Şimdi Ara

Doğalgaz karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, brüt 160 m2 net 140m2 3+1 2 banyolu, arakat, kuzey cepheli izmir de 6 yaşında ve bildiğimiz kadarıyla yalıtımsız eve kombi taktıracağız. Evde kiracı mevcut, kiracılarla sorun yaşamamak adına iyi bir sistem kurmak istiyoruz fakat lüzumsuz şeylere de para vermek istemiyoruz. Bir firmadan alınan listede 10.4 metre petek (1 metresi koridorda olmak üzere) ve 2 havlupan olacak şekilde, 5 adet eca trv ve vaillant 236/5-3 önerisinde bulunulmuş. Açıkçası petek boyları ve kombi kapasite tercihi yeterli gibi gelmedi. Kombi balkonda duracak şekilde tesisatı yapılmış. Bunlara ek olarak oda termostatı da istiycez fakat en büyğk problemimiz şu an petek boyları ve kombi marka-model-kapasite tercihi sıkıntısını gidererek diğerlerine devam etmemiz gerekiyor. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kombinin garanti süresi (uzatılabilmesi) de bizim için önemli bir etken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evinize 24kW kombi yeter,kiracılı bir evde vaillant kombi alıp ta sonradan arızalarda pahalı parçalar yüzünden sorun yaşamayın
    sizin almanız gereken garantisi uzun ve koşulsuz kombi bu kombi de bence immergas alpha cb 24 tf
    koşul yok hiçbirşey yok tam 7 yıl boyunca koşulsuz garanti

    http://www.alpha-innovation.com.tr/alpha_kombi.html
    http://www.alpha-innovation.com.tr/assets/alpha-brosurrev01_l2.pdf

    bu kombi haricinde 5 yıl garantili airfel(daikin) integrity düşünülebilir ben kiracılı bir eve immergas alpha alırdım

    kiracılı evde eca gibi termostatik vanalar taktırırsanız yakın zamanda kırılmaz riski var termo vana hem karşıya bakıyor hem malzeme kalitesi üst düzeyde değil
    illaki termostatik vanalar taktıracaksanız ve fiyatı uygun kiracının kullanabileceği şekilde birşey istiyorsanız
    danfoss ras-c (sıvı sensörlü) yatay köşe termostatik vanalar öneririm yatay köşe şeklinde petek ile paralel uzanır malzeme kalitesi daha iyidir
    bu ürün gıda çarşısında var alabilirsiniz doğalgazcılar yok diye yokuşa sürmesinler
    evin ortasına da güzel bir oda termostatı
    petek metrajı için evinizin resmini odaların m2'sini komşu bitişik duvarları ve cepheleri belirtmeniz lazım




  • Onerilen kombi yogusmali 20 kw ısıtma gücüne sahup bir cihaz dır. Açıkçası 10.4 mt radyatör için 24 kw cihaz daha doğru bir seçim olur. 286 model vaillant kombi 24 kw isitma gücüne sahiptir. Fiyat olarak arkadaşın bahsettiği cihazlar daha uygun fiyatlı bunun yaninda marka ve bilinirlik olarak cok daha geri planda dir. Burada vereceğiniz kararı ya uygun fiyatli ama malzeme,montaj,servis kalitesi nispeten daha bilinmez ama ucuz olan cihazi almak yada pahali ama kabul görmüş bilinir cihaza göre vermelisiniz. Kimsenin yonlendirmelerine ve fikirlerine kendinizinkinden daha fazla onem vermeyin (burada yardımcı olan arkadaşı kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın,çevrenizdeki işi bilmeden yorum yapan genelde komşuları kastediyorum ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmmergas ve diğer ithal mallarla servis ve yedek parça sıkıntısı yaşamak istemediğimren yerli üretimler bana daha cazip gelir hep. Demirdöküm ün yoğuşmalısı sorunlu diye duydum, eca için ne dersiniz? İmmergas ın izmir servisi nasıldır? Daha önceleri şikayetvar.com da sorun yaşayanlar vardı immergas la ilgili. Airfel de çok yeni olduğundan şüphelendiriyor, servisleri de hep klimacı olduklarından çözüm anlamında soeun yaşatma ihtimali yüksek gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demirdöküm nitromix premix yogusmali bir cihazdır. Bugüne kadar bir sıkıntısını duymadım. Kullana bilirsiniz. Eca için pek bilgim yok açıkçası, yanlış yönlendirmek istemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 kw cihazları en fazla kaç metre tesisatta kullananiliriz peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde kullanılan pratik yöntem her 1 metre radyatör için 2 kw hesaplamaktır. yani evde 8 mt radyatör için 16 kw 10 mt için 20 kw gibi. 24 mt radyatör olarak kabaca 11-12 mt ye kadar kullanılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.