Şimdi Ara

Dokuz Eylül tıp'ı bırakıp öğretmenlik mi okusam? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
4.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tevfik0

quote:

Orijinalden alıntı: Don Quilote

Arkadaşlar okulda okurken çok düşünüyorum bunu. İkisinde de devlette çalışacam zaten. Doktorluk çok zor iş 36 saat günaşırı nöbetleri var hep. Öğretmenlik malumunuz 3 ay yaz tatili yok kar kış tatili Haftasonu derken oluyor 5 ay tatil. Geçerim bi tarih öğretmeni olurum keyfime bakarım.
    Not: KPSS basit iş zaten ygsde ilk bindeydim
    Edit:3.sınıfa bu sene geçtim

Ben de tıp okuyorum 3.sınıfım. Aynı düşünceler bende de oluştu. Ygs/lys uğraşmadan geçiş hakkı da verdiler artık. Siz naptınız bıraktınız mı merak ettim

Hocam öncelikle bu konu şakasına açılmış bir konuydu hatta şu an kütüphanede kaç saattir ders çalışıyorum ve 3.sınıfın 2.komitesine 8 gün kaldı

Bırakmayı hiç düşünmedim çünkü çok isteyerek geldim bence sıkıntı bastıysa biraz kafa dağıt tekrar başla derim

Ayrıca kaç saattir kütüphanede ders çalışmaktan beynim sulanmıştı konuyu bana hatırlattınız bu sayede çok güldüm eski günlere teşekkür ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tipi birakip torbaci ol. Hem kendi isin hemde kafa rahat arada polisten kacarsin aksiyon felanda var.

• İşte böyle yan gelir yatarim diyenler yüzünden bu ülke gelişmiyor.Kardeşim ne olursan ol senden bi *ok olmaz

• Bunda şaşılacak birşey yok.Herkesin öncelikleri farklı.Hayatta mutlu olduğu şey farklı.Kimi paradan kariyerden hırsdan gelen zevklerle mutludur.Kimi de sade gösterişsiz ama alçak gönüllü huzurlu bir hayatı tercih eder.Ülkenin gelişmemesini buna bağlamak biraz nasıl desem komik.Ülkede nereye adımını atsan torpil,adam kayırma,rüşvet gırla gidiyor.Dürüstlük yok,adalet yok, benim de bu sisteme inancım yok ama biliyorum ki bu yapılanlar karşılıksız bu dünyada da öbür dünyada da kalmayacak benim inancım yüce Allah'ın adaletine, dolayısıyla bu sisteme tam manasıyla monte olmak istemeyebilir kişi.Ayrıca tıp ile insanlara büyük yardımlar da edildiğini düşünmüyorum.Günde baktığın 200 hastaya içinde ne olduğu tam belli olmayan pür olmayan ilaçları dayayıp,vücudun bir semptomunu iyileştirip başka sistemlerini bozarak ve çok kısa bir sürede hastayı tam analiz edemeden ilaç yazıp insanlara ne kadar yardımcı olunabilinir bilemem.

• Fen bilgisi öğretmenliği ile takas var mı?

• bilkent bilgisayarla takas edebiliriz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

Ygs'de ilk 1000'e girip de dokuz eylüle razı oluyorsan bu çalışmayı sevmediğini ve lys'de başarısız olduğunu gösterir. Tıp sana göre değil yanılıyor muyum?

Ne var ki bu ülkede tıpı bırakırsan aptal damgası yersin. Herkesin hayalini kurduğu, uğruna yurtdışına bile gidip paralı okuduğu bölümdesin. Fakülteyi zaten yarılamışsın bence bırakma. Tusa girmeyip aile hekimi bile olsan daha fazlasını kazanacaksın ve toplumda itibarın olacak.

Kendi adına konuş. Daha okurken maaş bağlamayı vaat etseler, sınav şartı aramadan kontenjan açsalar yine tıp diye bir seçenek yok benim için. Ayrıca senin için elin ne dediği mi önemli, hayat boyu sevilmeden ve pişmanlıkla yapılacak bir iş mi?
  • naptın 4.sınıfa da geçtin mi bari :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

naptın 4.sınıfa da geçtin mi bari :D

Evet ya 4 oldum

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    toplum itibarı ve para, ne kadar gerekli şeyler insan hayatında. bu sene çapa tıp fakültesini bırakıp odtü bilgisayara geçen biri olarak söylüyorum, bilgisayara geçtiğim için aptal diyen bir kişi çıkmadıgı gibi cesaretimi takdir eden yüzlercesi vardı. aptal diyen de oldu tabi, ama 50sini devirmiş amcanın evde atkı ören ninenin saygısını kazansam ne olacak? gerek yok hocam.
  • Bunu ailene kabul ettirmen çok zor olacaktır. Öğretmenlik konusunda, bildiğim kadarıyla birkaç sistem değişikliğine gidildi. KPSS ve atamaların sıklaştırılmaması dışında aday öğretmen, stajyer öğretmen tarzı statüler getirilmiş. Bu değişikliklerden haberdar mısınız?
  • Mühendisliğe geçeni gördüm de, öğretmen olmak isteyeni ilk defa görüyorum.

• ol geç bizim lisede bi öğretmen vardı adam hergün rakıyı içer gelir okula sorar nerdeyiz biz deriz şurdayız burdayız sonra çalışın öbür hafta sözlü yapacam deer kafayı masaya koyar yatardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusenadam

toplum itibarı ve para, ne kadar gerekli şeyler insan hayatında. bu sene çapa tıp fakültesini bırakıp odtü bilgisayara geçen biri olarak söylüyorum, bilgisayara geçtiğim için aptal diyen bir kişi çıkmadıgı gibi cesaretimi takdir eden yüzlercesi vardı. aptal diyen de oldu tabi, ama 50sini devirmiş amcanın evde atkı ören ninenin saygısını kazansam ne olacak? gerek yok hocam.

Ya yaşın küçük ya da zekan bazı şeylere yetmiyor belki de ikisi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 9 Temmuz 2016; 9:22:04 >
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    belki de hala hayallerimizi satmamışızdır hocam? türkiyede limon satan insan da para kazanır. itibar ve para için yapılacak bir meslek değil doktorluk. Olum tıp kazan para itibar mesleği sevmesen de olur diyen kesim ayıplıyor tip fakültesini birakmayı. ve yine aynı kesim yakınıyor memleketteki doktorlar çok kendini beğenmiş hep laf ediyolar hepsi sinir bozucu yapamıyacaksan olma kardeşim diye. raslantı mı? değil.

TIP kesinlikle ve kesinlikle, sevmeden yapılacak bi iş değil. sağlık sektöründe iseniz siz de farkına varmışsınızdır bunun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.