Şimdi Ara

Doğu-batı dikey fotovoltaik (PV) güneş panelleriyle daha yüksek enerji verimi sağlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doğu-batı dikey fotovoltaik (PV) güneş panelleriyle daha yüksek enerji verimi sağlandı

    Leipzig Üniversitesi’nden bilim insanları, Alman enerji pazarında büyük ölçekte dikey batı-doğu yönelimli PV güneş enerji sistemlerinin kullanılmasının potansiyel etkisini inceledi. Bu tür sistemlerin bilindik yerlere kurulan PV santrallerinden farklı olarak tarımsal faaliyetlerde daha fazla entegrasyona izin vereceği ve ülkenin şebekesini dengelemede faydalı bir etkiye sahip olabileceği bulundu.



    Ayrıca Bkz.Soğutmalı römorklar için güneş enerjisinden faydalanılacak



    EnergyPLAN modeli kullanıldı



    Araştırmacılar, Danimarka’daki Aalborg Üniversitesi tarafından geliştirilen EnergyPLAN modelini kullandı. Bu model, elektrik, ısıtma, soğutma, sanayi ve ulaşım sektörleri dahil ulusal enerji sistemlerinin saatlik olarak çalışmasını simüle etmek için yaygın olarak kullanılıyor. Ayrıca Alman enerji sisteminin 2030 yılına kadar daha dikey fotovoltaik sistemle nasıl görüneceğini tahmin etmelerine yardımcı oldu.



    Güneş takip sistemlerine bakmadılar



    Akademisyenler, güneş takip cihazlarını dikkate almadıklarını belirterek “Sadece iki parametre sistematik şekilde değiştiriliyor; Birincisi, farklı PV sistemlerine yüklenen gücün paylaşımı. İkincisi, büyük ölçekte elektrik depolamanın entegre edilmesi ya da edilmemesi olmak üzere iki farklı senaryo.”



    Yıllık 999 Wh/W enerji verimi



    Bilim insanları, bilindik yere kurulan PV güneş enerji sistemleri için 20 derecelik eğim açısıyla tahmini ortalama 1020Wh/W enerji verimi sağladı. İki yüzlü dikey batı-doğu yönelimli sistemler için yıllık enerji verimi 999Wh/W varsayılırken, kuzey-güney yönelimli dikey sistemler için yıllık enerji verimi 926Wh/W olarak paylaşıldı.



    Yüksek maliyet



    Çift yüzlü güneş panellerinin daha yüksek maliyetli olduğu ve modül sıra mesafesi 8 metre - 12 metre arası değiştiğinden kablolamayı artırdığı belirtiliyor.




    Kaynak:https://www.pv-magazine.com/2022/07/11/the-stabilizing-effect-of-vertical-east-west-oriented-pv-systems/







  • Benim düşündüğüm şeyi alman araştırmacılar da düşünmüş ama başkaları simdiye kadar niye düşünmemiş ilginç. Resimde benim düşündüğümün tersi olarak yüksek kenarları birleştirip çatı benzeri bir dizilim yapmışlar. Ben alçak kenarları birleştirmeyi düşünmüştüm. Böyle yapmayınca sabah doğan güneş panellerin arkasında kalıyor ve sabah saat 10 a kadar işe yarar bir üretim olmuyor. Hem de yaz aylarında oldugumuz halde. Resimde eğimi azaltmış olmaları da önemli bir nokta. Eğimin azalması da benim düşündüğüm etkenlerden. Kış gelince bakalım nasıl olacak. Güneş panellerinin pozisyonu ve uzerindeki toz miktarı elektrik üretiminde çok etkili.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En iyi verimlilik %18 şuanda. Hidro elektrik %40

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hiç eğim olmasa yine benzer sonuç alınırdı, acaba onu da araştırdılar mı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.