Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (1401. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir - 17 Masaüstü
5 sn
235.536
Cevap
1.165
Favori
11.787.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
41. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 13991400140114021403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özgür Demirtaş gibi çakma ekonomistler iyi çuvalladı.Yaptıkları açıklamalarla iyi takipçi topladı ünlü oldu olan kandırdıklarına oldu.Karşısındakini adamı aşağılıyıp duruyordu dolar satarak dolar düşmez cak cuk ediyordu ne oldu dalga geçtiğiniz o Adam haklı çıkmadı mı şimdi?
  • Adamlar dolar/tl de geçen yıl sonu spekülatifin dibine vurdular en sonda 3.94 den dolarları sattılar , ucuz TL ile borsaya girdiler yıl sonu gene borsadan yüksek karla çıkıp , ucuz doları alıp gene çakarlar bir spek daha ...

    Ohh vallahi işini bilen , biraz da sermayesi olan servetine servet katar , katıyor da...

    Arada kaynayan enayi millet
  • aklı olan dolar alır
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğin adamlar hiçbir millete tabii değil mi ?

    Dolar çıkıyor "birileri voleyi vurdu, enayi millet de sızlana dursun" dolar iniyor bir başka emtia veya döviz çıkıyor bu sefer "birileri yine voleyi vurdu, vatandaş enayi" hep aynı şarkıyı çalıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 11 Eylül 2017; 15:27:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Mahfi Hoca güzelce açıklamış,elin adamı bizim sırtımızdan nasıl köşeyi dönüyor...
    http://www.mahfiegilmez.com/2017/09/turkiye-scak-paray-nasl-cekiyor.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moldova_lover -- 11 Eylül 2017; 15:16:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moldova_lover

    Mahfi Hoca güzelce açıklamış,elin adamı bizim sırtımızdan nasıl köşeyi dönüyor...

    http://www.mahfiegilmez.com/2017/09/turkiye-scak-paray-nasl-cekiyor.html

    Erdoğan oy amacıyla yabancı düşmanlığını körüklüyor, bu gibi ekonomistler de popülerliğini artırmak için aynı şeyi yapıyor. Sanki birileri sırf bu hareketliliği biliyor ve bunu yaratıyor gibi bir söylem içindeler.

    Elinde çok büyük miktarda finansal güç olan ve sermayesini sırf bu işe yatırmadığı müddetçe kimse bu dalgalanmaları önceden bilemez ve yaratamaz. İki elin parmağını geçmez bunu tahmin edebilecek insan sayısı. Önümüzdeki 6 ayda dolar, altın vs şöyle olabilir diyecek adama sözüm yok ama bir de "Ocak ayına kadar 3,5 tl olacak sonra yeniden bir çıkış seyri olacak ve marathon başlayacak 4 tl'yi görecek sonra 3 tl altına inecek." Geçiniz bunları, bir taraflarından uyduruyorlar sırf karizma yaratmak için.

    Küresel ekonomi George Soroz ve benzeri spekülatörlerin dahi belli bir miktarda öngörüye sahip olacakları çok fazla unsurun etken olduğu bir alan.

    Söylemek istediğim özetle şu aslında hangi Jeolog'a sorarsan sor "depremin önceden yeri ve zamanı bilinemez, sadece belli periyodlar içinde olması mümkün olan yerler göz önünde bulundurularak bir tahmin yapılabilir" derler ama sosyal medya veya gazeteleri takip edin karıncaları, bulutları, deniz gel git hareketlerini gözlemleyen ve yer, saat, şiddetini önceden bileceğini iddia eden insanlar ile dolu piyasa.

    İnanmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 11 Eylül 2017; 21:55:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ülkeye 18 milyar dolar sıcak para girmiş gene bu işin sonu uçurumdan atlayacak bu ülke dahada zor tırmanırız o tepeye
  • Teşekkürler malum şahıs.Dün sabah 3.3960'dan 20000 dolar aldık bugün 24 saat içinde 3.4365'den piyasaya doları çaktık.... Ayın 22.sinde kalan paramın günü var umarım bu seviyelerde kalır da dolar tüm paramızla dolara gireriz....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moldova_lover -- 12 Eylül 2017; 19:22:36 >
  • 2-3 hafta önce 3.48 ve 3.46'dan aldıklarımı da sattım böylece zararı kapatmış olduk...Artık dolar her 3.39-3.40 seviyesine geldiğinde dolar alım zamanı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moldova_lover

    Teşekkürler malum şahıs.Dün sabah 3.3960'dan 20000 dolar aldık bugün 24 saat içinde 4.4365'den piyasaya doları çaktık.... Ayın 22.sinde kalan paramın günü var umarım bu seviyelerde kalır da dolar tüm paramızla dolara gireriz....

    4,4365 mi ? Ne ara 4 lirayı geçti hatta 4,5'e dayandı dolar ?
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    1 günde 800 lira kazanınca heyecandan 3 yerine 4 lira yazmışım...Biri söylettiriyor herhalde....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moldova_lover

    1 günde 800 lira kazanınca heyecandan 3 yerine 4 lira yazmışım...Biri söylettiriyor herhalde....

    Trump ucuz olmasından yana doların ama Kim çatlağı biraz daha azar ve müdahale kaçınılmaz olursa 4 de olması yakındır.

    Ben dün bir kaç saat ile almayı kaçırdım, umarım tekrar bir 3.39'u görür veya altın bayram önceki fiyatına geriler, Türk lirası tutmak istemiyorum elimde.

    Bol kazançlar.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Ben de televizyondaki uzman diye geçinen adamların yüzünden biraz yukarıdan girdim.3.50 altı kalıcı olmaz diyip duruyorlardı.3.48 ve 3.46'dan biraz aldık,Yellen sayesinde dolar bir günde 5 kuruş düşünce al-sat rüyalarımıza güle güle dedik.Neyse ki dolarda 3.40'ların altı pek olmayacak gibi.zaten Gedikli arkadaş bile kurlara merkez kurlara müdahale etsin,ihracatçı zarar görmesin demeye başladı.Artık 3.39-3.40 gördüğüm an affetmem...Buradan al 3-5 kuruş karla sat....Düşünce tekrar al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moldova_lover -- 12 Eylül 2017; 21:39:2 >
  • Ekonomik durumumuzu sürekli olarak dış mihraklar, evet-hayırlar, seçimler vb. konularla açıklamaya çalışmaktan vezgeçmek bile bir adım olacaktır. İleri teknoloji hamleler ile ihraç ettiğimiz ürünlerin katma değerlerini yükseltip ikamesiz ihraçlar yapmamız lazım.
    Dolar karşısında değer kazanan TL'nin tutunabilmesiyle vazgeçilmemesini sağladığımızda sattığımız ürün pahalı bile gelse pazardan dışlanmayız. İşte bu da ürününü eşsiz bir teknolojide olmasından kaynaklanır. Buna da işte katma değer denir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moldova_lover

    1 günde 800 lira kazanınca heyecandan 3 yerine 4 lira yazmışım...Biri söylettiriyor herhalde....

    Aman ha, kim söyletiyorsa ağzını hayra açsın!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniqueizm_777

    Ekonomik durumumuzu sürekli olarak dış mihraklar, evet-hayırlar, seçimler vb. konularla açıklamaya çalışmaktan vezgeçmek bile bir adım olacaktır. İleri teknoloji hamleler ile ihraç ettiğimiz ürünlerin katma değerlerini yükseltip ikamesiz ihraçlar yapmamız lazım.
    Dolar karşısında değer kazanan TL'nin tutunabilmesiyle vazgeçilmemesini sağladığımızda sattığımız ürün pahalı bile gelse pazardan dışlanmayız. İşte bu da ürününü eşsiz bir teknolojide olmasından kaynaklanır. Buna da işte katma değer denir.

    Her cümleniz birbirinden bağımsız, yekpare bir yüksek edebi teknoloji ürünü ama bir paragraf içinde hepsi bir araya geldiğinde ne demek istediğiniz de anlaşılmıyor, konuyla ne alakası olduğu da anlaşılmıyor.

    İlk cümleyi bir okuyun lütfen, "bile bir adım olacaktır" diye bitiyor, ekonomik durumumuzu dış mihrakların, evet-hayırların belirlediği saptamasını yapmışsınız ve bunlardan vazgeçmenin bir adım olacağını mı söylüyorsunuz ? Ne yönde bir adım olacak ? Ekonomiyi dış mihraklar ve evet-hayırların belirlediğine ben inanmıyorum bizzat Türkiye'nin komşuları ile ilişkileri ve ürünlerinin kalitesi belirliyor fakat bu şekilde düşünmenin ne yönde bir adım olduğunu anlayabilmiş değilim.

    "İleri teknoloji hamleler ile ihraç ettiğimiz ürünlerin katma değerlerini yükseltip ikamesiz ihraçlar yapmamız lazım." Kardeş konu döviz konusu insanlar sadece cebindeki para erimesin mümkünse biraz da kâr elde edebilsin diye uğraşıyor, arada gelip ekonomik tavsiyelerde bulunanlardan memnunuz ama biz kendi paçamızı kurtaralım bu tavsiyeler çok yüksek ve ütopik idealler. Belki ekonomi bakanı ilgilenir ama onun da işi başından aşkındır.

    Türk lirasının dolar karşısında değer kazamasının sebebi bizim paramızın 3-5 ay öncesine göre daha gözde olması veya ihracatta kayda değer bir yükseliş sağlamamızdan ziyade ABD'nin kendi parasının değerini düşürmek istemesi.

    En yakın ticaret ilişkisi içinde olduğumuz Avrupa Birliği ile papaz olmuş durumdayız ve bunun sebebi bir kaç insanın iade edilmemesinden çok daha köklü sorunlar çünkü bu iadeler sebep değil bir sürecin sonunda ortaya çıktı.

    Herkesle didişen, yalnız bir Türkiye ne üretirse üretsin, isterse iPhone üretsin satamadıktan, turist gelmedikten sonra ekonomisi zayıflayacaktır.

    Kalın sağlıcakla




  • Arkadaş ne zaman yüklü dolar almaya kalsak dolar uçuyor.Haftaya cuma 3.39-3.40'dan dolar alabilir miyiz diyorduk,dolar 3.46'yı vurdu bile...
  • Fedde ve piyasalarda faiz arttırımı olabilir diye söylemler söylenmeye başladı bile.Demekki 3. faiz arttrımı olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AD674E5D1 -- 14 Eylül 2017; 2:5:16 >
  • Gene birileri köşeyi döndü..3.40'dan aldı 3.48'den 2 gün içinde sattı...Tekrar aldı,gene sattı..Faiz söylentileri bile doları uçurdu,birilerine voleyi vurdurttu...
  • Bu arada uzman sorusu..Dolar 3.53'den 3.40 gelince benzine 7 kuruş zam yapanlar,3.40 daki dolar 3.48'e çıktı ve bugün petrol varili %2 zamlandı diye benzine 30-40 kuruş zam yapar mı????
  • 
Sayfa: önceki 13991400140114021403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.