Şimdi Ara

Dolby Digital Uzmanlık Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Samsung 46c6000 Led TV
    Sony Playstation 3
    Sony Dav-DZ740 Ses Sistemi
    Digiturk Plus DCR mevcut

Digiturk'ümü optik kablo ile ses sistemime bağladığımda HD kanallarda Dolby Digital sesleri alabiliyorum.

Benim yapmak istediğim Digiturk'ümü ve PS3'ümü televizyonuma 2 farklı HDMI ile bağlayıp televizyonumun üzerindeki Optik çıkış ile Ses sistemime bağlamak çünkü tek optik girişim var her seferinde kablo sök tak yapmak istemiyorum. Bunu yaptığımda PS3 deki Dolby ve DTS oyunlar Digiturkumdeki Dolby film sesleri Dolby olmuyor normal 5 kanaldan aynı ses geliyor.

Umarım sorunumu anlatabilmişimdir, özetlersem cihazlarımı direk ses sistemine bağlayınca sesler dolby oluyor fakat televizyona HDMI den bağlayınca TVnin ses çıkışını Optikten ses sistemine bağlayınca Dolby olmuyor.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim esen kalın...

• Merhaba bu sorunu bende yaşıyorum müzik sisteminin girişine optic swich almak sorunun çözümü olabilir.
  • DZ sinema sisteminde surround modu , direkte alman gerekiyor.
    Ancak o zaman sağlıklı bir şekilde kullanabilirsin.
  • Merhaba televizyonun optik kablo üzerinde pass through özelliği destekliyor ise ayarlarından bunu aktif hale getirmen gerekebilir.
    Sanırım sesi downmix yapıyor o yüzden sadece çift kanal alıyor olmalısın.
    Eğer televizyonun bu dediğim özelliği desteklemiyor ise optic switch alıp bu şekilde problemini çözebilirsin.
    Veya Ses sisteminin Hdmi girişi ve Hdmi çıkışı varsa Hdmi switch alıp Digiturk ve Ps3 ünü bu şekilde bağlayabilirsin.
    Ben en son anlattığım şekilde yapıyorum.
  • ilginize teşekkür ederim.
    Yaptığım ufak çaplı araştırmalar neticesinde samsung televizyonların HDMI'dan gelen Dijital sesi optik çıkışa Pass Through olarak yansıtamadığı kanısına vardım.

Televizyonuma flash bellek bağlayıpta içindeki filmi Dolby izlemek istediğimde bir sıkıntı yok Optik çıkış sesi Ses sistemime aktarıyor ve televizyondan Dolby yada PCM olarak istediğimi seçebiliyorum. Fakat aynı Seçimi HDMI ile Digiturk Plus'ımdan aktarınca yapamıyorum.

Sanırım en iyi çözüm Optik çoklayıcı kullanmak.
  • ARC kullanmayı denediniz mi ?

TV ile ses sistemi arasındaki HDMI bağlantı ile TV'den ses sinyali de gönderebilirsiniz.
    TV'niz hdmi girişlerinden birisinde ARC özelliği olmalı. Ses sistemini hdmi 1.4 kablo ile
    bu girişe bağlayın. TV'de diğer hdmi girişlerinden birini seçin. Ses sisteminde kaynak olarak
    ARC seçin. Ses gelirse dolby geliyor olabilir. Optik bağlantı ile hiç uğraşmazsınız.
  • Digiturk müşteri hizmetleriyle yaptığım uzun görüşmeler sonucu sorunumun henüz bir çözümü olmadığını öğrendim.

Digiturk Plus makinelerindeki yazılım henüz desteklemediğinden HDMI kablo üzerinden 5.1, 7.1, dolby digital aktarım yapamıyormuş
    Sadece Stereo 2.0 aktarım yapabiliyormuş

Plus makineden 5.1, 7.1, Dolby Digital sesleri alabilemek için kutunun üzerindeki optik kablodan direk ses sistemine bağlantı yapıp cihazın ses ayarınıda Aynen geçir (Passthrough) olarak kaydetmemizi öneriyorlar.

Ne Acı :(

Ya optik çoklayıcı alacağım yada herseferinde optik kabloyu söküp diğer cihazlara takacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.