Şimdi Ara

DOTA 2 Workshop item (skin) yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kendimden bahsediyim size ilk olarak tekstil üzreine bir firmada satıs danısmanlıgı yapıyordum motorsikletle trafik kazası gecırdım ve dız kapagım parcalandı dolayısıyla 3-4 ay gibi bir süre evde oturarak/yatarak gecırdım işimden de ayrılmak zorunda kaldım gün boyu ayakta calıstıgımız için sıkıntılar yasıyacagım kacınılmazdı.bunca boş vakit olunca dota 2 ye başladım warcratf 3 tabanlı olan dota1 den aşina oldugum bir oyun.bu workshop kısmını kurcalamaya basladım , cok profesyonel olmasada az buz bır resım yetenegım vardır.Kendım ıtem uretmek ıstedım bir kaç çizim yaptım aralarından bir tanesını seçip işe koyuldum.kendımı bu konuda gelıstırmek ıstıyorum farklı modellemeler de yapıcam Allah izin verirse.4-5 günlük bir çalişmada bunu yapabildim.Amator bir çalişma oldu ama daha iyilerini yapabılcegıme inanıyorum. item'a bir arkadaşımın önerisi üzerine "Deathsinger the silent killer" adını verdik :) item steam ın workshop kısmında oylamaya sunuluyor yuksek oy alan ıtemler oyuna kabul edılıyor. begendıysenız eger workshop kısmından "deathsinger" diye aratıp yardımcı olabilirsiniz.
    sonraki çalişmalarımıda bu topik altından yayınlamayı dusunuyorum.
    item yapmak ısteyen arkadaslar olursa elımden geldıgınce yardımcı olmaya calısırım... umarım beğenirsiniz Saygılar...

İlk olarak sketch aşaması :

ikinci adım modelleme(3ds max) :

sonraki adım detaylandırma (zbrush):

tekrar 3ds max:

En zorlandıgım kısım texture(materyal boyama):

preview:

Oyundan bir kare :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wunderwaffen -- 4 Temmuz 2015; 9:09:39 >

• Gayet güzel olmuş, 4-5 günde bunu yapabiliyorsan zaten başarı, çalışmalarının devamını görmek isterim.
  • teşekkürler :) inş devamı gelicek
  • Elinize sağlık. Devamında başarılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel olmuş kardeş, özellikle de ilk çalışma olarak. Umarım devam edersin, zira bu tip işleri yapmak hiç kolay değil. Yalnız eğer amacın oyunun içine çıkacak item yapmaksa birkaç tavsiyem var.

1- heronun aynı slota elen itemlerden farklı ve güzel olması ilk şart olsa da, artık oyuna çıkması için yetersiz. Valvenin değimiyle 'birşey' içermesi gerekiyor. Farklı bir özellik, bir ambient efect veya değişik ve orjinal bir detay vs.

2- Nexon serverları dışında tekil item çıkarmak çok zor, sadece Valve kendi yaptığı tekil itemleri çıkarıyor artık, communityden seçeceği zaman item set seçiyor. Bunun sebebi, tekil itemler özellikli ve değerli oluyor, compendiumdan veya diğer exclusive turnuvalardan vs geliyor, bu itemleri genelde ya Valve kendisi yapıyor yahut Valvenin resmi olmayan artistleri yapıyor (tvidotto). Genelde bu itemler çok alınıp satıldığı için kârı bölüşmemek için böyle yapıyorlar. Ayrıca set iteminde kendi kompozisyonu geliştirmek ve parçaların birbiriyle uyumuyla 1. maddedeki 'şeyi' yapmak daha kolay oluyor. Mesela Qop'un zaten küçük olan silahında orjinal olağandışı birşey yakalamak hayli zor.

3- Effects, custom animations, custom icons, loading screen veya opsiyonel olarak custom cursor artık vazgeçilmez. Öyle bir hale geldik ki bunları içermeyen setlerin adı bile geçmiyor. Itemler kötü bile olsa, güzel effectlerle süslü sete millet + oy basıyor. Tabiki bunda ölçeği kaçırmamak lazım, zira aşırı efect içeren setler oy alamadığı gibi alsa bile oyuna çıkmıyor. Workshop preview resmi de ayrı bir önem taşıyor, sürekli olarak oyuna item çikaran tiplerin item resimlerine bakarsan ne kadar cilalayıp preview diye koyduklarını görürsün. Gerçeği çok yansıtmasa bile. Aynı şey Loading screen için de geçerli. Legionun onyx seti ve omninin stalwart setinin loading screenleriyle kendi itemlerini karşılaştırmanız ne demek istediğimi anlamanıza yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 5 Temmuz 2015; 12:30:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cok yardımcı oldu yazdıkların goz onunde bulundurucam cok tesekkur ederim.Aynen bende dikkat ettım teklı ıtem olarak kabul edılen hıc yok genelde set olarak kabul edıyolar ve dediğin gibi orjinal birşeyler arıyolar.buda demek oluyo ki güzel orjinal bi sketch yapıp sete başlamalıyım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.