları bütün Ringi supurucek. Görünmez, hissedilemez saldırıları var. Büyük ihtimal sadece MNG kullanıcıları kurtulabilicek bu savascilardan. Onlarında kim olduğu belli goku ve jiren :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.