Şimdi Ara

DOMAIN ALACAK/TRANSFER EDECEKLERE TAVSİYELER (Dikkatle Okuyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1-En başta bilmeniz gereken şey, sonrasında mağdur olmamk için domain alma işini hiçbir firma aracığıyla yapmamanız gerektiğidir. Domain almak internetten cd, kitap, kazak almak kadar kolay bir işlemdir. Domain pazarlayan bilinen ve güvenilen sitelerin ingilizce olması sizi korkutmasın..

2-Yapmanız gereken şey temelde aynıdır. Domain almak istediğiniz siteye “register” bölümünden üye olup, istediğiniz domaini yazarsınız. Eğer boştaysa kredi kartı bilgileriniz girip ödemenizi yaparsınız.

Domain alabileceğiniz bilinen ve güvenilir sitelerden birkaçı:

http://www.dotster.com

http://www.godaddy.com/

http://www.register.com

3-Türk Hosting Firmaları genelde domain kaydını sizin adınıza yapmaktadırlar. Çalıştığınız
    hosting firması güvenilir bir yerde olabilir. Ancak bu firma superonline, doruknet vs. bile olsa, cüzdanınızı teslim etmediğiniz gibi domain üzerindeki yetkinizi de teslim etmeyin.
    İnternette sık sık pek çok mağdur olmuş kişilerin yardım isteklerine rastlıyoruz.

Bunlardan bir sitenin forumunda dün gözüme çarptı:

Mesaj Şöyleydi:

“arkadaşlar bizim şirkete bi site açtım host olarakta uygun diye ankara-host.com adlı bi siteyi seçtik seçmez olaydık sitemiz 1 aydır kapalı mail attım şöyle bi cvp geldi

Merhaba,

Dilerseniz siteleriniz için yedek sunucumuzda hesap açabiliriz.
    Lütfen taşınmasını istediğiniz domainler sizin tarafınızdan register
    edilmişse alan adı sunucularını
    ns5.ankara-host.com ve ns6.ankara-host.com olarak değiştirin. Domain ankara
    host tarafından kayıt edilmişse değişimi biz yapacağız.
    Domain listesini bana ilettikten sonra en kısa zamanda yeni hesabınız
    açılacaktır.

domaini onlar açtı değiştirin dedim ses yok 5-6 mail daha attım cvp yok başka host firmasına geçiyim dedim domain transfer yapmanız gerekiyor dedi eski hostunuza söyleyin name serverları değiştirsinler dediler söyledim onada cvp yok domainde onlarda kaldı nasıl geri alıcam nasıl yeni bir site kurucam yardım lütfen şirketin sitesi olduğu için sıkıştım “

Bu forumda host işini yapan güvenilir arkadaşlar vardır eminim. Lafım meclisten dışarı..

4-Ucuz domain veren yerlerden uzak durun. Senede 3-4 dolar fazla verin. Sonrasında mağdur olmayın.
    http://www.domainpazar.com/http://www.domainsepeti.com bunlar gibi onlarca sitede satılığa çıkan, aktif şirketlere ve isimlere ait domainleri gördüğünüzde ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız.

Diyelim ki domain yetkiniz güvenmediğiniz bir firma veya şahıs üzerinde: peki kendi üzerine almak için ne yapacaksınız?

Bu işlemin adı Domain Transferi

-Öncelikle Domain yetkisi üzerinde olan şahıs/firma ile görüşün. Onlara admin email adresine sizin email adresinizi yazmalarını v edomain kilidini kaldırmaları söyleyin.

-Sonra aşağıda örnek olarak verdiğim domain sitelerinden kendinize ücretsiz bir hesap açın.

http://www.dotster.com

http://www.register.com

http://smallbusiness.yahoo.com/

-Domain transfer bölümüne girin, bu sitedeki hesabınıza transfer edeceğiniz domain adresini girin.

-Bu işlemin sonunda firmaya yazmasını belirttiğiniz email adresinize “onay istek” mesajı gelecektir. Bu mesajdaki link yardımıyla transfer isteğini onaylayın. ( burada yaptığınız işlemi özetlersek, kendi domain adresinizin transfer isteğine yine siz onay vermiş oluyorsunuz.)

-Bu işleminden sonra 24 saat içerisinde domain transferi tamamlanacaktır. Artık yetki yeni üye olduğunuz domain sitesindeki hesabınıza geçecektir. Ve şifreyi sizden başkası bilmeyecektir.

-Transfer işlemi için kredi kartınızdan yaklaşık10-15 dolar civarında bir ücret kesiliyor(aldığınız yere göre bu ücret değişiyor) Ancak ödediğiniz para karşılığında domain kayıt süreniz bir yıl daha uzuyor. Yani bu ücreti boşuna ödemiş olmuyorsunuz.

-Domain yeni alınmışsa transfer için 60 gün beklemeniz gerekiyor. Siz bu işlemleri bu günden yapabilirsiniz. 60 günün sonunda da domain transferini gerçekleştirebilirsiniz. Transfer işlemi gerçekleşmezse kartınızdan kesinlikle para kesilmiyor.

Konuyu anlamayan, kayıt ve transfer konularında daha ayrıntılı yarım isteyen arkadaşlarımız bana pm atabilirler, veya buradan da yazabilirler. Yanlış bir işlem yapmaktan korkuyorsanız yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RArslan -- 2 Nisan 2006; 19:16:19 >

• quote:

Tavsiye ederim hosting ve domain hizmetleri çok güzel
  • fiyatlarıda baya iyi bu firmanın.50 gb host yıllık 47 dolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanpx -- 31 Mart 2006; 0:17:54 >
  • Çok ilginç bir şey oldu.

Daha Onceden TurkTicaret.net Ten, isimtescil.net ten ve Yahoo 'dan 20 ye yakın domain almış tecrübeli birisiydim.

Ancak geçen günlerde Yahoo'dan bir domain daha aldım ki olay oldu?.
    Aldıgım domain yarım saat içinde aktif oldu. Kullanmaya basladık.

arardan 2 hafta kadar geçtikten sonra, bir baktım site Yerine bir reklam sitesi aciliyor.
    Hemen Whois Çektim Baska bilgiler yazıyor ve 16 Mart'ta 2 yıllık aldıgım Domain,
    26 Mart ta 1 Yıllık olarak salak bir şirket adına kayıtlı gozukuyor.

Yahoo'dan kontrol panelime girdigimde Domaini goremiyorum.
    Ve Kredi Kartı Dönem içi HAreketlerimi kontrol ettiğimde YAHOO'nun para çekmediğini gördüm.

Yahoo Benden Hiç Para AL(a)MADIYSA Domaini Ben nasıl bir süre kullandım.
    Ben kullandıktan sonra NAsil oldu Domain Boşa çıktı ve Baskasi kayıtladı..

Bu arada Domaini kayıt altına alan Sanırım BU işi otomatiğe bağlamış bir şirket. Kim uğraşsın salak bir domainle..

YAHOO'ya az ingilizcem ile bir mail attim.
    Domain AKTİF Oldu mailini de onlara Geri EK olarak gonderdim Yahoo'Dan Cevap,
    Varsa Sizden Yardım Bekliyorum..

• Bir Yardım edecek yokmu arkadaslar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechNiciaN

Bir Yardım edecek yokmu arkadaslar..

Bilsek yardım ederiz de bu olay gerçekten garip bir olay.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechNiciaN

Bir Yardım edecek yokmu arkadaslar..

1. Kredi kartıyla ödeme yaptığında address verfication yapıyorlarsa sen de verify olmadıysan bir süre senin adına kayıtlı durmuş sonra farkettiklerinde elinden almış olabilirler. Bunu yapmıyor olabilirler, sadece atıyorum.

2. Hata Yahoo'dan kaynaklanıyordur.

3. Kredi kartıyla aldıktan sonra chargeback işlemi gerçekleştiyse (kredi kartı prosesörüne gidip arkadaşım ben bu ödemeyi yapmadım dendiyse - ki bunun için kredi kartı bilgilerin falan gerekir) domain alınabilir elinden, sen de paranı geri alırsın.

4. Yahoo kötü niyetlidir. Domaini senden alıp başkasına vermiştir.

5. Domaini alan adamlar hesabına bir şekilde girip domaini kendi hesaplarına push etmişlerdir. Bunu büyük ihtimalle bilgisayarına keylogger sokarak yapmışlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OWDC -- 1 Nisan 2006; 14:11:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yahoo kötü niyetli olcanı sanmam.
    ii de ndn yurtdışından alıosunuz.www.alantron.com.tr Türkiye'deki tek yetkili registardır.diğer siteler onlinenic gibi yerlerden register eder ama alantron un böle bi hakkı wardır,Türkiye'deki tek registardır.
  • ilginize teşekkürler arkadaslar.
    sanırım sorun buymuş.

quote:

1. Kredi kartıyla ödeme yaptığında address verfication yapıyorlarsa sen de verify olmadıysan bir süre senin adına kayıtlı durmuş sonra farkettiklerinde elinden almış olabilirler. Bunu yapmıyor olabilirler, sadece atıyorum.

www.alantron.com.tr 'da Domain 12 YTL
    Yahoo'da 4 YTL idi
    Sen olsan hangisinden alirdin.
    Ayrıca Bu Yahoo! dan almaya calistigim 6. domain. ilk defa boyle bir sorun yasadım.

============================

Çünkü Kredi kartımdan hiç para kesilmemişti.
    diger ihtimallerin olması imkansız.

Ayrıca saçma birşey daha gordum.
    Domain baskasının adına kayıtlı gozukuyordu. Ama şimdi Bi baktım DOmain boşta.

Bende Yine satın aldım. Ama nasıl boşa çıktı anlamadım bir türlü.

Bu arada Yahoo 'dan aldıgınız domain bir şekilde elinizden giderse Geri almak için sunları Yapın..

Yahoo! Domains'te Eskiden Sahip oldugunuz Domainin ismini yazıp arama yapın.
    View Details Butonuna basın.

Orada Yes This is My Domain diye bir düğme var, ona basıp, Hizmet türünü seçin ve Ödeme Bilgilerinizi Doğrulayıon.

Kendi Sorunumu Çözmeye çalışırken, Yahoo'ya attıgım Maille Gelen Cevap bu şekildeydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAteş -- 2 Nisan 2006; 13:37:14 >

• yahooya tazminat davası aç skandal resmen
  • www.alantron.com.tr 'da Domain 12 YTL
    Yahoo'da 4 YTL idi
    Sen olsan hangisinden alirdin

Koskoca bir yıl için 8 YTL çokmu geldi arkadaşım sana ?.
  • Buraya yazmadım, ama sorun sanırım ödeme anında olmuş, bir bilgide hata yapmışım.
    Domain baska birisinde kayıtlı gozukurken boşa cıktı ve Bende isimtescil.net 'ten satın aldım.

ayrıca 8 lira cok tabi ki. Cunku ben o domaini baskasına sattım ve 10 lira almiştim zaten.
    hem sonraki yil, sonraki yil. Kac para yapar.
    En azından benim için çok. Öğrenciyim ve buradan gelecek 3 - 5 liralara ihtiyacım var.
    Babam Devlet memuru oldugu için Biz Zengin çocuguyuz diye Kimse BURS vermiyor.

neyse artık 4 lira ya domainde kalmadı zaten.
    isimtescil.net hizmette favorim.
    satıs sonrası ilgileniyorlar fakat muhabetlerini pek sevmiyorum.
    ama sorun cıkmadıgı için, teknik destegede pek ihtiyac kalmıyor.
  • Dostum kalite anlatmışsın. Senin yazından sonra alt satırlarda saçmalamışlar ama böle sitelere senin gibi bi kaç kişi yeter.Kendine iiii bak ve sağol...!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.