Şimdi Ara

DivX Player'ınızda İstediğiniz Gibi Altyazı (Resimli Rehber) Güncellendi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
31.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Benim size bir sorum olcak bendede philips3040 var bazen film izlerken birden takılıyor ve en başa filmi açtığımız mavi ekrana dönüyor.O kısmı ileri alarak geçebiliorum sadece bu neden yaptığını bilen var mı ? yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
  • Arkadaşlar bu yazılımlar goldmaster için uygun mudur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufuktan

Arkadaşlar bu yazılımlar goldmaster için uygun mudur?

şimdilik idx dosyalarını tanımıyor
  • Bende Philips 3040 var ve idx formatını okuyamadığı için burda anlatılan sistem çalışmadı.

Başka bir yöntem düşündüm: .ssa dosyalarını alet okuyabiliyor; demek ki sadece .ssa altyazısında font büyüklüğünü değiştirmek yetecek diye düşündüm. Ama aşağıdaki kod gibi yapsam da yine fontlar büyümedi, sizce neyi yanlış yapıyorum ?

[V4 Styles]
    Format: Name, Fontname, Fontsize, PrimaryColour, SecondaryColour, TertiaryColour, BackColour, Bold, Italic, BorderStyle, Outline, Shadow, Alignment, MarginL, MarginR, MarginV, AlphaLevel, Encoding
    Style: Default,Arial,36,&HFFFFFF,&HFFFFFF,&HFFFFFF,0,0,0, 1,2,0,2,1,1,16,0,255

[Events]
    Format: Marked, Start, End, Style, Name, MarginL, MarginR, MarginV, Effect, Text
    Dialogue: Marked=0,0:00:01.29,0:00:03.71,Default,NVT,0000,00 00,0000,!Effect,Lost'ta önceki bölümlerde:\N...diğerleri geliyor.

• Carpathia;

Bazı cihazlar .ssa dosyalarını düz altyazı dosyası gibi algılıyor. Yani font ve boyut özelliklerini kullanmadan dosyayı normal altyazı dosyası gibi algılıyor. DivX playerların çoğu gibi sanırım 3040 da böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 31 Mart 2007; 21:40:38 >
  • vestel divx player 6500 için...
    altyazı değişikliklerini yaptım. ama bazen altyazı dosyasını okumuyor.... filmi geri sarmak gerekiyor sonra okuyor.... sebep ne olabilir... bir de oluştuduğumuz .sub altyazıların boyutu 3-5 mb civarı oluyor... cihazın okumama sebebi bu olabilr mi...
    ayrıca mp4 uzantılıfilmleri cihazda oynatamadım.. güya mp4 desteği var...
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: semih4434

Philips 5140 MaestroSBT Yöntemi Ek Ayarları;

Subtitle Workshop Ayarlarında ;

Primary(birincil): Altyazı Rengi :beyaz
    Secondary(ikincil): Antialias Rengi :açık gri
    Tertiary(üçüncül): Arka Plan (Transparan olduğu için görünmeyecektir.) :açık gri
    Shadow(gölge): Outline Rengi:siyah

Philips 5140 Txt2VobSub Yöntemi Ek Ayarları. (DivXPLANET forumlarından SilverShadow arkadaşımıza teşekkür ile.)

I) Dönüştürme işleminin Txt2Vobsub kısmındaki ayarları;

1. Programı açtıktan sonra Load Subtitle bölümünden altyazı dosyası seçilir.
    2. Programda belirtilen FPS alanına, dönüştürülmek istenen altyazı dosyasının "FPS" değeri, yazılır.
    3. VobSubLang değeri "tr TURKISH" olarak seçilir.
    4. COLORS butonuna basılarak, "DVD ONLY" metodu seçilir.
    5. Offset ayarları: Yatay 14, Dikey -4
    6. Font Size: 22

Bu noktadan sonra Generate VobSub butonuna tıklayarak dönüştürme işlemini başlatıyoruz.
    İşlem bittikten sonra Son2VSub programı kendiliğinden açılıyor. Tıpkı Kharia'nın da bahsettiği gibi hata veriyor. CTRL+ALT+DELETE yaparak Son2VSub programına son veriyoruz.

II) İlk sayfada linki verilen Son2VSub programını açıyoruz.

1. "Input File Name" yazan yerin yanındaki üç noktaya (...) tıklıyoruz ve CONVERTED.SON yazan dosyayı seçiyoruz.
    2. "Lang ID" değişebiliyor hemen orayı tr yapıyoruz.
    3. "Define own palette" yazan yeri işaretleyip, sırasıyla:

ffffff, 808080, 000000, 0000ff, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000, 000000
    yapıyoruz.

4. Convert yazan yere basıp oluşan, .idx ve .sub dosyalarına film ile aynı ismi verip, film ile aynı klasöre kaydediyoruz. Film adını çok uzun tutmamaya çalışın derim.

Ek bilgi: Bana Font Size 22 büyük gibi geldi 20 tavsiye ederim. Altyazıların başlaması için uzaktan kumandadan "Subtitle" yazan yere basmanız yeterli.

Bu arada harika olmuş dvp5140 için herşey bitmiş .çok tşk.ler.

anlamadığım
    her filmin alt yazısı için mi yapıyoruz yoksa bir sefer yaptığımızda 5140 ın hafızasında kalıyormu?

• eski bir konu ama ilgilenen çıkar umarım. MaestroSBT ile idx/sub Altyazı Hazırlama Rehberi (Alternatif Yol) 'da anlatılanları yaptım ama en sonda oluşan sub dosyasını açınca şekiller ve harfler çıkıyor. nerde hata yapmış olabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerbuga -- 24 Şubat 2009; 3:23:11 >
  • hocam hiç uğraşma servise git yada kendin philips in sitesinden yeni sürümü indir kur ben öyle yaptım
  • bende lg'nin ev sinema sistemi var. orda kullanmak için sormuştum. internetten yeni sürümlerini indirebileceğim bir sitesi yok.
  • servisine görüt bence yeni sürüm atsınlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.