Şimdi Ara

Donanım Tasarım Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geleceği hakkında düşüncesi olan var mı  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 2 Eylül 2022; 13:14:17 >

• türkiye de bilemiyorum aselsan dışında sağlam bir donanım üreten firma var mı daha çip bile üretemedik proje bile var mı ortada bilmiyorum fakat ab,avrupa ya kayıyor çip işi tayvandan dolayı güzel iş yapar

• Çip konusunda bir şeyler var aselsan bilgem arasında ama aşırı etkileyici şeyler değiller o yüzden bilemedim

Muhtemelen değil ama önü gelişime kapalı bir yol seçmek istemem açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Yurt dışına gidersin en kötü, sen kalifiye olursan her türlü iş bulursun ;)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • IC Design bakımından bana da çok dar bir alan gibi geliyor, en azından TR için konuşacak olursak. Oturup proje mühendisi olsan bence 10 kat daha hızlı iş bulunur gibi hissediyorum, tabi onun da geleceği tartışılır özellikle yurt dışı değeri bakımından.

İş ilanlarına baktığımda bazen içim daralıyor. Herkes gömülücü veya güç elektronikçi arıyor. Arada bir sayısal tasarım, yapay zeka falan geliyor önüme. Diğer alanlar çok daha az iş ilanına sahip gibi.

Ayrıca hocam donanım tasarım mühendisliğinin ne anlama geldiğini anlamıyorum artık :) Bazı ilanlar güç elektronikçi için bu tanımı yapıyor, bazısı çip tasarımcısı için, bazısı da PCB çizen gömülü sistemci için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 3 Eylül 2022; 8:28:28 >
  • Türkiye'de Donanım Tasarım Mühendisi demek PCB tasarımcısı demek hocam :) Yani PCB tasarım işi aslında teknisyenin yapması gereken bir iş. Sen internetten elektronik malzeme araştırması yaparsın. Bu malzemeler sipariş ile eline geçer. Yine internetten hazır bir devre tasarımı bulursun. PCB tasarım programıyla bunun PCB'sini çizersin, al sana Donanım Tasarım Mühendisi :) Sen o internette hazır devre tasarımı yerine, kendin bir devre tasarımı yaparsan işte o zaman gerçekten Güç Elektroniği, RF, Elektronik vs. Tasarım Mühendisi oluyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

Benim de korkum o aslındq. Bütün zamanımı bi step down ic için PCB tasarımı gibi basit görevlerle harcamaktan çekiniyorum. Yine öğrenecek çok şey var elbet ama dediğin gibi yapılmış şeyler bunlar tecrübe açısından katma değeri çok yüksek değil gibi geliyor

• Son cümleye aynen katılıyorum farklı donanım tasarım mülakatlarına çağırdılar birisi yazılım işi diğeri güç elektroniği içindi  

Şu an elimde yapay zeka yönünde ilerlemek gibi bir seçenek de var ama görece daha az bir ücrete razı olmam lazım ki pek hevesli değilim o açıdan

• furkanta_resmi kullanıcısına yanıt

Gerekli tecrübeyi Türkiyede bulamazsam yurtdışı işi biraz yaş hocam

• White Death kullanıcısına yanıt

Türkiye'de EEM mezunları gömülü yazılım mühendisliği pozisyonunda başlar sonra daha üst yüzey yazılımlara(C, C++, otomotiv yazılımı vs.) kayar. Yani istesen de istemesen de büyük ihtimalle embeddedcı olacaksın. yapay zeka, derin öğrenme, robotik diyorsan iş imkanı çok kısıtlı.

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

Network nasıl

• White Death kullanıcısına yanıt

Suan nerde calisiyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Trust.Me

Suan nerde calisiyorsunuz

Nerede olduğumu söylemeyeyim de yazılım bölümünde çalışıyorum savunma sanayisinde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.