Şimdi Ara

dolar 1.2 TL degildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle linc edecek arkadaslara aciklama ile baslayayim, mesajimin tamamini okuyun lutfen!

Gercekleri soyleme zamani! Dolar 1.2TL degil 1 milyon 200 bin idi aslinda, 2001 krizinden once 600 bin lira oldugu gibi hemen 7 sene oncesi 94 krizinden once 8 bin lira oldugu gibi. Dusunun 7 senede 70 kat! Yani demeye calistigim surekli katlanan kur malesef 70 li yillardan beri Turkiyenin kaderidir.

Burada genelde 15-35 yas arasiyiz bizim en iyi hatirladigimiz donemler 2000-2020 oldugu icin hep 2002-2010 arasi dusuk kurlara ozlem duyuyoruz. Peki bu donemde ne oldu ?

2001 krizi sonrasi aci recetelerin ekmegi yendi ve 2008 mortgage krizi ile dolar bollugunda bize para akti bu paralarda ulkeyi kalkindiracak yatirimlara donusemedi ondan dolayida 2010 sonrasi biz kaderimize geri donduk. Bunlari tabiki sadece ben bilmiyorum zaten yarinizdan fazlasi bunlara ya sahit oldu yada bi yerlerden defalarca okudu.

Ozetlersek; Ekonomi hicbir zaman iyi degildi, sadece 2002 de iktidara sahip olanlar 2010 a kadar cok sansliydi.

Bu gercekleri hangi partiyi destekliyor olursak olalim gormemiz lazim, yoksa hayal aleminde yasariz.

Cozum onerisi mi ? onuda siz soyleyin!

• Aynen katılıyorum, yalnız 2001 kirizinde doların 1.5 milyon olduğunu düşünürsen son 7 senede 200 kat artmış oluyor.

hocam ozlemini duydugumuz yatay seyir (tabi 2006 dan oncede var ama grafik daha geriye gitmiyor). 1.2-1.8 arasi dalgalaniyor sadece.

yani oyle dusunulup 200 katta denilebilinir. tabi boyle boyle, katlaya katlaya 6 sifir geldi.

4 yıl önce açıldı
    1 Dolar 10 TL Ne Zaman Olur ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman bizi bu Cehape zillettinden kurtaran, gülüşüyle Doları zıplatan, yerli ve milli Berat Albayrak'ımıza kaç şuku gelir??

dolar 1.2 TL degildi!

Orijinalden alıntı: Started_With_FX5200

maaşlar da 500.000.000-600.000.000 lira değil miydi siz hangi kafadasınız acaba?

Oyleydi tabiki hocam, vurgu yapmaya calistigim sey sadece 2008 den itibaren dusunmeyelim.

Orijinalden alıntı: Omisis046

Hocam ama eskiden maaşlara da güzel zam geliyordu, asgari ücretle çalışan oranı daha azdı, şimdi maaşlara %5 zam geliyor, enflasyon cehennemin dibi.

Hocam hep geriden geliyor ve tam alim gucunu karsilayacak kadar gelmiyor bu zamlar. Zaten enflasyon denen seyinde bundan dolayi icad edildigini dusunuyorum. Biz paranin degerini dusurup fakirlestirelim oradan bir sure kar ederiz. insanlarda ayni miktar maas aldigi icinde tam anlayamiyor.

Ama deselerki paranin degeri dustu enflasyon olusmasin gelin paramizin itibarini yok etmeyelim size yil sonunda zam yapacagimiza simdi maasinizi dusurelim. ayni sey ama kimse istemez.

Bunu devlette fark etti daha çok SGK primi alabilmek için asgari ücreti arttırdı dolar 1.2 TL degildi! 

Birde maaşlara zam gelince maliyetler arttığı için herşeyin fiyatına zam geliyor. Patronda param bankada dursa %10 kazanacaktım iş kurup riske giriyorum en az %30 kazanmam gerek diyor.

Maaş düşürme taktiği de enflasyon sistemi gibi ama sıkıntılı; maaş düşe düşe 10-15 yıl sonra çalışmak için işyerine para ödemeye başlayabiliriz dolar 1.2 TL degildi! 

Değer giderek çok düştü. Biraz ak parti döneminde duraklasada son 3 4 yıldır tl sürekli düşüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.