Şimdi Ara

donanımsal mı yazılımsal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda norton internet security yüklü onun güvenlik duvarı var bir de airties modemimin üzerinde güvenlik duvarı var ben o donanımsal olanı kaldırıp nortonu kullanmayı düşünüyorum çünkü onda oyunlar için portları ayarlamak daha kolay. sizce böyle yapmam güvenlik açığına neden olur mu?

• Airties üzerinde olduğu söylenen firewall gerçekten bir firewall'ın işini görüyormu? Bu şüpheli bir durum.
    Bir özelliğin gerçekten firewall olduğundan emin olmak gerekir. Bunun için dünya üzerinde test edip onaylayan bazı kurumlar vardır.
    Bunlardan biri de ICSA 'dir.http://www.icsalabs.com/icsa/icsahome.php
    Airties üzerindeki güvenlik özelliğine "firewall" demek çok doğru olmaz. Gerçekten firewall olan ürünler vardır ama bunların yanında modeminizde olana firewall demek biraz fazla abartı olabilir.

Ayrıca, donanımsal firewall'lar internet üzerinden gelen tehlikeleri önlemek anlamında size faydası olacak ve bilgisayarınıza kaynak ve işlemci yükü getirmeyen güzel alternatiflerdir. Ancak, bilgisayarınıza bulaşmış bir zararlının bilgisayarınızdan internete istemediğiniz bilgileri iletmesi veya bilgisayar içinde şüpheli hareketleri uyarması mümkün olmayacaktır.

Bu açıdan yazılımsal firewall daha anlamlı ve faydalı olacaktır. Bilgisayarınızı (internetten bilgisayarınıza ve bilgisayarınızdan internete) iki yönlü olarak kontrol edecektir.

Elbette eğer bir sorun değil ise ve imkan var ise, hem donanımsal hemde yazılımsal firewall kullanmak faydalıdır.

Sağlıcakla kalın.

• Merhaba ggunay,

Başlığı görüpte gelenlere bende uzmanlar tarafından çok bilinen ama kullanıcıların çok dikkat etmediği
    bir konuyu hatırlatmak istedim. (hatırlatmak istediğim, belli ölçüde firewall çözümünü de ilgilendirir ama tam değil)

Bir çözümün hem donanımsal hemde yazılımsal seçeneği var ise, sisteme daha az yük getirmesi (CPU yu daha az meşgul etmesi) için donanımsal olan seçilmelidir. Eskiden, belki hatırlarsınız, ekran kartı görevi gören SIS ekran chipli makinalar vardı. Bu chipler tıpkı ekran kartının görevini
    görürler ama bu işlevi yerine getirirken aynı zamanda CPU'yu fazlaca meşgul ederlerdi. Yine RAID kartının yaptığı işi yazılımsal olarak yapan programlar mevcut idi ama yine aynı sonuca neden olurlardı.

Bu hatırlatmayı sadece başlığa bakarak gelenlere bilgi amacı ile yazdım. Firewall konusu biraz daha değişik bir konu. Yazılımsalda, donanımsalda çözümlerin hem artıları hem eksileri hala mevcut. Çok büyük firewall üreticilerinin bile Box (donanımsal) çözümlerinin üretiminin sürdüğünü ve hatta 100'lerce ve 1000'lerce kullanıcılı çözümleri olduğunu hatırlatırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoaDHuNTeR -- 22 Şubat 2007; 2:21:31 >

• teşekkür ederim, o zaman ben yazılımsal olanı kullanayaım,çünkü değişik oyunlar için her defasında kullandığı portu bulup onu modemden açmak çok uzun sürüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.