Şimdi Ara

Diyarbakır'da yaşıyorum. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz(Son SS'ler geldi) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
791
Cevap
32
Favori
37.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maxiemre

Hep İstanbul ve çevresindeydim.Ankaradan öteye geçmedim hiç.Güneydoğuyu hep merak etmişimdir.Özellikle Hatay,Adana,Urfa,Antep,Diyarbakır falan.Ama maalesef bu toplumsal olaylar yüzünden askıya aldım diyarbakırı gezmeyi.Diğer şehirleri zaman buldukça gezmeye çalışacağım.Belki antepe gidicem o da düğün var o arada gezerim görürüm.Hiçbir zaman Türk-Kürt ayrımı yapmadım.Kürt arkadaşlarımda var.Ama cahil ve bilgisiz bazı kürt vatandaşlar yüzünden artık sıkıldım.Mesela bir olay oldu adam geldi ben kürdüm bana bişey yapamazsın falan diyor.Sırf bu cahil ve bilgisiz kürtlerin yaptıkları yüzünden diğer iyi kürtlere karşı her zaman ön yargılı bakış olur.Normalde ön yargılı olmam ama cahil olanlar hal ve hareketlerinden kendini belli ediyor.Onlardan uzak dururum her zaman.Demem şudur ki ben oraya gittiğimde her türlü insanla karşılaşabilirim.Haraç keseninden tut,Türk olduğum için bana alacakları tavır falan.Birşey anlatayım bir yakınım askere giderken diyarbakıra gitmesi gerekiyordu.Gittiğinde sırf asker olduğu için linç edilmeye çalışılmış.Otobüse binecekmiş diğer ile geçmek için normalde 20 lira olan bileti 120 liraya kesmişler.Gelip askeri araçla komutanları kurtarmış.Bu yüzden ben oraya kendi sağlığımı ve hayatımı düşündüğüm için uzun bir süre zorunlu olmadıkça gitmeyeceğim.En azından cahil kesim biraz daha bilgilenene,karşındakine saygı gösterene kadar...

GaziAntep'i ben biraz anlatayım. Memleketim Gaziantep, ben İstanbul'da yaşıyorum yazın(her yaz değil) Gaziantep'e gidiyorum. Öncelikle satılan kürdistan tişörtü falan göremezsin, öyle bir şeyi satmaya kalklasalar hayatta izin vermezler. kürdistan denilen bayrağı da göremezsin biri açmaya çalışsa izin vermezler döverler. Tarihi yapılarda bazı dükkanlarda evlerde Türk bayrağını bolca görebilirsin. Gaziantep, bir ŞanlıUrfa veya Diyarbakır değildir. Suriyelileri görebilirsin hatta yolda camlarında suriyeden gelmiş kurşun izi olan arabalar da görebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

quote:

Orijinalden alıntı: BaBoFaTaL11

Hocam Türk bayraklı tişört yada onun gibi vs vs şeyler giyenler var mı sokaklarda ? Yada tepki gösteriyorlar mi ? Ayrıca polisler kürt mü?

HDP'nin bombalanan mitinginde onlarca Türk bayrağı vardı,kimse o insanlara neden bayrak açtın demedi.
    Bu insanların bayrakla bir sorunu yok.
    Ama maalesef yıllarca bayrak adı altında ordaki insanlara işkence edildiği de bir gerçek.
    Bayrağa en büyük hakareti de bu şekilde kullananlar yaptı.
    .........................................

Hocam diğer sorumu cevaplamadiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam Türk bayraklı tişört yada onun gibi vs vs şeyler giyenler var mı sokaklarda ? Yada tepki gösteriyorlar mi ? Ayrıca polisler kürt mü?

HDP'nin bombalanan mitinginde onlarca Türk bayrağı vardı,kimse o insanlara neden bayrak açtın demedi.
    Ama maalesef yıllarca bayrak adı altında ordaki insanlara işkence edildiği de bir gerçek.

Türkte var kürtte. Ama bence türk polisler daha çoğunlukta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

quote:

quote:

quote:

Acaba kendi milletlerine ayrıcalık yapıyorlar midir ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Acaba kendi milletlerine ayrıcalık yapıyorlar midir ?

Türk polisler mi ? Hani olay yaratabilecek miktarda türk yok ki bi eylem falan yapsınlarda türklere kıyak geçip geçmediklerini görelim. Yani ben bizzat şahit olmadım herhangi bir şeye veya bu yönde her hangi bir şeyde duymadım. Varsa da veya yoksa da bilemiyorum bi bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EF5824CF -- 22 Haziran 2015; 18:33:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Orijinalden alıntı: maxiemre

Hep İstanbul ve çevresindeydim.Ankaradan öteye geçmedim hiç.Güneydoğuyu hep merak etmişimdir.Özellikle Hatay,Adana,Urfa,Antep,Diyarbakır falan.Ama maalesef bu toplumsal olaylar yüzünden askıya aldım diyarbakırı gezmeyi.Diğer şehirleri zaman buldukça gezmeye çalışacağım.Belki antepe gidicem o da düğün var o arada gezerim görürüm.Hiçbir zaman Türk-Kürt ayrımı yapmadım.Kürt arkadaşlarımda var.Ama cahil ve bilgisiz bazı kürt vatandaşlar yüzünden artık sıkıldım.Mesela bir olay oldu adam geldi ben kürdüm bana bişey yapamazsın falan diyor.Sırf bu cahil ve bilgisiz kürtlerin yaptıkları yüzünden diğer iyi kürtlere karşı her zaman ön yargılı bakış olur.Normalde ön yargılı olmam ama cahil olanlar hal ve hareketlerinden kendini belli ediyor.Onlardan uzak dururum her zaman.Demem şudur ki ben oraya gittiğimde her türlü insanla karşılaşabilirim.Haraç keseninden tut,Türk olduğum için bana alacakları tavır falan.Birşey anlatayım bir yakınım askere giderken diyarbakıra gitmesi gerekiyordu.Gittiğinde sırf asker olduğu için linç edilmeye çalışılmış.Otobüse binecekmiş diğer ile geçmek için normalde 20 lira olan bileti 120 liraya kesmişler.Gelip askeri araçla komutanları kurtarmış.Bu yüzden ben oraya kendi sağlığımı ve hayatımı düşündüğüm için uzun bir süre zorunlu olmadıkça gitmeyeceğim.En azından cahil kesim biraz daha bilgilenene,karşındakine saygı gösterene kadar...

GaziAntep'i ben biraz anlatayım. Memleketim Gaziantep, ben İstanbul'da yaşıyorum yazın(her yaz değil) Gaziantep'e gidiyorum. Öncelikle satılan kürdistan tişörtü falan göremezsin, öyle bir şeyi satmaya kalklasalar hayatta izin vermezler. kürdistan denilen bayrağı da göremezsin biri açmaya çalışsa izin vermezler döverler. Tarihi yapılarda bazı dükkanlarda evlerde Türk bayrağını bolca görebilirsin. Gaziantep, bir ŞanlıUrfa veya Diyarbakır değildir. Suriyelileri görebilirsin hatta yolda camlarında suriyeden gelmiş kurşun izi olan arabalar da görebilirsin.

Eyvallah hocam gaziantepte yakinimiz var zaten ben gidemedim ama ailem gitti birkac kere.Diyarbakirdan cok farkli oldugunu biliyorum ve merak ediyorum.Hani yurt disina cikip gezmeden once mutlaka antep ve hataya gidip gorecegim.

• Bu konu tamamen algı operasyonudur arkadaşlar. Bende d.bakır'a defalarca gittim ve kendi gördüklerimi sıralayayım.
    1 Kesinlikle hoşgörülü değiller. Geç saatte bir kız dışarı çıksın vay onun haline. Günlük hayatta kızlara laf atmak çok normal bir şey.
    2 Sanat galerisi özellikle geçen konuya binaen bisikletten bayağı bahsetmiş tekrar söylüyorum orada bisiklet sadece çocuklar içindir. Siz binerseniz ne erkekliğiniz ne yemediğiniz küfür kalır. Kadınlara hiç girmiyorum zaten.
    3 Kadınlara değer veriyoruz olayı tamamen göstermelik. Şehir insanının barbar yuzunu boyle şirinliklerle maskelemeye çalışıyorlar.
    4 Şehiri mok götürüyor desek yeridir d.bakır halkında kesinlikle çöp kültürü yok. Yere tükürmeler falan burada çok olağandır.
    Daha yazarım ama anlatmak istediğim bu konu tamamen bilinçli açılmıştır. İnanın şu fotolara bakınca acaba ben d.bakır diye yanlış yeremi gitmişim diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tatsumi Senpai

Bu konu tamamen algı operasyonudur arkadaşlar. Bende d.bakır'a defalarca gittim ve kendi gördüklerimi sıralayayım.
    1 Kesinlikle hoşgörülü değiller. Geç saatte bir kız dışarı çıksın vay onun haline. Günlük hayatta kızlara laf atmak çok normal bir şey.
    2 Sanat galerisi özellikle geçen konuya binaen bisikletten bayağı bahsetmiş tekrar söylüyorum orada bisiklet sadece çocuklar içindir. Siz binerseniz ne erkekliğiniz ne yemediğiniz küfür kalır. Kadınlara hiç girmiyorum zaten.
    3 Kadınlara değer veriyoruz olayı tamamen göstermelik. Şehir insanının barbar yuzunu boyle şirinliklerle maskelemeye çalışıyorlar.
    4 Şehiri mok götürüyor desek yeridir d.bakır halkında kesinlikle çöp kültürü yok. Yere tükürmeler falan burada çok olağandır.
    Daha yazarım ama anlatmak istediğim bu konu tamamen bilinçli açılmıştır. İnanın şu fotolara bakınca acaba ben d.bakır diye yanlış yeremi gitmişim diyorum.

Evet,sen Diyarbakır diye ideolojik fikirlerinin kırıntılarıyla seni önyargılara iten bir yere gitmişsin.
    Diyarbakır'da bisiklete binmek erkeklik değilmiş de,millet barbarmış da...
    Nerden tutsan tutarsızlık nerden baksan...
    Ulan adamlar here yere bisiklet yolu döşemiş,kör müsün?
    Fotoğrafları koyduk görmüyor musun?
    Kendim bu derneğin üyesiyim,erkekliğimizden bir şey kaybetmedik!
    ÇEvremin %90'ı kadındır. Bir tanesi bile sıkıntı yaşadığını ifade etmedi. Neyin kafasını yaşıyorsun!

• quote:

Bu konu tamamen algı operasyonudur arkadaşlar. Bende d.bakır'a defalarca gittim ve kendi gördüklerimi sıralayayım.

Konu da algı operasyonuymuş...
    Yav he he! Zaten paralel devletin işi bu tür konuları açmak!!!

• herkes demis yok fasistsiniz yok ayrimcilik yapiyorsunuz yok irkcilik magduruyuz diye de sorarlar adama hirsizin hic mi gunahi yok?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Evet,sen Diyarbakır diye ideolojik fikirlerinin kırıntılarıyla seni önyargılara iten bir yere gitmişsin.
    Diyarbakır'da bisiklete binmek erkeklik değilmiş de,millet barbarmış da...
    Nerden tutsan tutarsızlık nerden baksan...
    Ulan adamlar here yere bisiklet yolu döşemiş,kör müsün?
    Fotoğrafları koyduk görmüyor musun?
    Kendim bu derneğin üyesiyim,erkekliğimizden bir şey kaybetmedik!
    ÇEvremin %90'ı kadındır. Bir tanesi bile sıkıntı yaşadığını ifade etmedi. Neyin kafasını yaşıyorsun!

Evet iki tane bisiklet yolu var oda lüks muhitlerde zaten gördüğünüz üzere aşınmamışlar bile ne kadar sevgi pıtırcığı millet demi. Ideoloji kırıntısı değil gerçek bunlar gerçek. Senin gibi güzel fotolarla kaba etimden sallamıyorum. Ben hakkariyede gittim zaten doğuda yaşıyorum yemin ederim türkiyenin açık ara en barbar milleti d.bakırlılardır. ha güzel taraf ve yerleri var ama benim sinir olduğum boyle janjanlı fotolarla bir şeytanı maskelemen. Bana inanmayan gitsin görsün o sokakların o insanların halini. Abartta abart üstüne bir de mağdur edebiyatı yap hah tam d.bakırlı derim.

• quote:

Arkadaş şu konuyu illa siyasi noktaya çekmek zorunda mısınız ? D.bakır'ın d'sini duyunca allahın ismini duyan şeytan gibi çıldırıyorsunuz. Sonra yok biz ırkçı değiliz. Irkçısınız arkadaşım. Blok atmaktan ciğerim soldu. Ellerim yoruldu bıraktım bir süre sonra.

İnsan durduk yere nefret etmez sağolun türklerin hepsini kendinize düşman ettiniz. Biz oralara gelmiyoruz sizde batıya gelmeyin ben antalyamda izmirimde muğlamda kürt görmek istemiyıorum. Çok matah bi ırk olsaydınız var olduğunuz her yerde kavga gürültü savaş cıngan olmazdı
  • Ben on yıl önceden bahsediyorum, ayrıca kadayıf dedim sen galiba fıstık sarmasını kastediyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: tevafuk_06

Ben on yıl önceden bahsediyorum, ayrıca kadayıf dedim sen galiba fıstık sarmasını kastediyorsun

Aynı şeyden bahsetmiyoruz evet. Hani sarma şeklinde yemyeşil bir tatlı var. Onu kastediyorsun zannettim. Çok tatlı sevmeyen biriyim. Ama yeşil burmanın hastayım ve çok pahalı yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: m_hatip

ben aslen Bingöl'lü Kürt'üm. Kürt olmak benim için hiçbir zaman sorun değildi ama pkk sorunu yüzünden(dikkatinizi çekerim Kürt sorunu yazmadım) yıllarca kimliğimi saklamak zorunda kaldım. arkadaş çevremde Kürt olduğumu söylesem kimse yüzüme bir şey söylemez ama aramıza soğukluk girer diye bile korkuyorum.

ben hayatımda sadece 2 kez Bingöl'e gittim. Akrabalarım hepsi batıda. Sevdiğim kız bile benim Kürt olduğumu bilmiyor. Yıllarca hep pkk sebebiyle bundan utandım. ülkede Kürt sorunu var dedikçe sinirden tepiniyorum.

Madem kürtsün türk kızıyla niye aşık atıyorsun Kürtlerde kızmı kalmadı türk kızlarınından uzak durun. Oh yok tabi kendi bölgenizde anlınızdan vuruyorlar değilmi.

• hocam iki sorum var ama doğru söyle.

türkler mi acımasız kürtler mi sence?

ikincisi şu GÜZEL KÜRT KIZINI tavlamak kolay mıdır?
  • fotoğraflara bakarsan güzel şehir.Eskisine nazaran imkanlarda geliştiriliyor gibi görünüyor.Peki neden hala pkk destekçilerinin sayısı artıyor burada ? Bu sorumun net bir cevabı var mı ? İnsanlar kandırılıyor diyorsun doğrudur kandırılanlar vardır.Zorla dağa çıkarılanlar oluyor deniyor doğrudur o da vardır.Peki 25-30 yaşına ermiş bir adam hiç mi hatırlamıyor bundan 10-15 sene önce memleketinin merkezi diye gezdikleri yerlerin ne halde olduğunu ? Son zamanlarda nelerin yapıldığını göremiyor mu ? Bu kadar şeye rağmen neden hala eşkiyanın karşısında değilde yanında yer alıyor bunlar ?
    Doğrudur devletimiz doğuya yatırım yapmadı ama devletin kesin olarak şuraya yatırım yaptı diyebileceğin bir şehir var mı ? Ben İstanbul'da doğdum büyüdüm,şuan 24 yaşındayım.İstanbul'da fikirtepe diye bir semt var apaçisiyle ünlü.Burası anadolu yakasının bildiğiniz göbeğinde olan bir yer ve buna rağmen bundan 2-3 sene öncesine kadar rezil bir haldeydi.Şimdi yeni yeni kentsel dönüşüm projesiyle adam etmeye çalışıyorlar.Görseniz brezilya da ki varoş sokaklarından hiçbir farkı olmayan yerlerdi.İçi değişir mi diye sorarsan zor ama bu imkanların gelişmediği anlamına gelmiyor.
    Bakın doğu karadenize hakkariden tek farkı denizin olması.İmkansızlık aynı.Değişen hiç bir şey yok ama bir allahın kulu da çıkıp askere silah sıkmıyor,sivilleri kurşuna dizmiyor vs...

• Ben D.bakırda çeşitli nedenlerle defalarca bulunmuş birisi olarak öncelikle şehrin gereğinden fazla politize bunun sonucunda da gereğinden fazla gergin olduğunu gördüm.
    Buna çözüm olarak -tamamen kendi fikrimdir katılmak zorunda değilsiniz- devletin şöyle bir çö<üm üretebileceğini düşünüyorum

Şehrin dışına bir uydu kent oluşturularak burda bir kumarhaneler merkezi oluşturulabilir.
    -Böylece iran-ırak ve suriyedeki zenginler buraya gelip kumar oynar ve ülkemize para kazandırırlar
    -Yüzlerce d.bakırlı bu kumarhanlerde iş bulur hizmet sektörü gelişir ve bir iş sahibi insan eylemlere daha az katılır.
    - Şehirdeki genel elektrik bu kumar-alkol-kadın üçlüsü sayesinde bir nebze rahatlar şehir bir nefes alır diye düşündüm.

Kısacası doğunun parisi olmasın da DOĞUNUN LAS VEGASI olsun çözümü aklıma yattı açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: ungalath

*

Halk cahil,kandırılıyorlar,yatırım yapılmıyor,devlet zamanında hata yaptı vs bunlar hep beylik laflar,batıdaki insanlar kendi mantığı ile düşünüyor o yüzden bir türlü anlam veremiyor,isterse herkesin evi villa olsun,altında herkesin Mercedes,aylıkta 10 bin TL maaşı durum yine aynı olur. Hangi vekil dedi hatırlamıyorum ama karar merciinde sevilen sayılan bir tanesi, mesele yatırım meselesi değil kuru ekmek yeriz biz Kürdistanımızdan vazgeçmeyiz ( tam böyle değil ama buna benzer birşey işte google yazın çıkar) 1800'lerin başından beri yapılan bir mücadele var,Atatürk hayatta iken tek bir yılı doğuda isyansız geçmemiş, bu isyanlar iki tane park,üç tane AVM için yapılmadı sanırım. Batı insanından sürekli gerçekler saklanıyor ama hata yapılıyor hep diyorum bunu,iki toplumun arasına daha fazla düşmanlık sokmadan bir çözüme kavuşması lazım bu iş, ama Kürdistan fikrinden kesinlikle taviz vermezler bunu da bilin.

• Valla çok şaşırdım. Diyarbakır'ın böyle bir şehir olduğunu tahmin edemiyordum. Demek ki onyargılı olmamak gerekiyormuş. FAYDALI KONU

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.