Şimdi Ara

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU / 2020-2021 TERCİH DÖNE (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.574
Cevap
52
Favori
192.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burda 1.sinif hukuku bitirdim...hocalar, dersler vs. merak ettiginiz seyler varsa yanitlayabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    quote:

    Orijinalden alıntı: antalya7

    quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn




    hocam merhaba . daü ana konudan pdr okuduğunuzu gördüm.bilgi almak için yazıyorum.bu yıl pek parlak bir sonuç alamadım.daünün ücretli pdr sini yazacağım.şehrimde bulunan temsilciliklerle görüştüm.ama okuyan olarak sizin fikrinizi almak istedim.sanırım atama konusunda sıkıntı yok gibi görünmekte.şehir durumu yurt durumları nasıl acaba?1-2 yıl dişimizi sıkıp türkiyeye yatay geçiş şansımız varmıdır?sizden güzel bir özet bekliyorum teşekkür ederim

    Atama konusunu ele alırsak, MEB'in açıkladığı 2014 rakamlarına göre Türkiye'de açığı en fazla olan 2. bölüm PDR. İlk bölüm de tahmin edebileceğin gibi din öğretmenliği.

    Şehir küçük ama yeterli. Antalya'dan sonra sana yetmeyebilir. Aradığın temel şeyleri bulabilirsin ama her şeyi bulamayabilirsin. Bu kadar yıldan sonra benim tecrübem, memnun olan da var. Yapamayıp okulu bırakıp giden de (bunun kültür şokundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum). Buradan tatillerde bile memleketine gitmek istemeyende var.

    Burada özellikle Eğitimde çok fazla antalyalı var, bol bol da 07 plaka görürsün. Antalyalılar genelde memnun. Antalyalı çok arkadaş edindim.

    Yurtların fiyatları okulun sitesinde yazıyor. Okul fiyatına doğru orantılı şekilde yurt kalitesi artıyor. Fotoğraflarını falan bulabilirsin internetten. Yalnız DAÜ yurtları fotoğraflarda 5 yıldızlı otel gibi çıkmış nedense, gerçeği ise bildiğin standart yurt. Fotoğraflara bakıp otele geliyorum düşüncesi ile gelme yani. Eğer özel yurt düşünüyorsan Longson veya Akdeniz düşünebilirsin. Maddi problem yok dersen bir çıta üstünde Hasan Özok yurdunu düşünebilirsin. DAÜ yurtlarında okulun paylaşımlı interneti ücretsizdir. Bu internette yüklenmeye bağlı laglar oluşabiliyor. Torrent yasaklı ve Steam da çalışmıyor. Özel yurtlarda 40-50 lira gibi ücretle kendi özel internetini satın alabiliyorsun. Bunları bir DH üyesinin olmazsa olmazları diye yazdım.

    Yatay geçiş senin ortalamana bağlı. 3.75 üstü yaparsan %80-90 ihtimal geçebilirsin. Dişini sıkarsan yurtdışı kontenjan açan üniversitelere başvurabilirsin. Bu konuda benim karşılaştığım en büyük sıkıntı Yakın Doğu Ünv. Adamların nasıl bir sistemi varsa 3.90 da aşağı not yok. Adam başvuruyor 4 ile biz çalışıp didinip geçemeyebiliyoruz. Bu yüzdeb artık çoğu üniversite ÖSS puanı kotası getirdi. Yatay geçişlerde de ÖSS puanına bakıyor. Ama hala yarısının bakmadığını biliyorum.



    Çoğu şeyi yazmış zaten arkadaşımız. Ben kendime göre değerlendirecek olursam ''Kendimce'' ; bi kere havası,suyu farklı.Su deniz suyundan arıtılma.Temel şeyleri bulabilirsin fakat ben temel şeylerle yetinmediğim için bu da bir - yön benim için. Daü yurtları'nı çok güzel açıklamış arkadaş :) Kalacaksan Longson veya Hasan Özok öneririm fakat onlarda çok pahalı. Genel olarak fiyatlar Türkiye'ye oranla pahalı fakat aralarında uçurum yok. Bu fiyat fazlalığı ve önüne çıkacak olan hep aynı seçenekler seni bir süre sonra sıkacak.(Kendi kanımca). Yurt netini okul neti falan hiç bulaşma fena sömürüyorlar hi. gerek yok kendi netini alman lazım. Onun içinde Hasan Özok'a çıkman lazım. Ben şu an PDR 1.sınıfı bitirdim ve geçiş düşünüyorum. Yakın Doğu Ünv.'sinde bu kadar kolay ortalama yapıldığını bilmiyordum. Neyse diyeceklerim bu kadar biraz fazla kötülemiş olabilirim ama bana izlenimleri bunlar oldu.




  • Merhaba ogrenci kayitlari filan ne zaman acabaa ? Birde okul eğitime zaman aciliyorum ekim diye duydum da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalite/fiyat açısından en uygun yurt sizce hangisi? sağlam internet ve güzel ortam önceliklerim. ve yurta en geç ne zaman kaydolayım? sonuçların açıklanmasını beklemek mantıklı mı? ve de yurda nasıl kaydolacağım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetc4n -- 30 Haziran 2014; 4:20:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StopDream

    Komiksin.

    Baştan demiş cevaplayım bıdı bıdı etmeyin diye. Hacettepe'den gelen hocayı yok sayıp, kendi görüşüm demiş. Arkadaş artık kaç dersten kalmayı başardıysa, kendini nasıl bir über zeka sanıyorsa, benden 100 puan aşağı alıp benden zeki olduğunu nasıl iddia ediyorsa siz anlayın.

    Yazının başında demiş zaten 'ben saçmalıyorum, cevap yazmayın' diye.

    Ben yine de yazmadan duramadım. Gerçekleri yalan kabul edip, kendi görüşümdür diyebilecek mantığı çok merak ediyorum mesela.

    Yahu yazmadan duramadım tam bir komedi olmuş mesajın. Aklınca bişeyler kötülemişsin de bilen adam için o kadar komik şeyler yazmışsın ki.

    Sanarsın hergün kahvaltıyı simit sarayında yapıyor. Kahvaltı tabağını da simit sarayında hesaplıyor, neden pahalı olmasına örnek verebilsin diye

    El kadar ayvalık tostu demiş, Longson'da yapılan 4 liralık kocaman tosttan bahsetmemiş.

    Arkadaşın marka takıntısı var anlaşılan, ya da iyi niyetli bir yazı yazmadığından her şeyi pahalıdan söyleme alışkanlığı var. Utanmasa yurt niyetine de otellerin gecelik fiyatını söyleyip iyice gülümsememi sağlayacak..

    Arkadaşlar Kumru dediği Etiler Marmaris'ten bahsediyor. Akıl var, izah var. Marka vermiyor ki yemeksepetinden fiyat kıyası yapmayın diye.

    Aaa, dur iyiki fiyatlardan haberim var.

    Etiler Marmaris Islak Hamburger Kıbrıs; 3,5 TL - Türkiye 3,5 TL
    Ayvalık Tost Kıbrıs 7 TL, Türkiye 6,75 (off çok pahalı be)
    Kumru Kıbrıs 7,5 TL, Türkiye 7,25 (Of kıbrıs'ta hayat çok pahalı beee)

    Hani el kadar ayvalık tost dediği Türkiye'de de aynı. Ulusal bir firma çünkü. Politikaları aynı. Yemek sepetinden sağlama adına kıyaslayabilirsiniz.
    http://istanbul.yemeksepeti.com/TR/Restoran/EtIler-MarmarIS_-BeylIkduzu-(Surmen-Center)/70d25e7d-dc5c-4931-a597-ad766d9d9c13/TR_ISTANBUL/m.ys

    Evet, kusura bakma DarkDefender atmasyonların birbir ortaya çıkacak. Öyle ben attım ortaya kaçtım yok.

    Hacettepe'den hoca geliyor SAKIN İNANMAYIN!

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/akademik/fakulteler/saglik-bilimleri-fakultesi/fizyoterapi-ve-rehabilitasyon-bolumu/c/1128#department_staff

    Umarım okuma yazman vardır. Kendi bölümümden örnek vereyim sana. Google kullanmayı biliyorsan isimleri araştır. Bak bakalım hangi üniversitede akademisyenler? Bi bak. Kaç tane hacettepe'den var bi say sana zahmet. Ben ders alıyorum ben sayamadım. İstanbul Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen hocaları da say zahmet olmazsa.

    Yalanları ortaya çıkarmak çok iyi be

    Türkiye'nin en çok akreditasyon alan üniversitelerden birine yaptığı yoruma bak. Öyle abartmış ki Microsoft İngiltere Genel Müdürü, Fenerium eski genel müdürü,

    Akreditasyonlar hayrına parayla verilmiyor biliyorsun değil mi? Bilmiyorsan onu da google'a sorabilirsin. O kadar akreditasyon almış üniversiteyi tanıtıma bak.

    Bak karalama kampanyası gördüm ama bu denli atmasyon barındıranı ilk defa gördüm. Hani tam komedi olmuş, gülmekten ciddi cevap veremiyorum.

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/haberler/haberler/dau-ve-yildiz-teknik-universitesinden-mimarlik-alaninda-isbirligi/c/1206?posts_pid=247

    Al bir ortak eğitim daha. Hani uçan hoca kavramı. Yok dediğin, inanmayın atmasyon dediğin kavram var ya o.

    Neyse daha cevap gelmez sanırım

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/akademik/fakulteler/tip-fakultesi/c/709

    Tıp'ta da ortak eğitim yapmışlar, uçan hoca falan of yaa.

    Bütün bölümler adeta ters köşe yapmış

    Üzgünüm dostum, abarta abarta yazarsan cevap yazarım demiştim. Daha da yazılacak şey var da iyi niyet göremedim sende.

    Buket Altınöz ( Ernst & Young ) - Görev Yeri - San Fransisco

    Emre Tok ( Microsoft ) :http://tr.linkedin.com/in/emretok

    Mert Oruz ( Arkas Holding CEO ) :http://tr.linkedin.com/pub/mert-oruz/41/161/66b

    Aslihan Bakırlı (Danone İngiltere) :http://uk.linkedin.com/pub/aslihan-bakirli/4/b34/322

    Eda Bildiricioğlu - TAV İşletme Hizmetleri - Genel Müdür

    F. Aslın Yetiştirici
    Nike Inc. Türkiye İstanbul İrtibat Bürosu
    İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü
    1996 İşletme-Ekonomi Fakültesi Mezunu

    Burçin Kargın

    Kargın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve şirket proje geliştirme sorumlusu. Doğu Akdeniz Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. Boston Suffolk Üniversitesi'nde MBA yaptı. Aile şirketinde çalışarak iş hayatına giriş yaptı. Ve ekonomist dergisi tarafından geleceğin en başarılı 40 patronu arasında gösteriliyor!


    Apple'da DAÜ Mezunu Başarılı Bir Mühendis



    DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU / 2020-2021 TERCİH DÖNE


    DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2001 yılı mezunu Devrim Varoğlu, dünyanın önemli bir pazar payına sahip Apple şirketler grubunun Amerika Silikon Vadisi’nde kıdemli müdür görevini başarı ile sürdürüyor
    Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2001 yılı mezunu Devrim Varoğlu 2002 yılında Bigi Sistemleri yüksek lisans eğitiminden mezun olduktan sonra almış olduğu eğitim ile kariyer basamaklarını hızla tırmanarak bugün dünyanın önemli bir pazar payına sahip Apple şirketler grubunun Amerika Silikon Vadisi’nde kıdemli müdür görevini başarı ile sürdürüyor.

    2002 yılında staj yapmaya başladığı şirkette daha sonra 2004 yılından 2008 yılına kadar San Diego Qualcoomm sirketinde Kalite Güvence mühendisi olarak görev yaptığını belirten Varoğlu, 2008 yılında Apple şirketinde kablosuz ağ (wireless) bölümünün gurup lideri olarak kidemli mühendis pozisyonunda işe başladığını bildirdi. Bircok Iphone ve Ipad gibi ürünlerin dizayn ve üretimine katkı sağladığını dile getiren Varoğlu, 2009 yılında, bulunduğu gurubun müdürlük görevine getirildiğini ve şu anda gurup yöneticiliğini yaptıgı kablosuz ağ bölümünde kıdemli müdür pozisyonunda çalıştığını vurguladı.

    Birçok fikir ve tasarımının Apple tarafından hayata geçirildiğine değinen Varoğlu, birçok buluşunun patentlik aldığını (70’den fazla patent) aktardı. Kariyerinde elde etmiş olduğu başarılarda DAÜ’nün çok büyük bir rolü olduğunu sözlerine ekleyen Varoğlu, DAÜ’de almış olduğu uluslararassı eğitim sayesinde dünya ile rekabet edebilecek pozisyonda hayata atıldığını dile getirdi. DAÜ’nün kalitesinin tartışılmaz düzeyde olduğunu belirtenVaroğlu, akademik kalitenin yanında üniversitenin öğrencilerine sunduğu sosyal etkinliklerin de son derece önemli olduğunu dile getirdi. DAÜ’nün kendisine bilgi donanımı dışında kendine güven duygusu ve özgüven kazandırdığını da sözlerine ekleyen Varoğlu, DAÜ mezunlarının herzaman bir adım önde olduğunun da altını çizdi.

    İNANÇ EROL - Vodafone

    Stanford University
    Eastern Mediterranean University
    Vodafone Kurumsal Satış Bölüm Başkanı İnanç Erol

    http://www.haber7.com/teknoloji/haber/790756-vodafone-ve-dogus-caydan-teknolojik-isbirligi



    Arkadaşın anlattığı üniversitenin mezunlarına bakın, atmasyonun derecesini tahmin edin.

    Kardeş sen neyin kafasını yaşıyorsun, ben bölümüme birincilikle girdim eminim senden yüksek puan almışımdır, 1. girdiğim bölümde 1.likle devam ediyorum sen cidden neyin kafasını yaşıyorsun? Senden 100 puan aşağı alan kim, söylesene bi o çok yüksek puanını duyalım? Gerçekten okuduğunu bile anlayamayacak kadar beyinsiz insanlarla tartışmaya giriyorum yazık. Ben burada bir şey anlatıyorsam tutupta bu sarsılmaz gerçektir diye anlatamam, sizin yaptığınız gibi yalanlarda söyleyemem, bu okulda iyi eğitim veren ücra köşeler belki vardır bak ben bunuda söylüyorum, ben bu okulun eğitimini eleştirmek için yazmaya başladım yalnızca başladım oldukça uzun ve detaylı bir post atacaktım, ama içine ettiniz. Neyse söylediklerine son bir cevap vereyim de ne haliniz varsa görün insanları kandırmaya devam edin. İlk olarak sen şunu anlayamıyorsun Etiler Marmaris dışında alternatif yok, sokağa çıkıp yürüdüğünde sen o tostu yiyeceksen 8 liraya yiyeceksin, bunun alternatifi yok kıbrısta, Türkiyede de etiler var ama 50 metre ötede tostçu ali abi 2 lira, bunu anlatıyoruz, türkiyede git bir simit peynir ye çay iç 1,5 lira ödersin burada aynısı 6 lira ve bunun alternatifi yok o yüzden burası pahalı. Ben Hacettepe'den hoca gelmiyor demedim okuduğunu anlayamayan arkadaş o Türkiye'den gelen meşhur hocalar buraya eğitim peygamberi olarak gelmiyor, parasını alıp gitmenin derdinde burada Hacettepe eğitimi verilmiyor dedim altını çize çize, işte sen o bahsettiğim ayy bize Hacettepe kalitesinde eğitim veriyorlar kıskanın yeee, kafasısın iyi ki geldin, gördüler. Meşhur Türkiye'den gelen en baba hocalarınızın burada verdikleri eğitimin fragman niteliğinde olduğundan bahsediyorum. Gerçekten yaşadığın kafa neyin kafası? Bonzai? Gözlerin mi görmüyor? Nasıl oldu da böyle saçma sapan şeyler yazabiliyorsun gerçekten hayretler içindeyim seni aklı başında biri sanardım, beynini bıraktığın yerden al, çok geç olmadıysa. Akreditasyon'un çok matah bir şey olduğunu mu sanıyorsun hala? O sürekli bize sıktığın akreditasyon palavralarını da buraya gelince acı şekilde öğrendim, en acısı bize geçen sene tüm bölümlerde akreditasyon var yalanını soktun, gidince bir baktım akreditasyon yalnızca belli bölümlerde var, mesela benim bölümümde yok? Ama sen her bölümde var dedin, evet atmasyonlarını ortaya çıkartalım. Bana 3-5 tutunmuş adam gösteriyorsun okulun senelerdir mezunlarını aç bak bakayım kaçı bir bok becerememiş, her yerde sivrilecek insanlar vardır, burada o oran 100 kişiden 1 falan işte senin yaptığın adilik bu bize bu konuda o 99 kişiyi hiç göstermedin, aksak yerleri hep gizledin, baya da insanı kandırdın hani tebrikler, bu okuldan çıkıp harbiden kafanız basıyorsa zamanında çalışmışsanız bir yerlere gelebilirsiniz, bunu dünyanın neresinde olursanız olun hangi okulda okursanız yapabilirsiniz ama bu okul size hiç bir zaman bir artı kazandırmayacak, gerçek bu sen ise bize yalanlar söyledin, ben gerçekten inandım geçen sene sana, adam gibi eğitim göreceğim, okuduğum üniversite beni geliştirecek, ileride bu üniversiteden mezun olmam bana avantaj sağlayacak, bu üçüde senin ve bir kaç kişinin palavraları doğrultusunda oldu, ben şimdi bu konuya çıkıpta her şeyi yazarım. Hiç birinizde gelip laf edemez. İnsanların yalanlara ihtiyacı yok, bu saatten sonra zaten size inanan da gelip dürtülmeyi hak ediyordur. Uzun uzun yazmak isterdim iyisinide yazmak isterdim ama ne şevkim kaldı, ne başka şeyim. Yaptığınız şey adilik, başka bir şey değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

    quote:

    Orijinalden alıntı: StopDream

    Komiksin.

    Baştan demiş cevaplayım bıdı bıdı etmeyin diye. Hacettepe'den gelen hocayı yok sayıp, kendi görüşüm demiş. Arkadaş artık kaç dersten kalmayı başardıysa, kendini nasıl bir über zeka sanıyorsa, benden 100 puan aşağı alıp benden zeki olduğunu nasıl iddia ediyorsa siz anlayın.

    Yazının başında demiş zaten 'ben saçmalıyorum, cevap yazmayın' diye.

    Ben yine de yazmadan duramadım. Gerçekleri yalan kabul edip, kendi görüşümdür diyebilecek mantığı çok merak ediyorum mesela.

    Yahu yazmadan duramadım tam bir komedi olmuş mesajın. Aklınca bişeyler kötülemişsin de bilen adam için o kadar komik şeyler yazmışsın ki.

    Sanarsın hergün kahvaltıyı simit sarayında yapıyor. Kahvaltı tabağını da simit sarayında hesaplıyor, neden pahalı olmasına örnek verebilsin diye

    El kadar ayvalık tostu demiş, Longson'da yapılan 4 liralık kocaman tosttan bahsetmemiş.

    Arkadaşın marka takıntısı var anlaşılan, ya da iyi niyetli bir yazı yazmadığından her şeyi pahalıdan söyleme alışkanlığı var. Utanmasa yurt niyetine de otellerin gecelik fiyatını söyleyip iyice gülümsememi sağlayacak..

    Arkadaşlar Kumru dediği Etiler Marmaris'ten bahsediyor. Akıl var, izah var. Marka vermiyor ki yemeksepetinden fiyat kıyası yapmayın diye.

    Aaa, dur iyiki fiyatlardan haberim var.

    Etiler Marmaris Islak Hamburger Kıbrıs; 3,5 TL - Türkiye 3,5 TL
    Ayvalık Tost Kıbrıs 7 TL, Türkiye 6,75 (off çok pahalı be)
    Kumru Kıbrıs 7,5 TL, Türkiye 7,25 (Of kıbrıs'ta hayat çok pahalı beee)

    Hani el kadar ayvalık tost dediği Türkiye'de de aynı. Ulusal bir firma çünkü. Politikaları aynı. Yemek sepetinden sağlama adına kıyaslayabilirsiniz.
    http://istanbul.yemeksepeti.com/TR/Restoran/EtIler-MarmarIS_-BeylIkduzu-(Surmen-Center)/70d25e7d-dc5c-4931-a597-ad766d9d9c13/TR_ISTANBUL/m.ys

    Evet, kusura bakma DarkDefender atmasyonların birbir ortaya çıkacak. Öyle ben attım ortaya kaçtım yok.

    Hacettepe'den hoca geliyor SAKIN İNANMAYIN!

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/akademik/fakulteler/saglik-bilimleri-fakultesi/fizyoterapi-ve-rehabilitasyon-bolumu/c/1128#department_staff

    Umarım okuma yazman vardır. Kendi bölümümden örnek vereyim sana. Google kullanmayı biliyorsan isimleri araştır. Bak bakalım hangi üniversitede akademisyenler? Bi bak. Kaç tane hacettepe'den var bi say sana zahmet. Ben ders alıyorum ben sayamadım. İstanbul Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen hocaları da say zahmet olmazsa.

    Yalanları ortaya çıkarmak çok iyi be

    Türkiye'nin en çok akreditasyon alan üniversitelerden birine yaptığı yoruma bak. Öyle abartmış ki Microsoft İngiltere Genel Müdürü, Fenerium eski genel müdürü,

    Akreditasyonlar hayrına parayla verilmiyor biliyorsun değil mi? Bilmiyorsan onu da google'a sorabilirsin. O kadar akreditasyon almış üniversiteyi tanıtıma bak.

    Bak karalama kampanyası gördüm ama bu denli atmasyon barındıranı ilk defa gördüm. Hani tam komedi olmuş, gülmekten ciddi cevap veremiyorum.

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/haberler/haberler/dau-ve-yildiz-teknik-universitesinden-mimarlik-alaninda-isbirligi/c/1206?posts_pid=247

    Al bir ortak eğitim daha. Hani uçan hoca kavramı. Yok dediğin, inanmayın atmasyon dediğin kavram var ya o.

    Neyse daha cevap gelmez sanırım

    http://ww1.emu.edu.tr/tr/akademik/fakulteler/tip-fakultesi/c/709

    Tıp'ta da ortak eğitim yapmışlar, uçan hoca falan of yaa.

    Bütün bölümler adeta ters köşe yapmış

    Üzgünüm dostum, abarta abarta yazarsan cevap yazarım demiştim. Daha da yazılacak şey var da iyi niyet göremedim sende.

    Buket Altınöz ( Ernst & Young ) - Görev Yeri - San Fransisco

    Emre Tok ( Microsoft ) :http://tr.linkedin.com/in/emretok

    Mert Oruz ( Arkas Holding CEO ) :http://tr.linkedin.com/pub/mert-oruz/41/161/66b

    Aslihan Bakırlı (Danone İngiltere) :http://uk.linkedin.com/pub/aslihan-bakirli/4/b34/322

    Eda Bildiricioğlu - TAV İşletme Hizmetleri - Genel Müdür

    F. Aslın Yetiştirici
    Nike Inc. Türkiye İstanbul İrtibat Bürosu
    İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü
    1996 İşletme-Ekonomi Fakültesi Mezunu

    Burçin Kargın

    Kargın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve şirket proje geliştirme sorumlusu. Doğu Akdeniz Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. Boston Suffolk Üniversitesi'nde MBA yaptı. Aile şirketinde çalışarak iş hayatına giriş yaptı. Ve ekonomist dergisi tarafından geleceğin en başarılı 40 patronu arasında gösteriliyor!


    Apple'da DAÜ Mezunu Başarılı Bir Mühendis



    DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ / ANA KONU / 2020-2021 TERCİH DÖNE


    DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2001 yılı mezunu Devrim Varoğlu, dünyanın önemli bir pazar payına sahip Apple şirketler grubunun Amerika Silikon Vadisi’nde kıdemli müdür görevini başarı ile sürdürüyor
    Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2001 yılı mezunu Devrim Varoğlu 2002 yılında Bigi Sistemleri yüksek lisans eğitiminden mezun olduktan sonra almış olduğu eğitim ile kariyer basamaklarını hızla tırmanarak bugün dünyanın önemli bir pazar payına sahip Apple şirketler grubunun Amerika Silikon Vadisi’nde kıdemli müdür görevini başarı ile sürdürüyor.

    2002 yılında staj yapmaya başladığı şirkette daha sonra 2004 yılından 2008 yılına kadar San Diego Qualcoomm sirketinde Kalite Güvence mühendisi olarak görev yaptığını belirten Varoğlu, 2008 yılında Apple şirketinde kablosuz ağ (wireless) bölümünün gurup lideri olarak kidemli mühendis pozisyonunda işe başladığını bildirdi. Bircok Iphone ve Ipad gibi ürünlerin dizayn ve üretimine katkı sağladığını dile getiren Varoğlu, 2009 yılında, bulunduğu gurubun müdürlük görevine getirildiğini ve şu anda gurup yöneticiliğini yaptıgı kablosuz ağ bölümünde kıdemli müdür pozisyonunda çalıştığını vurguladı.

    Birçok fikir ve tasarımının Apple tarafından hayata geçirildiğine değinen Varoğlu, birçok buluşunun patentlik aldığını (70’den fazla patent) aktardı. Kariyerinde elde etmiş olduğu başarılarda DAÜ’nün çok büyük bir rolü olduğunu sözlerine ekleyen Varoğlu, DAÜ’de almış olduğu uluslararassı eğitim sayesinde dünya ile rekabet edebilecek pozisyonda hayata atıldığını dile getirdi. DAÜ’nün kalitesinin tartışılmaz düzeyde olduğunu belirtenVaroğlu, akademik kalitenin yanında üniversitenin öğrencilerine sunduğu sosyal etkinliklerin de son derece önemli olduğunu dile getirdi. DAÜ’nün kendisine bilgi donanımı dışında kendine güven duygusu ve özgüven kazandırdığını da sözlerine ekleyen Varoğlu, DAÜ mezunlarının herzaman bir adım önde olduğunun da altını çizdi.

    İNANÇ EROL - Vodafone

    Stanford University
    Eastern Mediterranean University
    Vodafone Kurumsal Satış Bölüm Başkanı İnanç Erol

    http://www.haber7.com/teknoloji/haber/790756-vodafone-ve-dogus-caydan-teknolojik-isbirligi



    Arkadaşın anlattığı üniversitenin mezunlarına bakın, atmasyonun derecesini tahmin edin.

    Kardeş sen neyin kafasını yaşıyorsun, ben bölümüme birincilikle girdim eminim senden yüksek puan almışımdır, 1. girdiğim bölümde 1.likle devam ediyorum sen cidden neyin kafasını yaşıyorsun? Senden 100 puan aşağı alan kim, söylesene bi o çok yüksek puanını duyalım? Gerçekten okuduğunu bile anlayamayacak kadar beyinsiz insanlarla tartışmaya giriyorum yazık. Ben burada bir şey anlatıyorsam tutupta bu sarsılmaz gerçektir diye anlatamam, sizin yaptığınız gibi yalanlarda söyleyemem, bu okulda iyi eğitim veren ücra köşeler belki vardır bak ben bunuda söylüyorum, ben bu okulun eğitimini eleştirmek için yazmaya başladım yalnızca başladım oldukça uzun ve detaylı bir post atacaktım, ama içine ettiniz. Neyse söylediklerine son bir cevap vereyim de ne haliniz varsa görün insanları kandırmaya devam edin. İlk olarak sen şunu anlayamıyorsun Etiler Marmaris dışında alternatif yok, sokağa çıkıp yürüdüğünde sen o tostu yiyeceksen 8 liraya yiyeceksin, bunun alternatifi yok kıbrısta, Türkiyede de etiler var ama 50 metre ötede tostçu ali abi 2 lira, bunu anlatıyoruz, türkiyede git bir simit peynir ye çay iç 1,5 lira ödersin burada aynısı 6 lira ve bunun alternatifi yok o yüzden burası pahalı. Ben Hacettepe'den hoca gelmiyor demedim okuduğunu anlayamayan arkadaş o Türkiye'den gelen meşhur hocalar buraya eğitim peygamberi olarak gelmiyor, parasını alıp gitmenin derdinde burada Hacettepe eğitimi verilmiyor dedim altını çize çize, işte sen o bahsettiğim ayy bize Hacettepe kalitesinde eğitim veriyorlar kıskanın yeee, kafasısın iyi ki geldin, gördüler. Meşhur Türkiye'den gelen en baba hocalarınızın burada verdikleri eğitimin fragman niteliğinde olduğundan bahsediyorum. Gerçekten yaşadığın kafa neyin kafası? Bonzai? Gözlerin mi görmüyor? Nasıl oldu da böyle saçma sapan şeyler yazabiliyorsun gerçekten hayretler içindeyim seni aklı başında biri sanardım, beynini bıraktığın yerden al, çok geç olmadıysa. Akreditasyon'un çok matah bir şey olduğunu mu sanıyorsun hala? O sürekli bize sıktığın akreditasyon palavralarını da buraya gelince acı şekilde öğrendim, en acısı bize geçen sene tüm bölümlerde akreditasyon var yalanını soktun, gidince bir baktım akreditasyon yalnızca belli bölümlerde var, mesela benim bölümümde yok? Ama sen her bölümde var dedin, evet atmasyonlarını ortaya çıkartalım. Bana 3-5 tutunmuş adam gösteriyorsun okulun senelerdir mezunlarını aç bak bakayım kaçı bir bok becerememiş, her yerde sivrilecek insanlar vardır, burada o oran 100 kişiden 1 falan işte senin yaptığın adilik bu bize bu konuda o 99 kişiyi hiç göstermedin, aksak yerleri hep gizledin, baya da insanı kandırdın hani tebrikler, bu okuldan çıkıp harbiden kafanız basıyorsa zamanında çalışmışsanız bir yerlere gelebilirsiniz, bunu dünyanın neresinde olursanız olun hangi okulda okursanız yapabilirsiniz ama bu okul size hiç bir zaman bir artı kazandırmayacak, gerçek bu sen ise bize yalanlar söyledin, ben gerçekten inandım geçen sene sana, adam gibi eğitim göreceğim, okuduğum üniversite beni geliştirecek, ileride bu üniversiteden mezun olmam bana avantaj sağlayacak, bu üçüde senin ve bir kaç kişinin palavraları doğrultusunda oldu, ben şimdi bu konuya çıkıpta her şeyi yazarım. Hiç birinizde gelip laf edemez. İnsanların yalanlara ihtiyacı yok, bu saatten sonra zaten size inanan da gelip dürtülmeyi hak ediyordur. Uzun uzun yazmak isterdim iyisinide yazmak isterdim ama ne şevkim kaldı, ne başka şeyim. Yaptığınız şey adilik, başka bir şey değil.

    ulan konuyu hatmettim son anda yine kafamı karıştırdın tercihe az kala kafam kazan oldu yav



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetc4n -- 30 Haziran 2014; 4:32:59 >




  • Merhaba bir sorum olacakti. Uluslar arasi diploma veriliyor ya hani turkce bolum ingilizce bolum farkediyormu ona gore tercih yapıcam yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün mühendislik fakültesini aradım. telefonu türkçe konuşmakta zorlanan yüksek ihtimalle siyahi bir adam açtı. bana diyor ki efenim mekatronik de abet yok ama 2016 da mekatronikte de olacak. gel de güven şimdi.
  • üniversitede doçent olan komşumuzun aynen söyledikleri ''gaziantep makineye giderse çok daha iyi. gaziantep makine mezunlarının bir saygınlığı var. okul çok zor. ama kıbrıs deyince herkesin aklına gelen, adam gibi biyeri kazanamamış gitmiş parasıyla kıbrısta okumuş sen istediğin kadar bursluyum de.''
  • haftaya tercihler baslıyor şu konudaki soğukluğa bakın. skayn bu sene bitirip gidecek olmasına rağmen tek yardımcı olan o.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetc4n

    bugün mühendislik fakültesini aradım. telefonu türkçe konuşmakta zorlanan yüksek ihtimalle siyahi bir adam açtı. bana diyor ki efenim mekatronik de abet yok ama 2016 da mekatronikte de olacak. gel de güven şimdi.

    AYKUT HOCANIN mühendislik fakültesi dekanı 1381 e bağlat
    UĞUR ATİKOL makine mühendisliği bölüm başkanı 1247 ya da 1209 bağlat


    en sağlıklı bilgiyi bunlardan alırsınız


    bu arada bir arkadaş denkliği sormuş

    ARKADAŞLAR ABET SADECE İBGİLİZCE BÖLÜMLERDE VAR. TÜRKÇE BÖLÜMLERDE YOK.

    bir rivayete göre önümüdeki yıllarda ki bu yıl 2016 deniyor. sadece bilgisayar mühendisliği için diyorum bunu. türkçesi içinde alınacakmış.

    ek olarakta bilgisayar mühendisliğinde plyan birisi olarak notlarımla birlikte bende bir şeyler yazayım çok karışmış ortalık.

    ama şunu diyebilirim. mühendislik düşünenler korkmadan gelebilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetc4n

    bugün mühendislik fakültesini aradım. telefonu türkçe konuşmakta zorlanan yüksek ihtimalle siyahi bir adam açtı. bana diyor ki efenim mekatronik de abet yok ama 2016 da mekatronikte de olacak. gel de güven şimdi.

    AYKUT HOCANIN mühendislik fakültesi dekanı 1381 e bağlat
    UĞUR ATİKOL makine mühendisliği bölüm başkanı 1247 ya da 1209 bağlat


    en sağlıklı bilgiyi bunlardan alırsınız


    bu arada bir arkadaş denkliği sormuş

    ARKADAŞLAR ABET SADECE İBGİLİZCE BÖLÜMLERDE VAR. TÜRKÇE BÖLÜMLERDE YOK.

    bir rivayete göre önümüdeki yıllarda ki bu yıl 2016 deniyor. sadece bilgisayar mühendisliği için diyorum bunu. türkçesi içinde alınacakmış.

    ek olarakta bilgisayar mühendisliğinde plyan birisi olarak notlarımla birlikte bende bir şeyler yazayım çok karışmış ortalık.

    ama şunu diyebilirim. mühendislik düşünenler korkmadan gelebilirler.


    hocam 2 dk bile konuşamadan telefondaki tüm para gitti ve kapandı telefon zaten :) ama abet den ziyade kafama takılan başka sorular var. önemli olan türkiye'de sağlam bir iş bulmak. yani ben işverenlerin daü yazan diplomayı gördüğünde yol vereceğini düşünüyorum. mesela ktü iö makine de geliyor bana ama orada daü nün yarısı kadar ortam görebileceğimi sanmıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetc4n

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetc4n

    bugün mühendislik fakültesini aradım. telefonu türkçe konuşmakta zorlanan yüksek ihtimalle siyahi bir adam açtı. bana diyor ki efenim mekatronik de abet yok ama 2016 da mekatronikte de olacak. gel de güven şimdi.

    AYKUT HOCANIN mühendislik fakültesi dekanı 1381 e bağlat
    UĞUR ATİKOL makine mühendisliği bölüm başkanı 1247 ya da 1209 bağlat


    en sağlıklı bilgiyi bunlardan alırsınız


    bu arada bir arkadaş denkliği sormuş

    ARKADAŞLAR ABET SADECE İBGİLİZCE BÖLÜMLERDE VAR. TÜRKÇE BÖLÜMLERDE YOK.

    bir rivayete göre önümüdeki yıllarda ki bu yıl 2016 deniyor. sadece bilgisayar mühendisliği için diyorum bunu. türkçesi içinde alınacakmış.

    ek olarakta bilgisayar mühendisliğinde plyan birisi olarak notlarımla birlikte bende bir şeyler yazayım çok karışmış ortalık.

    ama şunu diyebilirim. mühendislik düşünenler korkmadan gelebilirler.


    hocam 2 dk bile konuşamadan telefondaki tüm para gitti ve kapandı telefon zaten :) ama abet den ziyade kafama takılan başka sorular var. önemli olan türkiye'de sağlam bir iş bulmak. yani ben işverenlerin daü yazan diplomayı gördüğünde yol vereceğini düşünüyorum. mesela ktü iö makine de geliyor bana ama orada daü nün yarısı kadar ortam görebileceğimi sanmıyorum.

    özel sektörde çalışmak istiyorsan diploma belli bir yere kadar önemlidir. mesele kendini pazarlamaktır.

    ufak şirketler elbet diplomaya bakar fakat otosan aselsan vs vs gibi yerler diplomadan çok bilgiye bakar.

    ek olarak makine sadece ingilizce illaki ingilizce hazırlık okuyacaksın. eğer gerçekten öğrenmek istersen mükemmel bir ingilizceye sahip olablirsin. hatta stajını yurtdışında yapmak istersen okul sana baya yardımcı oluyor.


    dediğim gibi diplomaya bakmak eskidendi artık iş kendini geliştirmene bakıyor ki hoş diplomaya baksalar bile türkiye de sayılı üniversite var.




  • ahmetc4n kullanıcısına yanıt
    Arasında kaldığınız 2 üniversiteninde olanak ve imkanlarını iyice inceleyip ve tartıp ona göre karar verin. Ders içerikleri, laboratuarları, ders programları vs. ABET dediğiniz şey bile yurtdışı düşünmüyorsanız hiçbir işinize yaramayacak bir akreditasyon. Derslerin zorluğu haricinde ne gibi unsurlar size ne katabilir veya sizi nasıl geliştirebilir onlarıda hesaba katın. Konunun başından beri söylüyorum çoğu ders esnek geçiyor öğrenci çoğunluğunun profilinden dolayı. Birkaç hoca adam akıllı ders işler onlarda sevilmez. Gerçek anlamda birşeyler öğrenmek istiyorsanız hocalarla haşır neşir olmanız lazım. Kıyasladığınız üniversitedeki durumu bilmiyorum. Ama devlet üniversitelerinde ders harici hocaların sizi çokta takmadığını biliyorum. Yaptığınız puan aralığındaki üniversitelere eğitim bazında çok büyük umutlarla gitmeyin diyebilirim mühendislik için konuşursak. Ben DAÜ’yü tercih edin diye içinizi kısa süreli rahatlatıcak birşey de diyemem. Mühendislikteki artıları eksileri yazmaya çalıştım konu boyunca. Çoğu arkadaşta kendi fikirlerini ve tecrübelerini yazıyor veya yazıcaktır. Tartıp biçip kendiniz karar vericeksiniz.

    Mühendislikte uçan kaçan hoca pek yok. Evleri burası yani onların. O yüzden olaya daha duygusal yaklaşıyorlar. Öğrenci profilinin onlarda farkında ve onlarda çok sıkılmış durumda. Yapabilecekleri birşey yok ama. Konu ile ilgilendiğinizi belli ettiğinizde gözlerinden okuyabiliyorsunuz neler hissettiklerini. Bu yüzden sizi kaybetmeyi istemez ve değer verir çoğu.

    İş sektöründe saygınlık mülakata girene kadar rol oynar biraz (Tanıdık varsa ona bile gerek yok). Mülakatta adamın ihtiyacı olduğu alanda bilginiz var ve kriterlerinizde elverişliyse üniversiteniz çok birşey ifade etmez. Ha o alanda üniversiteden gerekli bilgiyi alabilirmisiniz (bu sırf ders içeriği değil ekstra olarak yapılan seminerleride kapsıyor) orası biraz şans (Tüm üniler için geçerli bu). Bu genel bir konu aslında üniversite ile bağlantılı olmasından çok. İnternette birsürü kariyer sitesi ve dökümanı mevcut.

    Yükseklisans konusunda saygınlık diyorsanız Türkiye’de bu konu bile iş mantığıyla çalışıyor. Tanıdığınızın olması yeterli. Üniversite saygınlığından çok size referans olacak hocanın saygınlığı önemli yani. Belli başlı hocaların referans olup Sabancı, Boğaziçi gibi üniversitelerde master yapan öğrenciler var bizim bölümde.

    Bende yurtdışında bu saygınlık olayından çok korkuyordum açıkcası. Şirketleri zaten geçtim tanınmış üniversiteler nasıl tepki verebilir acaba diye. Münih Teknik Üniversitesi master programına başvurdum Martta. Edulix adlı bir sitede başvuran ve ilk elemeyi sahip oldukları CV lerle bile geçemeyenleri gördükçede çok imkan vermiyordum elemeyi geçebileceğime. Ama hiç iş tecrübem olmamasına rağmen sadece üniversitede edindiğim akademik arkaplana 89/100 puan verdiler. Buraya kadar üniversitenin saygınlık konusu biraz önemliydi. Sonrasında mülakat ile kriterlerinizi ve bilginizi ölçüyorlar zaten. İngilizceniz sağlam, kendinize güveniniz var ise ve derslerden az biraz birşey kaptıysanız rahat geçebiliyordunuz. Yine bizim bölümden 3.2 ortalama ile (DAÜ’ye göre düşük diyebilirim) bu üniversitede master yapan İranlı arkadaş var. İşinize yararmı bilmiyorum. Bunlarda benim tecrübelerimdi.

    Buraya gelicekseniz iyi kötü yaşadığınız çoğu olayı tecrübe olarak nitelendirecek bir kafa yapısında olmanız gerekiyor biraz. O zaman gerçekten verim alabiliyorsunuz gelişiminize. Yoksa motivasyonunuz çok kolay altüst olabilir. Çok eksantrik şeylerle karşılaşıcaksınız çünkü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihtumreth

    Arasında kaldığınız 2 üniversiteninde olanak ve imkanlarını iyice inceleyip ve tartıp ona göre karar verin. Ders içerikleri, laboratuarları, ders programları vs. ABET dediğiniz şey bile yurtdışı düşünmüyorsanız hiçbir işinize yaramayacak bir akreditasyon. Derslerin zorluğu haricinde ne gibi unsurlar size ne katabilir veya sizi nasıl geliştirebilir onlarıda hesaba katın. Konunun başından beri söylüyorum çoğu ders esnek geçiyor öğrenci çoğunluğunun profilinden dolayı. Birkaç hoca adam akıllı ders işler onlarda sevilmez. Gerçek anlamda birşeyler öğrenmek istiyorsanız hocalarla haşır neşir olmanız lazım. Kıyasladığınız üniversitedeki durumu bilmiyorum. Ama devlet üniversitelerinde ders harici hocaların sizi çokta takmadığını biliyorum. Yaptığınız puan aralığındaki üniversitelere eğitim bazında çok büyük umutlarla gitmeyin diyebilirim mühendislik için konuşursak. Ben DAÜ’yü tercih edin diye içinizi kısa süreli rahatlatıcak birşey de diyemem. Mühendislikteki artıları eksileri yazmaya çalıştım konu boyunca. Çoğu arkadaşta kendi fikirlerini ve tecrübelerini yazıyor veya yazıcaktır. Tartıp biçip kendiniz karar vericeksiniz.

    Mühendislikte uçan kaçan hoca pek yok. Evleri burası yani onların. O yüzden olaya daha duygusal yaklaşıyorlar. Öğrenci profilinin onlarda farkında ve onlarda çok sıkılmış durumda. Yapabilecekleri birşey yok ama. Konu ile ilgilendiğinizi belli ettiğinizde gözlerinden okuyabiliyorsunuz neler hissettiklerini. Bu yüzden sizi kaybetmeyi istemez ve değer verir çoğu.

    İş sektöründe saygınlık mülakata girene kadar rol oynar biraz (Tanıdık varsa ona bile gerek yok). Mülakatta adamın ihtiyacı olduğu alanda bilginiz var ve kriterlerinizde elverişliyse üniversiteniz çok birşey ifade etmez. Ha o alanda üniversiteden gerekli bilgiyi alabilirmisiniz (bu sırf ders içeriği değil ekstra olarak yapılan seminerleride kapsıyor) orası biraz şans (Tüm üniler için geçerli bu). Bu genel bir konu aslında üniversite ile bağlantılı olmasından çok. İnternette birsürü kariyer sitesi ve dökümanı mevcut.

    Yükseklisans konusunda saygınlık diyorsanız Türkiye’de bu konu bile iş mantığıyla çalışıyor. Tanıdığınızın olması yeterli. Üniversite saygınlığından çok size referans olacak hocanın saygınlığı önemli yani. Belli başlı hocaların referans olup Sabancı, Boğaziçi gibi üniversitelerde master yapan öğrenciler var bizim bölümde.

    Bende yurtdışında bu saygınlık olayından çok korkuyordum açıkcası. Şirketleri zaten geçtim tanınmış üniversiteler nasıl tepki verebilir acaba diye. Münih Teknik Üniversitesi master programına başvurdum Martta. Edulix adlı bir sitede başvuran ve ilk elemeyi sahip oldukları CV lerle bile geçemeyenleri gördükçede çok imkan vermiyordum elemeyi geçebileceğime. Ama hiç iş tecrübem olmamasına rağmen sadece üniversitede edindiğim akademik arkaplana 89/100 puan verdiler. Buraya kadar üniversitenin saygınlık konusu biraz önemliydi. Sonrasında mülakat ile kriterlerinizi ve bilginizi ölçüyorlar zaten. İngilizceniz sağlam, kendinize güveniniz var ise ve derslerden az biraz birşey kaptıysanız rahat geçebiliyordunuz. Yine bizim bölümden 3.2 ortalama ile (DAÜ’ye göre düşük diyebilirim) bu üniversitede master yapan İranlı arkadaş var. İşinize yararmı bilmiyorum. Bunlarda benim tecrübelerimdi.

    Buraya gelicekseniz iyi kötü yaşadığınız çoğu olayı tecrübe olarak nitelendirecek bir kafa yapısında olmanız gerekiyor biraz. O zaman gerçekten verim alabiliyorsunuz gelişiminize. Yoksa motivasyonunuz çok kolay altüst olabilir. Çok eksantrik şeylerle karşılaşıcaksınız çünkü.


    hocam öncelikle çok teşekkür ederim uzun uzadıya güzel bilgiler verdiniz ben yurt dışı düşünmüyorum tek hedefim argeye girmek ama tereddütümün nedeni tam burada. şu ana kadar her hangi arge şirketine daü den birinin girebildiğini sanmıyorum. tabi bunlar kendini geliştirmeyle daha çok alakalı ama etraftan aldığım duyumlar bu okulda bu durumun işlemediği. yani bu okulda mühendislik okuyan büyük çoğunluk yurt dışına gidiyor ve bunların büyük çoğunluğunun referans sayesinde bi yerlere geldiği kabak gibi ortada. anlayacağınız benim tek tedirginliğim vereceğim emeklerin ve mühendislik alanında göstereceğim gayretin meyvesinin KIBRISDA okuduğum için çürümesi. boşa gitmesi. bu konuda net bi cevap alırsam rahatlayacağım. yani arge olmasa bile en azından türkiyedeki düzgün iş ortamı olan bir teknoloji şirketinde işe girebilmem için engel olmamalı diplomamda daü yazması.


    ayrıca size de teşekkür ederim
    Eoudoxias hocam.




  • ahmetc4n kullanıcısına yanıt
    kardeşim ben odtü kkk de okumayı sürdürüyorum şu an okul değişikliği düşünüyorum ingilizceyle tamamen benm yaşadığım sıkıntılardan dolayı bu değişiklik ve senin anlaman gereken bir şey var ne sana tek başına diploma iş vericek ne de işiden edicek sen kendini geliştirmediğin sürece dediklerini yapamazsın zaten bazı şeyler senin elinde kimse sana bu okuldan mezunsun hadi yoluna da demez olmadığını görüceksin zaten odtü de mezun olan bir çok arkadaşıma da iş imkanlarını tek başına diploma açmadı diploma değil sen kendini bir yere getiryorsun.
  • arkadaşlar benim sorumda inşaat mühendisliğinin türkçe bölümüyle ingilizce arasında ki fark nedir bunu sorucam özellikle okuyan varsa bu bölüm de dil dışında ne tür bir farklılıkları var . örn. hocalar olabilir , farklı dezavantaj ve ya avantajlar da olabilir .
  • Psikoloji yazıcam burssuz. Öneren varmı ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetc4n kullanıcısına yanıt
    civilengineerr çok güzel özetlemiş olayı. Sistem eskisi gibi değil artık. Üniversitenin adından çok kişinin yetkinliğine bakılıyor. DAÜ’den mezun olduğu için işe alınmayan tek insan duymadım çevremde. Ar-Ge’de çalışan veya çalışmak isteyen kimse de tanımadım DAÜ'de ama onu söyliyeyim (tanımamış olmam çalışan olmadığını göstermesede). Kendim adını vermek istemediğim bir elektronik firmasında Ar-Ge’de staj yaptım. Çalışanlar ya alan ile alakalı yüksek lisans yaptıkları/yapıyor oldukları için ya da aktif şekilde yine alan ile alakalı proje katılımları/geliştirmeleri oldukları için tercih ediliyordu. Üniversite adının çok birşey ifade etmediğini o ortamda gördüm. O yüzden üniversite seçerken adına bakmak yerine size neler katabileceğini/imkanlarını araştırın. Nette yüzlerce olan kariyer üstüne yazılmış yazıları okumanızı öneririm bu noktada. Onlar daha çok bilgi sağlayacaktır size.

    @civilengineerr

    Benim çok bilgim bulunmamakta açıkcası. Bilen biri daha net aydınlatabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zihtumreth

    civilengineerr çok güzel özetlemiş olayı. Sistem eskisi gibi değil artık. Üniversitenin adından çok kişinin yetkinliğine bakılıyor. DAÜ’den mezun olduğu için işe alınmayan tek insan duymadım çevremde. Ar-Ge’de çalışan veya çalışmak isteyen kimse de tanımadım DAÜ'de ama onu söyliyeyim (tanımamış olmam çalışan olmadığını göstermesede). Kendim adını vermek istemediğim bir elektronik firmasında Ar-Ge’de staj yaptım. Çalışanlar ya alan ile alakalı yüksek lisans yaptıkları/yapıyor oldukları için ya da aktif şekilde yine alan ile alakalı proje katılımları/geliştirmeleri oldukları için tercih ediliyordu. Üniversite adının çok birşey ifade etmediğini o ortamda gördüm. O yüzden üniversite seçerken adına bakmak yerine size neler katabileceğini/imkanlarını araştırın. Nette yüzlerce olan kariyer üstüne yazılmış yazıları okumanızı öneririm bu noktada. Onlar daha çok bilgi sağlayacaktır size.

    @civilengineerr

    Benim çok bilgim bulunmamakta açıkcası. Bilen biri daha net aydınlatabilir.

    hocam mühendisliğe yetkinliğiniz beni de heveslendiriyor facebook hesabınızı istesem çok şey istemiş olur muyum?




  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.