Şimdi Ara

donanım firewall - netsafe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • işyerimizi için firewall almak istiyoruz ve şu anda aklımızda netsafe var

netsafe hakkında olumlu veya olumsuz görüşleriniz varsa sevinirim

Teşekkürler...

Orijinalden alıntı: huso0707

işyerimizi için firewall almak istiyoruz ve şu anda aklımızda netsafe var

Teşekkürler...

isyerinizi bilmedigimiz icin soyleyecegimiz seyler cok farazi olacaktir. netsafe' i ben hic duymadim.

genel olarak
    - kac kullaniciya hizmet verecek
    - sadece ofis calisanlarini mi yoksa hem ofisi hem ayni yerde barindirilan sunuculari koruyacak mi? dmz var mi olacak mi?
    - butce nedir
    - sadece firewall mi olacak yoksa yaninda url filtering, antivirus, ips gibi ek hizmetler de isteniyor mu?

bilgileri olmadan ancak sana onerebilecegim google imaj search : "Gartner march 2010 Enterprise Firewall magic quadrant report" diye aratip cikan ilk grafikteki liderlere ya da vizyonerlerden aklina uyan butcene uyan bir tanesini secmen. gartner tek basina yeterli olmaz bu islerde once test etmek vs gerekir tabi 10-15 kullanicili bir proje degilse bu bahsi gecen, belki try-buy yapabilirsin eger kucuk bir cihaz ise. Alternatif olarakhttp://distrowatch.com/dwres.php?resource=firewalls daki free firewall distrolarindan birini bir sunucuya kurup kendin de ugrasabilirsin ya da destegini ucreti karsiligi veren varsa destek de satin alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: oasisngn

quote:

Teşekkürler...

isyerinizi bilmedigimiz icin soyleyecegimiz seyler cok farazi olacaktir. netsafe' i ben hic duymadim.

genel olarak
    - sadece ofis calisanlarini mi yoksa hem ofisi hem ayni yerde barindirilan sunuculari koruyacak mi? dmz var mi olacak mi?
    - butce nedir
    - sadece firewall mi olacak yoksa yaninda url filtering, antivirus, ips gibi ek hizmetler de isteniyor mu?

bilgileri olmadan ancak sana onerebilecegim google imaj search : "Gartner march 2010 Enterprise Firewall magic quadrant report" diye aratip cikan ilk grafikteki liderlere ya da vizyonerlerden aklina uyan butcene uyan bir tanesini secmen. gartner tek basina yeterli olmaz bu islerde once test etmek vs gerekir tabi 10-15 kullanicili bir proje degilse bu bahsi gecen, belki try-buy yapabilirsin eger kucuk bir cihaz ise. Alternatif olarakhttp://distrowatch.com/dwres.php?resource=firewalls daki free firewall distrolarindan birini bir sunucuya kurup kendin de ugrasabilirsin ya da destegini ucreti karsiligi veren varsa destek de satin alabilirsin.

- 40 kullancıya hizmet verecek
    - kullanma amacı: ofis çalışanlarının bazılarının internetlerini kısıtlamak ve sadece 2 siteye girmeye izin vermek
    bazılarının ise internetleri tamamen açık olacak ve saat kaçta hangi sitelere girmişler şeklinde kotrol edilecek
    - vpn ile uzaktan bağlantı yapılabilir

- işyerinin sistemini kısaca anlatayım

- server 2003 kurulu sistemde: doamin kurulu (AD var)
    - sql 2005, netsis var

bu sisteme ne gerekir...

ör antivirüs sistemi yok - firewalldaki antivirüs sistemi normal virüs programının yaptığını mı yapar

(bu arada ips ve dmz tam olarak nedir)

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler...

genel olarak
    - butce nedir

- kullanma amacı: ofis çalışanlarının bazılarının internetlerini kısıtlamak ve sadece 2 siteye girmeye izin vermek
    bazılarının ise internetleri tamamen açık olacak ve saat kaçta hangi sitelere girmişler şeklinde kotrol edilecek

- sql 2005, netsis var

bu sisteme ne gerekir...

ör antivirüs sistemi yok - firewalldaki antivirüs sistemi normal virüs programının yaptığını mı yapar

- gateway antivirus , desktop antivirusun yerine kullanilamaz ama tamamlayici olarak kullanilir ( pc ye takilan usb drive'i network antivirus tarayamaz dogal olarak) eger herkes makinesinin admini ise, rahat rahat dosya alisverisi yapiliyorsa, url filtering iyi degilse gateway antivirusu de tamamlayici olarak dusunmek gerekebilir.
    - dmz, izole network. mesela kendi web sitesinizi metroethernet cekip kendi ofisinizde host etmeniz durumunda ofis networkunden ayri bir network olusturup konumlandirabilirsiniz. hemen hemen her firewall bunu destekler zaten. yazdiginizdan anladigim boyle bir ihtiyac yok, saece iceriden erisimleri kisitlamak icin sql server icin belki boyle birsey yapilabilir. mesajimdan sonra netsafe urununu biraz inceledim, turk yapimi utm cihaz. ihtiyaclarinizi , duzgun calisiyorsa ve fiyat avantaji sagliyorsa karsilayacaktir. onerdigim alternatif kendi firewall'inizi kurma onerimi bosverin belirli bir bilgi birikimi gerektirir, bilen yoksa fayda'dan cok eziyet olacaktir.
    - alacaginiz urunde loglama kismi da onemli, takip ve kontrol amacli, o yuzden bunu da dusunun ve (alfabetik siraya gore) astaro,fortigate,i-bekci,labris, safenet sizin isinizi gorebilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler...

genel olarak
    - butce nedir

- sql 2005, netsis var

bu sisteme ne gerekir...

- gateway antivirus , desktop antivirusun yerine kullanilamaz ama tamamlayici olarak kullanilir ( pc ye takilan usb drive'i network antivirus tarayamaz dogal olarak) eger herkes makinesinin admini ise, rahat rahat dosya alisverisi yapiliyorsa, url filtering iyi degilse gateway antivirusu de tamamlayici olarak dusunmek gerekebilir.
    - dmz, izole network. mesela kendi web sitesinizi metroethernet cekip kendi ofisinizde host etmeniz durumunda ofis networkunden ayri bir network olusturup konumlandirabilirsiniz. hemen hemen her firewall bunu destekler zaten. yazdiginizdan anladigim boyle bir ihtiyac yok, saece iceriden erisimleri kisitlamak icin sql server icin belki boyle birsey yapilabilir. mesajimdan sonra netsafe urununu biraz inceledim, turk yapimi utm cihaz. ihtiyaclarinizi , duzgun calisiyorsa ve fiyat avantaji sagliyorsa karsilayacaktir. onerdigim alternatif kendi firewall'inizi kurma onerimi bosverin belirli bir bilgi birikimi gerektirir, bilen yoksa fayda'dan cok eziyet olacaktir.
    - alacaginiz urunde loglama kismi da onemli, takip ve kontrol amacli, o yuzden bunu da dusunun ve (alfabetik siraya gore) astaro,fortigate,i-bekci,labris, safenet sizin isinizi gorebilir.

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

• Netsafe özel olarak otel benzeri mekanlarda internet paylaşımı için bir ürün. Hotspot uygulaması ve yasal loglama için iyi bir çözüm. Pahalı ama.

Bayisi olduğumuz Btsis firması ihtiyacınız olan firewall , loglama , antivirüs ve Hot-Spot yazılımı barındırıyor bünyesinde.

BTSİS FIREWALL SUITE® BASE size göre bir ürün

pm den görüşelim detayları.

http://www.btsis.com/firewall_suite_utm_base_yazilimi.php

Netsis Yetkili satıcısıyız ayrıca , programın netsis ile herhangi bir problemi de yok , ayrı bir cihaz olarak çalıştığı için sadece networkünüze müdahale ediyor ,

150 kullanıcılı bir şirkete kuruldu AD , exchange 2008 v.s bir problem yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kazaa da firewall !!?!?
    22 yıl önce açıldı
    Local Network Loglama Çözümleri
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadir_bado

Okadar pahalı yazılımlara bayılmayın derim , artık çok ciddi yerli firmalar var.

konuda bahsi gecen firewall da zaten yerli firmanin, sitelerinden gordugum kadariyla ciddiler de :)
  • firewall url filtreleme gibi işlemleri herhangi bir yazılımlada yapabilirsiniz ancak 5651 sayılı kanuna tam olarak uyumlu bir loglamayı her yazılımla yapamassınız NetSafe ürünleri loglama yaparken logların herhangi bir şekilde editlenmediğini garanti eder. Log gerektiğinde herhangi bir şüpheye gerek kalmadan resmi evrak niteliği kazanabilir. Netsafe ile ilgili daha fazla detaylı bilgi içinwww.net-safe.com.tr adresini ve 0216 362 67 66 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brooqs -- 15 Mart 2011; 0:38:37 >
  • bu isi yapan milyon tane unix dagitimi var...40 pc lik kucuk bir network icin bence donanimsal bir firewall almak pek mantıklı degil...gerci donanimsaldan kasit ticari bir embedded urun yani..sonra ona buna deli gibi lisans parasi oder durursunuz alamadiginiz destekte cabasi olur...ayrıca 5651 olayinida cok guzel yaparsiniz bir sıkıntı olmaz..kaldıki 5651 zaten sacma sapan bir kanun loglarinda resmi nitelik fln tasidigi yok aslında gecelim bunlari...
    Amd Ryzen 9 3900X - MSI MPG X570 Gaming Edge Wifi - XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra - 4x 4Gb Hynix DDR-4 2400@3066 - Thermaltake Toughpower 1200 W - Corsair Air 540 - Samsung Evo 860 1TB SSD ...vs vs vs
  • ben 100+ client olan sistemlerde bu utm cihazlar nasıl cevap veriyor anlamıyorum ... içinde max 1000 mhz ARM, Qualcom, Via gibi işlemciler olan router boardlara o kadar iş yükü vermek pek mantıklı gelmiyor. üstünede binlerce $ para istiyorlar ... Emniyet müd. ünversite, devlet hastanesi olmak üzere 3 tane kurumda endian, ISA ve Fortinet cihazları söküp imzamdaki sistemi sırf referans olsun diye kurdum, memnuniyet en üst seviyede. Ve piyasadaki tüm utm çözümlerden HER YÖNÜYLE çok çok üstün olmasının yanında %50 daha ucuz. İnternet cafeler bile sırf cache çözümü sayesinde önceleri 1 gününü (makina sayısına göre 2-3 gün) harcadıkları oyun güncellemelerini 2-3 saat gibi çok kısa sürede halledebiliyorlar.

Orijinalden alıntı: Kumandan

ben 100+ client olan sistemlerde bu utm cihazlar nasıl cevap veriyor anlamıyorum ... içinde max 1000 mhz ARM, Qualcom, Via gibi işlemciler olan router boardlara o kadar iş yükü vermek pek mantıklı gelmiyor. üstünede binlerce $ para istiyorlar ... Emniyet müd. ünversite, devlet hastanesi olmak üzere 3 tane kurumda endian, ISA ve Fortinet cihazları söküp imzamdaki sistemi sırf referans olsun diye kurdum, memnuniyet en üst seviyede. Ve piyasadaki tüm utm çözümlerden HER YÖNÜYLE çok çok üstün olmasının yanında %50 daha ucuz. İnternet cafeler bile sırf cache çözümü sayesinde önceleri 1 gününü (makina sayısına göre 2-3 gün) harcadıkları oyun güncellemelerini 2-3 saat gibi çok kısa sürede halledebiliyorlar.

+1

ayrıca o soyledigin utm cihazlarindaki islemciler evet gorunuste dusuk saat hızına sahip olsada optimizasyon hat safhada oldugu icin ornegin 1000mhz de calisan arm islemci bizim pclerdeki core 2 duo 2.66 ghz a denk performans saglayabiliyor....Kaldiki problem bu degil zaten...UTM ureticileri arge den cok neyi nasil ucuza mal ederimin pesinde...Yani UTM cihazlarinin gelisim surecine bakarsak markalari birbirinden ayıran bariz bir hic bir ozellik ve ya yetenek goremeyiz...Sadece kiminin arayuzu daha kullanıcı dostudur ve kolaydir kimisi isi zor ve profesyoneldir vs.vs vs...Yani aralarindaki farklar ufak defek satis stratejisinden ote yana gelen bazi eksiklikler ve farklılıklardir.....Bulundugunuz isletme icinde arge yapacak zamaniniz ve bilginiz yoksa UTM cihazlarina para verilebilir ancak lisans ucretleri benim kanıma dokunuyor sadece =)..Ayrıca bir cok cozumude tek bir box urunde toparlamak bana gore pek akillica ve mantıklı degil..Oyle box urunler varki antivirüs unden tut proxy ıps/ıds loglama mail gateway firewall hotspot vs. vs. vs. all in one resmen..Insanin "hadi ordan canim" diyesi geliyor....O kadar komplike sistemi tek cihaz uzerinde stabil olarak calistirmak (G)üven (Ö)zveri (T)ecrube ister...Calistirabilende yok zaten
    Amd Ryzen 9 3900X - MSI MPG X570 Gaming Edge Wifi - XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra - 4x 4Gb Hynix DDR-4 2400@3066 - Thermaltake Toughpower 1200 W - Corsair Air 540 - Samsung Evo 860 1TB SSD ...vs vs vs

• ENIGMA :

Bahsettiğin AIO çözümü kullandığım yerlar var. Kendi işyerimizde 2 yıldır

dosya sunucusu
    antivirüs
    firewall
    web sunucusu
    mail sunucusu
    ftp sunucusu
    web proxy (cache için)

olarak kullanıyorum. Üzerinde E5200 işlemci, 1 GB ram, 160 gb hdd ve 3 tane eth. var. Yaklaşık 40 cliente hizmet ediyor ve 2 yıldır 1-2 kere hava tutmak için indirdim, depoda tozlu bir ortamda kaldığı için. Aynı şekilde 2 üniversitede, hem internet cafe hemde hotspot noktasında

dosya sunucusu
    web sunucusu
    proxy server
    antivirüs
    firewall
    bandwith yönetimi

görevini ifşa eden kurulumlarımda var, aynı anda 100-150 ögrenciye cevap veriyorlar. Güven Özveri Tecrübe deneyimimi bunlardan alıyorum.

Ama dediklerine de katılıyorum AIO çözümler pek akıllıca değil, bir sorun olduğunda hepsi aynı anda cevap veremez hale gelecektir. Haftada 1 backup almak lazım, yeniden kurulum 15 dk. sürer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 20 Mart 2011; 15:18:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

ENIGMA :

Bahsettiğin AIO çözümü kullandığım yerlar var. Kendi işyerimizde 2 yıldır

dosya sunucusu
    antivirüs
    firewall
    web sunucusu
    mail sunucusu
    ftp sunucusu
    web proxy (cache için)

olarak kullanıyorum. Üzerinde E5200 işlemci, 1 GB ram, 160 gb hdd ve 3 tane eth. var. Yaklaşık 40 cliente hizmet ediyor ve 2 yıldır 1-2 kere hava tutmak için indirdim, depoda tozlu bir ortamda kaldığı için. Aynı şekilde 2 üniversitede, hem internet cafe hemde hotspot noktasında

dosya sunucusu
    web sunucusu
    proxy server
    antivirüs
    firewall
    bandwith yönetimi

görevini ifşa eden kurulumlarımda var, aynı anda 100-150 ögrenciye cevap veriyorlar. Güven Özveri Tecrübe deneyimimi bunlardan alıyorum.

Ama dediklerine de katılıyorum AIO çözümler pek akıllıca değil, bir sorun olduğunda hepsi aynı anda cevap veremez hale gelecektir. Haftada 1 backup almak lazım, yeniden kurulum 15 dk. sürer

iyi hos guzel demissinde "calistirmak" var birde "calisiyormus gibi dawranmalari" var

mail sunucu ? demissin 5000 account lu trafigi saglam olaran bir mail sunucu olsun...
    Ftp sunucu hem lan tarafina acik hem Wan tarafina acik ortalama 1000 kullanıcı olsun
    antivirüs localde 800 kisi aktif olsun
    web sunucu 30 a yakın dinamik web sitesi trafigi saglam olsun..
    digerlerini saymiyorum bile

bu denli bir yapıyı tek bir box urun hangi throughput degeri ile karsilayacak acaba...

senin bu soyledigin box urun ancak kucuk networkler icin uygun yani kobiler icin orda bir itirazim yok zaten....dedigim gibi birseyleri yapmıs olmak icin yapmak var birde gercekten hakkı ile calistirmak var...Gercek anlamda ornegin Proxy dedigimiz yapı zaten basli basina ayrı bir dunya yani baska sistemlerle bir arada calistirilamayacak kadar komplike ve detayli bir sistem benim gozumde zira hakkı ile yapılandirilmis bir proxy server ile bandgenisligi yonetiminden tututun loglama ve firewall a kadar bir cok cozumu uzerinde zaten barindiriyor...Yani 80.portta transparent olarak start ederek calistirilan proxy server sadece kumsalda kumla oynayan bir cocuk misali takilir durur kafasina gore ve hic bir sekilde yogun istek karsisinda cevap veremez verimli calisamaz sadece calisiyormus gibi yapar... =)))..Ayrıca 80.portta transparent olarak calisisan bir proxy sunucu olsun ve aynı makina uzerinde 4 adet wan hattim olsun.Bu 4 hatti dinamik olarak load balance yapmasini ayrıca proxy inin 4 wan hattinda aktif olarak calismasini nasil basariyorsun ?...cevap calismaz...aynı makina uzerinde aynı interface ler uzerinde calismaz....Bunun gibi ornekler cogaltilabilir....

yani ben yapımda bu isler icin 10 a yakın ayrı unix sunucu kullaniyorum...Ve hic birinin kuyrugu otekisine carpmıyor bu sekilde bile bazen cok ciddi replikasyon sorunlari basgosterebiliyor..Kaldiki bunlarin hepsini aynı yerde calistirmaktan bahsediyoruz..Ve aslında asil cozum herseyi kendin yapmakta bitiyor...Hazir paketler var evet. fakat bir sure sonra yapını kullanıdıgın dagitima gore sekillendirmeye baslıyorsun onun yetenekleri cercevesinde sınırlı kaliyorsun bu cok buyuk bir dezavantaja donusuyor..Bu durumda birseylere bagımlı kalmaktansa yapına uygun cozumleri paketleri derlemek sana dusuyor....

tabi bu soylediklerim buyuk yapılar icin gecerli.....

kobiler icin ticari bir box urune hic mi hic gerek yok..keske bunlar icin sizin gibi bu ise gonul vermis kisilerin sundugu cozumlere yonelse herkes...Belki biraz birseylerin farkında olurlar..

(G)üven (Ö)zveri (T)ecrubelerinizin buyumesi dilegi ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENIGMA -- 20 Mart 2011; 20:10:52 >

• Ben zaten devasa yapılardan bahsetmedim, bahsettiğiniz yoğun trafik içinde AIO bir çözüm saçma olur ve bocalar elbet. Kobi tarzi 500 kullanıcıya kadar abartı trafiği olmayan sistemlerde ve hayati değer taşımayan veri saklama durumlarında kullanılması G.T ister :) Ama yinede box ürünlere yönelmeden herbir yapılanma için ayrı sistem kurarım yine o kadar paralar bayılmam. Demek istediğim buydu.

BTSİS FİREWALL SUİTE tavsiye ederim. Bizim ağda biri interent sömürüyordu. Ürünün yazılım kısmı siteden indirilip bir ay boyunca full özellikleri ile denene biliyor. Ben o şekilde deneme sürümü ile ağı interneti sömüren arkadaşları ve nerelere girdiklerini tespit etmiş ve gerekli uyarıyı yapabilmiştim.

Ben para verip almadım ama, ürünün denediğim kadarıyla cidden kullanışlı bir olduğunu söyleyebilirim. Denemeden karar vermeyin derim siz bilirsiniz.
    EE

Orijinalden alıntı: erolegemen

Slm

BTSİS FİREWALL SUİTE tavsiye ederim. Bizim ağda biri interent sömürüyordu. Ürünün yazılım kısmı siteden indirilip bir ay boyunca full özellikleri ile denene biliyor. Ben o şekilde deneme sürümü ile ağı interneti sömüren arkadaşları ve nerelere girdiklerini tespit etmiş ve gerekli uyarıyı yapabilmiştim.

Ben para verip almadım ama, ürünün denediğim kadarıyla cidden kullanışlı bir olduğunu söyleyebilirim. Denemeden karar vermeyin derim siz bilirsiniz.
    EE

reklamlar...
  • Websenseyi kura keyfine bak. Hiç bi siteye izin vermiyoor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.