poşetin üzerinde yazan şu: Bu poşet doğaya bırakılığı zaman 12-24 ay içerisinde mikroorganizmların ,nemin, güneş ışığının, ısının ve oksijenin bulunduğu ortamlarda parçalanıp ASTM D 6954-04 standartlarında belirtiği gibi biyolojik olarak çözülür ve doğaya karışır...
çözlüp ve doğaya karışaması zaten zararlı bişey değil mi?
Senin ananı bacını da çözüp doğaya karıştırsalar hoşuna gider mi?
quote:
Orijinalden alıntı: ilkengin
quote:
Orijinalden alıntı: ilkengin
Bokunu cıkarmayın
bu poşetler evde dahi olsa kendiliğinden parçalanıyorlar, elini sürdüğünde dağılıyorlar, ben ilk denk geldiğimde fark edememiştim sonra poşetin üzerini okuduğumda anladım
Hayır zararlı değil.
Şimdi seni örnek alalım.
Öldün ve seni sokağın ortasına bıraktılar. Ortalığı leş götürmez mi ? Çünkü çok yavaş çürütülürsün toprak üstü mikroorganizmalar o kadar da yeterli değildir.
Peki ya seni toprağa gömdük hem orada ki aç mikroorganizmaları doyurdun hemde çevrenin kirlenmesini önleyip toprağı zenginleştirdin.
Plastik poşeti de senin çözünmeyen leşin gibi düşün, pislik götürecek ortalığı ama bunlar yok olacak çünkü çürütücüler tarafından sindirilecekler. Yani tam çürütücü mü bilmiyorum ! Fakat madde döngüsüne katılacaklar. Plastikler mal gibi aynı madde olarak kendini koruyor. Örneğin azot döngüsünün olmadığını düşün. DNA RNA ATP .. Ne olcaz ? Bir nevi döngüye katkı bunlar. Çevre temiz kalacak bakteri ve türevi mikroorganizmaların yaptığı madde döngüsüne de katkı sağlayacak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme