Şimdi Ara

Doktorlar konuya bekleniyor.(burun spreyi hk.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın doktor ve doktor adayı arkadaşlar abiler ablalar kardeşlerim benim bir sorunum var 4 mevsim burnum tıkalı ve otrivine denen spreyin müptelası oldum özellikle mentollüsü favorim 1,5 senedir abartısız kullanıyorum bunun bana ne gibi zararları dokunur ileriye dönük? vurmayın yardımcı olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bağımlılık yapıyor. uyuşturucu diye kullanan gördüm :D

• Uyarılar/Önlemler:
    Diğer sempatomimetik ilaçlar gibi Otrivine de adrenerjik maddelere karşı güçlü bir reaksiyon göstererek uykusuzluk, göz kararması, tremor, kardiyak aritmiler veya kan basıncının yükselmesi gibi belirtiler veren hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Diğer topikal vazokonstriktörler gibi Otrivine de, iki haftadan daha uzun zaman sürekli kullanılmamalıdır; uzun süreli ve aşırı kullanım, rebound konjesyonla sonuçlanabilir. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda olmak üzere, önerilen doz aşılmamalıdır. Hipertansiflerde, kalp-damar hastalarında ve tiroid hastalarında dikkatle kullanılmalıdır. Hamilelik ve Emzirme: Güçlü sistemik vazokonstriktör etkileri nedeniyle Otrivine'in hamilelik sırasında kullanılmaması önerilir. Otrivine, emzirme sırasında dikkatle kullanılmalıdır.
    https://www.ilacprospektusu.com/ilac/127/otrivine-doz-ayarli-10-ml-burun-sprey

rebound konjesyon: bazı ilaçların uzun süre kullanımı sonucu kronik geçmeyen burun tıkanıklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koter. -- 13 Kasım 2017; 20:59:16 >

• Kes kurtul

Burnunu

Selam ve dua ile

• 1.5 senedir kullandığın için burnun dört mevsim tıkalı. Eczaneden izotonik al veya tuzlu su yap evde kendin. Enjektör al enjektörle tek burnundan basınçlı bir şekilde sık ne var ne yok açar hemde zararsız.
  • Hocam benim burnum da sürekli tıkalıydı bu ilaç yüzünden

Çözüm: ORAL DEKONJESTAN AL BURUN SPREYİNİ BIRAK BEN AFERİN SİNUS KULLANDIM BUNU BIRAKIP 5 GÜN SONRA ONU DA BIRAKTIM (AFERİN SİNUS 5 GÜNDEN FAZLA KULLANINCA KARACİĞER HASARI YAPAR) ŞİMDİ İYİYİM

• 1,5 yıl mı.

Geçmiş olsun ne diyim. Fıstıklı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgi için teşekkürler

• Burun etlerin büyümüştür ameliyat gerekir geçmiş olsun
  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    İlaç tedavis mümkün diyenler olmuş birkaç sitede yokmu böyle bir şans?

• quote:

Orijinalden alıntı: Morte34

İlaç tedavis mümkün diyenler olmuş birkaç sitede yokmu böyle bir şans?

Çok uzun süre kullanmışsın işe yarar mı bilmiyorum da şunu dene: İlaca bir çeşit bağımlılık geliştirdiğin için (rebound konjesyon) iki burnun da sürekli tıkalı ve otrivine’siz burundan nefes alamıyorsun. Bunun etkisini geri çevirmek için tek burun deliğine otrivine sık ve burnundan nefes almaya devam et. Tıkanınca belli süre sonra sadece diğer burun deliğine sık ve burundan nefes almaya devam et. Bunu bir süre bu şekilde sürdür. Tabii gün içinde çok kullanmaman gerekiyor yine ilacı. Kısa süreli kullanımlarla oluşan bağımlılıklarda bunun işe yaradığı söyleniyor ancak senin için geçerli olur mu bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konka ameliyatı öncesi doktor bana sadece 5 gün kullanmam gerektiğini soylemisti.

Nedenini sordugumda, bu ilaç koku alma duyusunu öldürüyor. Demişti. Zaten 1 hafta sonra konka ameliyatı oldum. (Konka; burun içinde büyüyüp küçülen, koku almamıza yarayan et parcalar) Bendekiler çok büyük olduğu için budefa, burnun iç kisimlarindakilerinden de tekrardan ameliyat oldum. Eskisine oranla daha iyi. Hala burnimdan büyük büyük donmus et, kan vsvs çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

1.5 senedir kullandığın için burnun dört mevsim tıkalı. Eczaneden izotonik al veya tuzlu su yap evde kendin. Enjektör al enjektörle tek burnundan basınçlı bir şekilde sık ne var ne yok açar hemde zararsız.

Aynen. Benim doktor bana deniz suyu veya; 1 litre suya 1 çay kaşığı tuz ve karbonat at demişti. Siringayla yaptım ama midem altüst oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

1,5 yıl aralıksız kullanmamıştır herhalde Evladım bunu verirlerken diyorlar 5-6 gün sonra bırak diye, patates olursun. Hayır madem burnun tıkalıydı, ağzından alıp vereydin nefesini ne gerek vardı bu kadar dekonjestan kullanmaya.

Şimdi burada denilenleri umursamayıp bir KBB uzmanına git, ama kendi fikrim, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir süre oral konjestan kullan, onu da azaltarak bırak.

Yehuu tavsiyem onaylandı hem de prof dr tarafından

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.