Şimdi Ara

Dizel partikül filtresi uyarı lambası niye yanar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
129.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Baş gaza devirli kullan açılmasını umut et. Açılmazsa geçmiş olsun. Baban devirsiz kullanıp yaptığı yakıt tasarrufu ona yeni filtre olarak dönecek. Yaptığı tasarruftan fazla para verecek filtreye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dpf sorunu genel olarak yakıt kalitesinden kaynaklanmakta fakat şuda var o kadar düşük km lerde o ışık kolay kolay yanmaz.aracınızı servise götürdüğünüz zaman dpf doluluk oranı ve dpf üstündeki sensörlerin değerlerini mutlaka kontrol ettirin.aynı olay 2014 opel corsa da başıma geldi istanbul içinde gerçek,odak,eresin ,gedizler nerdeyse tüm servislerini 10 defa yolda kalmak suretiyle gezdim(servisler çok bilgisiz).En son intercity den kiralık olduğu için kavga tehdit dudullu da ki yerlerinde aracı bilgisayara bağlattırdım ilkte sorun yok demelerine rağmen bizzat sorgulatarak hatanın sensörlerden bir tanesinin yanlış sıcaklık değeri vermesinden kaynaklandığını gördük ve mecburen sensörü değiştirdiler.şimdiyse 15 bin km oldu aracı devırli kullanmadığım zaman bile dpf sorunu yok.
  • 0’ km den beri bende olan 1.6 TDI VW Jetta aracım 7 yıl oldu 268.000 km de bugün ilk defa partikül filtresi uyarı ışığı yandı üstelik en az 200 km dir uzun yolda(otobanda) tam gaz gidiyorum.. Zaten devamlı uzun yol, devamlı Allah ne verdiyse basıyorum.. Pozantı dan Mersin’e kadar lamba yandı diye dahada devirli geldim Yaklaşık 100-130 km yol yaptım sönmedi. Eve yaklaştım baktım hala yanıyo kullanım klavuzunda yazdığı gibi 4. Vites 70KM sabit hızda 5 km daha yol yaptım ondan sonra lamba söndü.bilgilerinize.
     Dizel partikül filtresi uyarı lambası niye yanar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adsert -- 16 Aralık 2018; 9:27:39 >

• 1600 km de ışık yakması normal değil ya euro dizel yerine kamyonların kullandığı mazottan koydular ya da araçta bir problem var

• Bu ışık dpf tıkanıklılığının habercisidir.

Üreticiler bu araçlara kendi kendine temizleyebilme özelliği eklemişlerdir.

Kurum miktarı 40 grama ulaşana kadar, filtre kendini temizleyebilir.

40 Gramı geçtiğinde kendini temizleyemez, ve temizletmeniz icap eder.

Temizletmememiz halinde motora zarar verebilirsiniz.

Bu nedenle ihmal etmeyin. Daha büyük masraflar çıkartırsınız başınıza.

Temizletmek için 1000,1200 lira isteyenlere kulak asmayın.www.partikultemizleme.com 'da adamlar 295 tlye hallediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.