Şimdi Ara

download bilgisayarıma linux tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımın özellilkeri şunlar

intel celeron 2.4 ghz
    asus p4vp-mx anakart
    onboard ekran kartı
    512mb ram
    160 gb hdd

şimdi ben buna xp kurdum sadece içerisinde utorrent ve teamviewer programları mevcut istegime baglı jdownloader i de kullanıyorum bilgisayar yeri geldiginde 7-24 calısıyor ancak xp de malum virüste giriyor kasmada yapıyor bazen sorunlar cıkarıyor. benim istedigim temiz şu saydıgım 3 programı calıstabilecek ve baglandıgım zaman kasmayacak bi linux sistemi. konulara baktım ancak benimkullandıgım amacla kullananı pek görmedim yada gözüme carpmadı emin değilim. xp de usb 1.1 ile aktarım yaptıgım için cok yavas geliyor linux da 2.0 olsa cok hızlı ve güzel olur benim açımdan. virüs olmayacagı için harici de baglayabilirim. sizlerin tavsiyesi ne olabilir acaba ?

• Crunchbang'ı deneyebilirsiniz. Openbox masaüstü ortamı ile gelir, oldukça sadece ve hafiftir.

http://crunchbanglinux.org/wiki/tr/kurulum_rehberi

Utorrent yerine Deluge'yi kurabilirsiniz. Teamviewer'ın .deb paketi mevcut. Jdownloader zaten kurulum betiği yardımıyla yüklenebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 27 Temmuz 2013; 22:23:18 >
  • hız olarak deluge utorrent kadar hızlımıdır kullanmadıgım için soruyorum ve cahilce olmazsa tabiki yine kullanmadıgım için soruyorum .torrent dosyalarını açarmı bu program açarsa zaten sorun olmaz kullanırım ?
  • Deluge'nin Utorrent kadar hızlı olup olmadığını bilemiyorum. Linux tarafındaki en beğendiğim istemci Deluge'dir.
    Torrent uzantlı dosyaları açmakda sorun yaşamazsınız.
  • çok teşekkürler indirip deneyecegim. tecrübelerimi paylasacagım.
  • ne yaptın kardeş iyimi :D
  • alternatif olarak;

Bu bilgisayarın yanına yaklaşmaya bile değmez .
    bak şöyle yapalım eniyisi. kur bi önce ubuntu server 12.04 lts sonra monitörü kapat kullanma. bir sürü elektrik harcıyacan ne gerek varki
    yanına yaklaşmaya değmez demiştim biraz şaka birazda gerçek bu yüzden uzaktan yönetimle işini halledersin

ubuntu serveri kurduktan sonra şunları kur.
    ssh server = uzaktan serveri yönetmek için.
    samba server = yerel ağda dosyalarını paylaşıma açmak için
    miniDLNA server = bilgisayarındaki müzik, film gibi dosyalarını destekli cihazlara stream yapmak için.
    transmission-daemon = torrent dosyalarını indirmek için - ( başka bir bilgisayardan uzaktan yönetilebilir. evden yada dışardan)

enazından bir denersin, daha sonrada belki plex media server kurarsın üstüne mis gibi olur.

gerekli olan bazı bilgiler için şuradan faydalanabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=67179526

hadi bakalım kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lxde kullanan dağıtım tavsiye ederim. lubuntu gibi.

ubuntuda 512 ramin varsa, ram soruu yaşaya bilirisin.

transmision da bakmanı tavsiye ederim.

teamviewer yerine loocaldan kontrol ediceksen, vnc de kullana bilirsin.
  • şuan için xp de calısabilecek bi program buldugum için linux işini belli bi zaman için erteliyorum ancak yinede aklımda olacak ve crunchbang i indidim usb bellek üzerinden kurmayı dusunuyorum lubuntu da olabilir yani kasmayacak ve belirttigim 3 programı kaldıracak acabilecek beni zorlmayacak bi sistem lazım. ekran klavye mouse kullanmıyorum bu kasada sadece kruulum sırasında kullanıyorum gerisi için zaten download pc sadece indirme yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

şuan için xp de calısabilecek bi program buldugum için linux işini belli bi zaman için erteliyorum ancak yinede aklımda olacak ve crunchbang i indidim usb bellek üzerinden kurmayı dusunuyorum lubuntu da olabilir yani kasmayacak ve belirttigim 3 programı kaldıracak acabilecek beni zorlmayacak bi sistem lazım. ekran klavye mouse kullanmıyorum bu kasada sadece kruulum sırasında kullanıyorum gerisi için zaten download pc sadece indirme yapıyor.

Hız isteniyorsa manjaro kurun ama kaldırır mı bilmem. Hızlı yüklenir cidden. Onun dışında xubuntu ve lubuntu var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.