Şimdi Ara

Domain adını nasıl satın alınır nasıl kendi üzerime geçirebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ilk öncelikle alan adı satın almak istiyorum ama alan adı benim üzerime olsun isim tescili gibi birşey yapmak istiyorum yani domain sağlayıcılarından değilde ben alayım nerden alınıyor bu alan adları, bir alan adını kendi üzerime nasıl tastikletebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: HitTheLights

merhaba arkadaşlar ilk öncelikle alan adı satın almak istiyorum ama alan adı benim üzerime olsun isim tescili gibi birşey yapmak istiyorum yani domain sağlayıcılarından değilde ben alayım nerden alınıyor bu alan adları, bir alan adını kendi üzerime nasıl tastikletebilirim?

Merhaba;

Alan adı ( domain ) tescil işlemleri bahsettiğiniz kadar kolay yapılabilen bir işlem değildir. Zaten alan adını ömür boyu satın alamamaktasınız bu nedenle de asla sizin olamayacaktır. Ancak, ücret dahilinde 1-10 yıllık kiralayabilmektesiniz ve bu süre içerisinde de istediğiniz zaman alan adınızı uzatabilmektesiniz. Yani, dolaylı olarak alan adı size aittir. Ancak, asıl sahibi ICANN isimli firmaya aittir.

Eğer, 100.000 dolar gibi bir bütçeye sahip ve yatırım yapmayı düşünmüyorsanız alan adınızı direk siz tescil edemeyecek ve bir aracıya ihtiyaç duyacaksınız. Alan adlarını alan adı bayileri kendileri tescil ediyor olsalar da alan adının iletişim bilgileri size ait olmaktadır ve istediğiniz zaman bayiler arasında transfer işlemleri yapabilmektesinizdir. ( Bayiden kastımız, ICANN'a bağlı kuruluş ve alt kuruluşlardır. )

Marka tescili yapmak o markayı size verebilecektir ancak bunun alan adı ( domain ) ile bir ilgisi olmayacaktır. ( .***.TR alan adları hariçtir. )

Bilginize...

ProIrc Hosting ve Internet Hizmetleri
    www.proirc.net / destek@proirc.net

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.