Şimdi Ara

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Topluluğu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
20
Favori
20.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Arkadaşlar yurt hakkında bilgisi olan var mı? KYK mı yoksa okul yurdumu ortam yaşam ulaşım yemek barınma konusunda daha iyi ?

Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği
  • KaburgaNecmi kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlarımdan kyk çıkanların hepsi kyk kötü diye kalmamışlar, pek tercih eden yok. Facebook'da deü yurtlar ile ilgili pek iyi şeyler söylemiyorlar (ortam ile ilgili değil, yapısal olarak) ancak tınaztepe'ye yeni yurtlar yapılıyor bildiğim kadarıyla hatta hemen girişin orada yola bakıyor sanırım yeni yurtlar.
    Bu arada denizcilik okuyan arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun; yüzük falan yaptıracaksınız, ders notu ile okula giremiyorsunuz, orijinal kitaplar kullanmak zorundasınız vs. biraz masraflı olacak herhalde, tabi bende duyduğumu söylüyorum tam nedir bilemiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Adieu

Arkadaşlarımdan kyk çıkanların hepsi kyk kötü diye kalmamışlar, pek tercih eden yok. Facebook'da deü yurtlar ile ilgili pek iyi şeyler söylemiyorlar (ortam ile ilgili değil, yapısal olarak) ancak tınaztepe'ye yeni yurtlar yapılıyor bildiğim kadarıyla hatta hemen girişin orada yola bakıyor sanırım yeni yurtlar.
    Bu arada denizcilik okuyan arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun; yüzük falan yaptıracaksınız, ders notu ile okula giremiyorsunuz, orijinal kitaplar kullanmak zorundasınız vs. biraz masraflı olacak herhalde, tabi bende duyduğumu söylüyorum tam nedir bilemiyorum.

Şu denizcilik olayını açar mısın biraz? Deniz işletmeleri yönetimi okuyacağım da ben.
  • İşte duyduğum kadarıyla sene başında dönemce yüzük yaptıracaksınız bildiğim kadarıyla üzerinde okulun adı falan yazıyor. Birde kullanacağınız kitaplar orijinal olmak zorunda ayrıca ders notu kullanamıyorsunuz diye biliyorum yani orijinal olmayan kitapları ve ders notlarını okula sokamıyorsunuz diye biliyorum. Mesela hukukta kitapların fotokopileri bulunabiliyor ve daha ucuz oluyor, ayrıca okula ders notlarıda sokulabiliyor. Tam olarak bilmemekle birlikte anladığım kadarıyla yasak olan ders notlarından kasıt kendi notlarınız değil, kırtasiyelerde satılan ciltli ders notları.
    Bu arada yeni kazanan arkadaşlar için söyleyeyim ileride kitaplara ihtiyacınız olabilir dönüp bakmak gerekebilir; olabildiğince kitap almaya çalışın ders notu sonuçta bir kağıt parçası kaybolur gider ama kitaplar hep elinizin altında olur.

• Deu Fizik Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. fen edebiyat , mühendislik vs. er birleşik fakültenin kendi fotokopicisi var. Tınaztepeni aşağısında Tınazın özl fotokopicisi A1 var. Hukuk ise bir sürü dolu. Eğitim bayağı büyük her kapının çıkısına 1-2 tane fotokopici yerleşmiş. Tınazın içinde diğerlerinin dışında(yakın) arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz kafeler ve sosyal aktivite yerleri mevcut.

Fen - Edebiyata gelen arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun

Orijinalden alıntı: by__onder

Özel yurt araştırması yapanlar bilgilerini paylaşabilirler mi? Nereleri tavsiye edersiniz? 500tl altında düzgün yerler var mıdır? Fiyatlar sıkıntı oluyor bana ya

düzgün yer yok düzgün yerden kastın temiz bakımlı ve tuvaletleri ortak olmayan ise boşuna arama..en dandikleri 750-800..

Orijinalden alıntı: Adieu

İşte duyduğum kadarıyla sene başında dönemce yüzük yaptıracaksınız bildiğim kadarıyla üzerinde okulun adı falan yazıyor. Birde kullanacağınız kitaplar orijinal olmak zorunda ayrıca ders notu kullanamıyorsunuz diye biliyorum yani orijinal olmayan kitapları ve ders notlarını okula sokamıyorsunuz diye biliyorum. Mesela hukukta kitapların fotokopileri bulunabiliyor ve daha ucuz oluyor, ayrıca okula ders notlarıda sokulabiliyor. Tam olarak bilmemekle birlikte anladığım kadarıyla yasak olan ders notlarından kasıt kendi notlarınız değil, kırtasiyelerde satılan ciltli ders notları.
    Bu arada yeni kazanan arkadaşlar için söyleyeyim ileride kitaplara ihtiyacınız olabilir dönüp bakmak gerekebilir; olabildiğince kitap almaya çalışın ders notu sonuçta bir kağıt parçası kaybolur gider ama kitaplar hep elinizin altında olur.

dostum yazdıklarında yanlış var arkadaşların gözünü korkutmaya hiç gerek yok..

öncelikle 100tl verip denizcilik yüzüğü yaptırıldığı doğrudur ancak buna katılım zorunlu değildir(mesela ben yüzük almadım)
    2. olarak okulun almak zorundasınız diye dayattığı kitap yok..ilk yıl sadece 1 derste var oda 50 tl gibi bişeydi sanırsam (içinden çıkan şifreyle kayıt olmak için; internetten ödevlerin tabiki için bir site)
    3. olarak ders notlarını okula sokamıyorsunuzu gerçekten hiç anlamadım ne demek istedin acaba

belirtmemde fayda var benim yazdıklarım Denizcilik İşletmeleri Yönetimi adlı bölüm için geçerlidir.makina veya güverte ye dair bilgim yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ollicanolli -- 20 Ağustos 2014; 15:45:45 >

• ollicanolli O kullanıcısına yanıt
    Bende tam olarak bilmediğim için "duyduğum kadarıyla" diye ekledim, net bir bilgim olmadığını belirttim.

Orijinalden alıntı: StereoLove

quote:

Özel yurt araştırması yapanlar bilgilerini paylaşabilirler mi? Nereleri tavsiye edersiniz? 500tl altında düzgün yerler var mıdır? Fiyatlar sıkıntı oluyor bana ya

düzgün yer yok düzgün yerden kastın temiz bakımlı ve tuvaletleri ortak olmayan ise boşuna arama..en dandikleri 750-800..

Peki tavsiye edebileceğin nereler var? Bi de 750-800 çok fazla değil mi?

http://www.myviagencyasam.com/myvia-buca/galeri.php
    Burda 4 kişilik oda 600tl eşyalarla birlikte.4 kişi bence iyi ve odalar müthiş güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karsevenadam -- 20 Ağustos 2014; 16:09:56 >

• Myvia okula uzak servisleri varmış. 4 kisilikte ben kalamam mesela ama hosuna gittiyse bak gez mutlaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Myvia okula uzak servisleri varmış. 4 kisilikte ben kalamam mesela ama hosuna gittiyse bak gez mutlaka

750-800 civarı dediklerin 2 kişilik mi tek mi?

quote:

Myvia okula uzak servisleri varmış. 4 kisilikte ben kalamam mesela ama hosuna gittiyse bak gez mutlaka

750-800 civarı dediklerin 2 kişilik mi tek mi?

2 kisi

Yurda en fazla 450-500 vermeyi düşünüyordum ben. Onlarda 6-8 kişilik hep
    Kyk veya deünün kendi yurdu çıkmazsa ev bakmaya başlicam sanırım.

Orijinalden alıntı: justimefor

600 lira çok değil mi ya 4 kişilik oda ve yemekte yok.
    600 liraya 2 kişi eve çıkamaz mı ya bilemedin 3.

600 liradan 2 kişi yetmez, 3 kişi olabilir.Kişilere bağlı biraz da.Bi de burası baya lüks bi yer gibi duruyor.İmkanları geniş, odaları güzel.

Bi de yemek olmadığından emin misin? Bana gönderdikleri e-posta'da kahvaltı ve akşam yemeği yazıyor ama fiyata dahil mi değil mi belirtmemişler.Elektrik faturası fiyata dahil değilmiş.Ayrıca orda 9 ay kalınıyor ama 12 ay para aynı ödeniyor.

İnternette bi yerde daha gördüm myvia uzak diye.Ama myvianın sitesinde kampüse 400m diyor.Sabahtan beri pc başında beynim yamuldu galiba veya bi hata var

quote:

Bi de yemek olmadığından emin misin? Bana gönderdikleri e-posta'da kahvaltı ve akşam yemeği yazıyor ama fiyata dahil mi değil mi belirtmemişler.Elektrik faturası fiyata dahil değilmiş.Ayrıca orda 9 ay kalınıyor ama 12 ay para aynı ödeniyor.

Sitesinde hizmetler bölümünde göremedim.

• Adieu kullanıcısına yanıt
    Bunları nerden duyuyorsun ders notu olayı öğretmene kalmış birşey fakülteye özel birşey yok ve biz bu sene nerdeyse hiç kitap almadık sadece bikaç tane laboratuvar için fotokopi çektirdik diğer ders kitaplarında pdf'lerini indirdik lütfen yanlış bilgi vermeyelim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.