Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (6002. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
33 Misafir (2 Mobil) - 31 Masaüstü2 Mobil
5 sn
235.537
Cevap
1.165
Favori
11.787.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
33. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 60006001600260036004
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt

    Haziran da belki şu an çooook erken.

    (eğer amaç şok bir develuasyon değil ise).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt

    zaten bi çekim foruma moruma bidaha girmicem uzun bir süre kafa dinlicem valla :)

  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Sabit bırakırsa kur yine yukarı devam edecek, artırsa birkaç gün düşüp yine yukarı devam edecek.

    Çok artırsa kur düşecek ama bu seferde her ay artırmak zorunda kalacaklar. Artı piyasada tek kuruş nakit dönmez herkes mevduata döner. Kimse para harcamaz. Buda iflas yağmuru ve işsizlik olarak geri döner.

    Yani öyle kötü bir sarmaldayizki ne yapılırsa yapılsın ya zam yada fakirlik olarak geri dönüyor.
  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt

    sizce sabit mi kalır hocam mayısta

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt

    Türkiye de uzun süre kafa dinlemek, kredi öderken :)

    Kolay gelsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt

    Tek bir çare var.

    TL yerine dolar kullanalım :) kur derdine son.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Erdoğan’ın danışmanı Oğan: Batı hiçbir zaman Türkiye'nin dostu olmamıştır, ABD de hiçbir zaman müttefikimiz olmamıştır"

    dolar bunu beğendi. beğenisini nasıl göstereceğini düşünüyor.

    https://t24.com.tr/haber/erdogan-in-danismani-ogan-bati-hicbir-zaman-turkiye-nin-dostu-olmamistir-abd-de-hicbir-zaman-muttefikimiz-olmamistir,948324

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • acquiles kullanıcısına yanıt

    hocam 3000 geri ödemesi olcak şuan boşta olan daireyide kiraya verdim 1100+1000 gelecek kiradan ve toplam cepten 900 tl ödemiş olcam her ay,


    ondan sonra halletmem gereken başka işlerim olcak onlarıda halledip bu pandemi fin azalınca normale dönünce piyasa doğru going almanya veya avusturya

  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt
    Ben sadece niyet göstermek için küçükte olsa bir indirim yapabileceklerini düşünüyorum.

    Yada geçen ayki gibi pas geçerler.

    Faiz artıracaklarını düşünmüyorum çünkü hem bunu eleştirerek Naci beyi görevden aldılar, hem de bir işe yaramadığını gördüler.

    Su anda inşaat sektörü gizliden gizliye x2 yaptı fiyatları, otomobil sektörüde aynı, fakat bu parayı harcayacak motivasyon yok kimsede o yüzden bir şekilde faiz mecburen inecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Tek bir çare var.

    TL yerine dolar kullanalım :) kur derdine son.




    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • acquiles kullanıcısına yanıt

    o zaman maaşlar bir ay 400 dolar yatttıktan sonraki aylar 390-380-365 diye mi gidecek 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rcpdrnc

    Ben sadece niyet göstermek için küçükte olsa bir indirim yapabileceklerini düşünüyorum.

    Yada geçen ayki gibi pas geçerler.

    Faiz artıracaklarını düşünmüyorum çünkü hem bunu eleştirerek Naci beyi görevden aldılar, hem de bir işe yaramadığını gördüler.

    Su anda inşaat sektörü gizliden gizliye x2 yaptı fiyatları, otomobil sektörüde aynı, fakat bu parayı harcayacak motivasyon yok kimsede o yüzden bir şekilde faiz mecburen inecek.

    6 mayısa kadar dolar 8.50 yi geçer 9 TL ye yol alırsa unutun faiz indirimini... En az 200-300 puan faiz artırımı gelir... Yoksa dövizi tutacak ellerinde hiçbir şey yok...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    o zaman maaşlar bir ay 400 dolar yatttıktan sonraki aylar 390-380-365 diye mi gidecek  

    yoo sabit olabilir ama 100 dolar olur 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M4M00D

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben 10 yaş daha büyük olup o dediğiniz yıllarda yapsaydım bunları şuan çok daha farklı olurdu hayatım.

    Bende tam tersi babamla hiç anlaşamam


    Kendimden örnek vereyim şimdi işten çıktım üstelik bugün izin günüm olarak geçiyor. Yarın yine işteyim anlayacağınız servisteyim eve 1 saat sonra ancak giderim. Üstelik çalışırken iş yerinin malum risklerinden dolayı sürekli heryerimiz yara bere kesik yanık ne ararsan var. hatta uyuyup uyandığımda elleri yarım saat hissedemiyorsun. Şimdi soruyorum kim ister böyle bir hayatı? Kendini iyi kötü yetiştirmiş bir genç işsiz kalıp ömür boyu böyle sürünecek ise bu onun için tamamen hapis hayatı olur. Üstelik kazandığımız para da birşeye yaramıyor ne yapabilirsin ki asgari ücret le ne olur yani? Ben şuanki durumda evlenmek istemem çocuk yapmak istemem ot gibi işe gider gelir yaşar giderim. İşte benim istediğim hayat bu değil. en azından daha yaşanılabilir koşulları hakettiğimi düşünüyorum. Örneğin bu çalışma koşullarında insanın kendini geliştirmeye zamanı da olmuyor. İngilizce kelimelere bakardım zamanım oldukça yabancı dil kelime haznemi geliştirmek adına şuan yapamıyorum. Ne bileyim çok basit şeylerden bile mahrum kalıyor insan. Yeni nesil gençler olarak tek istediğimiz daha yaşanılabilir bir Türkiye başka bir şey değil. Yeni nesil gençlerde gördüğüm hataları yapmak istemiyorum örneğin dolar/euro uçtu Amerika'ya gidecem, iş bulamıyorum kendi alanımda, işsizim aylardır. Gibi söylemleri görüyorum evet bunlar doğru herkes yapmak istiyor ama bunu tweet atıp Instagram da paylaşıp evde pineklemeye devam ettikleri sürece maalesef bir şey yapamayacaklar. Ve maalesef üzülerek söylüyorum ki imkanım olsa bende yurtdışına çıkarım. Ancak kendi alanımda iş bulamıyorum diye çalışmayı bırakmadım fabrikada işçiler arasında tek üniversite mezunu benim. Ama gidipte ben bunu yapmam ben burada çalışamam demiyorum. Kim çalışmak isterki? Kimse istemez. Ama mevcut koşullar altında durum bunu gerektiriyorsa bunu yapmaya mecburum. Evde pinekleyip ağlanmak sızlanmak yerine harekete geçmeyi seçtim. Bilgisayar teknisyeni normalde mesleğim amelelikten çok uzak bir noktaydım normalde :) ek olarak büro yönetimi mezunuyum genel anlamda tüm bürolarda çalışabilirim. Ama mevcut koşullar altında amelelik yapıyoruz. Parayı sevmem ama paraya ihtiyaç duyarım. Beni mutlu eden para değil paranın bana elde ettirdikleridir. Tüm mücadelem bunun için işte elde etmek istediğim şeylere ulaşabilmek, daha makul, iyi koşullarda yaşayabilmek. Tek umudum da bu açıkçası buda giderse yaşayan bir ölüden farkım kalmaz insanın amacı inancı hedefi yoksa niye yaşarki boş boş. Ben o boşluğa düşmeden kenardan kenardan minnak birikimlerime damlaya damlaya göl olur mantığı ile elimden geldiğince eklemeler yapmaya devam edeceğim.




    Biraz uzun oldu daha da yazsam yazarım Türk gençliğinin içindekilerden ufak bir kesit sadece yoksa bunlar her gün kafamızdan geçen klasik dertler

    anlıyana ibret olacak yol seçmissin. Benim birader senden 2 yaş büyük. bu yazıyı ona okutmak isterdim de ... tam bir hayvan ya. o kadar fırsatı var Türkiye'de anadolu sağlık bitirdi. Burada ausbildung ile 1 sene okuyup ki okurken de ayda 1100 euro devlet para veriyor, sonrasında notları iyi olursa üniye devam etsin diyoruz. benim hayvan kardeşim ise bir tane bmw alacak ve otobanda gazlıycak diye saçma salak depo işlerinde çalışıyor. iki araba verdi babam pert etti. ama 4000 euroluk 3000 euroluk arabalar idi ki fazla zararı olmadı ekonomik olarak. buna rağmen akıllanmıyor. nerede aptal şey var içine atlıyor.


    bir arkadaş çevresi edinmiş kendisine. iki ay önce onlardan birinden corona kaptı. sonra çocuğu hırpaladım diyo. dedim salak mısın sen? sanki bilerek bulaştırdı. senin suçun dedim sustu. geçen haftada polislik oluyormuş. bu yine o almancı tayfası ile takılıyor. alman kızlar da gelmiş. diğerleri 30 yaşına yakın bizim biraderi ezmek istemiş. bizimkide kalmıyor altta. ikisini birkaç yumrukta paketliyor. polis gelmeden tüymüş oradan. bankta uyuya kalmış kafa da güzel. ramazan ramazan mı içtin diye çıkıştım hatta da. babam toparlamış falan. benden de saklıyorlar kızıcamı bildikleri için. işte böyle böyle sonunda bela alıcak başına. ama Türkiye'de fetö yurdunda kaldığından beridir böyle oldu çocuk. orada da lise 2 de yurttan atılıyor. lise 3leri getirmişler bir anadolu şehrinden gebze'de yurda. yurttaki pcleri işgal ediyorlarmış, bizimki kızıyor. ram"i söküyor arkadaşı ile ki o pcye oturmasınlar diye. lakin bizimki stajda iken bunun arkadaşını dövmüşler. bu geliyor akşam vakti arkadaşı sopa yemiş, delleniyor görünce aynı akşam civarı basıyo bu gelenlerin odasını birkaçını tokatlıyor orada. sonra bunu yurttan attılar falan.


    babama diyorum bazen bunu boksa mı versek diye de. iyice aptal olacak diye korkuyorum. yamultacak birileri sonra kafasındaki birkaç milyon beyin hücresini de kaybedecek iyice aptal olacak.


    diyorum ya. keşke senin yaşadıklarını yaşayabilseydi. çok isterdim. ama işte babam burada çok şımartıyor onu. "sana harcadım oğlum, kardeşine mi harcamıycam" diyo. baba sonuçta evlat ayırmak istemiyor ama benim gözümde yok harcadığında sonuçta kardeşim benşn , ama işte ayar ediyor abisi olarak beni ... Türkiye'ye gönderelim YÖS"ten girsin diyoruz tıp kazansın falan. babamın gözü doldu. bu orada bir halt yer diyo.





  • | OMG! | kullanıcısına yanıt

    Zamanında almanlar eur ya geçince değişen birşey olmayacak mark olarak aldığınız maaşı euro olarak alacaksınız diye kandırdılar :)

    Sonra 1 mark lik mal 1.2 eur oldu kısa zamanda..

    Bizde benzer yöntemi izleriz. Once asgari ücret 3000 usd deriz, ertesi gün de ekmek 5 dolar olur..

    Yeter ki çözüm isteyin siz, bulurlar merak etmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaw şu faiz düşecek diyen tayfa ne yiyor içiyor acaba? Şuan faiz %19 bankaya gidin bakalım size %19 dan kredi veriyor mu? Geçen 60 bin TL kredi için bir bakayım dedim.

    Garanti bankası 1.83 den veriyor yıllık maliyet %21.96
    Yapı kredi bankası 2.20 den veriyor yıllık maliyet %26.40

    Sözde faiz kaç %19 şuan piyasa bu faizle kredi veren yok... Faizi düşürsen bile bankalar kredi faizini düşürmüyor... Adamlar enayi mi ucuz kredi verecek...

    Tabiki devlet para basar ucuz kredi verir orası ayrı geçen yıl olduğu gibi... Ama kimse gidip ev araba almaz ucuz kredi ile altın döviz alır kar yapmaya bakar....

    Sonrasında piyasada TL artar dolar olmaz dediğimiz 20 li seviyeleri görür... Sonrasını söylemeye gerek yok arjantin Venezuela ile kader ortağı oluruz....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binance dolar kuru 8.16

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dellialli D kullanıcısına yanıt
    Ben iş kurmak için babamdan borç alamadım Sağa sola borç yaptım zamanında. millet babadan araba alıp pert ediyor böyle hayatın ızdırabını saçlarım boşuna beyazlamıyor benim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt

    %90 sabit kalır merak etmeyin.

  • 
Sayfa: önceki 60006001600260036004
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.