Küçük hesapların insanısınız. Yazık kafanıza demiştim, arttırıyorum, yakınınızdakilere de yazık. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bazı elemanları anlamıyorum. Mesela ben dövizden para kazandıysam kendime kazandım. Kaybettiysem ben kaybettim. Bu borsa, fon hatta kripto parada da öyle. Ülke falan diyenler insanı güldürüyor. Holding sahipleri milyonlar kazanırken sen o kazançtan ne alıyorsun? Hiç. Ülke zenginleşince al sana kar payı diye para mı veriyorlar? Hayır. Pandemi oluyor adam işsiz kalıyor aç kalıyor ortada devlet yok. Dolardan iki kuruş kazanacak vay ülke bilmem ne. Şaka mısınız ya kaldırın atın bu kafayı. Para babaları milyonlarıyla dolar alıp satarken parasına para katıyor biriniz bunlara ağzını açamaz. |
+200 BP faiz artırımı şeklinde yazılmış. Onu düzelttim. Böyle bir durum yok. 17 olan +200 arttı gibi yazılmış. Kurduğunuz bağlantının benim kurduğum cümle ile de ilgisi yok.. Farkı bir bağlantıdan bahsetmissiniz, ben onunla ilgili bir duzeltme yapmadım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Artık orasını da "minareyi çalan kılıfını hazırlar" veya "hamama giren terler" seçenekleri ile göreceğiz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Benim satıcım işini bilir.. 4 gün önce bir ürün aldım 350 tl ye, bugün 390 tl olmuş.. Otomatik sistem :) ekonomi Eski bakani sayın zeybekcinin dediği gibi. Sistem o kadar otomatik ki sadece yukarıya guncelliyor anında saniyesinde, ama. Hiç aşağıya güncelleme yok.. 2 gün bir kaç haber kanalında market denetimi yapan zabıta görüntüsü gördük, bitti gitti.. Markete girdim akşam, 1 lira 5 lira ufak ufak değişmiş yine fiyatlar. Gramaj azalanlara girmiyorum. Yahu kare klasik çikolata bile 65 gramdan 60 grama düşmüş.. Ruhunuz duymaz.. Sorarsak "acayip ceza var,"... Su yolunu bulur... 🤷♂️ < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
414 den 111 gr altın aldım sabırla beklıyecegım umarım guzel seyler olur |
Bir zamanlar 80 gr idi o çikolata. Küçüldükçe küçüldü. |
İleri gelişmiş ve zengin ülkelerde hep böyle olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kilo almayalım diye öyle. Ekmeği de küçültmüşlerdi fiyatı aynı kaldı. |
Hesaplama kabiliyetini bilmediğimden, bu konuda fazla irdeleme istemiyorum ama Türkiye'den 3000 euroya getirteceğim malzeme ile burada alacağım arasında 4000 euro kadar fark var. 4000 euro x 8,5 TL = 34,000 lira yapar. Senin çevrende bir Doktor, Bir yönetici bu paray 6 - 7 ayda kazanıyor. Asgari ücretli ise 14 ayda kazanıyor yani 400 günde kazanıyor. Sana göre küçük olabilir, ama yaşadığın ÜLKEye göre çok boş yazıyorsun. Benim açımdan 2 aylık kazancımı neden boş yere harcıyayım? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 25 Şubat 2021; 2:48:31 > |
Ben öyle yazmamıştım. Sen farklı okumuşsun. |
Parlementer sistem değil. Artık o çizgiden dönemezsin. Bu ülke Afganistan olmayacak ama artık Pakistan olmasına ramak var. Ülken çölleşiyor, ülken cahilleşiyor, ülken fakirleşiyor, ülken geriliyor... Bu iş Parlementer sistemle olacak iş değil. Kabul etmek gerekli. Osmanlı , Türk savaş sanatlarının ekmeğini yedi, lakin sonrasında geriledi araplaştı yıkıldı. Atatürk gibi bir adam geldi "20. yüzyılın lideri" dendi ama sanırım "21. asrın da lideri" o olacak bu gidişle ki onun kurduğu sistem bile tutmadı ise, bu işi parlementer sistem vs düzeltemez. Hamur bu çünki, elindeki malzeme kaltesi ile bu kadar olabiliyor muhtemelen. |
Dediğiniz şeyi sade vatandaş olarak yapma imkanı olduğunu sanmıyorum . Yüksek yerli sermaye zaten hazine bonosu devlet tahvilinden kazanıyorlar özellikle AKPnin ilk 10 yılında iyi kazandılar, iyi vurgun yaptılar . Çünkü döviz hiç değişmedi kemiksiz %12-15 kazandılar o dönem Burda asıl mesele dövizin değişmesidir .Döviz %15 değiştiğinde enflasyon %15 olduğunda devlet tahvili-hazine bonosu %15 verse kim ne kazanır ki? Burda yabancı sermaye kurda dalgalanma yarattığında (yabancılar için ) iyi kazanç sağlanmakta. Yerli vatandaş yabancılara takip ettiğinde MB buna karşı nasıl tepki gösterdiğinde bakarak bir şeyler kazanabilir belki. Ama devamlı tetikte olması gerekiyor... Öğlen baktığında dolar %3-4 artmış borsa %5 düşmüş artık iş işten geçmiş olabiliyor faiz mesela artırılmış ,zk düşmüş, yeni vergiler gelmiş vs hepsi etkiliyor Sonuçta hiçbir zaman yabancılar kadar kazanamazsın çünkü onlar dövizin fiyatlamasını etkiliyorlar. Yerli büyük sermaye kadar da kazanamazsın çünkü onlar MB 'nin muhtemel tavırlarını biliyorlardır < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
böyle bir imkan var. ama direkt olarak değil dolaylı olarak. şöyleki paranızı eurobond fonlarına,borçlanma araçları fonlarına yatırırsanız. fon havuzunda biriken parayla fon yöneticisi gidip bizim kendi devletimizin çıkarmış olduğu borçlanma araçlarını satın alabiliyor. yani sen paranı döviz olarak devlete borç vermiş oluyorsun. devlet gidip ingilize değil de yerli fon şirketine borçlanmış oluyor,dolaylı olarak da fondaki hisse payın kadar da sana borçlanmış oluyor. |
Sen doldur ıraktan kaçan kürtleri,doldur kancık suriyelileri Atatürkün sistemi napsın Araplaşan her toplum gerilemeye mahkumdur. Osmanlı halifeliği aldıktan sonra getirdi arap şeyhülislamları.Nerde yobazlık var onu yaptılar. Fatih sultan zamanında en iyi toplar bizdeydi.Sonra biz bu salak şeyhülislamların yüzünden matbaayı tartışırken adamlar bizde 300 yıl ileri gitti zaten < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |