Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gözle görülür bir şekilde baca yukarıya bakıyorsa sorun yok. Genelde bacalar az bişey gevşek oluyor sıkıntı olmaz. Yeni tesisatlarda içindeki hava tam olarak atılana kadar basınç düşmesi olabiliyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.

Sistem yeni, yaklaşk 1 ay önce peteklerin havasını almıştım buğün tekrar baktım hiç birinde hava yoktu.

Bakalım kontrole devam edeceğim.
  • chem06 kullanıcısına yanıt
    Sistem 1 aydır aktif kullanılıyorsa, çok ufak iğne ucu kadar kaçak var demek. Elinizden geliyorsa peteklerin vanalarını anahtarla bir kere daha sıkın veya tesisatçıya söyleyin.
    Bir aydır ara ara çalıştı sistem.

Evet vanaları sıkabilirim. Umarım kaçak duvarın içindeki borulardan değildir.
  • Bugün bacaya baktım çok az damlıyor su yogusma hortumuna baktim ordan damlw damla su gidiyor fakat şunu sormak istiyorum bacadan azda olsa buhqr çıkıyor bu buhat hicmi çıkmamalı zira tüm komsularin bacasindan buhar çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chem06 -- 17 Kasım 2013; 15:15:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chem06

Bugün bacaya baktım çok az damlıyor su yogusma hortumuna baktim ordan damlw damla su gidiyor fakat şunu sormak istiyorum bacadan azda olsa buhqr çıkıyor bu buhat hicmi çıkmamalı zira tüm komsularin bacasindan buhar çıkıyor

ozellikle 55 dereceye kadar fazla buhar cikisi olmaz buhar yogusturulur. 55den sonra yogun buhar cikisi olur.

komsulariniz havayi isitiyor buhar o yuzden :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sonuçta sıfır buhar çıkışı diye birşey yok değilmi.
    Ben bugün 46 derecede çalıştırdım kombiyi baya yogusma suyu oluşuyordu fakat bacadanda buhar çıkışı vardı azda olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: chem06

Peki sonuçta sıfır buhar çıkışı diye birşey yok değilmi.
    Ben bugün 46 derecede çalıştırdım kombiyi baya yogusma suyu oluşuyordu fakat bacadanda buhar çıkışı vardı azda olsa

havanin sicakligina gore degisir o hava soguksa buhar fazla olur sicaksa az olur. kisin nefesimiz nasil buhar oluyorsa oyle dusunun :)

• Anladım bi kaç yerde yogusmali kombilerde bacadan buhar çıkmamalı gibi şeyler okudum onun için suphede kaldim.

• 3 senedir demirdöküm nitron kombi kullanıyorum. Kablolu oda termostatımda var.
    Komik bir durumla karşıkarşıyayım. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Oda termostatı (kombi 55 dereceye ayarlı) kombiyi oda sıcaklığı düşünce çalıştırıyor.
    Ama kombim 60 dereceye kadar tesisatı getiriyor ve alev kapanıyor. 50 dereceye düşünceye kadar duruyor ve tekrar çalışıyor. bu durum oda termostatını ayarladığım ısıyı yakalıyıncaya kadar devam ediyor. Ev ne zaman 22 dereceye ulaşırsa oda termostatı kombiyi durduruyor.
    Kısacası oda termosatım açma kapama görevini yapıyor ama kombi termosat bağlı değilmiş gibi +/-5 derce çalışıyor.
    Aslında bu durum bana belki tasarruf bile sağlayacaktır ama başka bir arıza çıkartırmı.

Bu sene oda termostatını kendi çektiğim tesisatla çocuk odasına aldım; ama eski salondaki tesisata paralel bağladım. Yani salona giden kabloyu aradan keserek çocuk odasına hat çektim. Yukardaki soruna bu sebep olmuş olabilirmi?

Bilgisi tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum.
    Teşekkürler

• serkan7853 S kullanıcısına yanıt
    Gayet normal bir durum, tüm kombiler tarif ettiğiniz şekilde çalışır. Kombi tesisat suyunu hedeflenen ısıda tutar, Oda termostatı da oda ısısını hedeflenen ısıda tutar, ikisi birbirinden bağımsız çalışırlar.
    Ama bundan önceki 2 sene kombi oda termosatıyla çalışmaya başlar ve oda istenilen ısıya gelinceye kadar hiç durmadan çalışırdı. Yani oda 22 dereceye gelinceye kadar devamlı 55 derecede olurdu. hatta çok soğuklarda 60 dereceye alırdım.
    Şimdi 60 a almaya korkuyorum 65 dereceye kadar çıkar kombiyi zorlar diye.
    Yanlış hatırlıyorsunuz tüm kombiler set edilen ısının bir miktar üstüne çıkar, ardından bir miktar altına düşüne kadar sadece devirdaim eder.

Yeni Baymaklar: +3/-5°C
    ECAlar: +9/-9°C
    Demirdökümler: +5/-5°C

Diğer markaları bilmiyorum ama onlarda benzer aralıklarda çalışıyorlar.
    Eski kombiniz ve oda termostatı marka/modeli neydi?...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    ev yeni olduğundan direk bu kombiyi kullandım. demirdöküm Nitron kombi
    termostatım da demirdöküm ama oldukca eski manuel(kablolu) model. Başka bir yerde kombi alınırken seneler önce kampanya hediyesi olarak verilmişti. Ama bağlantı şemasında hiç zorlanmadan servis montaj yaptı. Sanırım yeni modellerle aynı içerik var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan7853 -- 5 Aralık 2013; 14:32:03 >
    Belki yeni evi ilk defa ısıtırken yaklaşık 1-2 hafta kombi hep set ettiğiniz derecelerde çok fazla inip çıkmadan çalışmış olabilir. Bunun dışında normal zamanlarda normal çalışma tarzını sergilemiş olmalı. Son +5 ile -5 arası çalışma gayet normal, oda termostatı olsa da böyle olmasa da...
    Sonuçta nitron oda sıcaklığına göre ekstra modülasyon yapmaz...
  • Arkadaşlar peteklerdeki donus vanalarini kontrol etmek istiyorum. vanalar alyanli. kac numara alyan gerekiyor. bilen var mı? teşekkür. .
    (vanalar gk marka)

• quote:

Orijinalden alıntı: connect201010

Arkadaşlar peteklerdeki donus vanalarini kontrol etmek istiyorum. vanalar alyanli. kac numara alyan gerekiyor. bilen var mı? teşekkür. .
    (vanalar gk marka)

?

• Selam
    Kombi giriş çıkış vanaları ve pislik tutucular metal olacak onu öğrendim ancak bunlar kaçar tane çapları ne olmalı.
  • gurbet35 G kullanıcısına yanıt
    Soğuk su girişi - 1/2
    Tesisat dönüşü - 3/4

Pislik tutucuların altına ve üstüne birer vana koyarsanız temizliği rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 7 Aralık 2013; 13:43:16 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.