Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayar Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Açtığım konunun tam yeri burası mı yoksa yamuluyor muyum bilemiyorum eğer hatalıysam şimdiden affola.
    Soruma ve sorunuma gelince ise şöyle özetleyeyim.

HP DV7 2133et model dizüstü bilgisayarım var. Miladı doldu yada doluyor sanıyorum.

İlk olarak siyah ekran sıkıntım vardı yani bilgisayar açılışa başlarken ekrana görüntü gelmiyor, işletim sistemi başlamıyor bilgisayar askıda gibi bir durumda kalıyor. Araştırdım, ekran kartı ile alakalı bir sorun olabileceğini öğrendim. BGA Rework yada Reflowing gibi işlemler ile diriltilmeye çalışılıyormuş, her ne kadar doğru bilmiyorum. Lakin bilgisayarı kapattıktan sonra açabilmek için öncelikle yüksek sıcaklıklara çıkartıp içerisindeki sistemin yüksek sıcaklıktan ötürü kendini koruma amaçlı otomatik olarak kapatmasının ardından anca bilgisayar açılıyor ve açabilmek için başka bir yöntem bulamadım. Bu da aklıma kondansatör yada kapasitör sıkıntısı olabileceğini getirdi. Sizce nedir ne yapılmalı?

İkinci olarak ise dün bilgisayarı bir güzel söktüm. (çok eğlenceliydi) En son vidasına kadar parçaladım ve temizledim, termal macunlarını yeniledim, biraz kurcaladım ve tekrar kapatmaya çalıştım, kapattımda lakin şans bu ya, içerisindeki kablolardan biri koptu. Quick Launch Buttons yada Control Panel olarak geçen, tuş takımından bağımsız olarak çalışan, dokunmatiğimsi ses açma/kapama, ses kısma/artırma, kablosuz bağlantıyı açma kapama gibi medya tuşlarının bulunduğu parçanın anakarta takılan kablo ortasından kırılmış/kopmuş. Yeni bir kablo gerek, böyle bir kabloyu nereden bulabilirim bir fikir verebilecek var mıdır acaba?

Şimdiden üşenmeyip okuduğunuz için teşekkürü bir borç bilirim.

• Ekran kartı chipseti ısıtıyorlar yada değiştiriyorlar. Bu şekilde düzelebiliyor.

Kopan flex kabloyu ise modelini aratarak sanalpazar,gittigidiyor,sahibinden gibi sitelerde bulabilirsiniz.
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Peki ekran kartı için yapılan işlemlerde istenilen fiyat hakkında bir fikriniz var mı? Yada öğrenebileceğim, bu işleri yapan güvenilir bir site/adres var mı bildiğiniz acaba?

Birde "flex" kablonun modelini nereden öğrenebilirim acaba? Kopan kablonun üzerinde bir yazı bulunmuyor sadece iki uç üzerinde CP ve MB yazan mavi etiketler var ve sanırım bunlarda "Control Panel" ve "Motherboard" kısaltmaları.
  • 100 - 150 tl arasında ücret istiyorlar. Isıtmaya'da aynı ücreti istiyorlar değiştirmeye'de :) Bazı yerler değiştirdik diye ısıtıyorlar. Tabi siz bunu anca cihaz içini açıp dikkatlice bakınca anlıyorsunuz.

DV7 2133et diye aratıp kopan kısmı yazarsanız bulabilirsiniz. Sanıyorum switch cover üzerindeki yani açma kapama butonun da üzerinde bulunduğu kısayol tuşlarının kablosu kopmuş. Ama flex kablo kolay kolay kopmaz. Sanıyorum dizinki flex yerine normal soketli kablo kullanılmış.

Resmini koyarsanız sizi daha rahat yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mila12 -- 17 Ağustos 2013; 9:21:30 >
  • Tekrar tekrar teşekkür ederim ilginiz için.
    Bilgilendirmeler iyi oldu açıkçası, dediğiniz gibi ısıtma ile değiştirme aynı ücret ve ısıtıp sonrada değiştirdik diye gönderiyorlarsa üzücü olur açıkçası. :)
    Sanıyorumki güvenli/bilindik bir yerde yaptırmak lazım bu sebeple.

Bu arada dün gece epey bir araştırdım kabloyu. Söylediğiniz gibi aynen "switch cover" diye geçiyor, ama açma kapama butonunun kablosu farklı. 2 adet kablo var "switch cover" üzerinde, biri açma kapama ve sanıyorumki "Caps Lock" lambası ile ilgili diğeri ise "Num Lock" lambası ve diğer çoklu ortam tuşlarını taşıyor.

İlk resim HP'nin sistesinden; Resimdeki 2 numaralı parça dediğiniz açma/kapama butonuna bağlı. Ben benim bilgisayardaki kopmuş kabloyu ise kırmızı çember içine aldığım yerden çıkardım.

Bu resimlerde kopan kablonun resimleri. 9 pin girişi var, kablonun yarısı yok, ortadan ikiye kopmuş/kırılmış vaziyetteydi, bir kısmı anakart üzerinde kalmıştı, komple çıkardım bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melankomik -- 17 Ağustos 2013; 11:46:03 >

• Flex kablo ucu aslında o kadar kolay kopmaz. Sanırım aşağıdaki üründen. Flex kablo için biraz araştırmanız gerekecek. Genelde cover ile satıyorlar.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/hp-dv7-kontrol-paneli-90613765#product-information

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mila12 -- 17 Ağustos 2013; 11:55:05 >
  • Bende anlamadım nasıl koptuğunu, parçalayıp tekrar topladıktan sonra panelin çalışmadığını gördüm, tekrar söktüm ve kabloyu kontrol ettiğimde ortaya yakın bir yerden kablonun koptuğunu ve iki parçaya ayrıldığını gördüm.
    Evet aşağıdaki ürün bizzati kendisidir. "switch cover" ile satsalarda pek farkı olmayacak sanıyorum çünkü dün gece epey bir araştırdım ve kablo için 10 TL istediklerini gördüm, komplesi 15 TL yani güzel olmuş. =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Masaüstü bilgisayar
    7 ay önce açıldı
    bilgisayar sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ufak ve zor bulunan parçalar daha pahalı :)
  • Malesefki öyle.
    Sanıyorumki gidip komple "switch cover" alacağım, daha mantıklı.
    Bilgisayar içinde ekran kartı yonga seti değiştirme işlemi için 130 lira gibi bir fiyat aldım sanıyorum öyle yapacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.