Şimdi Ara

DNS değiştirmek Sakıncalı bir Olay mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bıktım artık,sürekli youtube videoları yayınlanıyor izleyemiyorum,dns değiştirmek istiyorum ama bu işlerden anlamadığım için korkuyorum,dns değiştirmek sakıncalı birşey mi? başka ayarlar bozulur mu?

Youtube için dns ayarlarını nasıl değiştirmeliyim

not:vista kullanıyorum.

• Sakıncalı olacak bir durum değil bence.

Youtube'a girmek için değiştirmek istiyorsan değiştirebilisin. Ya da youtube jacker programını indir ve kur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Sakıncalı olacak bir durum değil bence.

Youtube'a girmek için değiştirmek istiyorsan değiştirebilisin. Ya da youtube jacker programını indir ve kur

nerden indirebilirm ve nasıl kurabilirim
  • Dns server aynı bi telefon rehberi gibi iş görür. senin browser a yazdığın site adı bilgisiyar için pek bir şey ifade etmez. ona xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde bir ip numarası lazımdır. işte dns sunucu burada devreye girer. browser önce dns sunucusuyla iletişime geçer ona site adının ip'sini sorar. eğer dns sunucu da kayıtlıysa istemciye ip yi gönderir. daha sonra ip yi alan browser siteyle irtibata geçer. yani aslında baya tehlike arz edebilir. seni istediği bir ip ye yönledirebilir ama herkes tarafından kullanan dns sunucuları vardır. bunlardan bi sakınca doğmaz.

Aslında windosta da alan adı rehberi vardır. windows xp'de bu dosya windows>drivers>system32>etc>host dosyasıdır. vista da emin değilim nerde olduğundan. girmek istediğin internet sitelerinin alan adıyla ip numaralarını buraya yazarsan browser dns sunucudan önceye bu dosyaya baktığı için telekomun dns sunucusuna bağlanmaya gerek duymadan senin yazdığın ip ye bağlanacaktır. dns sunucuyu değiştirmeye gerek kalmadan böylede kullanabilirsin. ama dns sunucuyu değiştirmek daha kolay olacaktır.

Sana kullanabileceğin dns numaraları. open dns numaralarıdır. güvenle kullanabilirsin. 208.67.220.220 ya da 208.67.222.222

vista da yerel ağ bağlantısını görüntülemen lazım. oradan ayrıntılar diyeceksin. TCP-IP
    V4 e tıkalayıp özellikler diyeceksin dns sunucuyu elle gir diyip. oradaki 2 satıra bu numaraları gir. uygula de çık.
    telekomun dns sunucularına göre daha yavaş olabilir. çok nadiren olsa da bazı türk siteleri açmayabilir.

• ttnet de bir dns görevi görür. youtube ın yasak olmasının sebebi de budur yani eğer dns otomatikse internete ttnet üzerinden girersiniz eğer tanımlıysa ı tanımlı dns adresindeki bilgisyarları üzerinden girersiniz yani zararlı olabilir. (ktunnel gibi tunneller de bu işi yapıyor)
  • http://turkmacforum.com/forum/index.php?topic=3716.45

Yukarıda ki link içinde hem windows hem de macintosh kullanıcıları için önemli yöntemler ve nasıl uygulandığı anlatılmış. İki yıl önce orada anlatılan yöntemleri kullanarak epey rahatladım. Youtube için host dosyamı ne zaman modifiye ettiğimi bile unuttum. Open dns ise harika.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerscape -- 31 Ağustos 2009; 0:15:30 >
  • Sakıncalı değil ama uğraşmak istemiyorsan ultrasurf programını indir hiçbir ayar yapmana gerek kalmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ultrasurf 9.5 programını indir. youtube ye istediğin gibi girersin. ama diğer sitelerede giriyim dersen DNS değiştiriceksin.
  • Sakıncası yok başka ayarlar bozulmaz yani. opendns gayet iyi
  • 4.2.2.2
    4.2.2.3

ü kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Sakıncalı olacak bir durum değil bence.

nerden indirebilirm ve nasıl kurabilirim

artık youtubejacker de çalışmaz oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.