Şimdi Ara

DOKUNMATİK ANAHTAR HAKKINDA.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen ay evde epeyce bir tadilat yenileme yaptırdım..Bu arada çok sararmış 8 yıllık elektrik anahtarlarını ve pirizleri yeniledim...Salona çifli 2 adet anahtar yerine yine çiftli 2 adet DOKUNMATİK ANAHTAR ALDIM....Beylikdüzü Bauhaustan...VİKO markalı...tanesi 44 Lira.. Şak şuk yok parmak ucunla dokunacaksın yanacak ve sönecek....Neyse alıp eve geldik...Eskileri hemen söktüm...Bunları çıkardım...İlk sürpriz....KABLO BAĞLAMA YERİ 4 ADET... Oysa sökülenler 3 adet....bir Faz ikide avizeye giden iki ayrı kablo.Bu yenilerde bir faz bir nötr ikide avizeye giden kablo yuvası var....Tanıdığım bir kaç elektrikçiye telefonla sordum...Dokunmatik anahtar NÖTR hattı olmadan kullanılmaz.... Dediler....Peki ne yapacağım ?....Bir elektrikçi getir üstteki buattan aşağı nötr hattı kablo çekecek...dediler...Elektrikçi çağırdım..İlave hattı çekti...Anahtarları bağladı gitti...40 lira verdim..Bizim anahtarlar bir saat çalışıyor..sonrası biri kendini kapatıyor..avize sönüyor....dokun bilmem ne yap yok yanmıyor... Diğeri onun yanındaki ışıkları açıp 2 saat sonra kapatacağız...Kapatmıyor...istediğin kadar dokun bilmem ne kesilmiyor....Sabah oldu bunları hemen söktüm BİZE BOZUK MAL KAKALADILAR DİYE HIŞIMLA BAUHAUSA GİTTİM....Derdimi anlattım...İkiside bozuk....Böyle böyle....Bunları alın yenisini isitiyorum..Avizede akkor ampul olacak tasarruflu veya led ampul ise çalışmıyor.....Sizin gibi çok şikayet geldi anlatıyoruz ...bakın üzerinde açıklama var dedi. Yahu ben avizede normal ampul yakacak kadar zenginmiyim ?...Ben ambalajına hiç bakmadım..Peki ne yapacağım ?.....BEYEFENDİ ÜSTTEKİ BUVATA İKİ ADET KONNEKTÖR TAKACAKSINIZ....O NEKİ ? PARASINI VEREYİM SAT DEDİM...Yokmuş...Havası sönmüş balon gibi eve geldim..Takan elektrikçiyi aradım...Dedimki bana yarım iş yaptın çabuk iki konnektör alıp gel....Buvata takacaksın..Benim avizede bütün ampuller LED bu anahtarlar konnektör ilavesi isitiyormuş dedim..Adam demesinmi KONNEKTÖR BUVATA SIĞMIYOR...İÇİ DOLU KABLO...BİZİM BUVATLAR ÇOK KÜÇÜK....Donup kaldım...Gitti bizim paralar.....Kendime söve söve Koçtaştan gidip çiftli iki normal anahtar alıp geldim.. Çifti 12 lira... Hemen taktım...Çalışıyor sorun yok...Öteki dokunmatikler bana kardeş oldular..Ambalajı açık ve bir hafta kullandım..Alın bunu verin paramı diyecek bir durum yok..Bozuk arızalı değiller..ÖZET.... HER YENİ ÇIKAN ALETE EDAVATA BİLMEM NEYE SATIN ALMAYA KOŞMAYIN..Size faydam olsun diye bu gece vakti bu satırları yazdım.. DOKUNMATİK ELEKTRİK ANAHTARLARI TÜRKİYE ŞARTLARINDA UYUMSUZ....PARANIZI ÇÖPE ATMAYIN.. 88 lira 2 anahtar + 40 lira elektrikçi + 12 Lira 2 anahtar = 140 lira DOKUNMATİK ANAHTAR UĞRUNA boşa giden param..... Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 12 Aralık 2015; 23:50:30 >

• anahtarlar duruyormu hocam:)
  • Ne gerek var, bizdeki ne güzel sak suk parmagımla kapatıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım biri özetlermi
  • yaşın orta yaşlara geldiyse düşünmeniz lazımdı hocam

ne gerek var , 140 tlye tüm evin anahtarlarını yenilerdiniz

düğmeye basmak açmak kapamak insanı ne kadar yorabilirki

bide sonuçta dokunmatik bişey onu öyle gören hele çocugun eline geçsin bozarlardı onu
  • Şu yazıyı okuyup direk vaz geçtim bu sevdadan ,tr de çoğu evde anahtara nötr çeken yok zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.