Şimdi Ara

DLNA Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Evime yeni aldığım LCD televizyonumda film seyretmek için ev ağım üzerinden bir DLNA ağı oluşturmaya çalıştım fakat başarılı olamadım. Öncelikle donanımı size sayayım.

    - Sony Bravia KDL 46EX500 (Wireless Dongle ile ağa havadan bağlı)
    - Zyxel P660 HW
    - Windows Vista 64bit'li PC (Ethernet üzerinden bağlı)

    Windows Media Player 11'in kütüphanesi üzerinden dosya paylaşmaya çalıştım. Bunun için medya paylaşımını açtım ve kütüphaneme yeni dosyalar yükledim. Sürekli olarak sunucu bağlantısı kopuyordu. Firewall'umu kapattım. Sunucu bağlantısı genelde dosya indeksini görüntülemeye çalıştığımda da koptu. Wireless bağlantıda bir sorun olup olmadığını anlamak için internet stream yayınlarını denedim herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Daha sonra WMP'nin kütüphaneyi sürekli olarak yenilemeye çalıştığını gördüm sunucu kopmasının bu yüzden gerçekleştiğini düşündüm.

    Çözüm olarak Wild Media Server Kurdum ayarları yaptım TV wild media server'ı tanıdı. Dosyalarıma ulaşabiliyordum. İşin doğrusu bir kaç defa burda da kopma yaşadım. Bir iki denemeden sonra rahatlıkla dosyalarıma ulaştım. Fakat TV hiç bir dosyayı düzgün olarak oynatmayı başaramadı.

    - Öncelikli sorum DLNA server'ı olan makina video görüntü ses vs gibi şeyleri kendi kaynaklarıyla çalıştırıp benim TV'me mi stream eder yoksa DLNA sadece bir dosya paylaşımı sağlar ve TV'nin üzerindeki medya oynatıcısı görüntü ve sesi çalıştırır??

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler







  • En azından DLNA konusunda yorum yapabilecek arkadaşlar yok mudur??
  • "DLNA sadece bir dosya paylaşımı sağlar ve TV'nin üzerindeki medya oynatıcısı görüntü ve sesi çalıştırır"
  • Sorunununz wireless muhtemelen. Kablo ile deneme yapmayı deneyin.
  • slm setsujin ;
    Öncelikle hayırlı yıllar...
    Konunun üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen yazıyorum. Problemlerinizi çözdünüz mü ? Çözmüşseniz paylaşmak veya çözmemişseniz konuya daha doğrusu yazmaya devam etmek ister misiniz ?

    Slm ve sevgiyle kalın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.