Şimdi Ara

Dpi/sensitivity oranini tartisalim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pro cod2 oyuncuyum hani turnuvalik oyuncu degilim belki ama turnuvalara katilan adamlardan 5-10 fragim eksiktir tdm de o kadar.

Normalde 5.5 sens 800 dpi oynrdim carpinca 4400 gibi bir hiz cikio

6400 dpi ve 0.7 sense ayarladim fragimda degisme olmadi ama dpi arttirinca mouse daha gec hareket ediyor sanki mantigen oyle degil ama sanki saga kaydirinca daha gec algilio

Simdi biri tam olarak

1 sens 4000 dpi ile
    4 sens 1000 dpi farkini aciklayabilir mi

İkiside elimizi esit mesafe hareket ettirdigimizde esit yol aliyor mantigen farketmemesi lazim
    Ama bildigimiz cogu pro oyuncu 400 dpi kullanio neden aceba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sens yazılımsal, dpi donanımsal hızlandırmadır. dpi yükseltince geç hareket etmesinin sebebi o değerin şişirme olmasıdır, eğer hız aşırtmasız gerçek 4000 dpi olsaydı bu sıkıntıyı yaşamazdın.

400 dpi kullanımının yaygın olması da eskiden fareler 400 dpi standart ve gerçek değeri yansıtıyordu.
  • Peki yuksek dpi ya guven olmuyorda yuksek sens guvenli midir bir yerden sonra sensitivity de sapitio mu

• evet ama oyuna ve fareye göre değişir, benim bildiğim sadece cs'de 3.20 üstü sapıtıyor.
  • FPS oyunlarında hitbox mevzusu çok önemli olduğu için düşük dpi düşük sensitivity kullanılmasının gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle tam hedefi, istediğiniz yeri daha rahat bir şekilde vurabilirsiniz. Çoğu yerde olacaksa yüksek dpi düşük sensitivity olsun diyorlar bu olay hakkında pek bir bilgim yok. Ben 400 dpi 1 sensitivityde oynuyorum cs:goyu. Yüksek sensitivity yüksek dpi ayarlarından birisi olduğunda istediğin yere götürmek çok zor oluyo sonuçta hassasiyet arttığı için belki ben mouse u 1 mm hareket ettirmek istiyorum ama dpi ayarım veya sensitivity ayarım yüksek olduğu için 1mm oynamıyor da mouse en küçük dokunuşumda 2 mm oynuyor bu da benim hedefe ulaşmamı zorlaştırıyor.
  • Valla dusuk sens dusuk dpi oynayanlarin el hareketlerine bakiomda adam bi oyunda 1km hareket ettirio elini resmen 180 derece donmek icin nerdeyse 10cm hareket ettiriyo elini yuh artik.

• öyle alışmışlar, sen de alışsan aynısı olur. yüksek dpi düşük sens daha iyidir ama dpi stabil olmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Freq ile refresh farki nedir
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cpi değerinde en kral mouse sensörünüde kullansanız 1600 değerini geçmemenizi tavsiye ederim. Bunun dışında ne kadar düşük sens ile oynar ve alışırsanız o kadar başarılı olursunuz.
  • Sensörlerde doğal çözünürlük dediğimiz bir olay vardır buna yakın ve bundan fazla değerlerde noise dediğimiz kirlilikler çıkıyor ve algılama da yanlışlıklar oluyor. Bundan dolayı düşük dpi yüksek oyun içi çarpanı daha keskin sonuç veriyor. Ek olarak farelerde ivmelenme vardır. Bunu mousepadin solun sağına A kadar mesafe alırken ( yavaş hızda ) hızlıca çekince ivmelenme yaratıp farklı daha uzak bir A+B mesafesine gitmek diye biliriz. Bunu windowsdan kapatmak yada oyunlardaki RAW girişi ile kısmen azaltmak mümkün ama burda da sensör yapısı etkilidir. Son model lazer mouselarda bu oran çok çok düştü ama tamamen sıfır için infrared optik fareleri kullanmanız gerekiyor. Gerçekten etkili mi derseniz. G600 ile h1z1 150 saat kadar battle royal oynarken hiç bir duran hareket eden nesneyi dürbünlü tüfek ile vuramamışken naos 7000 ile 2. Oyunumda elime ilk kez geçtiğinde isabetli atış yapabildim. Yani sensor kalitesi kesinlikle önemli. Piyasada benim bildiğim sağlam sensörler. G502 - deathadder chroma ve bir önceki - mionix 7000 serisi - corsair m45 yanlış hatırlamıyorsam bu fareler ama dikkat edin bu fareler her yüzeyde çalışmaya uygun olmayabilir uygun mousepad şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Chromadansa rat 7 aldim razer mouseler avuc icini dolduruyor o yuzden tercih etmiyorum dusuk dpi da lazer sensor kalitesinin etkili oldugunu sanmiyorum quake 3 u okuz gibi oynayan arkadas var railgun serverinde acik ara birinci kullandigi mouse lazer bile degil logitech in eski bir optik mouse si

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.