Şimdi Ara

Domain ve Hosting alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sağlık üzerine bir web sitesi kurmayı düşünüyorum. Bu web sitesinde makaleler, resimler, videolar ve tartışma ortamı olabilecek forum sayfasınında mevcut olmasını düşünüyorum. Tabi bunun yanında sitemde reklam alabilmek gibi hedeflerimde söz konusu. Paylaşımı mı izleyen her bir kişiden faydalanmak istiyorum. Sitemi çift dil seçeneği ile kurmayı planlıyorum (türkçe ve ingilizce). Sadece Türkiye değil tüm dünya ülkelerine ulaşabilmeyi hedefliyorum. Belki ileri dönemlerde siteye üyelik üyelik ile ulaşım söz konusu olabilecektir.

Yukarıda belirttiğim gibi bir site kurmam için;
    1)Domain ve Hosting alırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
    2) 10 yıllık almam mantıklı mıdır? Kaç yıllık almalıyım?
    3) Teknik destek verebilen ve uygun fiyata nereden alabilirim?
    4) Domain ve Hostingi aynı yerden alıp içinde de hazır web sitesii kurulumu yapanlar var. Buralardan almak doğru mudur yoksa web sitemi kendim mi hazırlamalıyım?

Yardımlarınız için TEŞEKKÜR ederim.
    Saygılarımla....

• Bir çok firma gezmiş ve tecrübe edinmiş biri olarak cevaplayayım hocam.

1.) Domain ve hosting alırken kesinlikle firmanın kalitesine bakın ilk önce, 7/24 destek ve hizmet vermiyorsa iyi firma değildir. Çünkü sitenize her an her şey olabilir hocam yarı yolda bırakmamalı çalışacağınız firma. Domain konusunda ise 10 yıllık almayın. Jenerik bir domainse alın tabi ama her domain 10 yıllık almaya değmez. 10 yıl kullanmazsınız paranız boşa gider.
    3.) Teknik destek veren çok firma var ama çoğu hafta sonları destek vermiyor hafta içi ise sabah 9 akşam 7 destek veren firmalar var. Ben 7/24 destek verdiği için ve kaliteli hizmet sundukları ve güvendiğim için http://www.natro.com'i kullanıyorum
    4.) Hocam natro web hosting'de mesela hemen kur paneli var direkt olarak istediğiniz sistemi kurabiliyorsunuz benim tavsiyem wordpress kurmanızdır kendiniz yazmaytın sitenizi vakit kaybettirir. Ne projesi yapmak istiyorsanız wordpress temalarını düzenleyin alın size mükemmel site :)

natro'nun hosting paketlerini inceleyebilirsin buradan ;http://www.natro.com/webHosting/

• Teşekkür ederim. Güzel görüşlerinizi değerlendireceğim...
    Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicada_48

Merhabalar.

Sağlık üzerine bir web sitesi kurmayı düşünüyorum. Bu web sitesinde makaleler, resimler, videolar ve tartışma ortamı olabilecek forum sayfasınında mevcut olmasını düşünüyorum. Tabi bunun yanında sitemde reklam alabilmek gibi hedeflerimde söz konusu. Paylaşımı mı izleyen her bir kişiden faydalanmak istiyorum. Sitemi çift dil seçeneği ile kurmayı planlıyorum (türkçe ve ingilizce). Sadece Türkiye değil tüm dünya ülkelerine ulaşabilmeyi hedefliyorum. Belki ileri dönemlerde siteye üyelik üyelik ile ulaşım söz konusu olabilecektir.

4) Domain ve Hostingi aynı yerden alıp içinde de hazır web sitesii kurulumu yapanlar var. Buralardan almak doğru mudur yoksa web sitemi kendim mi hazırlamalıyım?

Saygılarımla....

Merhaba;

Sorularınızı biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım,

Öncelikle, sağlık konusunda web sitesi açmayı planlıyorsanız bu konuda ciddi bilgi birikimine sahip olup olmadığınızı değerlendiriniz. Yanlış vereceğiniz herhangi bir bilgide hem ziyaretçiyi yanlış yönlendirebilir hem de ziyaretçilerinizi kaybedebilirsiniz. Reklam konusunda ise, yeterli ziyaretçiye sahip olduğunuzda kolaylıkla reklam alabileceksiniz. Ücretli üyelik konusunda ise, zamanı gelince vereceğiniz kararlar arasındadır.

Sorularınızı yanıtlama konusunda ise,

1) Domain alırken, güvenilir firmadan aldığınızdan emin olunuz. Sonuçta, web sitenizin iki damarından birisi domaindir. Hosting konusunda ise, ikisini de aynı firmadan veya farklı firmalardan alabilirsiniz. Tercih hakkı sizindir. Sorun yaşamayacağınızı düşündüğünüz firmalar ile çalışınız.

2) İlk olarak 10 yıllık almanızı önermemekteyiz. Sonuçta, belki ilerleyen süreçte site isminizi değiştirmek isteyeceksiniz. Zaten, kullandığınız süre içerisinde istediğiniz zaman alan adınızı uzatabilirsiniz.

3) Talep ederseniz, domain tescil ve web hosting konusunda tarafınıza yardımcı olabiliriz. 7 gün 24 saat teknik destek sunmaktayız. Bu konuda testi destek@proirc.net mail adresine mail göndererek veya web sitemiz üzerinden ticket oluşturarak görebilirsiniz. Fiyatlarımızı da incelerseniz, rekabet gücüne sahip olduğunu görebilirsiniz.

4) Hazır site yapımını kullanabilirsiniz, isterseniz de kendiniz kurabilirsiniz. Biz de, WordPress, MyBB, PhpBB veya benzeri popüler scriptlerin kurulumunu ücretsiz gerçekleştirmekteyiz.

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    www.proirc.net / destek@proirc.net

• quote:

Merhabalar.

Saygılarımla....

Merhaba,

Öncelikle yeni planınızda başarılar dilerim. Bahsettiğiniz iş sabır gerektiren bir iştir. Her şeyden önce sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Web sitenizi ilmek ilmek dokuyacaksınız. Uzun vadeli düşünmeniz gerekiyor. Hemen pes etmemeniz gerekir bu tarz işlerde. Çünkü bahsettiğiniz konuda binlerce yüksek oranlı ziyaretçi akışına sahip siteler mevcuttur. Ayakta kalmak için sürekli geliştirme (reklam, seo ve s.) işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Bu işe başlamadan önce bunları yapabilme durumunuzu kontrol etmeniz gerekiyor.

Şimdi gelelim sorularınıza. Belirttiğiniz sorular işin en kolay tarafı. Cevaplayayım:

1. Domain ve hosting alırken herhangi bir şeye özellikle dikkat etmeniz gereken bir durum yok. Domain için akılda kalabilen, hızlı hatırlanan bir domain seçmeniz gerekir. Teknik açıdan bir sıkıntı yok. Hosting için köklü firmalardan birini seçmenizde yarar var. Yurtdışı firmalara bakmayın. Fiyatlar cazip gelebilir. Ama yurtdışı işte teknik destekte bir yerde takılıp kalıyorsunuz. (Yaklaşık 2 sene çalıştım yurtdışıyla. Hem de en popülerleriyle. Beş para etmez.) Sorun çıktığında söyledikleri sadece budur: Üzgünüz, adminler uğraşıyor. Lütfen sabırlı olun ve bekleyin. Siz de canlı sohbeti kapatır, kara kara düşünürsünüz. Türk lokasyonlu sunucularda yine en azından arayıp bağırıp çağırabiliyorsunuz ilgileniyorlar. Kesinti olmayacağını kimse size garanti veremez. Kimseden de kesintisiz bir hizmet beklemeyin. Çünkü bu sunucular 7/24/365 çalışıyor. Bir yerde tık diye durur makine. Makine bu, insan değil. Ama tabi önemli olan bu sorunun kısa sürede çözülmesi. Aynı zamanda sık sık yaşanmaması. Bunun yolu da köklü firmadan geçer. Çünkü orada sunucu başında duran kişiler gerçekten işinde uzman mühendisler. Ve sorunu çözmek için uğraşıyorlar.
    2. Bir yıllık alın.
    3. Uygun fiyata hosting aramayın. Biraz pahalı olsun ama sağlam olsun. Ucuz etin çorbası olmaz. Bu konuda natro işinize yarar.
    4. Normal web sayfası için Wordpress kullanın. Google arama motorunda en iyi endekslenen altyapı şuan odur. Forum için bilgim yok. Kendiniz yapmayın. Yapılan birşeyi tekrar yapmanın bir anlamı yok. Zaman kaybı.

Detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık için bana aşağıdaki adreslerden her zaman aklınıza takılan her konu için ulaşabilirsiniz:

Facebook:www.facebook.com/butamedya

• Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Sağlık konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğumu düşünüyorum.

Wordpress kullanımını öğrenme aşamasındayım. Alan adımı hemen hemen belirlemiş durumdayım. Sadece satın alma işlemlerim kaldı. Fakat Hosting konusunda çok takıldım. Sınırsız Hostingler mevcut ama fiyatları arasında uçurumlar görülmekte.

Kurmayı düşündüğüm web sitesine göre nasıl bir hosting almalıyım?

Saygılar...
  • quote:

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Sağlık konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğumu düşünüyorum.

Wordpress kullanımını öğrenme aşamasındayım. Alan adımı hemen hemen belirlemiş durumdayım. Sadece satın alma işlemlerim kaldı. Fakat Hosting konusunda çok takıldım. Sınırsız Hostingler mevcut ama fiyatları arasında uçurumlar görülmekte.

Kurmayı düşündüğüm web sitesine göre nasıl bir hosting almalıyım?

Saygılar...

Merhaba;

Size tavsiyemiz orta ölçekli hosting hizmeti satın almanızdır. Hem disk alanı, trafik hem de database konusunda problem yaşamamanızı sağlayacaktır. Bütçe sıkıntınız yoksa, sorun yaşamamak adına limitsiz hosting hizmeti de satın alabilirsiniz.

Zaten, hosting hizmetlerinde bir üst pakete kolaylıkla geçilebilmektedir. Herhangi bir özellik size yeterli gelmemesi halinde bir üst pakete hızlıca geçebilirsiniz,

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    www.proirc.net / destek@proirc.net

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hosting firmalarından başka cevaplayan olmamış :)
    1 soruda ben sorabilir miyim: 1 yıllık almak ile 10 yıllık almak arasında ne gibi bir fark var? mesela ben 1 yıllık aldım 25 liradan. siteyi geliştirdim çok tık alan bir site haline getirdim, seneye uzatmak istediğimde bana 500 lira fiyat çekebilirler mi?
    2. soru: hosting hizmetini amerikadan (uzak bir yerden) alırsak siteye giriş hızında bir azalma olur mu? yani sitenin yavaş açılması vs. gibi..
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.