Son 1-2 haftadır bu sorunu yaşıyorum, bugün baya bi sık tekrar etti, en sonunda sinirlenip konu açmaya karar verdim.
Sorunum şudur: bilgisayarı kullanırken, ya da bilgisayarın ekranı kapalı çalışırken (ekran 5 dakika sonra kendini kapıyor ama pc hep açık kalıyor), hatta bugün windows yükleniyor ekranındayken bile pc donuyor.
Eğer arka fonda müzik çalıyorsa doğal olarak müzik takılıyor, bilgisayarı kullanırken olduğunda direk olarak imleç donuyor, makinaya reset atma dışında hiç bir şekilde düzelmiyor, doğal olarak sistem saati de aşağıda sabit kalıyor, ctrl alt del e tepki vermiyor vs.
Eğer ekran güç koruma modunda ise, bilgisayarın kırmızı işlem ışığı yanık sabit kalıyor, ekrana görüntü gelmiyor.
Windows yüklenirken de donduğunda ekranda Windows 7 nin renkli logo yaprakları donup kalıyor.
Biostan kontrol ettiğimde sistem sıcaklığı 35, işlemciyi ise 42 derece civarında gösteriyor. Şimdi kasanın yanını açıp içerisini ekstra fanla soğutuyorum.
Sorun acaba havanın sıcak olmasından, yetersiz soğutmadan mı kaynaklanıyor olablir, yoksa ram işlemci vs donaımsal sorundan dolayı mı olabilir ?
Havalar bu aralar çok sıcak ondan yapıyor olabilir. Ama sen yinede temizlik yap.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme