Şimdi Ara

🔥 DOLAR - EURO - ALTIN 🔥(ANA KONU) (298. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (4 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
255.260
Cevap
1.280
Favori
13.317.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1167 oy
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: togi1975

1) Ancak markan ve adın olmadıktan sonra -Türkiye'de işletmelerin çoğu böyledir- Hammaddeyi de yurtdışından pahalıya alacaksın..Markan ve adın olmadığı üzerine çok fazla katmadeğer koyamayacaksın...Sonuçta hammalliye devam edeceksin..

2) 3 vardiya deli gibi üretmek için önce malı satman lazım, ticaret satış ile başlar, üretim ile değil..
    3) Turizm sektörü ekmek yer derken, kim istikrarı olmayan bir ülkeye yüksek fiyatlar ödeyerek gelsin ki, ucuz et, yahni misali, turizmcilerimiz de kendi yağı ile ancak kavrulur..Ülkenin Turizm, gelirleri daha fazla düşecektir..Unutmayın kriz bizim ülkemiz kadar olmasa da, bize gelmesini beklediğimiz her ülke vatandaşları içinde var ve üstelik onlar bizden çok daha duyarlılar, az laf çok iş..Yani tasarruf, bizde olmayan - ve milliyetçilik yabancı paraya daha az yatırım yapan, bknz Rusya..)
    4) Bu konuya da katılmıyorum, yurtdışına gidecek kadar kenarda parası olan adam yine gider..Özellik ile bizden ise..
    5) 2 ile aynı satabilecek pazar , Türk mallarına bakış, marka vb..Bunlar kurdan daha etkilidir.
    6) Buna da katılmıyorum, çünkü milletimizi tanıyorum :-)

İşin şakası hepsinde eleştiri de bulundum ama ekonomik göstergeler kur arttı avantajlıyız şeklinde lineer olarak değerlendirilmez, başka faktörlere de bakılmalıdır.

Kalın sağlıcak ile..

1-Hammaddenin bir kısmını genelde dolarla alıyor sanayici. İhracatımız genelde böyle, hammadde dolarla alınır, ana pazar ihracat Avrupa oldugu icin ihracatımız EURO ile olur. Aradaki makastan kazanır ihracatcı. 2008 krizinden etkilenmedik, neden? Yüksek kur vardı, ayrıca EURO-DOLAR paritesi 1.40larda olunca İHRACATCI duble kazandı. Şimdi EURO-DOLAR paritesi her ne kadar 1.06larda gezinse de yine de EURO daha degerli. normalde 1.1 idi bu Trump geldigi icin parite düstü.

2-Merak etme, biz üretmesek de Japonlar, İtalyanlar zaten geldi kurdu fabrikayı, Toyota fabrikası Fiat fabrikası, Ford fabrikası Pirelli fabrikası, bu tip sanayi firmaları sagolsun otomotivde bizi ihracat kaplanı yaptı. Buna baglı yan sanayi iyi derecede gelisti. Bugün BMW Mercedes arabalarına Türkiye'den parça gidiyor, civata somun koltuk camdan tut bircok parca vs. bizden gidiyor.

3-Turizme çok faydası var. 1000 euro otel rezervasyonu eskiden 3200 tl alırdı simdi alacak 3720 tl.

4-Yurtdışına gidecek kişiyi yüksek kur etkiler, ucak bileti dolar euro ile satılır bilet pahalanır, harclık pahalanır. yöresel turlar gider.

Her olaya negatif bakmayın. Herkes geyik muhabbeti yapıyor. Gidin icat çıkartın, yeni bir ürün yapın ihracat yapın. Japonlar her gün yeni bir icat çıkartıyor. Neden çünkü beyinleri çalışıyo? her gün balık yiyorlar, biz de hergün ekmek yiyoruz beyin calısmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 2 Aralık 2016; 16:36:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesut777

Zamanında ülkenin tüm kurumlarını yok pahasına satarken millet bas bas bağırıyordu yapmayın diye. Elde ettikleri sıcak paralarla bir süre kral gibi yaşadılar , ona buna caka sattılar biz zenginiz diye . Satacak bir şey kalmayınca da böyle kucağa oturdular işte. Dayadılar vergileri , dayadılar zamları, yine de paçayı kurtaramıyorlar.
    Artık millet o kadar illallah etmiş ki doların çıkmasına bile sevinir olmuş.

Niye seviniyor insanlar çünkü bu seçmenin cebindeki para erimeden kafalarına dank etmeyecek bazı şeyler.

Her akşam uyumadan önce bol bol büyük resmi görmeler , oyunları bozmalar size. Anlayın artık aynı gemideyiz. Ve bu israf bu ülkeyi batıracak. Her yerden kokuşmuşluk akıyor malesef.

Biz bu ülkenin vatandaşları buna bir çözüm bulmalıyız.

Bu ülkenin dinamik,zeki,cesur(bunu derken sağa sola sataşmaktan değil akıllı hamleler yapan),
    ADİL,İLERİYİ görebilen biri lazım,bunu derken lafım CHP lilere değil,AKP lilere hiç değil,MHP dersen bitmiş zaten,yahu bu ülkenin başına hiç mi böyle biri gelmeyecek,ya da böyle bir parti kurulmayacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: l0chness

quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

quote:

Orijinalden alıntı: hilmignc

Oha ya oha 3.60 ne arkadaş...

Umarım bu devlet bunun altından kalkabilir. Bizi yakıp kaçmazlar umarım sağa sola.

kardeş şunlar gitsin ben 1 sene boyunca sabah akşam makarna yemeğe razıyım

Bizdeki muhalefetin kafa yapısı da bu.

AKP'de 10 gram akıl var sizde o da yok...

Nabacaz bilmiyorum vallahi.

akp ve akıl mı? iki anlamsız kelime

Şöyle diyelim AKP'de sıfır akıl varsa muhalefette eksi de resmen...

• Setunfayks kullanıcısına yanıt
    Işığı bırak hiçbirşey yapmsalar, dokunmasalar bile ülke daha iyi yönetilir, her yaptıkları şey ülkeyi dahada bitiriyor. Bir günde olumlu birşey yapılmaz mı ya bir gün, ne yapsalar sırf ülkemize zarar getiriyor. Bunların Türkiyeye verdiği zararı düşmanlarımız bile veremez. Hala çıkıp başkanlık filan diyor Türk ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanı vatan hainleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 2 Aralık 2016; 16:39:44 >

• Basimizdaki çift kisilikli deli ülkeyi batirmadan gitmeyecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

quote:

quote:

Umarım bu devlet bunun altından kalkabilir. Bizi yakıp kaçmazlar umarım sağa sola.

ee o zaman nası kurtulacak ülkemiz bu pişkin soytarıların elinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tugiacar T kullanıcısına yanıt
    Onlar der tersini yapar. Bak, adamların kapısı olan şehirlerde hep dolara yatırıyorlar. Bir de bunlara milliyetçi dersin . Bir de utanmadan başkalarına karışıp dövize para yatıranlar haindir demiyorlar mı, işte o zaman sinir oluyorum.

Orijinalden alıntı: fiftycent86

quote:

Zamanında ülkenin tüm kurumlarını yok pahasına satarken millet bas bas bağırıyordu yapmayın diye. Elde ettikleri sıcak paralarla bir süre kral gibi yaşadılar , ona buna caka sattılar biz zenginiz diye . Satacak bir şey kalmayınca da böyle kucağa oturdular işte. Dayadılar vergileri , dayadılar zamları, yine de paçayı kurtaramıyorlar.

Niye seviniyor insanlar çünkü bu seçmenin cebindeki para erimeden kafalarına dank etmeyecek bazı şeyler.

Her akşam uyumadan önce bol bol büyük resmi görmeler , oyunları bozmalar size. Anlayın artık aynı gemideyiz. Ve bu israf bu ülkeyi batıracak. Her yerden kokuşmuşluk akıyor malesef.

Bu ülkenin dinamik,zeki,cesur(bunu derken sağa sola sataşmaktan değil akıllı hamleler yapan),
    ADİL,İLERİYİ görebilen biri lazım,bunu derken lafım CHP lilere değil,AKP lilere hiç değil,MHP dersen bitmiş zaten,yahu bu ülkenin başına hiç mi böyle biri gelmeyecek,ya da böyle bir parti kurulmayacak?

siyasi parti liderlerini yanyana koyup, ulan ne hallere düşmüş ülke, diye her gün demişimdir.
    sadece birinci isimler değil, ikinci üçüncü isimler bile utanç verici, gelecek vadetmeyen isimler.

• Millet kırılıyor zamdan şundan bundan..tv lerde adam gibi bi tane haber yok..anca keko haberler.

Her şey çok güzel ekonomi bomba gibi

Orijinalden alıntı: fiftycent86

quote:

öyle bir babayiğiti hemen harcarlar. faili meçhul olarak gider. tvlerde basında bile yer almaz. bu dediklerini yapabilecek kişi ciddi anlamda DARBE yapmalı başa geçebilmek için. Bu da artık hayal.

• 16-0 GG

rx460 ve zalman 400-le
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ee o zaman nası kurtulacak ülkemiz bu pişkin soytarıların elinden

Gerçekçi konuşmak lazım. Ne olacak AKP , CHP , MHP seçmenin %85 oluşturuyor.

Öyle bir ihtimal görüyor musun ?

• Parası olan dolar almalı sene sonu 3.80 i görür.
    Not ; ytd

Orijinalden alıntı: senseman62

Millet kırılıyor zamdan şundan bundan..tv lerde adam gibi bi tane haber yok..anca keko haberler.

Her şey çok güzel ekonomi bomba gibi

Hocam milliyet ana sayfasi saatlerce guncellemedi kuru, dusuk gosterdiler.

Orijinalden alıntı: forester34

quote:

Orijinalden alıntı: togi1975

1) Ancak markan ve adın olmadıktan sonra -Türkiye'de işletmelerin çoğu böyledir- Hammaddeyi de yurtdışından pahalıya alacaksın..Markan ve adın olmadığı üzerine çok fazla katmadeğer koyamayacaksın...Sonuçta hammalliye devam edeceksin..

2) 3 vardiya deli gibi üretmek için önce malı satman lazım, ticaret satış ile başlar, üretim ile değil..
    3) Turizm sektörü ekmek yer derken, kim istikrarı olmayan bir ülkeye yüksek fiyatlar ödeyerek gelsin ki, ucuz et, yahni misali, turizmcilerimiz de kendi yağı ile ancak kavrulur..Ülkenin Turizm, gelirleri daha fazla düşecektir..Unutmayın kriz bizim ülkemiz kadar olmasa da, bize gelmesini beklediğimiz her ülke vatandaşları içinde var ve üstelik onlar bizden çok daha duyarlılar, az laf çok iş..Yani tasarruf, bizde olmayan - ve milliyetçilik yabancı paraya daha az yatırım yapan, bknz Rusya..)
    4) Bu konuya da katılmıyorum, yurtdışına gidecek kadar kenarda parası olan adam yine gider..Özellik ile bizden ise..
    5) 2 ile aynı satabilecek pazar , Türk mallarına bakış, marka vb..Bunlar kurdan daha etkilidir.
    6) Buna da katılmıyorum, çünkü milletimizi tanıyorum :-)

İşin şakası hepsinde eleştiri de bulundum ama ekonomik göstergeler kur arttı avantajlıyız şeklinde lineer olarak değerlendirilmez, başka faktörlere de bakılmalıdır.

Kalın sağlıcak ile..

1-Hammaddenin bir kısmını genelde dolarla alıyor sanayici. İhracatımız genelde böyle, hammadde dolarla alınır, ana pazar ihracat Avrupa oldugu icin ihracatımız EURO ile olur. Aradaki makastan kazanır ihracatcı. 2008 krizinden etkilenmedik, neden? Yüksek kur vardı, ayrıca EURO-DOLAR paritesi 1.40larda olunca İHRACATCI duble kazandı. Şimdi EURO-DOLAR paritesi her ne kadar 1.06larda gezinse de yine de EURO daha degerli. normalde 1.1 idi bu Trump geldigi icin parite düstü.

2-Merak etme, biz üretmesek de Japonlar, İtalyanlar zaten geldi kurdu fabrikayı, Toyota fabrikası Fiat fabrikası, Ford fabrikası Pirelli fabrikası, bu tip sanayi firmaları sagolsun otomotivde bizi ihracat kaplanı yaptı. Buna baglı yan sanayi iyi derecede gelisti. Bugün BMW Mercedes arabalarına Türkiye'den parça gidiyor, civata somun koltuk camdan tut bircok parca vs. bizden gidiyor.

3-Turizme çok faydası var. 1000 euro otel rezervasyonu eskiden 3200 tl alırdı simdi alacak 3720 tl.

4-Yurtdışına gidecek kişiyi yüksek kur etkiler, ucak bileti dolar euro ile satılır bilet pahalanır, harclık pahalanır. yöresel turlar gider.

Her olaya negatif bakmayın. Herkes geyik muhabbeti yapıyor. Gidin icat çıkartın, yeni bir ürün yapın ihracat yapın. Japonlar her gün yeni bir icat çıkartıyor. Neden çünkü beyinleri çalışıyo? her gün balık yiyorlar, biz de hergün ekmek yiyoruz beyin calısmıyor.

Kardeş hangi hapı kullanıyon söyle biz de kullanalım

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    akp seçmeni düşünemiyo o zaman hiç dediğine gore ulkenin dort bir yani kusatilsada akp ye mi veriyo bu seçmen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoksulseytan22

quote:

Orijinalden alıntı: ohc

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ohc

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Geçen sene koca Rusya'ya diz çöktürdüler, adamlar krizi kaç senede atlatacaklarını hesap edemiyor. Çıplak kabadayılık yapmayacaksın. Sinek gibi ezdiler geçtiler bizim kağıttan kaplan ekonomiyi.

Nereye diz çöktürdüler. Gürcistan hali ortada. AB ve ABD gazıyla çalışan eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili vatandaşlıktan çıkarıldı. Gürcistan Rusyanın.

Kırım Rusyanın artık. Ne AB ne de ABD Kırım hakkında konuşmuyor.
    Ukrayna durumu Rusyanın lehine gözüküyor.

Suriye zaten malum. Esad konusunda Rusyanın isteğine kayıyor AB ve ABD.

Ekonomi zarar gördü amma askeri ve siyasi olarak etkilenmedi bile. Zaten ekonomik ambargonun nedeni, Rusya ya içte ve dışta, siyasi ve askeri yönden boyun eğdirmekti.
    Rusya geri adım atmadı ve durum şimdi lehine dönmeye başladı. Petrolün fiyatının artması konusunda anlaştılar.

SİZ OKUMADAN BİLMEDEN ARAŞTIRMA YAPMADAN SALLAYIP DURUN. ANCA KENDİNİZDEN OLANLARI KANDIRIRSINIZ.
    HAYALLERDE YAŞAMAYA DEVAM EDİN.

Sen okuyor biliyor araştırma yapıyorsun peki takip ediyormusun?

kırım konusuna gelince anlık kazanımlara değil ne kadar elinde tutabileceğine bakacaksınız ab veya abdnin rusya nın isteğine göre hareket ettikleri falan yok bunu da nereden çıkarttın 1 gecede 60,000,000,000$ para çıktı rus ekonomisinden kırımın maliyeti 400,000,000,000$ aştı sadece rusyanın kırmıa doğrudan harcadığı nakit para 9,000,000,000$a yaklaştı ve yaptırımlarla bu maliyet büyümeye devam ediyor anlayacağın.

rusya bu politikasını devam ettirebilecek ekonomik kaynaklara sahip değil sadece suriye operasyonunun günlük 4,000,000$ maliyeti açıklandı rus rublesinin değerin korumak için yıl başından beri her her gün piyasaya 140,000,000$satıyor ne kadar daha sürdürülebilir?
    Sen araştırmış bilmiş ve okumuşsun sen söyle bir kısmını yazdığım ve her geçen gün büyüyen maliyetleri karşılayacak kaynakları nereden sağlayacak?

Esad'ın devrilmesi çabası, Esad'ın doğalgaz antlaşmasını kabul etmemesi idi. Katar doğalgazı avrupaya bağlayacaktı ve avrupanın Rusya bağımlılığı azaltılacaktı. Esad devrilseydi zaten Rusya en büyük müşterisi avrupayı kaybedecekti.

Petrolün düşmesi sadece Rusyaya darbe vurmadı. Avrupanın müttefiki Katar, arabistan gibi ülkeleri de vurdu. Hatta Rusya ya uygulanan ambargodan zarar gören AB ülkeleri de var. Almanlar bile bi ara çıkıp ambargonun almanyayi da etkilediğini söyledi.

Küresel dünyada büyük bir kriz herkesi etkiler. Avrupa bile şu an kriz içinde.

Rusya, Esadın devrilmesini önlemesinin meyvelerini alıyor. Mülteci krizi ile AB ve Turkiyeyi soktugu durum ortada.
    AB ÜLKELERİ VE DOĞU AVRUPA ÜLKELERİ, RUSYANIN SİYASİ VE ASKERİ YÖNDEN GERİ ADIM ATMAMASINDAN DOLAYI DAHA DA ÇOK PARONAYAKLASMA EĞİLİMİNDELERN NORVEÇ VE RUSYANIN GEÇEN HAFTALARDAKİ ATIŞMALARI BUNUN GÖSTERGESİ.

EKONOMİK AMBARGO İŞE YARAMADI. ÇÜNKÜ RUSYA GERİ ADIM ATMIYOR. PETROL FİYATI ÜZERİNDEN RUSYAYA YAPTIRIM İŞE YARAMADI. ŞİMDİ PETROLÜN FİYATI ARTMASI İÇİN ANLAŞTILAR.
    AMBARGODA SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL.

SEN CÜMLENİN BAŞINDA "DİZ ÇÖKTÜRDÜLER" DEDİN. ORTADA DİZ ÇÖKEN BİR RUSYA YOK.
    EKONOMİK OLARAK ZARAR GÖRMESİ DİZ ÇÖKTÜĞÜ ANLAMINA GELMİYOR.

SEN İLK ÖNCE OKUDUĞUNU BİR ANLA.

Önce edebinle hitab edemiyorsan etme büyük harfle yazıp kendini veya yazdıklarını öne çıkartma çaban boşuna nekadar büyük yazdığın değil nekadar dayanaklı yazdığına bakılır.

Sırasıyla gidelim;

Esedin devrilmesi ile ne alakası var katar gazının avrupa ile coğrafya diye bir ders duydun mu hiç:) katarın haritada yerini gösterebilirmisin bu gaz koridoru yalanına bakılırsa GÖSTEREMMEZSİN:) arabistanın uzak ucunda katar yani senin koridor için en barışçıl bölge olan ortadoğuyu boydan boya geçmeli:)) katarın pazarı asya hindistan çin olabilir.

Petrolün düşmesi doğrudan etkilese de emtia fiyatlarının duşmesi sonucu pazar ekonomilerini desteklediği için faydalı oldu.

Küresel ekonomide 2008den buyana bir kriz hali var yeni mi UYANDIN:)

Sen "OKUDUĞUNU ANLA" diye çıkışıyorsun sana rusyanın suriye politikasının ekonomik maliyetlerini açıkça yazdım sürdürülebilir mi diyede sordum. Okuma yazma bilen toplama işlemini yapabilen herhangi bir çocuğa ver o rakamları alt alta toplasın sen belki sonucu değerlendirirsin ortada diye itiraz ettiğin durumun rusyadaki yansıması o rakamlar.
    AB VEYA DOĞU AVRUPA PARANOYAKLAŞMIYOR DAHA ÇOK KÜRESEL REKABETE ODAKLANMIŞ EKONOMİLERİNİN YAPISINI TARTIŞIYOR SAVUNMA İÇİN BÜTÇEMİ REKABET İÇİN ÇARKLAR MI DİYE.

AMBARGO İŞE YARAMAMIŞ SEN NASIL KARAR VEREBİLİYORSUN BUNA HANGİ VERİYE BAKARAK MESELA) YANİ BANA "OKUDUĞUNU BİR ANLA" DİYEN ADAMIN KENDİ YAZDIĞINI BİRKAÇ PARAGRAF SONRA İNKAR ETMESİ HANİ AMBARGO AVRUPAYA ZARAR VERMİŞTİ ALMANYA SANA ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ ÇOK DEĞİL BU CEVAP VERDİĞİM YAZNIN 2. PARAGRAFININ SONU:)

SEN HAKİKATEN AYNAYA BAKARAK YAZIYORSUN MUHTEMELEN O GÖRÜNTÜYÜ MUHATTAP ALARAK "OKUDUĞUNU BİR ANLA" NASİHATİ VERMİŞSİN BAŞKA TÜRLÜSÜ MÜMKÜN OLAMAZ BEN "DİZ ÇÖKTTÜRDÜ DEMEDİM" EKONOMİK MALİYETLERİNDEN VE BU MALİYETE DAYANAMAYACAĞINDAN BAHSETTİM KALDI Kİ BU RAKAMLARIN TAMAMI GERÇEK AÇIK KAYNAKLARDA MEDYADA YAZILI FAKAT SENİN İDDALARIN TAMAMEN MAHALLE DEDİKODUSU UYDURMA TABİ HAYAL GÜCÜNÜN SINIRI YOK TEK BİR RAKAM VERMEDEN MİLYARLARI ÇÜRÜTTÜN :)

SEN İLK ÖNCE YAZDIĞININ FARKINA VAR.

( gereksiz büyük harf kullanımı için okuyan herkesten özür diliyorum. nasılsa muhattabım okumuyor uyduruyor ona deymez:)

Sen ne rakamı verdin de bana rakamlarla gel diyorsun. Katar nere avrupa nere demişsin. Hazar denizi nere avrupa nere ona bakarsan. Avrupaya hazar denizinden avrupaya boru hattı projeleri yokmu.
    Boru hattı projelerinde masraf daha azdır. Gemi veya tırlarla getirilen petrol ve doğalgaz daha maliyetli ve uzun sürüyor.

Avrupanın 2008 de krize girdigini herkes biliyor. Ben Rusya yüzünden avrupa krize girdi demedim. Okuma özürlüsün herhalde. Avrupa uzun süreli bir krizin içindeyken birde AMBARGO dahada kötü yapıyor. AMBARGO sürdürülebilir değil diyorum. Hele ki MÜLTECİ KRİZİ yaşanıyorken.

Rusya ilk defa kriz yaşamıyor. Kaldı ki ekonomik ambargo ile çökecek bir ülke değil RUSYA. Ayrıca tüm dünya ülkeleri ambargo uygulamıyor Rusyaya. İranin düştüğü durumda degil. İran bile yıkılmadı senelerdir ambargo uygulanmasına rağmen. Hadi onu geç, en ağır ambargoya Saddam maruz kaldı o bile yıkılmadı. Askeri müdahale ile gitti.

"ROSYOYO EKONOMO İLO EZDOLOR" dermişsin. Ben de diyorum ki nereye ezdiler? Ezselerdi Putin çoktan giderdi. Rus halkı yoksulluğa dayanıklı zaten.

Ya onu bunu bırak, petrolün düşmesi sadece Rusya zararına mı? Bren petrol yani Norvec ve İngilitere arasında çıkarılan petrol, İngiltere ile Norveci etkilemedi sanıyorsun.

Dünyanın en zengin şirketlerine ac bak, ilk sıradakilerin neredeyse hepsi enerji şirketleri. ABD, İNGİLİTERE, AVRUPA ENERJİ ŞİRKETLERİ HİÇ Mİ ZARAR GÖRMÜYOR. PETROLÜN FİYATININ DÜŞMESİ SADECE RUSYAYI MI ETKİLEDİ.

EKONOMİK OLARAK ZARAR GÖRDÜLER EVET. ZATEN ENERJİDEN GELEN PARALAR ERİDİ BÜYÜK ORANDA. AMA "EZİLMEDİLER". ENERJİ ÜLKESİ SONUÇTA. ŞİMDİDE PETROL FİYATI ARTIYOR. RUSYANIN LEHİNE DÖNMEYE BAŞLADI.

BURAYA GELİP RUSYA BİTTİ, ÖLDÜ, ERİDİ, EZİLDİ GOYGOYU YAPMA. KÜRESEL BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ, KOMŞUN KRİZE GİRDİĞİNDE ETKİLENMEYECEĞİNİ SANIYORSAN YANILIYORSUN.

KALDI Kİ Rusya da AVRUPA ya ambargo uyguluyor. Almanya en çok zarar eden ülke AB de.
    Ensonhaber
    Rusya'ya ambargonun Avrupa'ya faturası büyüyor
    http://m.ensonhaber.com/rusyaya-ambargonun-avrupaya-faturasi-buyuyor-2015-06-20.html
    al oku.

Al burda da AB ve Rusyanın karşılıklı ambargonun zararları rakamlarla ve verilerle paylaşılmış.

Ambargo sadece Rusyayı eritmedi. Ab ülkelerinide eritti. Ambargo da 2017 Ocakta bitiyor. Uzatırlar mı uzatmazlar mı bilemem.

YİNE SÖYLÜYORUM BELKİ BU SEFER KAFAN ALIR DİYE. EKONOMİK AMBARGONUN AMACI, RUSYANIN İZLEDİĞİ ASKERİ VE SİYASİ POLİTİKASINDAN VAZGECİRMEKTİ. SONUÇ NE OLDU. BAŞARILI OLAMADI.

O YÜZDEN RUSYAYI EZDİLER DİYEMEZSİN. AMBARGODA SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL, ÇÜNKÜ DÜNYADAKİ HER ÜLKE AMBARGO UYGULAMIYOR. AMBARGO UYGULAYAN ÜLKE SAYISI BELİRLİ. ZATEN RUSYA DA ONLARA AMBARGO UYGULUYOR.

ZARAR HER İKİ TARAFA YAZIYOR.

Esdafurullah senden bilimsel bir şey beklemiyorum rakamlarla gelmek falan öyle bir beklentim yok elma ağacından karnabahar sormak gibi olur:) sen dedikoduyla tatmin oluyorsun zaten.

Okumaya değer bulmuyorum fazla yazıyorsun ne anlatmaya çalıştığından çok bildiğini isbat etmek için sanki kafandaki konuyla alakası olsun olmasın her şeyi aktarmaya çabalıyorsun hazarla ortadoğuyu bir ettin mesela projeleri var kabul ediyorsun.

Rusya madem bu kadar güçlü yarım kürenin yarısına meydan okuyabiliyor ve ambargo işe yaramayacak kadar güçlü neden rezerv olarak amerikan doları tutuyor? ve daha önemlisi ekonomisini dengede tutmak için merkezden dolar alıp satıyor.

Tekrar ettiğini bende fark ediyorum yanlış olsa da kendini tekrar etmekten yinelemekten başka yeteneğin yok mu senin? Balkon saçağında mahalle dedikodusu kıvamında ülke yarıştıramıyorum ben o konuda sen mahir duruyorsun ama sorarsan doğrusunu söylerim o kadar.

• 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.