Şimdi Ara

dizi ile kitap arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birisi bir dizi hakkında gerçek, yaşanmış, gerçek duygular yaşanıyormuş gibi bir yorum yaptığında, ona bu gerçek değil rol diyorum. Ama aynı şeyi bir kitap için söylediğinde o zaman bişey diyemiyor dinliyor, bende meraklanıyorum. Çünkü kitabın dili yazıdır. Dizi gibi değildir. Ama aksine hangisi daha içten dense iyi bir oyunculuk ortalama bir yazarın kitabından daha içtendir. En azından, ortam mekan, konuşma, mimikler bir kitapta olmaz. Ama kitap daha gerçekçidir. Senarist bir dizi bölümünü yazdığı zaman, yönetmen, ortamı hazırladığı zaman, bunun aslında içten içe komik olduğunu bilir ve bunu da istemli istemsiz belli eder. Ama kitap öyle mi, yazarın yazdıkları, kendinedir. Kendiyle başbaşadır yazarken. İnsanlar okusun okumasın. Fakat belki de bana öyle geliyor. Kitap düşünmeni sağlıyor, eleştiriyor, bazen mantık üzerine yorum yapabiliyorsun. Bu yüzden güveniyorsun. Fakat dizi öyle değil sana mantığı unutturuyor.
    .







  • Kitap tercihimdir ama dizileride kötülemem. Yani bizim dizileri tabiki kötülerim :D söylediğin onlar için geçerli olabilir. Ama sinema kadar olmasa da dizidende birşeyler alabilir insan. Tabiki doğru dizilerden. Saçma sapan şeyler izleyerek değil :)
  • Aradaki farkı güzel yazmışsın, katılıyorum.
  • Diziler senaristlerin hayal ürününe kalmış bir şey, örneğin kitaptan uyarlama dizilerde dikkat ederseniz kitabın çizgisinde çok az giderler, gerisi onların hayal ürünüdür. Sadece başlangıcında atıyorum "novel by: xpressmusic34" yazarlar.

    Ancak kaliteli kitaptan uyarlama diziler var gerçekten, hak yememek gerek.
  • Dizilerde kurguya yön veren reyting kaygısı ve yönetme etkisi oluyor fakat romanda ilk hamleden sonra kozlar yazarın elinden çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.