Şimdi Ara

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
793
Cevap
34
Favori
272.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: azazel_666

peki hocam evde mobil sistem var boruları bakır yaptırmak istesek ortalama fiyat ne olabilir?

dediği gibi bir sıkıntı yoksa yani 50 derece ile ısınıyorsan kalsın ama illa fiyat soruyorsan 1500-1700 arası işçilikle tutar, ama evine göre tabi az boru giderse 1400 e de düşebilir..
  •  DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

Değerli arkadaşlar Oda termostatları ilede ilgili bazı yanlış yorumlar duyuyoruz, fazla tüketim olan eş dost kurtuluşu oda termostatında olduğunu sanıpta, mucize bir ilaç gibi görüyorlar.

Oda termostatı ısı yalıtımı iyi olan en azından aşırı ısı kaybı olmayan evler için bence güzel bişeytabi doğru oda ve mekana konulmak şartı ile, amma ısı kaybı fazla olanlar uzak dursun derim.

Zaman zaman 300-400 bulan fiyatlarla oda termostatı alıpta hüsrana uğrayan arkadaşlarımız çoktur bunun en baş sebeplerinden biri bina yalıtımı ve kombi sıcaklığıdır.Oda termostatı bağlayan kişi benim kombiye bağladığında olduğu gibi kombi ıderecesini 65 dereceye çekerse tadından yenmez fatura alır başını gider,

Neden 65 dereceye çektin diye sordum takan kişiye?

Bir an önce oda istenilen ısıyı bulsun ki ve termostat kapatsınmış...Bak sen

O zaman biz aracımızla bulunduğumuz yerden atlayalım basalım Allah ne verdi ise gazına, varalım bir an önce varacağımız yere kısa zamanda ulaşmış olmazmıyız oluruzda normale göre ne kadar mazot veya benzin tüketmiş oluruz acaba
    Şöyle bir örnekleme yapayım ben kombiyi oda termostatınla kullanımda 47 derece civarında tutuyorum ve farklı derecelerde kullandım termostatı 50-55-60-65 gibi

Mesele Nitromix 57 dereceden sonra yakıt olarak ciddi bir artış gösteriyor, bu denenmiş bir örnektir sallama bir değerlendirme değildir sağdan soldan alıntıda değil denemeside bedavadır.Tecrübe etmediğim şeyi yazmam.
    Oaçıdan oda termostatınız varsa kombi derecesini çok yüksek sıcaklıklara çekmeyin 45-55 arası bi yerlerde kalın zaten 55 dereceyi geçiyorsanız demekki ya binanızda ısı kaybınız bi hayli fazla yada petek boylarınızda bir yetersizlik var ona göre değerlendirmeler yapın.
    Oda termostatından mucize beklemeyin,eğer şartlar olgunlaşmadıysa kar yapayım derken zarar edebilir birde doğru termostat kullanılmazsa konfordanda olabilirsiniz bende demesi.

• Yukarıdaki yazımda konfordan olabilirsiniz diye bir cümle ile sözlerimi bitirdim bitirmesinede bunu anlamayan arkadaşlarımız olur diye bu cümleyi açıklama gereği duydum kısaca onuda ifade etmeye çalışayım.

DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR
    Demirdöküm Nitromix kombime ilk açılışa gelen arkadaşlara termostat sipariş ettim (çok yeniydim,hiçbir bilgim ve tecrübem yoktu) bana yukarıdaki general ht 250 modelini getirip taktılar ve gittiler giderkende kombiyi 65 çekmeyi ihmal etmediler.

Herşey iyi güzeldide bu termostatın dezavantajı örn: 23 dereceye ayarladınistenilen ısıyı kombi 24,2 derecelere kadar ısıtıyor kapatıyor sonrada 21,8 gibi değerlerde kombiyi devreye sokuyordu sizin anlayacağınız açma ile kapama arasında 2 derecelik bir fark vardıki bu fark bence yüksekti ve konforu düşürüyordu azami 1 hadi bilemedin 1,5 derece olmalı idi bence hal böyle olunca 1 hafta sonra telefon ettim ve termostatı gelip alın memnun kalmadı dedim, gelip aldılar.

Bende an azından termostat alacaksam nasıl bir özellik arayacağımı biliyordum artık, yaptığım araştırmada siemens rev24 dün benim ihtiyaçlarıma cevap verebileceğini düşündüm ve interenetten sipariş ettim şuan kullanıyorum 23,2 derecede tutuyorum 23,6 gibi devreden çıkıyor, 22,6 civarıi devreye giriyor çok şükür memnunum, en güzel yanıda kombinin pompasıda boşa çalışmış olmuyor.24 saat çalışacak olan pompa azami 3 saat bile çalışmaz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturkkara -- 26 Mart 2013; 9:50:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

Değerli arkadaşlar Oda termostatları ilede ilgili bazı yanlış yorumlar duyuyoruz, fazla tüketim olan eş dost kurtuluşu oda termostatında olduğunu sanıpta, mucize bir ilaç gibi görüyorlar.

Oda termostatı ısı yalıtımı iyi olan en azından aşırı ısı kaybı olmayan evler için bence güzel bişeytabi doğru oda ve mekana konulmak şartı ile, amma ısı kaybı fazla olanlar uzak dursun derim.

Zaman zaman 300-400 bulan fiyatlarla oda termostatı alıpta hüsrana uğrayan arkadaşlarımız çoktur bunun en baş sebeplerinden biri bina yalıtımı ve kombi sıcaklığıdır.Oda termostatı bağlayan kişi benim kombiye bağladığında olduğu gibi kombi ıderecesini 65 dereceye çekerse tadından yenmez fatura alır başını gider,

O zaman biz aracımızla bulunduğumuz yerden atlayalım basalım Allah ne verdi ise gazına, varalım bir an önce varacağımız yere kısa zamanda ulaşmış olmazmıyız oluruzda normale göre ne kadar mazot veya benzin tüketmiş oluruz acaba
    Şöyle bir örnekleme yapayım ben kombiyi oda termostatınla kullanımda 47 derece civarında tutuyorum ve farklı derecelerde kullandım termostatı 50-55-60-65 gibi

Mesele Nitromix 57 dereceden sonra yakıt olarak ciddi bir artış gösteriyor, bu denenmiş bir örnektir sallama bir değerlendirme değildir sağdan soldan alıntıda değil denemeside bedavadır.Tecrübe etmediğim şeyi yazmam.
    Oaçıdan oda termostatınız varsa kombi derecesini çok yüksek sıcaklıklara çekmeyin 45-55 arası bi yerlerde kalın zaten 55 dereceyi geçiyorsanız demekki ya binanızda ısı kaybınız bi hayli fazla yada petek boylarınızda bir yetersizlik var ona göre değerlendirmeler yapın.
    Oda termostatından mucize beklemeyin,eğer şartlar olgunlaşmadıysa kar yapayım derken zarar edebilir birde doğru termostat kullanılmazsa konfordanda olabilirsiniz bende demesi.

Çok güzel tespit. Bir ilave de benden: yalıtımsız binalarda fatura düşürmenin tek yolu termostatik vanadır. Benim bina yalıtımsız, kullandığım kombi Baymak Novadens Extra (Paneli OT oluyor) paneli şu an salonda monte edilmiş durumda, peteklerde Danfoss RA2940 termostatik vana var, yapmış olduğum testlerde OT devrede iken sarfiyatım 1,5-2m³ arttığını gözemledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 26 Mart 2013; 11:46:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Çok güzel tespit. Bir ilave de benden: yalıtımsız binalarda fatura düşürmenin tek yolu termostatik vanadır. Benim bina yalıtımsız, kullandığım kombi Baymak Novadens Extra (Paneli OT oluyor) paneli şu an salonda monte edilmiş durumda, peteklerde Danfoss RA2940 termostatik vana var, yapmış olduğum testlerde OT devrede iken sarfiyatım 1,5-2m³ arttığını gözemledim.

Fazla sıcak olmasını istemediğim yatak odası ve özelliklede mutfakta oda termostatının çok faydasını gördüm.
    Örnek yemek ve ya benzeri şeyler pişirildiğinde, kaldıki bayanların çoğu gününün büyük bir kısmını yemek ve benzeri şeyler hazırlamak için mutfakta geçiriyor ve zaman zamanda ailecede oturuluyor, mutfak yeterince ısınıyor hal böyle oluncada termostatik vana çoğu zaman açmıyor açsada kısık miktarda su gönderiyor peteğe, uygun yerlere termostatik vana koymakta fayda var, ben ekstradan salona da koymuştum ama lüzümsuz yere koymuşum salondakini sürekli açık tutuyorum,tabi hatamı zamanla deneyerek anladım ,
    yani diyeceğim şudurki sırf termostatik vana konmuş olsun diye konmuyor hangi odada gerçekten lüzumlu ise tespiti yapıp koymak gerekli ben gibi bir tanesini fuzuli almış olursunuz sonra.

• Sn. İntererdem ve diğer arkadaşlar...

2+1 evime bugün doğalgaz bağlatmak için anlaşma yaptım...

Metrekare olarak evim 115 civarında

Toplam 7 metre DD Plus radyatör ve DD Nitromiz kombi için 3500 TL ye anlaştık. Evimin cephesi günaybatı... 3 yanı açık olduğu için sabahtan akşama kadar tüm odalar güneş alıyor. SD 5002 oda termostadı almak istiyorum.

Yukarıdaki bilgilere göre sizce ilave bir şey yaptırmalımıyım... Cuma günü montajı tamamlayacaklar...

Saygılarımla;
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fox River

Sn. İntererdem ve diğer arkadaşlar...

Toplam 7 metre DD Plus radyatör ve DD Nitromiz kombi için 3500 TL ye anlaştık. Evimin cephesi günaybatı... 3 yanı açık olduğu için sabahtan akşama kadar tüm odalar güneş alıyor. SD 5002 oda termostadı almak istiyorum.

Yukarıdaki bilgilere göre sizce ilave bir şey yaptırmalımıyım... Cuma günü montajı tamamlayacaklar...

Saygılarımla;

Bol güneş alması büyük nimet tabi rakkamda makul duruyor, kombin gayet güzel bir kombi belki ileride bir kaç odaya gerekli görmen durumunda termostatik vana ile belli odaların ısısını kontrol altına almak isteyebilirsin hayırlısı olsun

• quote:

quote:

Saygılarımla;

Bol güneş alması büyük nimet tabi rakkamda makul duruyor, kombin gayet güzel bir kombi belki ileride bir kaç odaya gerekli görmen durumunda termostatik vana ile belli odaların ısısını kontrol altına almak isteyebilirsin hayırlısı olsun

Teşekkür ederim... bu arada yatak odası ve çocuk odasına termostatik vana taktırsam yeterli mi? yoksa koridor ve mutfak taki peteklerede taktırayım mı?

• quote:

Saygılarımla;

doğalgaz tesisatı da yapacaksa inan bedava fiyat, torbalı ısı ise, hergün böyle işler bulursa belki iflas etmez,

150 x 7 1000 tl rad. kombisi vanası 3000

doğalgaz 700 olsa 200 zarar, kombi asma ve rad.işçiliği zarar zarar zarar..

doğalgaz hazır varsa normal fiyat..

bu fiyata dahil olmayıp isteyeceklerin..

rad.lere uk tipi danfoss ter.vana hol banyo hariç..

kombi alt vana ve filitreleri metal tam geçişli gk veya eca, baymak olmasın...

rad. dönüşlerine gk marka dönüş vanası, kesinlikle eca rve veya rv2 olmasın, adell madel valfex evine sokma..

bunları yazınca fiyat 500 artabilir ama tesisatına bu paraya bu mal özelliğinden sıyırma fırsatı verirsiniz..

ha bir de kombi inşallah açık balkonda uyduruk dolap içinde değildir....

• quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

Saygılarımla;

doğalgaz tesisatı da yapacaksa inan bedava fiyat, torbalı ısı ise, hergün böyle işler bulursa belki iflas etmez,

150 x 7 1000 tl rad. kombisi vanası 3000

doğalgaz 700 olsa 200 zarar, kombi asma ve rad.işçiliği zarar zarar zarar..

doğalgaz hazır varsa normal fiyat..

bu fiyata dahil olmayıp isteyeceklerin..

rad.lere uk tipi danfoss ter.vana hol banyo hariç..

kombi alt vana ve filitreleri metal tam geçişli gk veya eca, baymak olmasın...

rad. dönüşlerine gk marka dönüş vanası, kesinlikle eca rve veya rv2 olmasın, adell madel valfex evine sokma..

bunları yazınca fiyat 500 artabilir ama tesisatına bu paraya bu mal özelliğinden sıyırma fırsatı verirsiniz..

ha bir de kombi inşallah açık balkonda uyduruk dolap içinde değildir....

Kombi şimdilik açık balkonda kalacak ve dolap içinde :) fakat; taksitleri bitince balkon cam ile kapanacak... bu arada vanaların tamamı eca olacak diye konuştuk. ayrıca tesisat var sadece petekler ve kombi takılacak 3500 tl ye. evet torbalı ısı yapıyor işi ve bence çokta müşterisi var...

yorumların için teşekkür ederim. siemens rv oda termosttını nereden alabilirim en uygun fiyatlı ve dd servisi takar mı? yoksa nasıl bağlantı yapılacak...

• quote:

Teşekkür ederim... bu arada yatak odası ve çocuk odasına termostatik vana taktırsam yeterli mi? yoksa koridor ve mutfak taki peteklerede taktırayım mı?

Bence termostatik vana için acele etmemelisin, şu an neresi nekadar ısınırhangi oda kontrol altında tutulmalı denemeden bilemessinki ama mutfağa bi tane olabilir.Bence o konuda aceleci davranma bende 3 termostatik vana var takılı salondakini tam açık tutuyorum salona almakla hata yapmışım mesela tercih senin benimki sadece taviye
  • quote:

siemens rv oda termosttını nereden alabilirim

adresi ve telefonu pm olarak attım
  • Bu günlerde bu termostatik vana olayının abartıldığı düşünmeye başladım kanımca.
    Deveye boynun neden eğri demişler oda nerem doğruki demiş.

Öncelikle tesisatımız düzgün ve doğrumu? verimli bir kombimiz varmı? sirkülasyonda sıkıntı varmı yani ısınmayan peteğimiz varmı?

Değerli arkadaşlar termostatik vana alıp takmakla olmuyor herşey buradan bazı arkadaşlarımıza o odaya koy, bu odaya koyma deyip onlara ihtiyaç fazlası aldırmaklada olmuyor bu işler bende 3 tane var birini salona fazladan alıp koymuşum aslında lüzumsuzmuş önce doğru düzgün tespit yapmak gerekirmiş

''Ben 5 tane termostatik vana aldım taktırdım'' demekle olmuyor bu işler

İYİ YAPTIN...

Peki ihtiyaç olan odalarını gözlemledinmi. Hangi odaya veya koridora müdahale gerekiyor bunun tespitini 1 hafta 10 gün gözlemledinmi?

YOO...

Arkadaşlar aceleci davranıp kendimizi aldatmayalım mucizede beklemeyelim, gözlemledikten sonra ihtiyaca göre termostatik vana alıp takalım bu benim bir kullanıcı olarak önerim.

Aklımda iken şunuda belirteyim benim kombim mutfakta mesela, en çok verim aldığım mutfaktaki petekte takılı olan termostatik vanadır

• quote:

Bu günlerde bu termostatik vana olayının abartıldığı düşünmeye başladım kanımca.
    Deveye boynun neden eğri demişler oda nerem doğruki demiş.

Öncelikle tesisatımız düzgün ve doğrumu? verimli bir kombimiz varmı? sirkülasyonda sıkıntı varmı yani ısınmayan peteğimiz varmı?

Değerli arkadaşlar termostatik vana alıp takmakla olmuyor herşey buradan bazı arkadaşlarımıza o odaya koy, bu odaya koyma deyip onlara ihtiyaç fazlası aldırmaklada olmuyor bu işler bende 3 tane var birini salona fazladan alıp koymuşum aslında lüzumsuzmuş önce doğru düzgün tespit yapmak gerekirmiş

''Ben 5 tane termostatik vana aldım taktırdım'' demekle olmuyor bu işler

İYİ YAPTIN...

Peki ihtiyaç olan odalarını gözlemledinmi. Hangi odaya veya koridora müdahale gerekiyor bunun tespitini 1 hafta 10 gün gözlemledinmi?

YOO...

Arkadaşlar aceleci davranıp kendimizi aldatmayalım mucizede beklemeyelim, gözlemledikten sonra ihtiyaca göre termostatik vana alıp takalım bu benim bir kullanıcı olarak önerim.

Aklımda iken şunuda belirteyim benim kombim mutfakta mesela, en çok verim aldığım mutfaktaki petekte takılı olan termostatik vanadır

Termostatik vanaları konfor açısından 10 numara, en önemlisi her odanın kendisine has oda ısısı oluyor. Benden örnek veriyorum:

Mutfak - 17°C (petek hiç devreye girmiyor,geceleri belki giriyordur kalkıp kontrol etmedim.)
    Salon - 19°C (sadece misafir gelince kullanılıyor.)
    Oturma Odası - 22°C (gün içerisinde sürekli kullanılan oda .)
    Yatak Odası - 20°C (Hanım sıcağı seviyor :).)
    Çocuk Odası - 18°C (Annemler o odada kalıyor ve annem tam tersi sıcağı sevmiyor.)
    Antre ve Banyo - TRV yok (devirdaim pompasının sağlıklı çalışması için.)

• Anladığım kadarı Zebza sen her oda için farklı bir ısı tercihi yapıyorsunuz.O bakımdan farklı ısı istenilen odalar için tabiki bir avantaj.
    Ama herkes bu kadar farklı oda ısısı istermi ?

Örnek benim salonda oda termostatı gece gündüz 23 derecede , mutfak ve yatak odası 21,5-22 derecelelerde seyir etmesi için sadece mutfak ve yatak odasına lüzum gördüğümden oralara termostatik vana koydurdum.
    O açıdan benim demek istediğim ön yargılı olup bir çok odaya bilinçsizce koymaktansa (özellikle oda termostatı koymayı düşünenler) acele etmeden ev içideki odaların sıcaklık seyrine ve ihtiyaçına göre önce gözlemlesin sonra bu doğrultuda gerekli müdaheleyi yapsın.Benim nacizane önerim bu.
  •  DOĞALGAZ KOMBİ ve TESİSATI HK.AÇIKLAMALAR

Değerli arkadaşlar mobil sistemde var olan bir peteğe gelen hatta yeni bir petek ilavesi yapmak isteyenler varsa dikkatli olsunlar randıman vermiyor mesela benim çocuk odası en son oda ve 2 metre petek var bu petekte sorun yokken salondaki 150 peteğe ilave yapmıştım 80 santimlik randıman alamadım eğer 150 lik peteği çıkarıp 2m'lik koysa idim bu derece sorun olmayacaktı ama T ile mobil sistemde gelen hattı, iki ayrı hatta bölünce alt kısımlarda his edilir derecede sorun yaşadım 80'likte değilde 150'lik olan petekte benden söylemesi.

• quote:

Saygılarımla;

Aklıma gelmişken şunuda belirteyim kombi altı bağlantısında tam geçişli vana ve (S) bakır boruyu muhakka kullandırmaya çalış aşağıdaki örnekte olduğu gibi benden nacizane tavsiye benim her iki kattata böyle yapıldı

Alt Kat

Üst Kat

• hocam peki mobil sistemde parke altında olan sistemi dışarı çıkarmak istemiyorum.3 tane daha ek radyatör koymak istiyorum.
  • quote:

hocam peki mobil sistemde parke altında olan sistemi dışarı çıkarmak istemiyorum.3 tane daha ek radyatör koymak istiyorum.

Gelen hattan T ile ilave yapmak randımanlı olmuyor petek boyu uzatarak örnek 1,20 peteği çıkar 1,80lik koy böyle uzatmalar yapmaya çalış bence.
  • quote:

hocam peki mobil sistemde parke altında olan sistemi dışarı çıkarmak istemiyorum.3 tane daha ek radyatör koymak istiyorum.

dışardan birleştirebilirsiniz,petek dibinden TE ile hat alabilirsiniz, çok uzun hatlar almayın ama basınç azalabiliyor, yani parke altına lüzüm yok...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.