Şimdi Ara

Dos Ortamında Network Yazıcı tanıtımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim iş yerinde yeni bir Network Yazıcısı geldi. Foxpro'da yazılmış dos tabanlı bir program kullanıyoruz. Dos Tabanlı programı network yazıcısında bir türlü tanıtamadım. Eski Foxpro network yazıcıları desteklemediği için gelen yazıcıyı kullanamıyoruz. Foxpro programı çıktığında daha network diye bişey yoktu.

Sorum şu bir component veya bir activex gibi herhangi bir şey (ne olabilir onu da bilmiyorum) ara birimle bu dos tabanlı yazılım ile network printeri arasında bir bağ kurmamız mümkün mü?

Bu konuda bilen arkadaşlar varsa çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacetin -- 27 Haziran 2006; 16:13:18 >

• ben olsam şöle bi çözüm bulurdum bu network printerini bi billgisayara tanıt ve paylaşıma aç sonrasında git diger bilgisayarlarda lpt leri yönlendir sorun çözülür komut ise net use lpt1: \\makina adı\paylaşım adı bu kadar kjolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Akrep -- 27 Haziran 2006; 23:41:23 >
  • Öncelikle ilginize teşekkür edderim. Ama sorunu çözemedim.

Network yazıcısı TCP/IP yolu ile ip tanımlayarak tanıtıyoruz. Verdiğiniz bilgiler tam da bunun için. Dediğiniz komutları aynen uyguladım.

net use lpt1 \\makineadi\yaziciadi /persistent:yes
    (persistent:yes parametresini kaldırarakta denedim olmadı) ama olmadı. Ping çektiğimde ulaşabildiğim halde ağda yazıcıya ulaşamıyor.
    Mantık olarak bağlantı Noktası LPT1 ile IP yi eşleştirme yada ilişkilendirmeyi yaptığımı zannediyorum. Yukarda bahsettiğim komutlar hata verdi. Eğer Bu eşleştirme işini halledebilirsek dediğiniz gibi bu yöntemle işi çözebiliriz.

İlginize Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacetin -- 28 Haziran 2006; 16:45:04 >
  • selam.peki windows ortamında bir word belgesi yazdırabiliyormusun.....
  • Selam
    Forma soruyu yazarken çözüme de ulaştım. Yazıcıyı TCP/IP olarak tanıttım. net use .... komutunu uyguladım. ve dos ortamından LPT1'e giden yazıcı IP yoluyla çalıştı. Bu ayarları yapmak zor oluyor dedim ve bir bilgisayara bu yolla tanıttıktan sonra diğer bilgisayarlar ağ yolu ile tanıtmayı düşünmüştüm ama her bilgisayara net use .... komutu ile ayar yapmam gerekiyormuş.
    Size zahmet olacak ama ardından başka bir sorun yaşadım. Dos'tan gönderdiğimiz yazıda Türkçe karakter sorunu yaşadım. Bununla ilgili önerileriniz var mıdır?

Teşekkür ederim.
  • printer model ne?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SAMSUNG LASER PRİNTER ML-3560 Series
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.