Şimdi Ara

Doğalgaz Kombi Tavsiye ve Değerlendirme Sayfası; Öneriyorum,Önermiyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
5
Favori
8.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: B_Beyrek

quote:

Orijinalden alıntı: deep_man

Bir aydır ECA confeo premix+LAGO fb OT kullanıyorum,,gözlemlerimi yazmak gereği duydum umarım faydalı olur,,ilk faturamda dün geldi, 27 günlük ,,Cihaz dan çok memnunum,hani diyolardı biraz sesli çalışıyor,mutfağa koydurdum,benim buzdolabıyla aynı ses olduğundan hiç garipsemedim,,istenen ısıya geldiğinde başlıyor sık çalışmaya,,45sn çalışıp 3-4 dakka stop yapıyor,bu böyle devam ediyor,eğer dereceyi 1 derece artırırsanız 20 dakkada yakalıyor ,,sonra yine 45sn çalışıp 3-4 dakka stop,heralde modülasyon bu olsa gerek,diğer kullanan arkadaşlardada aynımı oluyor bilemiyorum,sıcak su kullanımında hiç kesinti yok devamlı geliyor,yoğuşma suyu bol miktarda akıyor,tüketime gelirsek,,ben çekinerek yaktım,geceleri devamlı 18c gündüzleri 19,5C, 20C
    yeterli geldi 8 mt petekten 5,5 mt açık 27 günde 108 m3 yakmış , 107.42 tl geldi ,bence iyi bir sonuç,,gerçi havalar malum,ama hiçte kapamadım,şimdi biraz daha konforlu yakabilirim,, herkese selamlar,,

2.5 mt peteği neden kapalı tutuyorsunuz?

Hiç kullanmadığım 26 mt salon ,,ondan kapatıyorum,,

• quote:

quote:

quote:

Bir aydır ECA confeo premix+LAGO fb OT kullanıyorum,,gözlemlerimi yazmak gereği duydum umarım faydalı olur,,ilk faturamda dün geldi, 27 günlük ,,Cihaz dan çok memnunum,hani diyolardı biraz sesli çalışıyor,mutfağa koydurdum,benim buzdolabıyla aynı ses olduğundan hiç garipsemedim,,istenen ısıya geldiğinde başlıyor sık çalışmaya,,45sn çalışıp 3-4 dakka stop yapıyor,bu böyle devam ediyor,eğer dereceyi 1 derece artırırsanız 20 dakkada yakalıyor ,,sonra yine 45sn çalışıp 3-4 dakka stop,heralde modülasyon bu olsa gerek,diğer kullanan arkadaşlardada aynımı oluyor bilemiyorum,sıcak su kullanımında hiç kesinti yok devamlı geliyor,yoğuşma suyu bol miktarda akıyor,tüketime gelirsek,,ben çekinerek yaktım,geceleri devamlı 18c gündüzleri 19,5C, 20C
    yeterli geldi 8 mt petekten 5,5 mt açık 27 günde 108 m3 yakmış , 107.42 tl geldi ,bence iyi bir sonuç,,gerçi havalar malum,ama hiçte kapamadım,şimdi biraz daha konforlu yakabilirim,, herkese selamlar,,

2.5 mt peteği neden kapalı tutuyorsunuz?

Hiç kullanmadığım 26 mt salon ,,ondan kapatıyorum,,

O kapalı odanın soğuk ortamı diğer odaları olumsuz etkileyecektir. Kapı kapalı tutulsada etkisi olacaktır. O peteklerin vanalarını bir tur açık tutarsanız tüketim çok degismeyecektir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında onlarda termos. vana var, hiç açık kullanmadım,,bie denerim,tşk,
  • quote:

Orijinalden alıntı: leteral

Merhaba,

Yerden ısıtma için 3 farklı kombi arasında kararsız kaldım. Kullanan arkadaşlar olumlu yada olumsuz görüşlerini yazarsa memnun olurum.

GENUS PREMIUM EVO

1:10 modülasyon
    Tam modülasyonlu pompa
    Comfort fonksiyonu

ISIL GÜÇ
    Maks./min. nominal ısıl yük (ısıtma konumunda) kW 22.0/2.5
    Maks./min. nominal ısıl yük (sıcak su konumunda) kW 25.0/2.5
    Maks./min. nominal ısıl güç (ısıtma konumunda) kW 21.4/2.4

VERİM
    Nominal ısıl yükte verim (60/80°C) % 97.3
    Nominal ısıl yükte verim (30/50°C) % 107.0
    %30 yükte 30°C gidiş sıcaklığında çalışırken verim % 108.0

ECA CONFEO PREMİX

ISIL GÜÇ

Maks./min. nominal ısıl yük (ısıtma konumunda) kW 22.8/6.8
    Maks./min. nominal ısıl yük (sıcak su konumunda) kW 27.0/6.8
    Maks./min. nominal ısıl güç (ısıtma konumunda) kW 24/7.3
    Maks./min. nominal ısıl güç (sıcak su konumunda) kW 26/6.7

GAZ TÜKETİMİ

Maks. m3/h 2.38
    Min. m3/h 0.71

DD NİTROMİX

Maks./min. nominal ısıl yük kcal/h 19.780 / 5.160
    Maks./min. nominal ısıl güç kW 23/6

BROŞÜRLERDE BU 3 KOMBİDEN YERDEN ISITMAYA UYUMLU OLDUĞUNU BELİRTEN TEK KOMBİ DD NİTROMİX.

Yerden ısıtmaya en uygunu EVO'dur. 1/10 modülasyon oranı ile ısıtma gücünü 2 kW'ya kadar indirebilir. Yerden ısıtma sistemlerinde esas olan 38-48 C arasında düşük ısıda yakmaktır. Bunu ideal biçimde EVO ile sağlarsınız.
    Diğerleri de iyi kombilerdir. Ama ECA Confeo Premix sessizlik konusunda verisi bulunmayan, DD Nitromix ise open-therm protokolünü desteklemeyen kombiler olduğundan, 36 dB sessizlikte ve modülasyonlu OT ile çalışabilen Ariston Genus Premium EVO ile bence zor kıyaslanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserin

quote:

Orijinalden alıntı: leteral

Merhaba,

Yerden ısıtma için 3 farklı kombi arasında kararsız kaldım. Kullanan arkadaşlar olumlu yada olumsuz görüşlerini yazarsa memnun olurum.

GENUS PREMIUM EVO

1:10 modülasyon
    Tam modülasyonlu pompa
    Comfort fonksiyonu

ISIL GÜÇ
    Maks./min. nominal ısıl yük (ısıtma konumunda) kW 22.0/2.5
    Maks./min. nominal ısıl yük (sıcak su konumunda) kW 25.0/2.5
    Maks./min. nominal ısıl güç (ısıtma konumunda) kW 21.4/2.4

VERİM
    Nominal ısıl yükte verim (60/80°C) % 97.3
    Nominal ısıl yükte verim (30/50°C) % 107.0
    %30 yükte 30°C gidiş sıcaklığında çalışırken verim % 108.0

ECA CONFEO PREMİX

ISIL GÜÇ

Maks./min. nominal ısıl yük (ısıtma konumunda) kW 22.8/6.8
    Maks./min. nominal ısıl yük (sıcak su konumunda) kW 27.0/6.8
    Maks./min. nominal ısıl güç (ısıtma konumunda) kW 24/7.3
    Maks./min. nominal ısıl güç (sıcak su konumunda) kW 26/6.7

GAZ TÜKETİMİ

Maks. m3/h 2.38
    Min. m3/h 0.71

DD NİTROMİX

Maks./min. nominal ısıl yük kcal/h 19.780 / 5.160
    Maks./min. nominal ısıl güç kW 23/6

BROŞÜRLERDE BU 3 KOMBİDEN YERDEN ISITMAYA UYUMLU OLDUĞUNU BELİRTEN TEK KOMBİ DD NİTROMİX.

Yerden ısıtmaya en uygunu EVO'dur. 1/10 modülasyon oranı ile ısıtma gücünü 2 kW'ya kadar indirebilir. Yerden ısıtma sistemlerinde esas olan 38-48 C arasında düşük ısıda yakmaktır. Bunu ideal biçimde EVO ile sağlarsınız.
    Diğerleri de iyi kombilerdir. Ama ECA Confeo Premix sessizlik konusunda verisi bulunmayan, DD Nitromix ise open-therm protokolünü desteklemeyen kombiler olduğundan, 36 dB sessizlikte ve modülasyonlu OT ile çalışabilen Ariston Genus Premium EVO ile bence zor kıyaslanır.

Alıntıları Göster

Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Twonokta

quote:

Orijinalden alıntı: bamsi_beyrek

quote:

Fiyat şuan için ikinci planda kalıyor öncelikle iyi performans ve ısı sağlasın yeter hocam evet daha canlanırsa konu herkes fikrini söyler.. (:

Buderus Gb 072 tam olarak bu modelmi? Eca da tek yogusmalı var oda confeo premix plus diye satılanlar yogusmalı olmayan modeller

Evet hocam model o..E.C.A da yoğuşmalı plus dedi sorduğum kombici ama tam adını hatırlayamadım ama yoğuşmalı her ikiside..

ECA Confeo Premix S, premix yoğuşmalı kombidir.
    ECA Confeo Plus ise konvansiyonel (yoğuşmasız) kombidir.
    Size satan kombici ECA Confeo Premix Plus diye bir model söylediyse böyle bir model yok.
    http://www.eca.com.tr/products.aspx?grupId=0&altGrupId=39&anaGrupId=9&prm=31030

ECA kombi 10 yılı geçti sorun yaşamadım ama suyu ısıtırken bir soğutuyor bir çok ısıtıyor bu arızamıdır bilemiyorum bu sorunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilirmi

• quote:

Orijinalden alıntı: hacbil90

quote:

quote:

quote:

quote:

Fiyat şuan için ikinci planda kalıyor öncelikle iyi performans ve ısı sağlasın yeter hocam evet daha canlanırsa konu herkes fikrini söyler.. (:

Buderus Gb 072 tam olarak bu modelmi? Eca da tek yogusmalı var oda confeo premix plus diye satılanlar yogusmalı olmayan modeller

Evet hocam model o..E.C.A da yoğuşmalı plus dedi sorduğum kombici ama tam adını hatırlayamadım ama yoğuşmalı her ikiside..

Size satan kombici ECA Confeo Premix Plus diye bir model söylediyse böyle bir model yok.

ECA kombi 10 yılı geçti sorun yaşamadım ama suyu ısıtırken bir soğutuyor bir çok ısıtıyor bu arızamıdır bilemiyorum bu sorunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilirmi

eca confeo premix de de aynı sorunu yaşayan insanlar var , yani bir arıza yok büyük ihtimalle (not:confeo premix in yeni versiyonlarında bu sorunun düzeltildiği söyleniyor).

• quote:

Orijinalden alıntı: mephisto26

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

eca confeo premix de de aynı sorunu yaşayan insanlar var , yani bir arıza yok büyük ihtimalle (not:confeo premix in yeni versiyonlarında bu sorunun düzeltildiği söyleniyor).

bu modeller böyle yani diyorsunuz

• Arkadaşlar, yaklaşık 14 senedir kullandığım Auer marka kombim artık vadesini doldurdu. Sıksık basıç değişimi çok sesli ve titreşimli çalışması vs...
    Benim almayı düşündüğüm model DEMİRDÖKÜM NİTRON HK F 224 HERMETİK KOMBİ olacak gibi. Yaklaşık 1150-1350 arası fiyatı değişiklik gösteriyor. Bu model hakkında yorum ve tavsiyede bulunabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XYAĞMUR

Arkadaşlar, yaklaşık 14 senedir kullandığım Auer marka kombim artık vadesini doldurdu. Sıksık basıç değişimi çok sesli ve titreşimli çalışması vs...
    Benim almayı düşündüğüm model DEMİRDÖKÜM NİTRON HK F 224 HERMETİK KOMBİ olacak gibi. Yaklaşık 1150-1350 arası fiyatı değişiklik gösteriyor. Bu model hakkında yorum ve tavsiyede bulunabilir misiniz?

Merhaba 1500 lira fiyatla satilan dd nitromix yogusmali kombiyi oneriririm .

• quote:

bu modeller böyle yani diyorsunuz

Premix Yoğuşmalı kombilerde sıcak suda dalgalanma yoktur. Sıkıntı tesisattan kaynaklanıyordur muhtemelen.
  • quote:

Arkadaşlar, yaklaşık 14 senedir kullandığım Auer marka kombim artık vadesini doldurdu. Sıksık basıç değişimi çok sesli ve titreşimli çalışması vs...

Bu saaten sonra konvansiyonel kombi alınmaz. Premix Yoğuşmalı kombi alınız. Demirdöküm düşünüyorsanız Meddah58 arkadaşımınızın önerdiği Nitromix kombiyi alabilirsiniz f/p kombilerin başında gelir. Eğer Auer'den memnun kaldıysanız Airfel Digifel Premix'te güzel seçim olur sizin için.

Diğer tavsiye edebileceğim kombiler:

Ariston Genus Premium EVO
    Ariston Clas Premium EVO
    Ariston Egis Premium
    Baymak Falke Condense
    Baymak DUO TEC
    ECA Confeo Premix

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 13 Şubat 2013; 21:25:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Bu saaten sonra konvansiyonel kombi alınmaz. Premix Yoğuşmalı kombi alınız. Demirdöküm düşünüyorsanız Meddah58 arkadaşımınızın önerdiği Nitromix kombiyi alabilirsiniz f/p kombilerin başında gelir. Eğer Auer'den memnun kaldıysanız Airfel Digifel Premix'te güzel seçim olur sizin için.

Diğer tavsiye edebileceğim kombiler:

Ariston Genus Premium EVO
    Ariston Clas Premium EVO
    Ariston Egis Premium
    Baymak Falke Condense
    Baymak DUO TEC
    ECA Confeo Premix

Sizin kullandığınız kombiyle ilgili bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz. Olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir tavsiye edermisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_Beyrek -- 17 Şubat 2013; 16:28:38 >

• quote:

Sizin kullandığınız kombiyle ilgili bilgi paylaşımlarınızı bekliyoruz. Olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir tavsiye edermisiniz.

Bende Baymak Novadens Extra (Yeni Kasa) var. Bugüne kadar herhangi olumsuzluğunu görmedim, tüketimi düşük geçenlerde 3-3.5m³'e kadar düşmüştü şu an havalar soğuyunca 5-6m³'e çıktı (ocak ve banyo dahil), çalışırken çıkardığı ses en fazla buzdolabı (39db) kadar, sıcak su en geç 30-40 saniyede geliyor. Ama gel gelelim sorun yaşayan başka arkadaşlarımız olduğu için tavsiye edemiyorum. Şahsen çok memnunum.

Sorun yaşayan arkadaşların topiği:
    http://forum.donanimhaber.com/m_67163810/tm.htm

• quote:

quote:

Ben pratikte sağlayacağı faydalar üzerinden değerlendirmiştim,benzer bir işleve sahipler,yetenekleri birebir aynı. Yoksa plastik malzemesi bile daha kalitelidir sırf bu yüzden bile pahalı satılabilir. Ben kişisel olarak yazdığınız seylerin aradaki farka deger olduğunu düşünmüyorum sizinde belirttiğiniz gibi kullanıcı tercihi burda belirleyici olacak. Bana gore Lago Fb yeterlidir bir baskası farklı bir beklentiye sahip olabilir. Görsellik bile tercih nedeni olabilir. İyi forumlar.

Ben açıklamaya çalıştım ama sanırım iyi anlatamadım. Özellikleri itibariyle modülasyonda daha başarılı olacağı açık. TPE dijital-integral kontrol önemli bir özelliktir. Daha verimli-tasarruflu kontrol imkanı sunar. Sanırım Lago da arka aydınlatma da yok bazı arkadaşlar bundan şikayetçi idi. Kullanım kolaylığı daha fazla. Günü 6 sıcaklığa bölebilme bazılarının tercihi olabilir. Lago'da bazı özelliklerin çalışmadığı-görünmediği konusunda mesajlar da alıyorum. Bunlar sizin için önemsizse bilemem. Kaldı ki siz Buderus kullanıcısınız. Size ikisi de yaramaz.
    İyi forumlar...

nitromix yogusmali kombi önerisi olan arkadaş varmı 120 m2 bir daire için

• quote:

Orijinalden alıntı: bilirer

nitromix yogusmali kombi önerisi olan arkadaş varmı 120 m2 bir daire için

Nitromix kendini ispatlamış yapısal sorunları olmayan bir chazdır gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

nitromix hiç duymadığım bir marka kullanan arkadaşlar memnunmu

• quote:

Orijinalden alıntı: gonca90

Demirdöküm Nitromix, kullanıpta memnun olmayana pek rastlamadık. Sorunsuz, yapısal problemleri olmayan F/P kombilerin başında geliyor, kendini ispatlamış 2 yıllık geçmişi olan bir cihaz.

Tanıtım:
    http://www.demirdokum.com.tr/?urun=nitromix-P%2024

Forumdaşlardan Sn. İntererdem'in çekmiş olduğu video:

• Orijinalden alıntı: Zebza

Orijinalden alıntı: gonca90

Demirdöküm Nitromix, kullanıpta memnun olmayana pek rastlamadık. Sorunsuz, yapısal problemleri olmayan F/P kombilerin başında geliyor, kendini ispatlamış 2 yıllık geçmişi olan bir cihaz.

Tanıtım:
    http://www.demirdokum.com.tr/?urun=nitromix-P%2024

Forumdaşlardan Sn. İntererdem'in çekmiş olduğu video:

evet inceledim iyi bir kombiymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Bende Baymak Novadens Extra (Yeni Kasa) var. Bugüne kadar herhangi olumsuzluğunu görmedim, tüketimi düşük geçenlerde 3-3.5m³'e kadar düşmüştü şu an havalar soğuyunca 5-6m³'e çıktı (ocak ve banyo dahil), çalışırken çıkardığı ses en fazla buzdolabı (39db) kadar, sıcak su en geç 30-40 saniyede geliyor. Ama gel gelelim sorun yaşayan başka arkadaşlarımız olduğu için tavsiye edemiyorum. Şahsen çok memnunum.

Sorun yaşayan arkadaşların topiği:
    http://forum.donanimhaber.com/m_67163810/tm.htm

Sonuc itibariyle bu sizin değerlendirmeniz ve siz memnunsunuz. Gerekcelerinide yazmışsınız, memnun olmayan arkadaşlarda gerekçelerini yazarlar karar verme aşamasında olanlar ona göre değerlendirirler. İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.