o kadar dupe ve hacklenmeden sonra ko yu bırakıp bi oyuna başlayayım dedim.işte bu dota bundada lvl mvl kasılıyo ama fazla bağlayıcı değil. erobattledan oynuyorum ama yabancılar saolsun ( brazilyalı ve bazı avrupalı ) arkadaşlar oyuna almıolar türk hostlarda her zaman bulunmuyo. madem öyle ben oyun kurayım dedim ama gelen giden yok.meğer firewallı kaldırıp modem ayarı yapmak gerekiomuş 6112 - 6119 arası portları açmak gerekiomuş. ok dedim başladım forumlarda aramaya. rauter e girip ayarlanıyomuş bu portlar . rautere girmek içinde ip yazmamız gerekiomuş ama window xp gibi bazı işletim sist. değişken ip kullanıyomuş. static ip almamız gerekiomuş die bişeyler okudum ama bunlarla hiç bir alakası yok bence. Modemle alakalıymış meğer bu. modemin markasına veya türüne göre port ayarları farklıymış. bazı adsl modemlerde arkadaşlarım portları rauterden kolayca açabiliyo. ama bende koblo net netmaster marka modem var ve modemin kağıdında (kutusunda ) yazan ip adresi yok çünkü kaybettim. bu yüzden ip mi bulayım dedim.www.whatsmyip.com a baktım cins bi ip cıktı. bunu explorera yazdım olmadı. sonra 2. bi yol olarak çalıştır-cmd-Ipconfig/all yazdım. ordaki ipleri rauter açmak için kullandım gene olmadı. sonra başka bi forumda şöle bişe yazıodu. kablo modemde portlar zaten açıktır. siz sadece bağlantı özelliklerinden yeni bi isim ekleyip ordan ayar yapcaksınız dedi (firewall ayarlarından) onuda yaptım gene olmadı. 3 gündür bu işle uğraşıp vakit buldukça türk serverı bulup oyun oynuyorum ama sizcebi oyun kurmak için fazla çaba saretmedimmi? şimdi sonuç olarak:::
oyun kurabilmem için netmaster kablo net modemde portları nasıl açabilirim? modemin kull. kağıdı yada kutusu olmadan rauter ip mi nasıl bulabilirim? uzun oldu okuduğunuz için teşekkür ederim.Kesin bi çözümü hakketiğimi düşünüyorum. tatlimage@mynet.com
KArdeşler Waxxi türk dota serveri oradan oynayın herkez türk :D euro battleden daha güzel