Şimdi Ara

dövüş sanatlarını burda tartışalım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
5
Favori
91.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kung Fuyu seçmelisin üstteki arkadaş sorunun cevabı budur kesinlikle daha çok yarıycaktır işine ,

    neyse esas konuya gelelim En iyi Dövüş Sanatı Jeet Kune Do'dur.Bruce Lee'nin kendi oluşturduğu sistemdir.
    Jeet Kune Do nedir ?

    “Jeet” kelimesi sözlük anlamı “döğüş”tür. Kavram Manası ise “sokak döğüşü” demektir.

    “Kune”kelimesinin sözlük anlamı “yumruk” tur. Kavram manası ise “tek tek ortadan kaldırmak demektir.

    “Do” kelimesinin sözlük anlamı “yol, metod” vs.dir. Kavram manası ise “ruhsal ve bedensel olgunluk” demektir. Jeet Kune Do demek, birden fazla hasma savunma demektir. Jeet Kune Do demek, aletli hasma karşı savunma sanatı demektir. Jeet Kune Do demek, dövüşmeden dövme sanatı demektir. Jeet Kune Do demek, yumruğu durdurmanın yolu demektir. Jeet Kune Do demek, stilsiz stil ve başlı başına bir bilim demektir.

    BAŞLICA ÖZELLİKLERİ

    1. Do sanatlarının sembolü addedilen Bruce Lee’nin çıkardığı bir sistemdir.

    2. Dünyada sokak döğüşü için özellikle oluşturulmuş tek spor dalıdır.

    3. Dünyada hem kalabalık döğüşü, hem de aletli döğüşü içeren tek savunma sanatıdır.

    4. Bütün kapsamlı ekolleri kapsayan tek Do sanatıdır.

    5. Do sanatçısını en pratik yoldan ustalığa ve stil kuruculuğuna taşıyan tek döğüş sanatıdır.

    6. Kendini kabul ettirmiş olan dünyanın en yeni döğüş sporudur.

    7. En modern egzersiz çalışmalarını içeren modernize edilmiş tek savunma sanatıdır.

    8. Kendine özgü çığlığa sahip tek savunma sporudur.

    9. Her spor okulu akademi olarak açılan tek akademik ve uluslar arası döğüş sistemidir.

    10. Dünyada ders ve seminerleri en pahalı döğüş sistemidir.vs.


    jeet kune do'nun kullandığı tekniklerin kökenleri:

    tekmeler: thai-box, savate, kali, karate

    yumruklar: boks, wing chun, thai-box, kali

    saldırı durdurma: wing chun, thai-box, kali, silat, ju jutsu

    yerde mücadele: güreş, judo, sambo, ju jutsu, brezilya jiu-jutsu'su, kali, silat

    Bruce Lee bu sistem oluştururken diğer sistemlerin içinden en gerekli teknikleri alıp kendi sistemine koymuştur.Buda büyük fark yaratmıştır bir karate , tekvando , ju jutsu , sambo , gibi stiller kalıplaşmış sokak dövüşüne uygun değil geleneklere bağlı gereksiz teknikler içerirler bunlarla birilerini dövmeyi planlıyamazsınız.Bruce Lee bunun için en doğru teknikleri alıp Jeet Kune Do'yu oluşturmuştur.Jeet Kune Do bu sebeble bütün dövüş sanatlarına üstün gelir...




  • en iyisi self defence sanatı.kuşak yok çok fazla kuvvet ve esneklik gerektirmiyor.sokakta başınıza gelebilecek silahlı silahsız her türlü durumda size yardımcı olabilecek, çabuk öğrenilecek bir spor. öğrenmek isteyenlere çok uygun fiyatlara ders verilir.isteyenler 05337375539 dan ulaşsınlar
  • Her dövüş sporu senelerin verdiği birikimi ve bir çok dövüş üstadının emeğini içinde taşır.Her sanatın artısı ve eksisi vardır.Öncelikle dövüş sanatını ne için öğrenmek istiyoruz buna karar verip vücudumuza uygun dövüş sanatı hangisi ona karar vermeliyiz.
    Müsabakalara katılmak gibi bir düşünceniz varsa Wing Tsun,Nijutsu gibi sporları seçmeniz yanlış olur bunların müsabakaları yapılmamaktadır.
    Fiziki yapınıza uygun sanatı seçmelisiniz.Belli yaştan sonra ayaklarınızı açmanız zordur,dolayısıyla vücudun üst seviyelerine tekme atamazsınız. Zayıf fizikli olanlar ( özelikle bayanlar) Kick boks,Muay tai gibi sağlam fiziki yapı gerektiren sporları yapamaz.
  • 6 ay karate, 5 ay taekwondo, 2 ay Wushu bilmem kaç ay başka spora gidip filmlerdeki gibi havada uçmayı hayal edenler var.Dövüş Sanatlarını iyi bir şekilde öğrenmek istiyorsak,iyi bir hoca ile düzenli uzun yıllar çalışmalıyız.
    Az güç harcayıp ,en az zararla rakibi etkisiz hale getirmek için Wing Tsun çok etkili bir savaş sanatı.İstersen rakibi az zarar vererek ,istersen birkaç kemiğini kırıp etkisiz hale getirebilirsin.
    Sifu Salih Avcı ile AWTE (Avcı Wing Tsun ve Escrima) çalışıyorum. Sokakta,dar alanlarda (Asansör gibi ) son derece etkili bir spor.Wing Tsun son zamanlarda bütün dünyada büyük ilgi gören bir sanat. Sifu Salih Avcı aynı zamanda Alman güvenlik birimlerinin Şef Antrenörüdür. Türkiye’de güvenlik birimlerine ders vermektedir.
    Avcı Wing Tsun Türkiye http://www.wteoturkiye.org/ sitesinde okulların adresleri mevcuttur.




  • evet arkadaşlar öncelikle merhaba..
    dier arkadaşlarında söylediği gibi(defalarca)herkezin yaptığı spor kendi için belirli şeyler ifade eder bu yaptığınız benim babam seninkini döver olayı :D
    ben ata sporumuz güreşe babam sayesinde 6 yaşımda başladım onun izinden gitmemi istedi. . şimdi başka bi dövüş sanatına gidicem bu yüzden bu konu çok ilgimi çekti .
    ha illa kıyaslama isterseniz sokakta bi kig box'cu yada box'cunun kondisyonu tartısılmaz ama gözlerine atılan 1 avuç kum işlerini bitirir aikido da yada kungfu benzeri bi sporda bu bi işe yaramaz ama o adama sokakta kavga ederken selam verir gibi elinizi uzatmazsanız sanırım ve SERSERİ'lik sporuyla bile alt edebilirsiniz o judocu falanları . o sporla uğraşanlara saygım büyük sonuçta spor ama sadece ring'de işinize yarar . .
    güreşcinin yakın dövüşte hedefi görme gibi bi gerekliliği yoktur ve emin olun ağır siklette 125 kilo adamlar birbirlerini fırlatıyo yani bi box'cu köşeye sıkıştığında pek şansı yok. ama yinede hantal bi spordur ve çevik bi insan tarafından kolayca alt edilebilir. .
    ama benim gözdem güreş falanda deil bu tartışmalardan wt sporunu seçmeye karar verdim . Sebebi belli KONDÜSYON DAYANIKLILIK GETİRİR Bİ SÜRE SONRA İŞE HIZ DAHİL OLMALIDIR HIZ ÇEVİKLİĞİ GETİRİR VE ÇEVİKLİK ZEKA'YA SAHİP OLMAk DEMEKTİR yani bu spor sayesinde BENCE sokakta karşınıza çıkan bi kigbox'cuya box , aikido kungfu güreş yada dier dallarla uğraşan bi sporcuya rahatlıkla göğüs gerebilirsiniz . . AMA yinede emin olun sokakta kız kardeşinize laf atan deil ATANLAR olucaktır , dövüştüğünüz yer yumuşak zemin deil sert toprak ''SOKAK'' olucakır yani sokak savunması için en iyi savunma saldırı taş sopa kısacası allah ne verdiyse olmalıdır . :D
    güreşci gibi rakibi boğabilmeli kigbox'cu gibi kırılabilir yerleri bilmeli ve o yerlere box'cu kadar iyi vurabilmelisiniz , kung fu aikido vb. gibi tut furlat sporlarını uygulayabilmelisiniz en önemliside daha az önce araştrıp çok beğendiğim şu wing tsun daki adamlar kaadar seri olmasınız yani hepsinden biraz derim . . şimdi burda biri dio ''kigbox yener wt ne lan''falan ama arkadaşım emin ol kigbox'u bulan insanlar böyle düşünse dünyanın kralı olurdu bu tüm sporlar için geçerli aralarından biri altın spor olsaydı dierlerine ihtiyaç duyulmazdı bence :)
    saygılarımla . . bilmeden konuşup cahillik falan ettiysem affedin :)




  • marifet sanatın kendisinde, kendisinden daha fazla uygulayandadır. sanat iyi dövüşçü kötü ise bu o sanatı kötü yapmaz. dövüşçünün meziyetli biri olması o sanatıda diğerlerinden iyi yapmaz. ancak standartlar göz önüne alındığında ( standarttan kasıt sanatın verimliliği , o verimlilikten hakkıyla faydalanan uygulayıcıların oranı ) birçok kişi , doğru bildiğini sandıklarının aslında o kadarda doğru olmadığını anlayacaktır. kimisi kung-fu yıkar geçer der, kimisi karate estirir, kimisi ta ek-won do yakar kül eder , kimisi o düze eder bu yamultur der. ama gerçek uygulamalarda birçoğunuzun kaale bile almadığı dövüş sanatları popüler gördüğünüz sanatlara karşı ezici üstünlük sağlamıştır. ----jiu jitsu / judo / güreş / muai tai ---- . en iyi dövüş sanatı hangisi sorusuna cevap bulmak için düzenlenmeye başlayan ilk müsabakalardan itibaren bu dallar diğerlerini ezip geçmiştir. nasıl ? o zamanlar dövüşlerde süre ve kural sınırlamaları esnekti. dövüş , dövüşçülerden biri yıkılana-pes edene kadar sürerdi. dövüş sanatlarına ait tekniklerin uygulanmasında kısıtlamalar minimum seviyede idi. yani bir dövüş sanatına ait bir teknik çok kırıcı olsa dahi o sanatın temsili söz konusu olduğu için uygulanmasına izin veriliyordu. bu nedenle ,dayanıklılık+güç+teknik açısından üstün olan bu dallar diğerlerinede üstünlük sağlıyordu. ancak daha zonraki zamanlarda diğer dalların pasif olarak görünmemesi için kurallar sıklaştırıldı , süreli ve puan usulüne dayalı müsabakaların başlaması ile birlikte bu dalların gölgesinde kalan diğer sanatlar polüper olabildiler. ( bunda reklamın ve paranın etkiside yok değil hani) ancak gerçek olan şu: bir dövüş sanatının ne kadar iyi olduğu bilmem kaç metreye kaç metre ringlerde değil sokaklarda anlaşılır. düşüncemin diğerlerini küçümsemekle yada basite indirgemekle alakası yok , sakın böyle bir yanılgıya kapılmayın : sokakta iyi olanı dövüşçünün kabiliyeti belirler. dayanıklılığı, gücü, çevikliği.... bu özellikleri uygulayıcılarına en iyi veren sanatlarda bu sanatlardır- bizim sokaklarımızda uygulayıcıları fazla yoktur, uygulayanlarda eksik gedik uygulamaktadır(((diğerleri malumunuz görsellik açısından zengindir, hayt hutları ve hop zıpları fazladır ama gerçek bir dövüşte bunlar sökmez ))) . . kung fu , kickbox,thai,taek wondo, aikido bilinen ve uygulayısı yaygın olan sanatlar. bu sanatları uygulayan arkadaşların günün birinde japonyadan gelen bir jiu jitsu yada bir judo cu ile, yada thailand dan gelen muai thai dövüşçüsü ile karşılaşmasını dilerim. o zaman , gerçek dövüş sanatlarının filmlerdekine hiçte benzemediğini anlayacaklardır.




  • slm arkadaslar ben formunuza yenı katıldım dha onceden 5 ay aikido yaptım ufak bı sakatlıgım nedenıyle bırakmak zorunda kaldım sımdı sakatlıgım gectı ve tekrar baslamak istiyorum ama aikido dısnda onerıcegınız baska bır spor var mı varsa iletisim bilgileriyle bırlıkte verirseniz cok sevinırım hepnıze sımdıden t.ederim özllikle istanbul avrupa yakasında olursa cok sevınırm ben istanbul güngörende oturuyorum
  • kurallara baglı kalmayan sporlaşmamış tüm dövüş sanatları sokakta işe yarar jeet kune do - ninjitsu - wing tsung gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugrul4085

    kurallara baglı kalmayan sporlaşmamış tüm dövüş sanatları sokakta işe yarar jeet kune do - ninjitsu - wing tsung gibi

    buna katılamıyorum çünkü:
    mesela boks kurallara çok bağlıdır, hatta dövüş sanatı değil bazı kurallarla yapılan dövüş sporudur, sokakta işe yarıyor ama ??
    boksta hareketler ve kurallar son derece sınırlıdır. en basitinden tekme hiç yok dolayısıyla size gelen tekmeyi engelleme tekniği de yok. sizin boynunuza sarılan bir adamdan kurtulma tekniği falan yoktur. sadece belli yumruk çeşitleri ve yumruktan korunma teknikleri, ayak hareketleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 9 Aralık 2011; 22:21:17 >
  • arkadaşlar bende birtane öğrenmek istiyorum . ama yaşadığım yerde sadece taekwondo ve güreş var. bursada hangi dövüş sanatları var ona göre orda öğrene bilirim yardımcı olurmusunuz
  • şimdi yolun ortasında şebek gibi zıplıyıp hoplamak yerine tek bir sol yumrukla yere yığmak var sonuçta burdakiler japon filmindekiler gibi ucup kaçıp dövüşmiycek sokakda lazım olanda kick box dur. yok wushu yok kungfu felan hikaye
  • Boksdan şaşmamak lazım ama boksörler sokak kavgalarında inanılmaz dikkatli olmalı çünkü '' one shot one kill ''
  • tabikide hepsinin karışımı olan Mixed Martial Arts
  • arkadaşlar ben 5 senedir judo sanatıyla uğraşarak konuşmak istiyorum.Benim daha geçenlerde okula yeni gelen bir öğrenciyi çevreden duymuştum ve herkez çok iyi kafes dövüşcüsü oldugunu soyluyordu benim judocu oldugumu bildigi halde o cok saglam dıyorlardı.Ve tesaduf ki o cocugu gordum ve bahcede gezerken cocuk ustume gelince omuz attı ve yanlıslıkla ben de ayagına takıldım.ve cocuk bana kotu bakış attı ve ben hiç bir şey yapmadım.ve cocuk bana bir gelirmısın arkadasım dedi bende iyi niyetli oldugunu dusunup yanına gıttım.Cocugun yanına gıder gıtmez.gırtlagıma sarıldı.ve küfür etmeye başladı.Benim cocuga tek dedigim bırak gideyım dostum dedim ve devamıyla buyuk bir kufur etti.ben de kavga etmek istemiyorum deyince cocuk şahsıma hararetler yağdırınca dayanamadım. ve daha cocuk yumrugunu kaldırmadan adamı yere vurdum.Ve cocuk suan yanıma kardeşim diye geliyor.BUNU NİYEMİ ANLATTIM DİCEĞİM SU Kİ EGER KAVGA ETMEYİP GUZEL BİR DİSİPLİN İÇİNDE BU SPOR DALIYLA UGRASMAK İSTIYORSANIZ KESINLIKLE JUDO DERİM.BEN FAYDASINI COK BUYUK BİR SEKİLDE GORDUM VE AYAGIM YERE COK SAGLAM BASAR ETRAFTAN COK TAKDİR EDİLİYORUM BU DA BENİ MUTLU EDİYOR....




  • Aslında bu konuda tartışıcak çok şey oldugu gibi , tecrübesi olup gerçek bilgileri paylaşmak çok daha faydalı , bu konuda merakı olan insanlar farklı şeyleri deneyip kendilerince doğru olanı yazıyor , kimi insan iri yarıdır kaslıdır , kimisi ufaktır güçlüdür , kimisi zayıf ama esnektir , gördüğüm kadarıyla önce insanın kendisini bilmesi gerek , şayet kendisini bilmiyor ise araştırdıgı spor dövüş yada savaş sanatlarını kısa sürelerde deneyip bir sonuca ulaşması bence doğru olan yoldur , kendim aikido ile başladım boks , wing chun , kick boks , ninjutsu , vb dallarla uğraştım , ve hangisiyle uğraşırsam uğraşıyım hep bir başka dalın eksikliğini hissettim yada eksikliği bir diğeriyle tamamlamaya çalıştım , zaman zaman ağır antremanlara katıldım zaman zaman sadece teknik çalıştım , insan özgüvenin yanında , kendisini oldugundan üstün görmeye çok kolay başlıyor , aikido yaparken ben herşeyle barışığım ve kavga etmeden tekniklerle ben kazanırım , yada boksta attıgım yumruk demir gibi karşımdaki hemen kendinden geçer , yada wing chun da az güçle seri yumruk ve tekme karşımdakine fırsat vermez vb şeylerle olmadık hayallare kapılmak içten değil , bu insan olarak doğamızda olan birşey ,

    o yuzden bu teknik bu dal üstündür eksiktir yok bilmem nedir demek yerine , hepsinden doğru olanı hayallere kapılmadan yada sadece birisiyle kendini bilerek uğraşmak , yok ben bu konuda iyi olmalıyım sokakta , ortamda sorunlardan sıyrılıyım kendimi iyi bir şekilde koruyup ben kazanıyım düşüncesinde olan arkadaşlar ise işe güreşci gibi sağlam bir vucuda sahip olmak için başlıyıp yada en azından normal güçlü ve seri bir beden , yanına kim ne derse desin adam gibi yumruk atmayı öğrenmeyi koymak boks bunun için biçilmiş kaftandır alternatifleride vardır , yanında mümkünse normal düzeyde ayakları kullanma becerisi sonrasında vücütla birlikte kaçmalar , sakınmalar , blokta işe yarıyabilir ama sonuçta karşıdan sadece yumruk tekme gelmiyor farklı şekillerde tehlikeli olabilir , eklem yerleri , basınç noktaları , hassas yerler gibi insan bedenini farklı pozisyonlarda tanımak kontrol etmek ve en son alet kullanarak bıçak sopa saldırı ve savunmayı öğrenmek , duruma göre ağır yada normal antremanlarla uygun zamanlarda çalışmak benimde kendi benimsediğim bir yol olarak burda ilgisi olan arkadaşa belirtmek istedim

    asla ama asla kendinize fazla güvenmeyin , gerçek bir mücadelede ne olucagı asla bilinmez , güçlü , zayıf , uzun , kısa , hızlı , yavaş ayrımı yoktur , olmadık ters bir hareketle ortaya çıkabilicek zararlı sonuçlar yeri gelir telafi edilemez , en doğru olan beyfendi olup, üzerimize gelinse bile susup , arkamızı dönüp gitmektir , hobi olarak yapıp , spor salonlarında kendini tatmin edip , bu konuları oyun gibi görmek yanlışın en büyüğüdür.Nevri dönen bir insan , kendini kaybetmiş , sinirli bir insan ölesiye mücadele edebilir , o yuzden güç olmazsa olmaz , teknik , tecrübe yeri gelir hayatınızı kurtarır.

    umarım biraz bu konuya ilgisi olan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _yekta_ -- 12 Şubat 2012; 6:14:53 >




  • arkasalar ben shotokan karateciyim bu sporu çok tavsiye ederim reflexleriniz gelişir kondüsyon gelişir kontrol gelişir.shotokan karate yere yakın uzak mesafa dövüş sporudur geçmişi kunfudan alma hareketlerdir çinde ortayaçıkmıstır.o zamandaki krallık silah tasımayı yasaklayınca kara denen bir kunfudan alma hareketli spor yapmıştır (kara'nın anlamı boş demektir) silahsızlar silahlılar karsı savunma sanatı yapmıstır ancak buda yasakalanınınca çinden japonyaya gitmiş tir orda kara'yı geliştirmiş ve sonuna te ve do ekinin getirip karate-do olmustu yani günümüzdeki karate dir sokakta rahat savunursunuz çünkü uzak mesafe dövüş olduğu için sopalı bir kişi bile yanınıza yaklasamaz (karate-do japon dövüş sanatları olarak geçer japonyada geliştiği için)karate-do anlamı: boş elin yolu demektir (kara: boş /te:el /do yol demektir.kartenin kısa özetini yaptım saygılar
  • karate-do da bütün ölümcül sert ve yumusak hareketler vardır rakibi etkisiz halde yada pes ettirebilirsiniz bütün vuruslar kafa bile vardır
  • Arkadaşlar merhaba, ben 16 yaşındayım 70kg ağırlığında 1.79cm boyundayım. Bu yaz itibariyle body building yerine aynı şekilde vücudumu gelişteriebileceğim bir spora gitmek istiyorum. Fitness'e gitmememin nedeni bu yaşta hareketli sporlarla uğraşmamın gelişimim için daha iyi olcağını düşündüğümden.

    Aslında pek sonuç bulamadım ve henüz hangi dövüş sanatı olsun onada karar vermiş değilim ama şu anda kung fu'nun kaplan stiliyle ilgileniyorum. İzmir'de yaşıyorum bana önerebileceğiniz bir kurs varmıdır? En azından bilgi almak amaçlı konuşabileceğim bir yer? Teşekkür ederim, aynı zamanda süre bakımından kısaca olsun bitsin istemiyorum uzun yıllar uğraşabilirim, vücudum pek esnek değildir ama 3 yıl yüzme ve 2 yıl basket kurslarına katıldığım için vücudum fit ve geniş omuzluyum. Sizin önerilerinizide bekliyorum ayrıca karar veremediğim bir kaç diğer şey güç ve efor üzerine dayalı bir spormu olmalı yoksa gerekli yerlere uygulanan hamlelerle pek efor sarf etmeden uygulanan bir spor olmasımı. Ayrıca sessiz olabilmek veya size biri sessizce yaklaştığında kendimi savunabilmek de isterim.

    Şu anda en çok hoşuma giden dalları sayarsam:
    Kung Fu Kaplan stiliyle başlayıp ardından peygamber devesi stilini öğrenmek, (güç ve hız için kaplan ve refleks ile ani ataklar için peygamber devesi)
    Veya ninjitsu (Dediğim gibi ani saldırılara hazır olabilmek, sessizce hareket edebilmek için vb...)

    Aklımda bu ikisi var yardımlarınızı ve diğer önerilerinizi bekliyorum... (Herkesten tabiki, ama İzmirde gideceğimi unutmayalım... :) )




  • insan hangi spor sanatıyla yakından ilgiliyse , ona yatkınsa, onu seviyor ve saygı duyuyorsa ona yönelmelidir . ister futbol olsun basketbol olsun, isterse tenis olsun farketmez . bu durum dövüş sanatlarıyla da yakından ilgilidir . hangi dövüş sanatına yatkınsanız hangisinde fevkalade yetenekler sergiliyorsanız hangisinde ruhunuzu hissediyosanız ona yönelin ve vazgeçmeyin


    biraz kendimden bahsedeyim

    öncelikle şunu söylemek isterim; box yada kickboxa bulaştıysanız kesinlikle vazgeçmeyin . ortaokul sonlarına doğru yediğim feci dayak sonucu amatör olarak bu işe başlamama rağmen çoğu türkiye çapında, hatırı sayılır da yabancı ülkelerin (amatör profesyonel farketmez) sporcularıyla teknik bilgi alış verişi niteliğindeki resmi yada gayri resmi sayısız karşılaşmalarda bulundum. 3 yılımı boxa 8 yılımı kickboxa vermiş biri olarak her türlü dövüş sanatıno yapan insanlarla müsabakalara çıktım . karate kungfu taekwando hapkido güreş ninjitsu judo halter wt aikido ve hatta şakadeğil amerikan güreşi [amerikan güreşi normalde tv lerde gösterilen biçimiyle eğlence sektörüne yönelik yapılan bir gösteridir . vuruşlar atlayışlar zıplayışlar gercek değil fakat gerçeğe en yakın şekliyle yapılır ve show amaçlıdır. ancak bunu amatör olarak sokakta yapan bazı şahıslar size ciddi zararlar verebilir çünkü amerikan güreşinin yapılan her hareketi direkt sakatlamaya yöneliktir. en çok çekindiğim (dövüş sanatı değil ama) spor dalıdır ve maalesef kendimde denemişimdir] yapan sahışlarla tanıştım . başları küçük atışmalarımız olmuştur fakat her iki tarafta yaptığı işe saygı duyduğundan genellikle dostlukla sonuçlanmıştır.


    unutmadan söyleyeyim . müsabakalarda turnuvalarda yapılan ve uygulanan dövüş sanatları ile ara arka sokaklarda, caddelerde, metruh ve kuytu yerlerde yapılan kavga diye tabir edilen dövüş sanatları tamamen birbirinden farklıdır . birbirleriyle karıştırılmaması gerekir . birinde rakibe, kendinize ve en önemlisi yaptığınız işe saygınız vardır diğerinde ise saygı sevgi gibi soyut kavramlar aranmaz icraata bakılır . birinde rakip yere düştüğünde yada kırılma noktasına geldiğinde müsabakaya ara verilir yada müsabaka bitebilir diğerinde ise böyle bir kural aranmaz sonuna kadar ölümüne kavga devam edebilir .


    uzakdoğu sporlarını küçümsemek gibi bir amacım yok ama sokak kavgalarında "kelebek gibi uçma arı gibi sokma" pek işe yaramaz, yaradığı olur nasıl olur ya rakip zayıftır ve güçsüzdür yada yine rakip teknik ve stratejik bilgi ile yeterliliğe sahip değildir . sorun sizde değil rakiptedir anlıcağınız. genelde çoğul çoklu yapılan kavgalarda "most people in shortest time"(en kısa sürede en çok kişi) stratejisi uygulanması gerekir . bu stratejinin de tekniği "one hit one kill"(bir vuruş bir ölüm) . bu tekniğin taktiğide "hit chain and keep walking"(çeneye vur ve yürümene devam et ) yanlış anlamayın biz büyüklerimizden değerli hocalarımızdan böyle gördük . sizleride fazla sıkmak istemem ..


    dövüş sanatlarıyla ilgili teknik ve stratejik bilgiler ile bunlara ait yaşadığım tecrübelerimi istek olursa çekinmeden yazabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi equilibrium26 -- 5 Mart 2012; 6:18:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: equilibrium26

    insan hangi spor sanatıyla yakından ilgiliyse , ona yatkınsa, onu seviyor ve saygı duyuyorsa ona yönelmelidir . ister futbol olsun basketbol olsun, isterse tenis olsun farketmez . bu durum dövüş sanatlarıyla da yakından ilgilidir . hangi dövüş sanatına yatkınsanız hangisinde fevkalade yetenekler sergiliyorsanız hangisinde ruhunuzu hissediyosanız ona yönelin ve vazgeçmeyin


    biraz kendimden bahsedeyim

    öncelikle şunu söylemek isterim; box yada kickboxa bulaştıysanız kesinlikle vazgeçmeyin . ortaokul sonlarına doğru yediğim feci dayak sonucu amatör olarak bu işe başlamama rağmen çoğu türkiye çapında, hatırı sayılır da yabancı ülkelerin (amatör profesyonel farketmez) sporcularıyla teknik bilgi alış verişi niteliğindeki resmi yada gayri resmi sayısız karşılaşmalarda bulundum. 3 yılımı boxa 8 yılımı kickboxa vermiş biri olarak her türlü dövüş sanatıno yapan insanlarla müsabakalara çıktım . karate kungfu taekwando hapkido güreş ninjitsu judo halter wt aikido ve hatta şakadeğil amerikan güreşi [amerikan güreşi normalde tv lerde gösterilen biçimiyle eğlence sektörüne yönelik yapılan bir gösteridir . vuruşlar atlayışlar zıplayışlar gercek değil fakat gerçeğe en yakın şekliyle yapılır ve show amaçlıdır. ancak bunu amatör olarak sokakta yapan bazı şahıslar size ciddi zararlar verebilir çünkü amerikan güreşinin yapılan her hareketi direkt sakatlamaya yöneliktir. en çok çekindiğim (dövüş sanatı değil ama) spor dalıdır ve maalesef kendimde denemişimdir] yapan sahışlarla tanıştım . başları küçük atışmalarımız olmuştur fakat her iki tarafta yaptığı işe saygı duyduğundan genellikle dostlukla sonuçlanmıştır.


    unutmadan söyleyeyim . müsabakalarda turnuvalarda yapılan ve uygulanan dövüş sanatları ile ara arka sokaklarda, caddelerde, metruh ve kuytu yerlerde yapılan kavga diye tabir edilen dövüş sanatları tamamen birbirinden farklıdır . birbirleriyle karıştırılmaması gerekir . birinde rakibe, kendinize ve en önemlisi yaptığınız işe saygınız vardır diğerinde ise saygı sevgi gibi soyut kavramlar aranmaz icraata bakılır . birinde rakip yere düştüğünde yada kırılma noktasına geldiğinde müsabakaya ara verilir yada müsabaka bitebilir diğerinde ise böyle bir kural aranmaz sonuna kadar ölümüne kavga devam edebilir .


    uzakdoğu sporlarını küçümsemek gibi bir amacım yok ama sokak kavgalarında "kelebek gibi uçma arı gibi sokma" pek işe yaramaz, yaradığı olur nasıl olur ya rakip zayıftır ve güçsüzdür yada yine rakip teknik ve stratejik bilgi ile yeterliliğe sahip değildir . sorun sizde değil rakiptedir anlıcağınız. genelde çoğul çoklu yapılan kavgalarda "most people in shortest time"(en kısa sürede en çok kişi) stratejisi uygulanması gerekir . bu stratejinin de tekniği "one hit one kill"(bir vuruş bir ölüm) . bu tekniğin taktiğide "hit chain and keep walking"(çeneye vur ve yürümene devam et ) yanlış anlamayın biz büyüklerimizden değerli hocalarımızdan böyle gördük . sizleride fazla sıkmak istemem ..


    dövüş sanatlarıyla ilgili teknik ve stratejik bilgiler ile bunlara ait yaşadığım tecrübelerimi istek olursa çekinmeden yazabilirim.


    sakın bırakma devam et.box kickboks çok sevdiğim saydığım sporlardır wing chun yapıyorum bende.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.