Şimdi Ara

DÖNMELERİ UYARIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
13.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: zargana

""fetullahçı m. şevket eygi, solcu yalçın küçük, soner yalçın ve nihat genç'e göre ATATÜRK de sabetaycı yani yahudi dönmesi. ""

hiç bir kaynakta böyle birşey gecmiyor kimse ATATÜRK'E sabataycı dememiştir. yazdığın isimler asla demez. biraz araştır sonra konuş.

siteyi incele yukarıda verdiğim.
    ondan sonra konuş.
    hem niye demeyeceklermiş çok mu vatansever bu şahsiyetler?
    bizi biraz aydınlat bakalım.
  • Bu ne ya herkesi sabetayçı yapmış bu adam. Siyaset bölümünde olan Mustafa Kemal umarı Atatürk değildir.
  • quote:

""fetullahçı m. şevket eygi, solcu yalçın küçük, soner yalçın ve nihat genç'e göre ATATÜRK de sabetaycı yani yahudi dönmesi. ""

hiç bir kaynakta böyle birşey gecmiyor kimse ATATÜRK'E sabataycı dememiştir. yazdığın isimler asla demez. biraz araştır sonra konuş.

Bende bu tarz duyumlar duydum Atatürk için bilmiyorum belki karalamdır belkide gerçektir. Ama bir gerçek var türkiyedeki kaynaklar biraz taraflı tutulmuş sanki masa başında tarih yaşanmış gibi çelişkili konular. Fazla bilgi gerektirir. Ama benim aklıma hep şu konu takılmıştır inglizler istanbul u işgal ettikten sonra niçin ve neden geri çekilmiştir. 1 mermi bile atmadan.
  • sarman61

quote:

Bende bu tarz duyumlar duydum Atatürk için bilmiyorum belki karalamdır belkide gerçektir.

yani ATA'nın Türklüğünden şürhe ediyorsun. ATA, Yahudi olsaydı ne diye Türk ordusunun başına geçsin ve yedi düvele karşı savaşsın? Bırakıp giderdi ülkeyi, ya da diğer yahudilerin yaptığı gibi ticaret yapar yedi ceddine yetecek kadar para kazanırdı.
    ATA'nın Türklüğünden şüphe duyan adamın ben Türklüğünden şüphe ederim bu kadar basit
  • quote:

Orjinalden alıntı: Attila_2023

quote:

siteyi incele yukarıda verdiğim.
    ondan sonra konuş.
    hem niye demeyeceklermiş çok mu vatansever bu şahsiyetler?
    bizi biraz aydınlat bakalım.

siteyi yılardan beri biliyorum .
    tamam biraz atmışlar ama gennel itibari ile doğrudur. burdaki isimlere takılma .
    ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

ATATÜRKE böyle bir karalama yapılmamış. dikattli oku sadece selanikli olduğundan kafalarda böyle bir şuhpe kalmasın diye acıklanmıştır.

nihat genç, mehmet şevket evgi cok sevdiğim , vatanaını, milletin seven şahsiyetler . soner yalcınıda severim . ayrıca fetullahcı nedemek anlayamadım .

bu ülkeyi hortumlayan . bu ülkdede geldiği makamı kötü kullanan . başka ulusun cıkarları için yaşadığı ülkeye ihanet eden nice sanaici iş adamı politikacı ve neyazıkki askerin basın patronlarının aslında sabatayist olduğunu ve ortak amaçlarına hizmet ettiğini görmemize sebep oldu . yalcın küçüğü sevmem ama yaptığı calışmayı taktir ettim.

• quote:

sarman61

quote:

Bende bu tarz duyumlar duydum Atatürk için bilmiyorum belki karalamdır belkide gerçektir.

yani ATA'nın Türklüğünden şürhe ediyorsun. ATA, Yahudi olsaydı ne diye Türk ordusunun başına geçsin ve yedi düvele karşı savaşsın? Bırakıp giderdi ülkeyi, ya da diğer yahudilerin yaptığı gibi ticaret yapar yedi ceddine yetecek kadar para kazanırdı.
    ATA'nın Türklüğünden şüphe duyan adamın ben Türklüğünden şüphe ederim bu kadar basit

şimdi bişi dicem yanlış anlamayın ama senin kanıtın varmı 1
    2. si o sitede adamın kendi görüşleri değil bir çok görüş var
    hatta yabancı dilde de var. Sen kanıtla getir görelim

@pcforum
    hayır burdaki dönmeler sabatayis yani Dışta müslüman görünüp aslında yahudi olan ve ülkemizi bölemye ve halkı bulandırmayı amaçlayan kişi ve guruplardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.S.S. -- 25 Mayıs 2005, 16:24:47 >

• quote:

sarman61

quote:

yaw arkadaşım sen saçmalıyorsun ben öyle birşey demedim sen öyle anlamak istedin hergün başka birşey çıkıyor. Adamlar öyle anlatıyorki insanın aklıana yatıyor bizde neye inancağımıza şaşırdık mesela örnek vereyim Diyorlarki türklerin soyunda mavi gözlü ve sarı saçlı insanlar yoktur diyorlar. farklı farklı şeyler.
    Doğrudur atatürk ün katkıları olmuştur ama sorarım sana niçin tüm başarıları atatürk e maal ediyorlar onca komutanlar onca askerlerin mücadelelerini niçin göz ardı ediyorlar. Ben atatürk ün tüm görüşlerini benimsemek zorunda değilim bazı icraatları gayet güzel bazılarıda benim tasnif etmediğim icraatları olmuştur. Şimdi bu formu atatürk tartışmasına çevirmeyelim adam ölmüş gitmiş.

• onların kaynakları sadece kendilerinin sabetaycı olmasıdır. her önüne gelene sabetaycı diye iftira ediyorlar başka bir kaynakları yoktur. ATA'yı o sayfadaki mason sitelerinden ya da Hilel Halkin denen yahudiden mi öğreneceğim? Hepsi iftira ve yalan. Kimse de çıkıp itiraz etmiyor milliyetçilerden başka, işte böyle bir gençlik var ortada, araştırmıyor ve sorgulamıyor. bu ülkenin kurucusu , Türk'ün son başbuğu, komutanı , Türklüğü kurtaran ATATÜRK'ü bile savunmaktan aciz bir gençlik ve millet.

ATATÜRK'ÜN KENDİSİNİ TANIMLAMASI:

"Benim hayatta yegane fahrim (onurum), servetim, Türklükten başka bir şey değildir."(1)
    "Bana, insanlar üstünde bir doğuş atfetmeye kalkışmayınız. Doğuşumdaki tek fevkaladelik, Türk olarak dünyaya gelmemdir."(2)

Bir İngiliz'in "siz hangi asil ailedensiniz?" sorusuna verdiği yanıt:
    "Anasının ve babasının asilliğiyle iftihar eden Teodoz, İtalya Yarımadasına inmek isteyen Türk Atilla'ya barış görüşmesinden önce sormuş: 'Siz hangi asil ailedensiniz?' Atilla'da ona cevap vermiş: 'Ben asil bir milletin evladıyım!' işte benim cevabımda size budur!"(3)

Sanki yeni Rıza Nurlara cevap vermiş.

" Türk, Türk olduğu için asildir... çoğumuz, büyük babamızın babasını hatırlamayız. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanın içinde buluruz."(4)

"... Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağım (dır)"(5)

"Millî mevcudiyetimize düşman olanlarla dost olmayalım. Böylelerine karşı...'Türk'üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi!' diyelim"(6)

" Mensup olduğum Türk milletinin şan ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla şanım ve şerefim vardır..."(7)

Atatürk kendisini böyle tanımlıyor. Ben bir Türk'üm diyor ve bundan gurur duyuyorum diyor. Kişi, hissettiği milletten olduğuna göre bu sözler üzerine daha denecek bir şey yoktur. M. Kemal, bir Türk'tür ve koca bir Türk'tür, Türk'ün Atası'dır. Türk milletine, unuttuğu milli kimliğini tekrar kazandıran, ümmetten Türk milletine dönmesini sağlayan bir Türk'tür.

Yeni Rıza Nurlara bunlar da yetmeyecektir. Hiç gerek olmadığı halde, konuya tam açıklık getirmek için, ana ve baba soyunu da irdeleyeceğiz. Kimdir, kimlerdendir ona bakacağız.

MUSTAFA KEMAL'İN ANNESİ TÜRK'TÜR:

Zübeyde Hanım'ın soyu Yörük'tür. Fatih döneminde Karamanoğlu Beyliği'nin yıkılmasından sonra (1466), Balkanlar'da fethedilen yerlerin Türkleştirilmesi için göç ettirilen ailelerdendir. Konya bölgesinden geldikleri için bunlar, "Konyarlar" ismi ile resmi kayıtlara geçmiş ve böyle anılmıştır.(

Aile, Vodina sancağının Sarıgöl nahiyesine yerleştirilir. Zübeyde'nin babası Sofi-zade Seyfullah Ağa, Selanik yakınlarındaki Lankaza'ya göçer ve bir çiftlik sahibi olur. Ve Zübeyde Hanım 1857'de burada doğar. Annesi, babasının üçüncü eşi Ayşe Hanım'dır.(9)

Zübeyde Hanım'ın soyunu birde anlatılanlardan görelim.

M. Kemal'in kız kardeşi Makbule Hanım (1885-1956):
    "Annemden sık sık şunları dinlemişimdir. Bizim esas soyumuz Yörük'tür. Buralara Konya-Karaman çevrelerinden gelmişiz" diyor ve atalarından bazılarının da sonradan tekrar Konya'ya geri döndüğünü de şöyle açıklıyor: "Dedem Feyzullah Efendi'nin büyük amcası Konya'ya gitmiş, Mevlevi dergahına girmiş, orada kalmış. Yörüklüğü tutmuş olacak."(10)

Makbule Hanım Yörüklük için şunları söylüyor:
    "...Annem her zaman Yörük olmakla iftihar ederdi. Bir gün Atatürk'e "Yörük nedir?" diye sordum. Ağabeyim de bana 'Yürüyen Türkler' dedi."(11)

Yörük ile Türkmen eş anlamlıdır. Atatürk, soyunu açıklarken bunu da vurgular:
    ".... Benim atalarım Anadolu'dan Rumeli'ye gelmiş Yörük Türkmenler'dendir."(12)

Zübeyde Hanım'ın babasını, kocası Ali Rıza Efendi'yi ve Ali Rıza'nın babası Kızıl Hafız Ahmet Bey'i de tanıyan Selanik doğumlu Aydın Milletvekili Hasan Tahsin San (1865-1951)(13) şu bilgileri verir:

" Atatürk'ün validesi, Zübeyde Hanım, Sofu-zade ailesinden Fethullah Ağa'nın kızıdır. Selanik'te doğmuştur. Bu aile bundan 130 sene evvel (1800'lü yılların başı oluyor.) Sarıgöl'den Selanik'e gelmişlerdir. Vodina sancağının batısında Sarıgöl nahiyesinde onaltı köyden ibaret olan bu nahiye ailesi, Makedonya ve Teselya'nın fethinden sonra Konya civarı ahalisinden Osmanlı hükümetinin sevk ve iskan ettirdiği Türkmenlerdendir. Son zamanlara kadar beş asır müddet içinde hayat tarzlarını, kılık-kıyafetlerini değiştirmemişlerdi."(14)

Bir yabancı yazar da Atatürk'ün annesi hakkında edindiği bilgileri şöyle aktarıyor:

"Mustafa'nın babası Ali Rıza Efendi, anası da Zübeyde Hanım'dı. Zübeyde Hanım... sarışındı; düzgün, beyaz bir teni, derin ama berrak, açık mavi gözleri vardı. Ailesi Selanik'in batısında Arnavutluk'a doğru, sert ve çıplak dağların geniş, donuk sulara gömüldüğü göller bölgesinden geliyordu. Burası, Türklerin Makedonya'yı ve Teselya'yı almalarından sonra Anadolu'nun göbeğinden gelen köylülerin yerleştikleri yerdi. Bu yüzden Zübeyde Hanım, damarlarında ilk göçebe Türk kabilelerinin torunları olan ve hala Toros Dağlarında özgür yaşamlarını sürdüren sarışın Yörükler'in kanını taşıdığını düşünmekten hoşlanırdı. Mustafa da annesine çekmişti; saçları onun gibi sarı, gözleri onun gibi maviydi."(15)

Zübeyde Hanım'ın kendi ifadesi; oğlunun, kızının, kendisini tanıyanların ve de konu üzerinde çalışanların ortak ifadesi; Zübeyde Hanım'ın Yörük-Türkmen olduğudur. Yani Zübeyde Türk'tür.

MUSTAFA KEMAL'İN BABASI TÜRK'TÜR:

Mustafa Kemal'in baba soyu, Aydın/ Söke'den gelerek Manastır vilayetine yerleştirilen, "Kocacık Yörükleri (Koca Hamza Yörükleri)"ndendir. Ali Rıza Efendi, Manastır'ın Debre-i Bala sancağına bağlı Kocacık'ta dünyaya gelmiştir(1839). Aile sonradan Selanik'e göçmüştür. Babası İlkokul öğretmeni Kızıl Hafız Ahmet Efendi'dir. Amcası, Kızıl Hafız Mehmet Efendi'dir. Taşıdıkları "Kızıl" lakabı ve yerleştikleri yere "Kocacık" denmesi; Ali Rıza Efendi'nin soyunun, Anadolu'nun da Türkleşmesinde katkısı olan " Kızıl-Oğuz" yahut "Kocacık Yörükleri-Türkmenleri"nden geldiğini göstermektedir.(16)

Anne soyunda olduğu gibi baba soyunda da en sağlam bilgiler önce Atatürk'ün, annesinin, kardeşinin anlattıkları; sonra çevrelerinin aktardıklarıdır.

Makbule Hanım;
    "Babam Ali Rıza Efendi, Selanik'lidir. Kendileri Yörük sülalesindendir."(17)

Atatürk:
    "... Benim atalarım Anadolu'dan Rumeli'ye gelmiş Yörük Türkmenler'dendir."(1

M. Kemal'in Selanik'te mahalle ve okul arkadaşı, Kütahya Milletvekillerinden Mehmet Somer (1882-1950)19)
    "Atatürk'ün ataları hakkında benim bildiğim şunlar:
    Atatürk'ün ataları Anadolu'dan gelerek Manastır vilayetinin Debre-i Bala sancağına bağlı Kocacık nahiyesine yerleşmişlerdir. Bunları ben Selanik'in ihtiyarlarından duymuştum. Kocacık'lıların hepsi öz Türkçe konuşurlar. İri yapılı adamlardır. Bunların hepsi Yörük'tür... Bunların kıyafetleri Anadolu Türklerine benzer. Yaşayışları, hatta lehçeleri de aynıdır."(20)

10 Kasım 1993'te Milliyet gazetesi "Ata'nın Soy Kütüğü" isimli bir yazı yayımlar. Gazeteci Altan Araslı, Kocacık köyüne giderek bir araştırma yapar ve köylülerle konuşur. Kocacıklı Numan Kartal'ın aktardıkları:

"Ali Rıza Efendi, Manastır vilayetinin Debre-i Bala sancağına bağlı Kocacık'ta dünyaya gelir. Kocacık'ın nüfusu tamamen Türk'tür. Hepsi de Yörük Türkmenleri. Anadolu'dan geldiler. Bizler, Müslüman Oğuzların Türkmen boyundanız."

Ata'nın soy kütüğü", 10 Kasım 1993, Milliyet

DÖNMELERİ UYARIYORUM

Kocacık köyü ile ilgili ikinci bir yazı, 5 Eylül 1999'da Star gazetesinde yayımlanır. Yazının başlığı "Ata'nın Köyü"dür.

"Ata'nın Köyü", Star

DÖNMELERİ UYARIYORUM

Atatürk'ün baba soyu, büyük amcası Kızıl Hafız Mehmet Efendi tarafında devam etmiş ve günümüze ulaşmıştır. Bunun oğlu Salih ve eşi Müberra'dan devam eden ailenin, torunlarla yedinci kuşağa ulaştığı biliniyor. Belgelerden; Atatürk'ün Müberra Hanım'a "Yenge" diye hitap ettiği, çocuklarından Necati Erbatur'un nişanını 28 Eylül 1927'de Dolmabahçe Sarayında kendisinin yaptığı, diğer amca çocuğu Vüsat Erbatur'un kızı Nesrin Sögütlügil'in nikahını Park Otel'de kıydırdığı ve kendisinin de katıldığı anlaşılmaktadır. Bu konuda belge ve fotoğraflarla geniş bilgi ve ailenin soy ağacı için Burhan Göksel'in "Atatürk'ün Soy Kütüğü Üzerine Bir Çalışma" isimli kitapçığına bakılabilir.

Bütün bu bilgiler, M. Kemal'in babası Ali Rıza Efendi'nin Yörük-Türkmen olduğunu gösteriyor. Yani Ali Rıza Efendi de Türk'tür.

DİPNOTLAR

(1). Bozkurt, Mahmut Esat; Yakınlarından Hatıralar, Sel Yayınları, İst., 1955, s.95
    (2). Egeli, Münir Hayri; Atatürk’ten Bilinmeyen Hatıralar, İst., 1959, s.15
    (3). Ünaydın, Ruşen Eşref; Atatürk Tarih ve Dil Kurumları (Hatıralar), TDK. Yayını. Ank., 1954, s.54
    (4). Egeli, Münir Hayri, s.69
    (5). Faik Reşit Unat’ın “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” Türk Dili Dergisi, Sayı 146, 1963 makalesinden aktaran Utkan Kocatürk, Atatürk’ün Fikir ve Düşünceleri, Ank., 1984, s.171-173
    (6). Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, C. II. derleyen Nimet Unan, Türk İnk. Tarihi Ens.yayını, Ank.,1959,s.143
    (7). Arıkoğlu, Damar; Hatıralarım, İst.,1961, s.304
    (. Güler, Ali; Atatürk Soyu, Ailesi ve Öğrenim Hayatı, Ank.1999, s.40-46 - Göksel, Burhan; Atatürk’ün Soykütüğü Üzerine Bir Çalışma, Kültür Bak. Yay., Ank.1994, s.7
    (9). Güler, Ali; s.46
    (10). Şapolyo, Enver Behnan, Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Tarihi, İst.,1958, s.33,23- aktaran Güler, Ali s.45
    (11). E.B.Şapolyo, a.g.e.den aktaran Güler, Ali a.g.e. s.27, 28
    (12). E.B.Şapolyo, a.g.e. den aktaran Güler, Ali a.g.e. s.28
    (13). Türk Parlamento Tarihi, 1919-1923 c.111, TBMM Vakfı Yay., Ank.,1995, s.132-133
    (14). E.B. Şapolyo, a.g.e den aktaran Güler Ali a.g.e.s.45
    (15). Lord Kınross, Atatürk Bir Milletin Yeniden Doğuşu, Sander Yayınları, İst., 1978, s.25
    (16). Güler, Ali, s.17
    (17). E.B. Şapolyo, a.g.e.den aktaran Güler, Ali, a.g.e. s.28
    (1. E.B. Şapolyo, a.g.e.den aktaran Güler, Ali, a.g.e. s.28
    (19). Türk Parlamento Tarihi 1931-1935, c.11, Ank.1996, s.402
    (20). E.B. Şapolyo, a.g.e. s.21 den aktaran Güler, Ali, a.g.e. s.28

ayrıca daha ayrıntılı bilgi için Kara Harp okulu'nun sayfasına bakabilirsiniz.

http://www.kho.edu.tr/atasayfa/biyografi/index.htm

• bu arkadaşlar kessin tıraşı ve sadece bana ATATÜRK hakkındaki düşüncelerini söylesinler.
  • şahsen ben kimin hangi soydan geldiğine değil ne söylediğine ne yaptığına bakarım
  • Şurda adam gibi bi konu açıyoruz herkes bilgilensin diye ama nedense her ciddi topicte olduğu gibi bu topictede yine Atatürk e ve dine kadar gitti helal olsun. Her şeyi Atatürk e maal ede ede Atatürk ü sokmadığınız kılık yok. Adama demediğiniz kalmadı. Dinsiz dediniz dinli dediniz Türk dediniz sabayatis dediniz... dediniz oğlu dediniz. Ayıp yaptığınız ayıp. Burda amaç Atatürk ün soyunun nerden geldiği değil. Amaç kimin ne olduğu ve bu ülkeye neler yaptıkları. Ama işinize gelmeyince hazır malzeme var. Ya Atatürk yada din. Elinizde hazır malzemeniz var kullanın bakalım ne zamana kadar kullanabileceksiniz
  • bu sabatai ler istanbul ve izmir dahil birkaç büyük şehirde toplanmış herifler..
    350 yıllık pislik milleti...

ülkemizdeki açık yahudi cemaati dışında bir de gizli yahudi cemaati bunlar..
    sayıları 50.000 ile 70.000 arasında tahmin ediliyor.

son 120 - 130 yıldır türkiyedeki türk düşmanı ırkçı-komünist loncalarının en derinde ve en tepedekilerini oluşturuyorlar..

nazım hikmet*- ipekçi ailesi - ismail cem - bezmen ailesi falan gibileri en bilinenleri...
    türkiyede komünizmin fikirsel insan kaynağı hep bunlardan çıkıyor. en eski ve en sağlam köke sahip
    türk düşmanı ırkçı-komünist loncaların asıl kaynağı hep bunlar.

bir çoğu zengin işadamlarıdır. ayaktakımını oluşturan nazım hikmet gibileri de para ve siyasi destekle
    öne sürerler.. bu en derindeki ırkçı-komünist loncalar her zaman çok gizlidirler dışardan kimseyi içlerine almazlar.
    sabatailik de sözde gizli ama hangi ailelerin sabatai olduğu her devirde biliniyordu zaten.

sokakta üniversitede sağa-sola saldırıp yakıp-yıkan solcular yaşları çok genç basit serserilerdir..
    türk olmanın getirdiği yükümlülüklerin ağırlığından koktukları için türklükten istifa edip başka bir etnik
    gurup yaratabilmek için solculuğun enternasyonalizmini bahane ederler...
    ama bütün solcular onlardan ibaret değil.. birileri bu örgütlenmeleri gizlice besliyor ve devam ettiryor.
    o gençler biraz yaşlanınca topluma katılır giderler ama solcu-dönekizm yeni kuşaklarla hep devam eder...

neden..?

ülkedeki bütün sol örgütlerin yüksek kademelerine doğru çıktıkça giderek etnik türklerin ortadan yok olduğunu
    ve yerlerini değişik ırklardan yabancı kökenlilerin aldığını hepiniz çıplak gözle bile görebilirsiniz..
    türkiyenin sadece " inkarcılık"tan ibaret olan korkakça asimilasyon mantığı ülkedeki yabancı etnik guruplarda
    hiç bir türkleşme sağlamamakta ama aksine hem bunların cesaretini dahada artırmakta hemde kendilerini gizleyip türk
    kılığında solculuk yapıyormuş gibi türklere saldırmalarını kolaylaştırmaktadır..

sol örgütlerin lider kadroları özellikle son 20-30 yıldır artık etnik türklerden tümüyle temizlendi...
    kürt-arap-çingene-gürcü-laz-boşnak-arnavut vs her milletten insan var ama türkleri yukarı kadar çıkarmıyorlar..

ama bunlar bile yine orta düzey soysuzlar... asıl lider kadro daha derinde ve çok daha yukarda....
    onlarda işte bu sabatai ler.. türkiyede her tür sol hareketin ipleri son 130 yıldır hep bunların elinde...

siyasi parti liderleri falan palavra... parası çok olanın dediği oluyor.. kendilerine rakip gördükleri kişileri
    rüşvetle besledikleri köpeklerini üzerlerine salarak ayağını kaydırıyorlar..
    asıl sol liderler hep bu sabataycılar...
    bunlar pislik... türk milletinin başına gelen her belada bunların mutlaka bir parmağı çıkıyor...

ve bunlar böyle olmaktan mutlu... asla düzelmiyorlar...
    eskiden osmanlı döneminde hadi şeriat ülkesindeydiler diyelim...
    ama hala aynılar bunlar...

türkiyenin açık yahudi cemaati de bunları açık yahudiliğe çevirmeye çalıştı ama onlarada direndiler..
    cumhuriyetten sonra etkinlikleri azaldı ama hala devam ediyorlar.
    hem kanımızı emiyorlar hemde bizden çaldıkları paralarla besledikleri köpeklerini üzerimize salıyorlar..

bunlar yalnızca ve yalnızca düşmanlık etmek ve pislik çıkarmak için yaşıyorlar..
    aynı vücuda girmiş parazitler gibiler...

nazım hikmet*
    aslen polonyalı olan kont konstantin borzecki nin torunu olarak bilinir...
    ancak kont borzecki de aslen "leh" yani "polonya" asıllı değil "yahudi" kökenli bir adamdır..
    nazım gençliğinde komünizme yöneldiğinde o dönemde türkiyede tek güçlü komünist loncası
    olan sabatai lere de katıldı ve onlardan hayatı boyunca büyük destek gördü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 27 Mayıs 2005, 1:22:47 >

• Bu insanlar ülkemizin ve halkımızın zaafı olduğu hassas olduğu konuların üzerine giderek gündem oluşturmak önemli olan konulardan halkımızı uzaklaştırarak yeni gündem oluştururlar.
    Mesela mersindeki bayrak yakma olayları ermeni soykırımı iddaları ve bunun gibi Türkiye nini hassas olduğu konuları deşerek ülkemizin önüne taş koymayı amaçlarlar. Genellikle TV gazete yani basını ellerinde koz olarak kullanırlar. Ve çoğu bilinçsiz halkımız da bu insanların oyununa gelir. yukarda bir sürü isim var bu insanların hepsi de ülkemizi karıştırıp bide bizim sırtımızdan geçinen insanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

Bu insanlar ülkemizin ve halkımızın zaafı olduğu hassas olduğu konuların üzerine giderek gündem oluşturmak önemli olan konulardan halkımızı uzaklaştırarak yeni gündem oluştururlar.
    Mesela mersindeki bayrak yakma olayları ermeni soykırımı iddaları ve bunun gibi Türkiye nini hassas olduğu konuları deşerek ülkemizin önüne taş koymayı amaçlarlar. Genellikle TV gazete yani basını ellerinde koz olarak kullanırlar. Ve çoğu bilinçsiz halkımız da bu insanların oyununa gelir. yukarda bir sürü isim var bu insanların hepsi de ülkemizi karıştırıp bide bizim sırtımızdan geçinen insanlar
  • Bu konu ne böyle olum listeye bak öyle uzun listemi olur lan
  • Evet liste çok uzun
  • ADAM GİBİ ADAMLAR!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafam karıştı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.