Şimdi Ara

dövüş sanatlarını burda tartışalım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
5
Favori
91.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kktn1925

quote:

Orjinalden alıntı: ^7pMş^
    gelde gosterim sana ben kırallığımı

Pm' den adresi vereyim istiyorsan? Klavye delikanlılığı yapmayı bırak... Ama suç sende değil. Suç ananda babanda. Daha nufusunda fotografı olmayan cocugun eline bilgisayar verirsen böyle olur.

Biz boş konuşuoz kardeşim boşwer kıral o :D daha dogru yazamıo gerçi :D
  • Kendinizi savunmak için istiyosanız yasal yoldan bi silah sahibi olun. Ayrıca weteymiş aikidoymuş alayı feyk ban fotoşap silahsız iyi bi boksör üstüne tanımam wing tsuna bi ara merak saldım ama boş iş. İşin büyük kısmı kuvvette her ne kadar teknik kulağa daha hoş gelse de gerçek bu. Boksör bunda bence en iyisidir nedeni hem darbe almaya hem darbe vermeye alışkın olcaktır. Duvar kağıt cart curta vurmakla bi insana vurmak arasında devasa bi' fark vardır. Uzun süren incelemelerimden sonra bir çok artiz dandik dese de MMA diyorum yani mixed martial arts bunlardan başlıca bilmek gerekenler ne zaman durmayı ve ne zaman durmamayı bilmek başta olmak üzere vücut güçlendirme, az da olsa anatomi bilmek gerekir. Ben kendi tarzımı yaratmışım gerisi boş laf
  • quote:

Orjinalden alıntı: kktn1925

quote:

Orjinalden alıntı: Ytf

İyi bir boksöre hiçbiri dayanmaz.Boksörler darbe almaya alışıktır ve iyi bir kondisyona sahiplerse yıkılmaları imkansızdır.Ayrıca kodumu oturturlar :D

Maalesef dediklerinne katılmam imkansız. İyi bir WT' ciye esas hiçbiri dayanamaz. Hele boksörlerin wtciler karşısında pek şansları yok... İyi bir kondisyonları olmaları da farketmez çünkü WT' de seri yumruklar oldugu için rakip yıkılana, bayılana kadar vuruyorsun. En kötü 20-30 yumruktan sonra yıkılır boksör

Wtnin yumrakları seri olabilir.Fakat şu varki boksörler kapandınmı gerçekten çok etkili olabiliyorlar.Seri yumruklar diyorsun eğer kas gücü fevkalede değil ise o yumruklar etkisiz kalacaktır.Çünkü boksörler sürekli ağır darbe yemeye alışkındır ve kapandınmı açılmayı bilmez.Seri yumruk atan şahısın bir yerden sonra elleri duracaktır veya hassas bir yere çarpıp zedelenecektir(Dirsekler gibi)veya yorulacaktır.Tabi bu dediklerim esaslı bi boksör için geçerlidir.6 ay eğitim almış bi çaylak için deil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ytf -- 2 Şubat 2008; 18:17:22 >

• en iyi capoeira brezilya dövüş sanatı karşıdaki size konsantire olamazwww.parande.com dan ne oldugunu ögrenebilirsiniz
  • Valla sanat olarak bilmemde kavga ederken ilk hamleyi yapan genelde kazanıyor.
    Yok amele gibi gözün yanına vurup karşıdaki burnuna yumruğu gömünce olmuyor işte.
  • Vallaha hangi dövüş sporu olursa olsun,spor salonunda müsabaka yapıp vuruşup vs. yaptıkdan sonra o salondan dostça çıkmak spor salonundaki aile ortamı,işte beni etkileyen o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liontofrighten -- 4 Haziran 2009; 18:18:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liontofrighten

Vallaha hangi dövüş sporu olursa olsun,spor salonunda müsabaka yapıp vuruşup vs. yaptıkdan sonra o salondan dostça çıkmak spor salonundaki aile ortamı,işte beni etkileyen o.

ortam olarak herhangi bir yerden çok daha güzel...
    cidden kimse sinirli değil,kimse en güçlü benim havasında değil,herkes centilmen.(ististanalar var tabi ama az)
  • Zaten uzakdoğu sporlarının felsefesi odur.Bizim salonda öyle bir ortam bazen oluyor.Mesela yeni başlamıştım ben TKD'ye ellik çalışması yapıyoruz,vuramıyorum daha gösteriyorlar yapamıyorum öffleyip püfflüyorlar.Madem ruhun uygun değil bu işe ne işin var senin orada?Değil mi yani?
    Ama şimdi ben gösteriyorum atamayanlara.Hiçte usanmıyorum.Ama bu seferde onlar takmıyorlar.
    Ek olarak HOCALIK meselesi.Senden büyük kuşağa hoca diyeceksin.Tamam deriz,ama o da hoca diye ezmeye kalkmasın.Hiç sorgulayamıyorsun "hocalarının" aldığı kararları.Her şey yanlış kullanılıyor bu ülkede.Ha bazı kişiler vardır dışardada hocamdır kişiliğine gerçekden saygı duyarım.Resmen millette hoca dedirtme egosu oluşuyor.Sadece o işte hocam olur dışarıda hocam olamadıkdan sonra hoca demenin ne anlamı var?
  • benim bildiim bir tek hoca olur, diger hepsi de ogrencidir.
    oyle her onune gelen yuksek seviyeliye hoca moca demeyin, ne bu askeriye mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxland

en iyi capoeira brezilya dövüş sanatı karşıdaki size konsantire olamazwww.parande.com dan ne oldugunu ögrenebilirsiniz

aman Allah korusun, dovusmeyi ogrendigini zannedenleri de Allah korusun/kurtarsin. (Cuma'ya uygun bir mesaj oldu)

• arkadaşlar yakın zamanda wing tsun'a başlıyorum yaşım 12 ve başlayacağım yerde 11 yaşında bir çocuk daha başlayacakmış.bunun için şanslı olduğumu söylüyolar.bu aralar hastayım iyileşir iyileşmez direk gideceğim.wing tsuncu arkadaşlar buraya benim gibi yeni başlayan arkadaşlara tavsiyelerini yazarlarsa çok mutlu olacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liontofrighten

arkadaşlar yakın zamanda wing tsun'a başlıyorum yaşım 12 ve başlayacağım yerde 11 yaşında bir çocuk daha başlayacakmış.bunun için şanslı olduğumu söylüyolar.bu aralar hastayım iyileşir iyileşmez direk gideceğim.wing tsuncu arkadaşlar buraya benim gibi yeni başlayan arkadaşlara tavsiyelerini yazarlarsa çok mutlu olacağım

wt icin yasin cok ama cok kucuk.
    keske WTden once spor yapsaydin, mesela judo yapsaydin cok daha iyi olur, altyapisi super bir yetiskin olarak WT yapardin 20 yasindan sonra.
    sen bu isi bir daha dusun, yasin cok genc, federasyonu olan sporlar ile neden ilgilenmiyorsun?
    Milli takima bile cikabilirsin, ne biliyim, kariyer yapabilirsin, WT ise sadece bir kendini savunma disiplinidir, yakin mesafede iyi olabilir ama bir cok acidan da kisitlayicidir, senin icin hic de uygun oldunu dusunmuyorum.

• ne açıdan kısıtlayıcı wt ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: slyman_b

ne açıdan kısıtlayıcı wt ?

tekme teknikleri cok azdir, genc insanlarin daha genis bir repertuara sahip olabilmesi ise haliyle mumkundur.
    yumruk teknikleri azdir orta cizgiye yapilan hucumlari icerir.
    hareket ve durus tarzi da cok kisitlanmistir.
    antrenman aliskanliklari genel olarak kotudur, bol konusma az ter. istisnalari vardir
  • Arkadaşlar dövüş sporları arasında kıyaslama başta saçma olur.Sizin için en iyi olanı hangisi ise onu seçmeniz gerekir.En çok hangisini yapabiliyorsanız veya inandıysanız.Bana göre karşılaştırmak bu sporlar için bir ayıptır.
  • avcı wing tsun tavsiye ederim
  • Bulunduğum yerde Krav Maga olsa hemen başlardım.Malesef sadece İstanbul'da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __GHosT RiDeR__

Arkadaşlar dövüş sporları arasında kıyaslama başta saçma olur.Sizin için en iyi olanı hangisi ise onu seçmeniz gerekir.En çok hangisini yapabiliyorsanız veya inandıysanız.Bana göre karşılaştırmak bu sporlar için bir ayıptır.

kisinin kendisine uyani tecih etmesi konusunda sizle hemfikirim.
    ancak tartisilmasini ayip bulmak cok sacma !! HAYIR DOVUS SANATLARI BIRER DIN VEYA FELSEFI INANC DEGIL KI bunlar konusunda belli bir dogmatik alan yaratilsin. Hususan gunumuzde yuksek meblaglar karsiligi sunulan bir hizmettir, yapilan reklamalri ile sunulan urun arasindaki tutarliligin arastirilmasi elzemdir.
    Sunu da unutmadan ilave edeyim, Turkiye kadar dovus sanati cahili cok az ulke var avrupada. bunun sebeplerinden biri de bu yaratilan "hoca" kulturu. ne idugu belirsiz adamlar bu isten koseler kapmislar ama kaliteleri aslinda sifira yakin. bazilari hatta profesor falan olmus, YOK'un de haberi olmadan :)

Herkes sevdigini yapsin, herkes digerinin sanatina saygi gostersin ama en buyuk saygiyi aklimiza ve mantigimiza gosterelim lutfen.

• Dövüş sporlarında mükemmel bir spor yoktur. Aslında her sporun öne çıktığı yönleri vardır.

Örneğin;

İyi bir Taekwondo sporcusu yumruk kadar seri tekme atabilir ve tekmeleri hasmını komaya sokabilir,
    Bir boksörün yumrukları ölümcül olabilir,
    Çok yakın mesafeden Wt'nin seri yumrukları ile hasmı sersemletip yere yığmak zor değildir,
    Bir Aikido'cu, bıçaklı bir saldırganı, iyi reflekslerle kendi ekseni etrefında 2 tur attırıp boylu boyunca yere serebilir,
    Kick Boks'cunun sert teknikleri hasmı tarumar edebilir,
    Judo'cu düşmanını bir kapan gibi sarabilir...

Kısacası, her dövüş sporunun odaklandığı ve önde olduğu yönler vardır. Belki de en iyisi bunların bir kombinasyonudur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilinmiyor -- 29 Temmuz 2009; 13:40:27 >
  • yaw arkadaşlar siz kick boxu filan örnek veriyonuz en iyisi wing tsun...wing tsunun yurukları seri ve güçlüdür..kick boxçuların savunmasını kırar hem kıramasa bile savunma kırıcı hareketleri wardır...burdan herkeze tavsiyem wing tsundur bütün dövüş sanatlarına karşı savunması ve saldırısı wardır yip man filmini izlediniz mi bilmem ama yip man wing tsun ile siyah kuşak tekvandocu 10 kişiyi indiriyo...ve bende wing tsuna gidiyorum ve çok yararını görüyorum...size tavsiyem wing tsun...wing tsun güçlü güçsüz herkeze göredir..karşıdakinin gücünü kendisine uygular ve wig tsuncu iseniz saldırı pozisyonu aldığızda kimse sizi durduramaz çünkü ne yapacağınızı bilirsin wing tsunda adamı kan kusturasıya kadar dövebilirsiniiz...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.