Şimdi Ara

DNS Çözümleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ağımda iki tane bilgisayar var.Biri Xp biri ise CentOS 5. Xp den internete çok rahat girebiliyorum fakat CentOS tan bir yere bağlanmaya çalıştığımda resolving DNS bölümünde bekliyorum.1-2 dk sonra IP yi çözümleyebiliyor.Her iki bilgisayarında Gateway ve DNS ayarları aynı.Dün Ttnet ten IP ile ilgili bir işlem yaptım ve bu sorun ondan sonra başldı.CentOS ta sorun çıkartan siteler XP de çalışyıor.Acaba dedim Xp cache dns ten mi yüklüyor.ipconfig /flushdns yaptım, Xp de denedim yine bir sorun yok.Ama linux da çok bekliyorum.Daha sonra modemden DNS adreslerine OpenDNS adresleri olan 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 yazdım.Xp de yine sorun yok.Ayrıca opendns den bağlandığıma da eminim.Fakat Linux yine problemli.Ttnet ten IP işlemi yapana kadar problem yoktu, fakat sonra oluştu.

Linux ta da ping atarken resolving işleminde hiç bir problem olmuyor ve hız kaybı yaşanmıyor.Ama örneğin yum update dediğimde resolving çok uzuyor.Sizce sorun neden kaynaklanabilir?

Teşekkürler

• merhaba
    ben yeni bir dizüstü bilgisayr aldım ilk zamanlar internete sorunsuz bağlanıyordum ancak bu aralar bazı sitelere girebiliyor bazılarına ise giremiyorum sayfa görüntülenemiyor diyor sorunda dns yoluyla sunucuya bağlanılamadı oluyor (ancak bunuda bazen soun bulunamadı diyor) bu sorun bilgisayar ayarlarıylamı ilgili yoksa ttnet ilemi ayardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.