Şimdi Ara

doğan slx mi broadway mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
3
Favori
70.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Doğan slx broadwaya göre hem kasası daha sağlam,hem yol tutuşu daha iyi hem de konfor olarak broadway dan çok daha iyidir.Broadwayın tek avantajı yakıtının iyi olmasıdır.Yoksa broadway sacı ince 120 den sonra yolda durmayan 4 kişi bindiğinde amotisörlerden dolayı sağı solu çökecek derecede zayıf yol tutuşu olan bir araçtır.Konfor konusunda doğan zaten broadwaya göre içeri ses alması ve rahatlığıyla daha iyidir.Doğan da arka ve ön kapılar içinde 30-40 cm uzunluğunda çelik bariyerler bulunur.Broadwayla herhangi bir araca 20-30 la vursan dağılır.

Çelik bariyerler kısmı harici komple sallamışsın, tam tersini doğana söylemen gerekirdi, 120 den sonra yolda durmayan doğandır broadway değil, içeri ses almasımı dalgamı geçiyosun? kuş serisinin bütün motor sesi içerdedir... ses konusunda net bir yorum yapılamaz 2 araç ta ses alıyor içine. sacı inceymiş...

avatarımdaki arabada ses mes yok uzun yolda ayrıca kavaktan samsuna doğan slx le geldim ondada ses yoktu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkiside bence binicisine pek sorun çıkartmayan araba. Broadway amcamda var o yüzden ara sıra kullanıyorum. Yani öyle gidiyor işte gaza basınca. Doğan kullanmadım ama bence tip olarak daha bir araba gibi. Bir de donanım olarakta sanırım daha iyi.
  • Ben 2 sene kadar flash s kullanmıştım ancak hemen hemen herkes gibi yakınlarımızda bu 2 araç bulundu ve uzun süre bindim. 94-95 model broadway'in tadından yenmez. Basarsın LPG'de çalışır, az yakar, parçası ucuz ve tamircisi her yerde vardır. İkisi arasında broadway tercih ederdim...
  • Broadway yakıt olarak daha cimri olacaktır. Aslında pek de farkları yok yakıt dışında. Ben olsam Broadway i alırım ama eğer modifiyesiz direk fabrika çıkışlı haliyle bugünlere gelmiş doğan bulunursa ne ala..
  • doğan iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Yakıt önemliyse Broadway.

Broadway'in kötü yanlarını yazayım.

- Kara düzen direksiyon (hareket ederken fazla farketmiyor ancak park ederken kas yaparsınız.)
    - kötü yol tutuşu
    - 5. vites 3000 devir 90 km sabit hız. Devir artarsa daha fazla motor sesi. 90 km ile de yol bitmiyor.
    - arka koltuklarda dar diz mesafesi
    - yetersiz iç aydınlatma (sadece sürücü kapısının üstünde var.)
    - İçeri aacayip uğultu alıyor
    - bagajdan su alıyor (çoğu R9'un kronik problemi.)

Bu sorunların çoğunun çözümü var ancak uğraşmanız lazım.

İyi yanlarıda var tabi. Az yakıyor. Don falan demiyor tek marşta alıyor. Ucuz parça fiyatları. Kuş serisine göre çok daha verimli motor, kısa dişli oranlarından dolayı çok atak. Boşken 3. vitesle bile kalkar o derece

Konfor olarak Doğan SLX, daha az yakan verimli motor ve daha az sorun için Broadway derim.

kesinlikle katılıyorum.

Araç çok seri dediği gibi vites aralıkları kısa 3. Viteste giderken gaza basınca uçacakmış gibi kafayı öne kaldırıyor

Önden çekişli olduğu için kendi etrafında 360 derece dönebilir

Yağmurda karda iyi kaçar yokuşta bırakmaz bir şekilde çıkar.

Koltuk süperdir yolun durumunu totonuza kayıpsız aktarır yolu hissedersiniz.

• Reno broadway al. Biraz bakım yaparsan taş gibi araba bin git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yunba53 -- 6 Haziran 2012; 23:26:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogan slx'te olsa bmw'de olsa arkadan itis baskadır, bu yuzden dogan slx
    not: sakın bmw ile dogan slx karsılastıyo demeyin
  • Birkaç şey daha yazayım Broadway ile ilgili.

Geçende Ordu'ya gidip geldik. 123 km yolda toplam 22 liralık lpg yakmış. Km'de 19 kuruş, litre olarak ta 7.7 litre LPG'ye geliyor. Sakin gittik sayılır. Hız 80 ile 110 arasındadır.

Motor 3000 devirden sonra feci bağırmaya başlıyor. Araç uzun yol için hiç iyi değil. İşin kötü tarafı 3000 devirde sadece 90 km hız yapıyor. Motorun en stabil, sessiz çalıştığı devir aralığı 2600-3000 arası. Dikkat etmesseniz sesini bile farketmiyorsunuz. Yalıtımın rezilliğini şöyle anlatayım. Araç içinde yanınızdakiyle düzgün konuşabilmek için sesinizi yükseltmeniz gerekiyor.

60 km dönüşten sonra ben sağ koltukta oturmama rağmen bir ton dayak yemiş gibi indim arabadan. Babam dayanıklı adammış Bir yandan motor sesi bir yandan yol uğultusu hiç kafa bırakmıyor adamda.

Bu arabanın almaya değer yanları sadece seriliği, LPG'de sorunsuzluğu ve az yakması, ucuz parça fiyatları, bol ustası ve dayanıklılığıdır. Bunlarla uğraşırım diyorsanız Broadway alacağınız paraya çok rahat Mazda 626 alınır paşa paşa binilir.

Bana Doğan SLX mi Broadway mi deseniz ben Broadway derim. Zaten Doğan'ında yol sesi konusunda Broadway'den aşşağı kalır yanı yok. Bari az yaksın

Edit: Sürüş zevki konusuna deyineyim. Aracın direksiyonu bildiğiniz gibi mekanik. Park konusunda çok sıkıntılı ve direksiyon sonuna gelene kadar çok tur atıyor. İstediğiniz manevrayı yapmak için çok fazla zaman kaybediyorsunuz ancak yolda ne varsa hissettiriyor. Bu benim hoşuma gidiyor. Araç hareket ederken bir problem yok. Gaz telli olduğu için bastığınız anda çok kısa süre içerisinde etki ediyor ve ilk 2 viteste sizi baya koltuğa yapıştırıyor. Çoğu zaman yamalarda patinaja düşüyorum çünkü gazı ayarlamak cidden güç. Çok azıcık bile bassanız araç hemen kendini öne atıyor. Vites kemikli ve değiştirmesi hoş değil. Ergonomik olarakta yeri kötü. Bazen 1'e geçerken sanki çift kademeliymiş gibi takılıyor. Bu arada araç hareket ederken vitesi 1'e atamıyorsunuz. Sadece kalkışlarda 1'i kullanabiliyorsunuz.

Süspansiyonlar yumuşacık. Darbeleri güzel emiyor ancak ufacık bir virajda bile insanı tedirgin ediyor. Sağ sol ani manevralarda beşik gibi yatıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 6 Haziran 2012; 23:55:59 >

• Hocam iki aracında piyasası çok hızlı gidiyor
    Dedemde vardi brodway pazara çıkarttığı gün satmıştı
    2 aracınıda.

üyelerden okuduğum kadarıyla
    Performans ve düşük yakıt için brodway
    Konfor için doğan.

iki araçta çok hızlı elinizden çıkabileceği için
    Şehir içi cok gezicekseniz Brodway gibi gözüküyor.
    Ama gezmeyeceğim haftada 2-3 kere belki derseniz Doğan gözüküyor.
  • kardeş ikiside aynı halt ikisinide alma ikisininde bir birinden kalır biyanı yok 5 yıl 92 brodwayım vardı hala doğan slx im var 95 3 yılda tipo slx 1.6ie m vardı bana göre tipodan başkası yalan serilikte konforda dijitaline bok atarlar ama bakma sen onlara bozulmuyo tamirciyim iyi bilirim doğanında renaultunda parçası ucuz başka avantajları yok benim tavsiyemde tipo ama bundada kaza filan yapayım deme ufak bi vurmada ağzı burnu birbirinr geçer
  • ikiside teneke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flnorm -- 12 Ağustos 2012; 2:43:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitto

Ben 2 sene kadar flash s kullanmıştım ancak hemen hemen herkes gibi yakınlarımızda bu 2 araç bulundu ve uzun süre bindim. 94-95 model broadway'in tadından yenmez. Basarsın LPG'de çalışır, az yakar, parçası ucuz ve tamircisi her yerde vardır. İkisi arasında broadway tercih ederdim...

benimde 92 vardı ama en baba brodway 96 rn rni filan hikaye işin aslına bakarsan doğanda renaulta gariban arabası doğan çok yaksa bile
  • bende 97 1.4 şahin vardı bindiğim yeni arabalardan sonra ilk defa arabanın korunup saklanacak bir eşya olmadığını bir vasıta olduğunu tattığım araçtı uzun yolda iç mekanı genişliği huzur verir bacaklarını salarsın yavaş virajda hafif fazla gaz verirsin hemen tatlı tatlı arkasını salar farı sinyali tamponu çok ucuzdur vur sürt aklına bile dönüp bakmak gelmez ama fazla yakar otobanda bağırır hep güvensiz olduğu aklından çıkmaz sonuçta teneke. bide tofaş hastalıktır tofaştan beri sürekli satılık tofaş ilanlarına bakar oldum
  • eylülde bursa'dan ağrı'ya 1500 km yol yaptım broadwayimle.23 saat sürdü yolculuğum.adam gibi bakımlı araba olursa doğan-broadway farketmez gariban dostudur. bizim broadwayler seridir az yakar.ama tip olarak rahatlık olarak doğan derim.ama paran varsa ne yap et klimalı araba al.
  • Selamın aleyküm. Arkadaşım sen en iyisi bi tane doğan slx al. zaten tüplü oluyorlar ikiside ondan pek sıkıntısı bence olmaz. Brodway çok daha sıkıntılı araçtır. 110 Km/h den sonra frenleri çok kötü. Fakat Doğanda (zaten max 160 yaparsın ikisiyle de) öyle bir sorun yaşamamıştım.
  • Broadway
    + kışın tek marşta çalışır gördüğüm doğanlar zor çalışıyor
    +daha seri yokuşlarda çoğu arabaların zor 2. vitese aldığı yerde 3. vitese alınabiliyo
    +az yakıyor
    +bizimkinde klima var
    +önden çekiş daha güvenli
  • şimdi arkadaşım bir doğan ve broadway kullanıcısı olarak ve halen broadway 99 kullanan biri olarak şunu söyleyim. ikiside yol tutuşu olarak parça kolaylığı olarak tamir ucuzluğu olarak hemen hemen aynı. artıları ve eksileri söylemek gerekirse. broadwayın artıları (doğana göre) önden çekişli olmasının verdiği serilik. az yakıt. gösterge şıklığı, daha şık görünüm ve hafif kasa gibi.. buna karşılık doğanın artıları daha rahat yolculuk yapabilme olanağı rahat koltuklar hidrolik direksiyon, eksilere gelince ikiside yüzden sonra kıçı başı dağıtır. hafif rampalarda bayılırlar. doğan 1,6 motor olmasına rağmen broadvaydan daha performaslı değildir. kısacası yolda gitmez uzun yol çekilmez. yolda hiçbir araca kafa tutamazsın , frenler güvensizdir. doğanın doğanın aparatları fazla dayanmaz tez bozulur. tez dökülür. 90 km hızdan sonra motor bağırmaya başlar 120 km yi gördünüzmü. motor artık patlayacak gibi olur yani en fazla 100 kam hız yapabilirsin arabayı kasmadan gideyim diyorsan, ikiside kısa mesafe araçlarıdır . masrafsız olduğu doğrudur. duzgun kullanırsan sorunsuz uzun zaman kullanırsın. doğan mı broadvaymı diye sorarsan . ben ikisinide kullanan birisi olarak broadvay derim, 94 model üstü olsun. doğan çok hantal bir araç ayrıca yakıtıda fazla yiyor. sağı solu erken dökülüyor. eğer temiz 95 broadvay bulursan al derim, tofaşlara yaklaşma derim. 10,000 lira üzerinde paran varsa ikisinide alma derim, europa yada toyota corolla al derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Doğan slx broadwaya göre hem kasası daha sağlam,hem yol tutuşu daha iyi hem de konfor olarak broadway dan çok daha iyidir.Broadwayın tek avantajı yakıtının iyi olmasıdır.Yoksa broadway sacı ince 120 den sonra yolda durmayan 4 kişi bindiğinde amotisörlerden dolayı sağı solu çökecek derecede zayıf yol tutuşu olan bir araçtır.Konfor konusunda doğan zaten broadwaya göre içeri ses alması ve rahatlığıyla daha iyidir.Doğan da arka ve ön kapılar içinde 30-40 cm uzunluğunda çelik bariyerler bulunur.Broadwayla herhangi bir araca 20-30 la vursan dağılır.

güvenlik açısından bu 2 arabayı bu yıllarda karşılaştırmak gereksiz bence. şuanda kim çarpsa doğan'a, broadway'e 2 side rahatça dağılır. doğana çelik bariyer koymuşlar ama doğan'a yandan vurmana kalmadan kapı açılıp dışarıya fırlatıyor seni

• quote:

Orijinalden alıntı: samican

Yakıtı iyi olan broadway diye 80 kere yazmıştım mesajlarımda.Ayrıca doğan 86 bg broadway 72 ve 80 olması lazım.Yok kasa hafifliği yok dişli oranı tamam hadi seri olsun şurda yazılanları bilmeyen birisi okusa arabayı uçuyor sanacak.

Bu 1.4rn nin özellikleri

Bu 1.4 i nin özellikleri
    80 hp 107 tork 0-100=12 sn

Bu Doğan slx'in özellikleri bunlarıda kendi kılavuzundan yazıyorum.
    86 hp 130 tork 0-100 12.5 sn.

Bu mu broadwayin çok seri motoru.Bir arkadaşta demiş turbo,otomatik diye.Fiatında miafiorisi var ona bakarsanız.Biz burda türkiyedeki araçları konuşuyoruz.Ne broadwaymiş be kardeşimKonuyu açan arkadaşa söylüyorum bence sen burda daha fazla oyalanma

Biraz eski bir mesajdan alıntı olacak ama ikisinin de 0-100'ü 2012 model 1.3 cdti dizel astra'dan daha iyi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.