Şimdi Ara

-DİSK KURTARMA- [Soru] Cahil konu değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, işin içinden çıkamadığım için sorma ihtiyacı duydum.

Arkadaşımın laptopuna format atmadan önce nişan fotoğraflarını kendi laptopuma yedeklemiştim. Masaüstüne attığıma eminim, o da emin. Hatta harici diskime de o an yedekledik diye hatırlıyorum, farklı dosyaları da yedeklediğimiz için bu kısımdan emin değiliz ama laptopumda masaüstünde(hatta sağ üst köşede) olması garanti durum.
    Benim laptopumu bir geceliğine içinde nişan fotoğrafları yedekleriyle aldı götürdü ve kendi laptopunu format ve gerekli programların yüklenmesi için bıraktı gitti.
    Ben diski sildim 2 partition'a böldüm ve formatı attım, orjinal windows'u kurdum programları yükledim geri verdim kendi laptopumu geri aldım. Fakat farkettik ki nişan fotoğrafları masaüstümde yok. Onları ellemediğini söylüyor ama ikimiz de eminiz ki masaüstüne atmıştık.

NOT: Benim laptopumun diski 20 saatlik bir süreçte, yani daha sıfır sayılır geçmişi silinmiş olamaz. Bu yüzden eğer silindiyse kurtarılma imkanı çok çok yüksek.

Laptopu; Everything programıyla aradım bulamadım, TestDisk programıyla recovery yaptım gereksiz bütün foroğrafları geri döndürdü ama nişandan eser yok, EaseUS programıyla bütün diski recovery yaptım saatlerce sürdü TestDisk'in bulamadığı her şeyi buldu ama nişan fotoğrafları yine yok yine yok.

Aynı işlemleri arkadaşımın formatlanmış harddiskine de yaptırdık ama bulamadık. Eskiden tek partition idi şimdi 2 partition. O yüzden 2 partition için de ayrı ayrı disk kurtarma denedik fakat onda hiçbir şey elde edemiyoruz.

İnanamadığımız şekilde harici diskimden de sadece diğer yedekler çıktı nişan fotoğrafları yok, onları hiçbir işe başlamadan yedeklemiştik ki garanti olsun gerisi kaybolsa da dert değil diye.

Sorum:
    Benim laptopuma farkında olmadan sistem geri yükleme yapmış olabileceğini düşünüyorum bu şekilde nişan fotoğrafları kurtarılamaz şekilde silinmiş olabilir mi?
    Kendi laptopuna format atıp diski 2 partition'a ayırdığımız için diski kurtarılamaz şekilde formatlamış olabilir miyiz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.