Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ustamı kızdırmamak için ekstra itina söz konusu
    Şimdiye kadar ne çizdiysem aynısını sanatıyla önüme koydu ama bu başka.
    Metal kısım,cam,mdf derken insanı çok yönlülüğe zorluyor.
    2007 yılında Hashimoto devresini TR de bir kişi denedi ama görselinden iç
    işçiliğine hatta trafosuna kadar Eray'ın tabiri ile çöp
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

Yapmaya çalıştığımın eskizi ile kıyaslayınca hem malzemede,hem tasarımda
    hemde üstteki deneme mono iken bizimki tek kasada mono+mono otomatikman
    fark atmış olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 28 Mart 2013; 21:03:04 >

• "Kötüden örnek olmaz"
    Bu görsel tam anlamıyla bence de çöp.
    Sizi en baştan beri merak ve heyecanla takip ediyorum, arad bir ensenizde bir nefes hissederseniz bilin ki o, benim:)
    Ben parayı şimdiden ayırdım, ayırdığım miktarı söyleyip de fiyat yükseltmek istemiyorum:)
    Maliyeti 3000 civarı olsa bile bir de sizin emeğiniz var ki bence hiçbir zaman el emeği teşekkürle ödenmez, ben ona bile hazırlık yaptım. Sizin ampliden sonra ilk ben istiyorum ona göre... :)
    Her gün yeni bir gelişme her gün yeni bir görsel bu FB-GS maçı gibi ya... Yürek dayanmaz izlemeye :)
    Kolaylıklar diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Ustamı kızdırmamak için ekstra itina söz konusu
    Şimdiye kadar ne çizdiysem aynısını sanatıyla önüme koydu ama bu başka.
    Metal kısım,cam,mdf derken insanı çok yönlülüğe zorluyor.
    2007 yılında Hashimoto devresini TR de bir kişi denedi ama görselinden iç
    işçiliğine hatta trafosuna kadar Eray'ın tabiri ile çöp

Yapmaya çalıştığımın eskizi ile kıyaslayınca hem malzemede,hem tasarımda
    hemde üstteki deneme mono iken bizimki tek kasada mono+mono otomatikman
    fark atmış olacak.

Vallahi tam çöp bu ne ya minibüs basamakları gibi kim yapmış bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eray alemsin hakikaten malzeme minubus basamagini andiriyor. 2007 de emek verip yapmislar fakat gorsellikte onemli ozen icinde de disinda da yok. Malzeme ve lambalarda bana siradan geldi. Unforgivenetena mahcup olmamak ve basladigimin sonunu getirmek icin cabaliyorum. Umarim mahcup olmadan hayirlisiyla bitirecegim. Ilk uretim hep zor olani. Usul kaide ve tecrube edindirecek. Bir tane gecer not alsin gerisi kolay. Forumun ruhu paylasim, sadece kendime yontarsam olmaz zaten.

• Hafif genç kene bu malzeme ile arabaya paspas v.s yapıyorduk, Malzeme evrim geçirip Ampli olmuş, Yetmemiş lambalı olmuş. Malzeme için büyük ama lambalı için hazin bir gelişme

Şakası bir yana gerçekten kötü, Piyasada konuya uygun malzeme ve işleyecek fasoncu atolyeler artık gırla, Hatta malumunuz artık dünya klavye ve kredi kartının ucunda iken uygunsuz olmuş.
  • Hiç bişey ya

• Hiç bişey yapamadın al siyah cam yap olmadı dahada beceriksizsen mdf yap üstüne piyano black kaplama yap metalik bari bi seye benzer bu da olmadı hic bişey yapma tövbe tövbe

• Ben şahsen Aliminyum ve Bakır karışımı bir kasa düşünürdüm, Plaka ve blok şeklinde satılan malzemeyi CNC de işletip kullanırdım, Dış görüntü fırçalı aliminyum olurdu, Ve tabi trafo kısımları veya kapakları yanma ve kararmaya karşı Krom veya elektro statik boya güzel olurdu diye düşünüyorum. Tabi bi kamyon emek lazım, Zaman ve bütçede cabası.
  • Daha dün usta ile konuşurken aluminyum yerine
    (lambanın olduğu zemin ve trafo yükseltisinin olduğu yer)
    ısıdan zarar görmeyen kalın renkli cam kullanalım dedi.
    Bir an gelinlik kızların aynalı çeyiz sandığını anımsadım
    ve anında boşver dedim. Kasada mdf vintage havası verirken
    parantez içinde belirttiğim kısımları metal yapmak
    çalışmaya elektronik havası verir düşüncesi ağır basıyor.
    Fakat piyasada sanayii ortamında bile malzeme bulabilmenin
    bulsanız bile kestirebilmenin sancıları ortaya çıkıyor.
    Hazır mdf kalıplar kullanılamıyor yan çıtaların yuvarlaklıkları
    yüzünden tamamı el işçiliğine dönüyor.
    Kasanın içine gelince bilgisayar anakartı gibi boş karta
    elle çizim yapılıp devre elemanları üzerine tek tek yerleştirilecek
    ki açıp bakana görsel kirlilik bırakmamak üzere. Lambaların porselenlerine kadar özendik malum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 2 Nisan 2013; 8:56:37 >

• Emek yoğun ve stresli bir süreç malesef, Allah kolaylık versin haklısınız buradan oturup yazmak kolay bizim için
  • Değerli arkadaşlar siparişler gelmeye devam ediyor. Bugün de sevgili cantan üstadın önerdiği kt88
    lambaların bir çifti geldi.
    Paketleme şekli ve korunaklılığı çok güzeldi.

Darısı diğer siparişlere... Heyacanlı bekleyişe devam

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Değerli arkadaşlar siparişler gelmeye devam ediyor. Bugün de sevgili cantan üstadın önerdiği kt88
    lambaların bir çifti geldi.
    Paketleme şekli ve korunaklılığı çok güzeldi.

Darısı diğer siparişlere... Heyacanlı bekleyişe devam

En Buyuk yanlış da bu oldu bence cantan usta bilir isini ama kt120 olsaydı kt88 gücünde el34 tadında olurdu tadından yenmezdi ama değişir değişir dinlersiniz lambaları neyse bi bitsinde

• Erayım dediğin gibi lamba alışverişi tercihi yaptıktan sonra alımı
    2 haftalık iş. Beğenmezsek gömlek değitirir misali sök tak değiştiririz.
    Tabi bu değişimi mevcut kurduğumuz alt yapıyı destekleyebilecek lambalar
    üzerinden yaparız. e-bayda düşün bu aldıklarımızın çifti 170 tl. Gümrük kuralına
    uygun tanesi 75 euro yu geçmeden yapılabilecek alışverişlerin TR pazarındaki parasal
    karşılığının minimum 2 kat olduğunu düşünürsek kaba hesapla tanesi 150 euro ya kadar alalım
    dediğimiz kt120 seçeneklerini yine değerlendiririz ki tatminkar sonuçlar yakalarız o vakit.
    Durum bu olunca trafo ve iç malzemelerde özellikle her markanın en kaliteli parçalarını topladık.
    Başka açıdan maliyet adına da hemen hemen her hi-fi meraklısının ulaşabileceği bir bedele
    mükemmel bir seçenek sunmuş oluruz hali hazırdaki bu tercihlerle. Yanılıyormuyum? Düşünsene
    değerli dostum bots av711 gibi hiçbir malzemesi yaptığımız bu çalışma ile kıyaslanmayacak bir ürün
    ezberlerimizi bozmamışmıydı! Alt frekansların yayvan ve kötü olmasına rağmen nasıl kulağa
    hoş izler bırakıyordu. Halen youtube de duruyor çektiğim videosu, silmedim.
    Bu arada teşekkürler bu başlıkta fikirlerini paylaşıp, manevi desteğini esirgemediğin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 29 Mart 2013; 17:00:00 >

• Maşallah maşallah, Kazasız belasız geliyor, Ambalajında düzgün olması başka bir artı olmuş
  • Şimdiye kadar verdiğim siparişlerde hep o özeni gördüm. Güvenilir bir yer
    hem e-bay hem de aliexpress.
  • siz bi bitirin de bakalım sonuca aslında ben bi tane octave v 70 Yada master sound 845 alsam bunu acsak tek tek resimlesek aynısını yapamazmiyiz bunu merak ediyorum yaparsakta o sesi yakalarmiyiz

• Eray; octave v 70 şu anda yapmaya çalıştığımızdan oldukça geri kalır özellik ve potansiyel olarak.
    Ama bir numune bulunur içi açılırsa özelliklede servis şeması varsa aynısı yapılır kasa hariç.
    Kasa sadece taklit edilebilir.
    Popüler markaların çinde üretim yapmasındaki mantık ucuz işçilik ve 2.sınıf kalite çin malı malzemeler
    ile maliyati düşürüp,kar marjını artırdıkları gibi, her eve girebilmek değilmi! Bizim deneme ise japon ve ya
    Amerikan tabanlı ürünleri aynı kalite malzemelerle işçiliği,kdv yi,vergileri,bayii karlarını,marka bedelini...vs... sıfırlayıp ham fiyatına
    ürünü çıkartmak. aynı ses farklı görsellerle.
    Şu an ki anlayışımla markalara kamyonla para dökmek yerine örneğini ve ya
    şemasını yakaladığımı yapmak mantıklı geliyor. Bir sonraki aşamada transıstörlü mc ve ya accuphase
    denemesi yapma hevesim bile var. Hurdasını bile bulsak sıfırlayıp ayağa kaldırmak mümkün olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 29 Mart 2013; 19:00:02 >

• Usta octove v70 nobellik bir cihaz Bilgin'e sen yap daha iyisini bu Nobel'i ona veririz octave v70 tüm çıkışlarını birbirine değdir sorun yok çalısmaya devam video su var 2 kattan attılar tekrar lambasını takip çalıştı benzin döktü yaktılar gene çalıştı

• Eray yanlış anlaşılma olmasın octove v70 kötü kesinlikle demedim. Elbette tartışmasız güzel.
    şeması varsa hatta servis şeması işi kolaylaştırır ve yapılır dedim. Şu an yaptığımız çalışma ile
    her iki cihazın iç resmine bir bak. Sadece trafoları kıyasla sonucu değerlendirelim teknik
    içerikten ziyade görsel boyutlar olarak. Kullandığım 2 ses trafosunun orjinali yurt dışı fiyatı
    3000 dolar ediyor.
    octove v70 trafosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 29 Mart 2013; 19:39:23 >

• Bakalım iyi ce heyecan yaptı bu is bitsin artık deneyelim

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.