Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (492. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
21 Misafir - 21 Masaüstü
5 sn
235.497
Cevap
1.165
Favori
11.785.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erasmus nedir? Bir araştırın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peekay

    Beyler 3.50den 1300 lira dolar alsam 2 gün sonra 3.60 olsa ne kadar kar yaparım ? Doviz burolarinin alis satislari degistigi icin ?

    Enpara daha avantajlı döviz bürolarına göre.
  • Çocuga bak dolar düşünce başlıgı güncellemiyor artınca güncelliyor
  • Pazartesi günü 3. çeyrek büyüme verileri açıklanacak. Daha veriler açıklanmadan TÜİK büyümeyi yüksek gösterebilmek için hesaplama yöntemini değiştirmiş. Şaşırdık mı? Tabiki hayır. Daha önce de pinpon topuna, bahçe makasına göre enflasyon hesaplıyorlardı.

    http://www.tuik.gov.tr//duyurular/duyuru_3244.pdf
  • Makarnam bitti fazla makarnasi olan varmi

    En son osmanliyi kurup viyanaya yuruyecektik baktim dolar artmis makarna yapayim dedim bitmis

    Gercek dunya berbat makarnami yiyip hayallerime donmek istiyorum

    Hulooooooop

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doları bozdurmanın çözüm olduğunu düşünmüyorum. Çünkü içerde herkez bozdursa bile uluslararası piyasalarda TL ve diğer para birimleri dolar karşılığında işlem görüyor. Ons fiyatı bile dolar üzerinden gidiyor. Doları bozdurmak çözüm olsaydı Merkez Bankası da elindeki doların tümünü bozdurur işi çözerdi. Ama önemli olan para biriminizin uluslararası piyasalardaki istikrarı.
    Bunun iki boyutu var birisi finansal boyutu.İkincisi ekonomi boyutu.

    Finansal boyutunda yapılması gereken ekonomi yönetiminin siyasetten seçimden vs etkilenmeden karar alabilmesi ve oluşturduğu stratejiyi uygulaması. Hatta makroekonomi üzerinde kritik kararları gerektiğinde referandumla halka sunabilmesi. Mesela bende bir soru işareti kur yükselirken Sayın Cumhurbaşkanımız faiz düşmesi gerekir dedi.Niçin? Şahsi görüşüm Siyasetçi matematkçiyi istatistikçiyi ekonomisti yani ekibini seçtimi artık direksiyonu onlara bırakması gerekir. Aksi durumda piyasalarda belirsizlik algısının etkisiyle para biriminizden kaçış olur ve malesef bunu yaşadık. Eskiden otobüslerde bile yazardı şoförle konuşmak yasaktır diye.

    İkincisi ekonomi boyutu. piyasaya TL basılmaması ve faizin sabit kalması şartıyla ekonomik büyümenin en azından gelişmiş ülkelerle aynı seviyede seyretmesi TL de istikrarı sağlayabilir. BUrada da malesef hatalar yapıldığını düşünüyorum. Bunların en başında da tarımın düşük katmadeğerli olduğu gerekçesiyle ihmal edilmesi geliyor. Mesela bugün çiftçi tarlada 10 kuruştan fazla etmedi diye elma ağaçlarını kesiyor. Evet tarım mahsulleri ucuz olabilir.Ama anlayamadığımız birşey var.O da yarın bunu ithal etmek zorunda kaldığınızda sizin sattığınız veya malettiğiniz fiyata size satmayacaklar. Yani AB den ya da Meksika dan size o elmayı kilosu 10 kuruştan vermelerini bekleyeceksiniz ama 10 katı fiyata bile alamayacaksınız.Yani tarım mahsulleri ucuz ama biz üretmediğimizde bize hiç de ucuz olmayacak.Katma değeri düşük gördüğümüz ve ihmal ettiğimiz diğer sektörlerde öyle.
    Eğitim sektörü.Malesef her yıl sistem değişiyor. Fatih projesi mesela EBA portalına bakıyoruz neredeyse her yıl arayüz değişiyor halbuki yayınlar içerikler o kadar hızlı geliştiriliyormu? Öğretmenler düzenli olark eğitimden geçiyormu? Mesela İstanbul gibi bir şehirde öğretmenlerin eğitim alarak kendilerini güncelleyeceği merkezlerin sayısı ve kapasitesi ne kadar? Bugün çok etkili ve kaliteli bir eğitim sistemini oluştursak güçlü büyüme rakamlarını almamız 15 yıl sonra olur. He 1 2 yılda güçlenmenin yolu varmı derseniz bence yok.Bir yükselirsiniz ertesi sene daha fazla düşersiniz. Ülkede her alanda kurumsal yapı eğitim sistemi bilim insan kaynakları gelişirse ülke gelişecek. O zaman paranız güçlenir.Ancak siz şimdi bu hedefi koyar ve ciddiyetinizi gösterirseniz bugünden yatırımcı gelmeye başlar.
    Katmadeğeri yüksek sektöre girecez diyoruz iyi güzel de bunu demekle de olmaz.Bunun içinde bilim adamlarını ülkenize transfer etmeniz gerekir, sonra literatürü kendi dilinize çevirip araştırmalar yapacak kişileri yetiştirmeye başlamanız gerekir.Ondan sonra zaten devamı gelir.
    Bunlar olması gerekenlerdir. Gelelim bugüne.
    Bence artık seçim tarihi açıklandığından bu sert yükselişlerin biraz olsun önünü keser. Şuanda Almanya ile aramızda bir gerginlik var.Bu gerginlik aşılırsa bunun da TL üzerinde bir olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Bir de Irakta ve Suriyede ne kadar kalacağımız belirsiz. Yeni ABD yönetiminin bu konuda Türkiyeye nasıl bir tavır takınacağı belirsiz. Bütün bunlar bence TL üzerinde baskı yaratan etkenlerdir.
    Avrupa Krizde Avrupa batıyor Amerika kötü durumda vs laflarına da inanmayınız. Avrupa da bulundum. O duruma gelmemiz için daha almamız gereken baya mesafe var. ABD deseniz zaten dünyada bilimin ve üretimin merkezi konumunda. Dilerim biz de o standartları en kısa zamanda yakalarız.




  • yine yukselmis bu sene wat yalan oldu
  • igetsky kullanıcısına yanıt
    Kac oldu kac oldu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hülooğğğğğ
  • O değil de altının ons fiyatı 1.156 tl ye kadar düşmüş. Babama oh olsun

    Edit: 1 ay önce paranı altına yatır, paran değer kaybetmesın demıstı. 1 ay once ons 1.300 tl di :) Kendisi 2012 de 1.700 den almıştı, bugün 1.156 tl :)) Yıllardır altının yukselmesını beklıyor kı parasını kurtarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 10 Aralık 2016; 16:14:3 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Ne donek adamsin hani rekor kuru kalcakti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    arkadaşım şu haberin dolarla en ufak bir ilgisi yok. seçim sonuçları ile ilgisi yok. allah aşkına okuyun ve anlayın. artı Petrol arzı düşer ise ve abd faiz arttırıyorsa altın neden değer kazansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 10 Aralık 2016; 14:14:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brk 1

    Çocuga bak dolar düşünce başlıgı güncellemiyor artınca güncelliyor

    ne zaman düştü ya





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    Ne donek adamsin hani rekor kuru kalcakti

    Ben değiştirmedim admin değiştirmiş en alttan konuyu kimin değiştirdiğine bakabilirsin.
  • suan ortaya cikan anayasa degisikligi taslagindan sonra dolar pazartesi inanilmaz firlayacak. ne denge var ne balans nede hukukun bagimsizligi. yatirimcilar parasini bir Ruh hastasinin durumuna göre riske atmaz.
  • _OlguN_ kullanıcısına yanıt
    Birilerı bakar AKP yapacağını yapar...
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Hocam Devlet bırılerı sırf ıstedıgı ıcın batmaz .Eğer memleket kötü yönetilip herşey iyi gidiyor gazı verilmedikten sonra
  • CATBALCA kullanıcısına yanıt
    Finansal önlemlerden söz ediyorum.

    Edit: eğitim ,bilim ve argede haklısın bunlara destek verilmesi lazım ama sanatın ekonomik açıdan hiçbir önemi yok üretilen ürün sadece zevk için toplumun büyük çoğunluğunun da umrunda değil devlet finansal önlemler yaparak döviz krizini önlemeyi amaçlıyor ama uzun vadeli bir sağlam bir büyüme hedefliyor isek eğitim bilim i geliştirip yerli sanayiyi şahlandırmamız gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krious -- 10 Aralık 2016; 14:32:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolardaki volatil durum doviz ile yatirim pozisyonunda olanlar icin surekli bir muamma arz eder yani basit bir degisle parayi bir metaya yatirmak istemez yani makina almaz urun almaz istemez kurun oynakligi piyasayi bozucu niteliktedir ki suan iplik fiyatlarindaki sikintilar gibi buda haliyle bazi sektorleri ciddi etkiliyor
    Ulke ekonomik olarak nasil guclu oluruzu bitirdi suan yoneyenler ulkenin ciddi bir ekonomik ivme kat ettigini insanlara inandirarak kendi yerlerini garanti etme cabasinda
    Siyasi olarak baskanligin hadi diyelimki gerceklesti sonrasi ne olcak yada rte ne talep edecek iste sorun bu yabanci yatirimci bu sorunla yuzlesmek istemiyor kimse dikta olan bir yerde guvenecegi bir unsur goremez baskanligin iste bizim ulkemizde ekonomik olarak boyle olumsuz bir etkisi var cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 490491492493494
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.