Şimdi Ara

Docsis 3.0 CBW 383z4 Modeme Çıkarılabilir Anten Yapma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
6
Favori
7.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu projeyi kendi yapmak isteyenlere elimde fazla bulunan pigtail kabloyu 5 tl ye verebilirim

modemde çift anten var ama birisi toplama görevi görüyor. yakın yerdeki anten dağıtıcı modunda buna soket takarsanız yeterli olur.
  • bu mod için hangi marka ve model anteni tavsiye edersiniz? @seko_88@paradox78

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 5 Nisan 2015; 17:00:00 >
  • Ben bu mod işinden vazgeçtim. ikinci el bir eski motorola modem aldım, keyfime bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunshines35

bu mod için hangi marka ve model anteni tavsiye edersiniz? @seko_88

5 dbi ve daha üstü çubuk antenler işinizi görür hocam, mesela ben tp link 8dbi almıştım en son çekim gücü gayet iyiydi. Modemin kullanıldığı yere göre uzatma kablolu modeller de tercih edilebilir.

Ben en son tp-link 8dbi anten almıştım çekim gücü bayağı iyiydi.http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-4765_TL-ANT2408CL.html

• quote:

Orijinalden alıntı: paradox78

Ben bu mod işinden vazgeçtim. ikinci el bir eski motorola modem aldım, keyfime bakıyorum.

Hocam öncelikle selamlar. Muhtemelen docsis 2.0 motorola modem kullanıyorsunuz. Ben de kullandım memnun kalmıştım. Elime pozitek de geçti, alette 2 tane sma anten soketi vardı performansı da çok iyiydi.

Şu anda CBW-704 modelinden var, anten modu yapmadım, wireless kart üzerinde ekstra soket vardı ben de cbw-700 den çıkan fazla anteni içine gömdüm. Kendi anteni ile birlikte canavar gibi çalışıyor.

Şu ana kadar izlenimlerim uydunet modemlerde 11g standartındakiler canavar gibi çalışıyor. Pozitek+Motorola+CBW704 anten moduna gerek kalmadan sorunsuz sinyal verdiler. Ama bunlar hem docsis 2.0 hem de 54 mbit wireless hızında olduklarından artık ihtiyaca cevap veremiyor. Yine de benim gibi 10 mbit hızı olan aboneler için ideal aletler.

• hacı o nasıl modem pasif soğutucu bile koymuş adamlar
  • teşekkürler, bir de board üzerinde fan lehimlenecek bir yer var mıdır ? :) @seko_88
  • netmaster cbw383z4 modemle ilgili bambaşka bir sorun var, kablodan internet sinyalini çok az alıyor ve ya aldığı sinyali çok düzensiz veriyor arıza kaydı bıraktım gerçi biraz modladım, bakalım ne diyecekler.

kampanyadan yaralanmak isteyen araştırma yaparken ya da henüz almış ve benzer sorun yaşayıp mesajımı okuyanlara bu modemi almamalarını / iade etmelerini şiddetle öneriyorum.
    çok sorunlu bir modem bu. .(ısınma, çekmeme, düzensiz sinyal verme kopma vs her halt var)

ya eski modemle 10mbps idare edin ya da yeni alacağınız modeminizi kendiniz seçin alın, kampanyaya girmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 6 Nisan 2015; 20:09:28 >
  • quote:

netmaster cbw383z4 modemle ilgili bambaşka bir sorun var, kablodan internet sinyalini çok az alıyor ve ya aldığı sinyali çok düzensiz veriyor arıza kaydı bıraktım gerçi biraz modladım, bakalım ne diyecekler.

kampanyadan yaralanmak isteyen araştırma yaparken ya da henüz almış ve benzer sorun yaşayıp mesajımı okuyanlara bu modemi almamalarını / iade etmelerini şiddetle öneriyorum.
    çok sorunlu bir modem bu. .(ısınma, çekmeme, düzensiz sinyal verme kopma vs her halt var)

ya eski modemle 10mbps idare edin ya da yeni alacağınız modeminizi kendiniz seçin alın, kampanyaya girmeyin.

hocam bir önceki mesajda bahsettiğiniz fan modunu birisi yapmıştı ama kullanıcı adını tam hatırlamıyorum.
    ısınma ve çekmeme sorunlarına gelirsek benim kullandığım eski versiyon docsis 3.0 modemde dediğiniz sorunlar mevcuttu. fakat geçen kasımda taahhütle aldığım yeni versiyon 383z4 modem bana daha stabil geldi. hem anten modlu hem modsuz olarak çekim gücünde bir sorun yoktu. ısınma problemi de yaşamadım, gerçi modemin bulunduğu odada petekler yanmıyor ama yine de bir sorunla karşılaşmadım.

ayrıca halihazırda docsis 2.0 kullanan aboneler 25 mbite kadar olan bağlantıları alabilirler. docsis 2.0 teoride 42 mbit bağlantıya kadar destekliyor, pratikte 30 mbiti gördüğünü söylüyorlar. hat durumuna göre rahatlıkla alabilir. mesela 20 mbit bağlantıyı docsis 2.0 ile alan birçok insan var.

uydunet bu konuda yanlış yönlendirme yapıyor, 10 mbit üstü docsis 3.0 modem gerektirmektedir diyorlar

• quote:

teşekkürler, bir de board üzerinde fan lehimlenecek bir yer var mıdır ? :) @seko_88

Hocam sorunuza cevabı fazla uzaklarda aramaya gerek yok @abyss_ati üyemiz hem anten modu fikrini bize veren hem de 383z4 e bahsettiğiniz fan modunu yapan kişi. şimdi eski mesajları okurken bulum, üstteki mesajlarda kendisi fan taktığını söylemiş.

kısaca bu işlerin senseisi kendidir, ama üstat 383z4 e dayanamayıp duvarda parçalamış :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 6 Nisan 2015; 22:48:12 >
  • benimde arka odamla modem arası sadece 5m olmasına rağmen arada asansör boşluğu, banyo dahil 4 duvar olduğu için çok zayıf sinyal alıyorum. repeater alarak kapsama alanını çözdüm ama bu sefer speedtest te kabloyla aldığım 97 lik hız 11 e düştü. bu nedenle araştırma yaparken bu yazıyı gördüm ve aşağıdakilerin siparişini verdim. akşam monte etmeyi düşünüyorum, performansla ilgili görüşlerimi yazarım

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/sabit-antenli-modemler-icin-pig-tail-kablo-146160920
    http://www.hepsiburada.com/liste/dark-15dbi-ic-mekan-anten-dk-nt-wa15/productDetails.aspx?productId=bd500774&categoryId=2699

• Oncelikle konuyu acan arkadasa tesekkurler. bir kaç repeater denememe ragmen sonuc alamamıstım. 15 db lik anten montajımı tamamladım. Fotoğrafları ekliyorum. Icerdekı odamda 3 mbps olan hızım montaj sonrası 42 mbps sevıyesıne cıktı. Ancak cekım gucunde bır degısme olmadı (hala arka odada tek dıs cekiyor). Oncelikle yeni anteni modemin arkasına bakıyorken sag tarafına takmak istedim ancak montajı bıtırınce fark ettim ki elimdeki pig tail kablo uzunlugu yetersiz. bu sefer sag tarafı sokup aynı montajı yaptım. merakımdan bir ara normal antenin kablosunu cıkardım, ne cekme gucunde ne de download hızında bir fark görmedim sanki bu antenler sus niyetine oradalar. simdiki hedefim daha uzun bir pig tail kablo bulmak (15 cm den uzun) ve diger tarafa da montajı yapmak. gerceklestıirebilirsem foto paylasırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Liberty Citizen

Oncelikle konuyu acan arkadasa tesekkurler. bir kaç repeater denememe ragmen sonuc alamamıstım. 15 db lik anten montajımı tamamladım. Fotoğrafları ekliyorum. Icerdekı odamda 3 mbps olan hızım montaj sonrası 42 mbps sevıyesıne cıktı. Ancak cekım gucunde bır degısme olmadı (hala arka odada tek dıs cekiyor). Oncelikle yeni anteni modemin arkasına bakıyorken sag tarafına takmak istedim ancak montajı bıtırınce fark ettim ki elimdeki pig tail kablo uzunlugu yetersiz. bu sefer sag tarafı sokup aynı montajı yaptım. merakımdan bir ara normal antenin kablosunu cıkardım, ne cekme gucunde ne de download hızında bir fark görmedim sanki bu antenler sus niyetine oradalar. simdiki hedefim daha uzun bir pig tail kablo bulmak (15 cm den uzun) ve diger tarafa da montajı yapmak. gerceklestıirebilirsem foto paylasırım

Hocam hayırlı olsun, bağlantı hızınız 100 mbit görünüyor, 100 mbit bağlantıyı kablosuz olarak sorunsuz bir şekilde dağıtmak daha profesyonel cihazlar gerektirir. Mesela modemin wirelessini kapatıp ethernet bağlantısı ile sağlam bir router üzerinden dağıtım yapabilirsiniz.

Ayrıca bazı cihazlar ile modem arası bağlantılar 72 mbite sabitlenebiliyor. Buna da dikkat etmek lazım, bağlantı sağlam da olsa 72 mbitte sınırlı kalabilirsiniz.

Hocam pigtail kablonun yetmediği uzak anten rx yani sinyal toplama işlevini yapan antendir. Bu yüzden çıkarınca çekimde herhangi bir azalma veya artma gözlemlemezsiniz. Rx anteni değiştirmek sinyal kazancı sağlar mı bilemiyorum.

Bir de sunshines35 isimli üyemiz, soğutucu bloğun termal macunu iyi değil diye mesaj atmıştı, bunun da kontrol edilmesi lazım, termal pad kullanılırsa daha iyi olur.

İşin yazılımsal tarafı da var, kablosuz kanalı 1 olmalı ve gelişmiş seçeneklerden 11n koruma modunun kapalı olması gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

quote:

Oncelikle konuyu acan arkadasa tesekkurler. bir kaç repeater denememe ragmen sonuc alamamıstım. 15 db lik anten montajımı tamamladım. Fotoğrafları ekliyorum. Icerdekı odamda 3 mbps olan hızım montaj sonrası 42 mbps sevıyesıne cıktı. Ancak cekım gucunde bır degısme olmadı (hala arka odada tek dıs cekiyor). Oncelikle yeni anteni modemin arkasına bakıyorken sag tarafına takmak istedim ancak montajı bıtırınce fark ettim ki elimdeki pig tail kablo uzunlugu yetersiz. bu sefer sag tarafı sokup aynı montajı yaptım. merakımdan bir ara normal antenin kablosunu cıkardım, ne cekme gucunde ne de download hızında bir fark görmedim sanki bu antenler sus niyetine oradalar. simdiki hedefim daha uzun bir pig tail kablo bulmak (15 cm den uzun) ve diger tarafa da montajı yapmak. gerceklestıirebilirsem foto paylasırım

Hocam hayırlı olsun, bağlantı hızınız 100 mbit görünüyor, 100 mbit bağlantıyı kablosuz olarak sorunsuz bir şekilde dağıtmak daha profesyonel cihazlar gerektirir. Mesela modemin wirelessini kapatıp ethernet bağlantısı ile sağlam bir router üzerinden dağıtım yapabilirsiniz.

Ayrıca bazı cihazlar ile modem arası bağlantılar 72 mbite sabitlenebiliyor. Buna da dikkat etmek lazım, bağlantı sağlam da olsa 72 mbitte sınırlı kalabilirsiniz.

Hocam pigtail kablonun yetmediği uzak anten rx yani sinyal toplama işlevini yapan antendir. Bu yüzden çıkarınca çekimde herhangi bir azalma veya artma gözlemlemezsiniz. Rx anteni değiştirmek sinyal kazancı sağlar mı bilemiyorum.

Bir de sunshines35 isimli üyemiz, soğutucu bloğun termal macunu iyi değil diye mesaj atmıştı, bunun da kontrol edilmesi lazım, termal pad kullanılırsa daha iyi olur.

İşin yazılımsal tarafı da var, kablosuz kanalı 1 olmalı ve gelişmiş seçeneklerden 11n koruma modunun kapalı olması gerekli.

hocam bilgi için teşekkürler, ayarlarımı da çektim bu şekilde. burada 2 nolu kanalı mı 1 yapmalı diyorsunuz? bi kaç kanal denedim ama sanki 2 nolu kanalda en iyi sonucu alıyorum gibi geliyor bana
     Docsis 3.0 CBW 383z4 Modeme Çıkarılabilir Anten Yapma

• quote:

hocam bilgi için teşekkürler, ayarlarımı da çektim bu şekilde. burada 2 nolu kanalı mı 1 yapmalı diyorsunuz? bi kaç kanal denedim ama sanki 2 nolu kanalda en iyi sonucu alıyorum gibi geliyor bana
     Docsis 3.0 CBW 383z4 Modeme Çıkarılabilir Anten Yapma

öncelikle firmware güncellemesi yapmadıysanız yapmayı öneririm. ben en iyi sonuçları kanal 1 de almıştım siz de öyle yapın
    ayrıca band genişliğini 40 mhz de deneyebilirsiniz, 40 mhz de kısa mesafede belki daha iyi sonuç alınır

Firmware Linki

• teşekkürler bilgiler için,

sonuç olarak bu modemin wireless performansından memnun olmadığım için gidip bir linksys wap300n access point cihazı aldım. bu cihazla 5 ghz bandından evin her köşesinde full çekim gücü alıyorum (daha önce satın aldığım 15 dB anteni de buna taktım). 150 TL'lik bir çözüm oldu ama şu an aldığım performanstan çok mutluyum. salonda ethernet ile 96 mbs lik hız 1-2 metre ilerisinde sadece 86 mbs ye bir kaç duvar arkasında ise 45 mbs seviyelerine düşüyor.
  • sanırım telekom yeni modele geçti ama mesajım bulunsun an itibariyle 22 mbit wireless alabiliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.