Şimdi Ara

Download hızında sorun yok ama UPLOAD HIZ sorunu (Atheros AR5B97 ve Huawei HG253S içerir )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Packard Bell LV44HC-603 TK model dizüstü bilgisayara sahibim.

    Üzerinde Atheros AR5B97 wireless kartı var. Modem olarakta Superonline'nin verdiği fiber modemi kullanıyorum, Huawei HG253s )

    Bilgisayarımdaki wireless kartının "N" desteği var muhtemelen çünkü 144.4 Mpbs ile bağlanıyorum. Modemde ise N desteği olduğundan eminim.

    Superonline'nin 25 Mbit fiber internetini kullanıyorum.

    İnternete büyük boyutlu dosya yükleyeceğimden ötürü, Superonline'nin sadece 24 saat için geçerli olan 100 mbit upload pakedini satın aldım.

    Yani şu anda 25 Mbit Download, 100 Mbit Upload hızına sahip olmam gerekiyor.

    Sorun şu ki, Wireless ile bağlanınca ( Modemin dibinde veya modemden uzakta olmam fark etmiyor ) , download hızım olması gerektiği gibi 25 mbit, hatta 30 mbit dahi görüyorum hız testlerinde ve gerçektende 2-2.5 mb / sn ile download yapabiliyor. Ancak Upload hızım, 15-20 Mbit arasında değişiyor. Superonline'nin 100 mbit upload pakedimi aktifleştirdiğinden eminim çünkü hem telefonuma mesaj geldi hemde arayıp teyid ettim.

    Ancak ne zaman ki Ethernet yoluyla modeme bağlanıyorum, o zaman gene 25-30 mbit download hızı ve 80-85 Mbit upload hızı elde edebiliyorum.

    Burası çok ilginç. 4 kat fark ediyor Wireless ile Ethernet arasında upload hızım.

    Evet, wireless'ın belirli şeylerden etkilendiğini biliyorum. Sonuçta kablosuz bir bağlantı pek çok faktörden etkilenebilir. Diğer cihazlarla etkileşim vs.

    Ama madem öyle neden Download hızım etkilenmiyorda, Upload hızım 4 katı fark ediyor?

    Eğer bir etkileşim söz konusu ise o zaman Download hızımında Ethernete göre farklı olması lazım değilmi? Yani Ethernette 25-30 mbit download hızı elde ederken Wireless'da 5-10 mbit elde etmem lazım buna göre ama böyle bir şey söz konusu değil.

    Superonline'yi aradım, uğraştık epey ancak olmadı, arıza kaydı açtı yetkili, cevap bekliyorum. ( Superonline'dekiler modem hakkında yeterince bilgi sahibi olamayabilirler diye düşünüp direk Huawei Türkiye'den destek almaya çalıştım, ancak Huawei yetkilisi kendilerinin modemlere destek vermediklerini açıkladı. Son kullanıcıya direk modem satmıyoruz, Superonline gibi firmalarla anlaşıyoruz onlar tüketicilere modem veriyorlar , bu sebepten ötürü teknik desteğide onlara ait dedi )

    Beklerken birde buraya danışmak istedim , malum forumda çok bilgili insanlar var.

    Sizce sorun neyden kaynaklanıyor?







  • Arkadaşlar hiç bilen yokmu ?
  • Nolursunuz bir yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.