Şimdi Ara

Doğa Yürüyüşlerinde Kullanılabilecek Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize merhaba başlıktanda anlaşılacağı gibi fotoğraf makinesi arıyorum benim aradığım özellikler şöyle:
    1)1000-1500 tl arası bütçeye uygun
    2)Fazla karmaşık olmayan
    3)Yüksek zoomlu (malum doğa hayvanları oluyor)
    4)Video kaydı alınabilecek
    Şimdiden hepineze teşekkürler...



  • Herşeyi anladım da 3. maddedeki doğa hayvanları kısmını anlayamadım. Hani kuş felan olsa zaten doğa yürüyüşüne değil özel kuş gözlem etkinliğine katılmanız gerekir. Başka hayvanlar çıkar karşıma diyorsanız da o zaman fotoğraf çekmekten ziyade hızlı koşmak ve kaçmanın derdine düşmekte fayda var.
  • d-slr mi istiyorsunuz?
  • mmarass kullanıcısına yanıt
    Hocam dslr ne pek bilmiyorum. O fiyata ne alabilirim istediğim özellikleri barındıran?
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Ben Akdeniz bölgesinde doğa yürüyüşlerine çıkıyorum yaban keçisi fotoğrafı almak gerekiyor. Çok uzaktan görebiliyorsunuz ancak yoksa kaçıyor bu yüzden yüksek zoom istiyorum.
  • Hocam siziin manuel ayarla, objektifle ısınız yok gibi geliyor bana. O yüzden size Canon sx50'yi öneriyorum. 50x optik zoom'u da var full HD videosuda. Ama yok daha ciddi birsey istiyorsaniz tamron 18-270 ya da sigma 18-250 lens beraberinde nikon d5200 ya da canon 650d alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki arkadaşında dediği gibi size sx50yi öneririm. Ama neticede d-slr like. İyice inceleyin, araştırın. Sonra pişman olmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmarass -- 10 Haziran 2013; 22:12:16 >
  • Canon SX50 gibi (diğer markaların benzer makineleri dahil) makinelere o kadar para vermeyin paranıza yazık olur fotoğraf kalitesi açısından. Yürüyüş yapacağınız için taşıması daha kolay ve hafif bir kompak makine daha işinize yara. Canon SX220 veya GPS istiyorsanız SX230 alın. Zoom oranı tatmin edicidir ve SX50 ve benzerlerinden daha kaliteli fotoğrafları çok daha ucuza elde edersiniz.
  • Makinelerdeki zoomların kaç metre yaklaştırdığını nasıl öğrenebiliriz.Yani Canon SX220 nin yapabileceği bir işi SX50 ye yaptırmak benim açımdan zarar olur.
    Hem fotoğrafçılıkta çok yeniyim karmaşık makineleri kullanmak zor olmaz mı?
  • Tabiki SX50 ile yaptığınız yakınlaştırmayı SX220 ile yapamazsınız. SX50 nin lensi SX220 ye göre 3 kat daha fazla yakınlaştırma yapar yaklaşık olarak. Ama bu kadar çok yüksek zoom yapabilen makinelerin en büyük sorunu fotoğraf kalitelerinin malesef çok iyi olmamasıdır. Birde bu makinelere bu bu kadar para verilmez yazık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabumazel

    Makinelerdeki zoomların kaç metre yaklaştırdığını nasıl öğrenebiliriz.Yani Canon SX220 nin yapabileceği bir işi SX50 ye yaptırmak benim açımdan zarar olur.
    Hem fotoğrafçılıkta çok yeniyim karmaşık makineleri kullanmak zor olmaz mı?

    Size önerim sadece bunu yürüyüş amaçlı düşünmeyin. DSLR (ya da halk tabiriyle profesyonel fotoğraf makinesi) alırsanız yanına da 18-105 VR lens alırsanız (kitlerinin içinde gelebilir) sizi hem heveslendirir hem de iyi bir adım atmış olursunuz.

    İnanın ki bahsettiğim tip makinelerin kullanımı gayet kolaydır. Auto modda istediğiniz her şeyi çekersiniz. Sonra da biraz kurcalayıp manuel çekim yaparsınız. Farklı odak açıklıklarında enstantanelerde çekimler yaparsınız.

    Size tavsiye edebileceğim makine D7000 (veya D7100) + 18-105 VR kit bulursanız tam dediğim gibi işlemler yapabilirsiniz. Bu arada sakın 18-55 aralığında bir lens almayın bu lenslerin zumlama potansiyeli çok düşüktür 700TL verip iyi bir lens almak zorunda kalırsınız.

    Makineler hakkında daha detaylı bilgiler verebilecek arkadaşlar vardır ama Fiyat/Performans odaklı önerebileceğim kombinasyonlar şunlar :

    Nikon D7100 + 18-105VR lens
    Nikon D7000 + 18-105VR lens
    Nikon D5100 + 18-105VR lens
    Nikon D5000 + 18-105VR lens
    Nikon D90 + 18-105VR lens

    Maalesef Canon olarak bir tavsiye veremeyeceğim. Canon'un çok kolay bir makine olduğunu duydum ama nikon'a alışınca nikonun bir noktada daha rahat geldiğini düşünüyorum. Karar sizin.




  • Arkadaşın demesine göre d7000+18-105 kesmez onu. Zoomun dibine vurmak istiyor sanırım
    Bakalım başka ne öneriler gelecek.
  • DSLR-Like sizi doğada kesmez. AF büyük sorun olacaktır. Ayrıca çektiğiniz fotoğraf kalitesi baya kötü olacak. DSLR-Like alacaksanız 500 TL den fazla vermeyin. DSLR-like ile DSLR de aynı ayarlar mevcut. İzmir de oturuyor iseniz. Bir gün bir yerde buluşur size belli başlı şeyleri gösterebilirim. Zaten bunlarda Enstantene ve Diyafram ayarı olacaktır. Küçük belli başlı püf noktası var. Bunları kavradığınız sürece yarı modları kulanabilirsiniz.

    DSLR göre gövdede motoru olması nedeniyle Canon 1100D + 15-55 + 75-300 lük iki tane lens var. Zoom lens yeteri kadar sizi tatmin edecektir.


    http://www.fotografium.com/urun/canon-1100d-18-55-75-300-zoom-lens-dslr-fotogaf-makinesi.aspx

    Mağazaya gittiğinizde muhtemelen seni DSLR-likelara yönlendireceklerdir. DSLR alırsanız 5000 TL para vermeniz lazım da şu objektiften bu objektiften almanız lazım diyeceklerdir. Tamamiyle yalan söylüyorlar dikkatli olun. ^^

    Zoom olayı kafanzı karıştırdı ise linkteki konuyu inceleyin. ^^ http://forum.donanimhaber.com/m_74676855/tm.htm




  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.Önerebileceğiniz bir DSLR-Like makine var mı? Mağalesef İzmirde oturmuyorum.
  • The DarkMaster kullanıcısına yanıt
    Hocam biz maks. 1500 tllik makine demiştik Nikon d7000 bu fiyatın hayli üzerinde.Daha ucuza yeni başlayan biri için fotoğraf makinesi var mı?
  • DSLR Like makinelere o kadar para vermek gerçekten çok yazık olur. Ama illa alacağım diyorsanız Panasoniz FZ200 alın diğerlerine bakmayın.
    Yada aşağı yukarı aynı paraya Canon 1100D ve yanına 18-135 IS lens alın. 75-300 iyi bir lens değil uzak durun. 18-135 ile FZ200'ün 3 te biri yakınlaştırma yapabilirsiniz ancak fotoğraf kalitesi olarak arada dağlar olur.
  • benim kafam canon sx220ye takıldı.Sizce istediğim performansı alır mıyım?
  • Hiç kafanı bulandırmadan kısa ve öz diyeceklerim şunlar.
    1 - DSLR-Like alacak isen 500 TL den fazla para verme.
    2- Fotoğraf kalitesi benim için önemli diyor isen kesinlikle bir DSLR al. O fiyatada alabileceğin Canon 1100D var kullanımı da basittir.

    DLSR ile DSLR-Like üzerinde aynı ayarlar var. Video eğtimleri var. Oradan iso, enstantene ve diyafram ayarlarını ören gerisi tefaurat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.