Şimdi Ara

DONMA VE KİLİTLENME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • W7 kullanırken sıkıntısız olan bilgisayar w10'a geçtikten bir süre sonra, önceleri oyun oynarken donmaya başladı. Hiçbir tuş fonksiyonu çalışmıyor, mouse imleci dahi donuyordu. Tek çözüm reset atmak oluyordu. Ancak artık oyun oynamasam dahi bilgisayarı açtıktan belirli bir süre sonra (1 saat kadar) donuyor. Sorunun çözümü için denemediğim yöntem kalmadı. Programlar, testler, formatlar, eski sürüme geçmeler. Sağlam olmalarına rağmen power yeniledim, hdd yeniledim, ram yeniledim. Ama yine donuyor. Sıcaklık değerlerim de normal. Kasanın içinde 3 adet fan var ve buz gibi. Macun falan da değiştirdim.

Düzeltmeye çalıştığım sistemin özellikleri;

Amd fx 6300 (hyper evo soğutucu var üstünde)
    msı 970a-g46 anakart
    msı gtx 760 twinfrozr ekran kartı
    1 tb 7200 rpm hdd seagate (yeni ssd 250 gb wd blue)
    600w 80+ power (cooler master eski) yeni (cougar 700w 80+)
    8 GB corsair cl9 ram. (eski 8 gb hi-level)

• Kaspersky gibi iyi bir antivirüs ile laptopu tarat. Ama sıkıntı yazılımda gibi bence win 7 ye geçmelisin. Donanımda sıkıntı yok. Ayriyaten bir ssd bul ne kadar küçük olduğu fark etmez ya da sen al win 10 kur sadece ona belki iyi olur. 4000 5000 liralık sistem için 300 400 liralık bir şey harcamalısın. Tanıdığın varsa süper olur deneme amaçlı alabilirsin tanıdığından. Bu arada benim konuma da bakar mısın sıkıntı çekiyorum benim laptoptan. Bekliyorum seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NonicknameTR

Kaspersky gibi iyi bir antivirüs ile laptopu tarat. Ama sıkıntı yazılımda gibi bence win 7 ye geçmelisin. Donanımda sıkıntı yok. Ayriyaten bir ssd bul ne kadar küçük olduğu fark etmez ya da sen al win 10 kur sadece ona belki iyi olur. 4000 5000 liralık sistem için 300 400 liralık bir şey harcamalısın. Tanıdığın varsa süper olur deneme amaçlı alabilirsin tanıdığından. Bu arada benim konuma da bakar mısın sıkıntı çekiyorum benim laptoptan. Bekliyorum seni.

Cevabın için teşekkür ederim. Ancak benim sistemim masaüstü. Konu başlığında ssd kullandığımı yazdım, yeniledim zaten.
  • W7 de sıkıntısızsa W7 kullanmaya devam edeceksin macera aramayın boşuna W10 fasa fiso..
  • w7'ye dönüş yaptım zaten ancak yine sorun devam ediyor. Sorunun yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu çözemedim.
  • Format attın düzelmemişse anakartında donanımsal bir sorun oluşmak üzere bunlar artçıları.. 2.el araştırma yapmaya başla Amd den nefret ettiğim kadar başka bir firmadan nefret etmedim. 4 tane pc var hepsinde de anakart arızası meydana geldi. Belli bir süre en fazla 6 sene dayanıyor ardından çöp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RElS

Format attın düzelmemişse anakartında donanımsal bir sorun oluşmak üzere bunlar artçıları.. 2.el araştırma yapmaya başla Amd den nefret ettiğim kadar başka bir firmadan nefret etmedim. 4 tane pc var hepsinde de anakart arızası meydana geldi. Belli bir süre en fazla 6 sene dayanıyor ardından çöp.

Benim kafamda da aynı düpünce var. Sorunun anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum. İşlemciyi amd almış bulunduk bir kere bu nedenle anakartı da ona uygun aldık. Pişmanlık. İlgin için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Laptop donma kitlenme sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Win 10 u kurarken ssd ye kurmalısın. Hangisine kuruyorsun?
    Ayriyaten anakartın ssd ye yada hdd ye veya herhangi bir donanıma uygun olmayabilir ya ssd ye kurucaksın ama sorun bana anakartta gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NonicknameTR -- 26 Temmuz 2017; 12:48:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.