Şimdi Ara

Disk bölme ve disk birleştirme sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

(yereldisk c: =13gb yereldisk d: =7gb) harddiski (yereldisk c: =10gb yereldisk d: =10gb) harddiskine xp cd si ile dönüştürebilirmiyim? Bu arada windowsxp yi yeniden kuracağım için veri kaybı önemli değil.

Benim eski PC de; C: de 4,88GB(NTFS), D: de 13,7GB(NTFS) alan var. Ben bu 2 sini değiştirerek 10GB ve 10GB 2 eşit parça yapmak istiyorum(c: 10GB, d: 10GB şeklinde). Forumlar da araştırdım, Partition Magic diye bir program varmış.
    Ama bu program yüzünden forumlardaki bir arkadaşın 50gb alanı gitmiş hem de programın bazı özelliklerinden yararlanabilmek için programı satın almak gerekir. Bunun için ben bu işlemi XP ile yapmak istiyorum. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, WindowsXP Professional'ın nereye kurulacağı ekranına kadar geldim ama cesaret edemedim, sadece disklerin alanlarını bölme işlemi vardır diye.3-4 sene bir arkadaş komutlarla bu işlemin nasıl yapılacağını söylemişti hatta yazmıştı ama kağıdı bulamadım.
    Bir sorum daha olacak yukarıdaki bölümler(C: de 4,88GB(NTFS), D: de 13,7GB(NTFS)) ntfs ile biçimlendirilmiş. Tekrar fat 32 ye geçirsem mi? Çünkü Nffs de tahmin ettiğim kadarıyla belli bir bölüm ayrılıyor.Benim toplam hard disk 20gb olması lazım ama 4,88+13,7=18,55 oluyor.
    Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 23 Şubat 2007; 21:28:41 >

• Hocam ilk olarak pc hdd nin kapasitesini %5 ini görmez.O gayet normaldir
    2. olarak bilgisayarıma sağa tıklayıp yönet - disk yönetiminden yapabilirsin.
    3. olarak windows cdsini tak.önyüklemeyi yapsın.Bu bölümlerin göründüğü alana geldiğinde kafana göre böl sonra enterla.Fakat kuruluma geçmeden pc ye reset at
    kolay gelsin
  • dsik bölme işlemini win. la yapamazsınız (xp kurmayı karıştırmıyorum işin içine )
    Partition magic i kurduktan sonra
    Creat new partition deyin- devam,
    Logial (recommended)
    NTFS (recommended)
    yap sorun olmaz
  • Önce sizden konuyu yanlış cümlelerle yanlış anlattığım için özürdilerim. Şimdi düzelttim konuyu. trbugrapc arkadaşım. 1)Disk yönetimi bölümünden nasıl yapacağım?
    2)Kafama göre böldükten sonra o parçaları tekrar(10gb-10gb) şeklinde birleştirebilecekmiyim?
    Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 23 Şubat 2007; 21:25:28 >
  • (yereldisk c: =13gb yereldisk d: =7gb) harddiski (yereldisk c: =10gb yereldisk d: =10gb) harddiskine xp cd si ile dönüştürebilirmiyim? Bu arada windowsxp yi yeniden kuracağım için veri kaybı önemli değil. Eğer bunu Xp cd si yardımı ile yapamazsam Partition Magic'i deneyeceğim çünkü.
  • Disk birleştirme işlemini sistemin kendi programı ile yapın, bölme işlemi için Partition Magic'i kullanabilirsiniz.
  • Sistemin kendi programı derken ?????
    Peki bu birleştirme işlemini nasıl yapacağım? Herhalde birleştirince toplam 20gb lık bir bölüm olacak sonrada bunu 10 ar 10 ar 2 ye(c: ve d: şeklinde) böleceğim herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 23 Şubat 2007; 22:04:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici disk veri kopyalama sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Win7 Pro. Disk Bölme Problemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başlat>Tüm Programlar>Donatılar>Sistem Araçları>Disk Birleştiricisi

Buradan disk birleştirme işlemini yapabilirsiniz ancak disk bölme işlemi için dediğim gibi Partition Magic yazılımını kullanın.
  • Benim bildiğim kadarıyla Disk Birleştirici si ile bir yerel diskteki dağınık dosyalar ve klasörler birleştirilir.
    quote:

bkz.(Disk Birleştiricisi penceresiDisk Birleştiricisi iki ana bölümden oluşur. Üst bölümde yerel bilgisayardaki birimler listelenir. Alt bölümde, birimin parçalanma miktarını gösteren bir grafik görüntülenir. Görüntü renkleri, birimin durumunu yaklaşık olarak görüntüler:

Kırmızı bölgeler parçalanmış dosyaları gösterir.
    Mavi bölgeler sürekli (parçalanmamış) dosyaları gösterir.
    Beyaz alanlar ise birimdeki boş alanı gösterir.
    Yeşil alanlar Disk Birleştiricisi tarafından yeri değiştirilemeyen sistem dosyalarını gösterir.
    Dosya ayırma tablosu (FAT)/FAT32 birimlerinde, yeşil bölgeler normal olarak, değiştirme dosyası adı da verilen disk belleği dosyalarını gösterir. Ancak, NTFS dosya sistemi kullanılarak biçimlendirilen birimlerde, NTFS Değişiklik günlüğü ve NTFS günlük dosyası tarafından kullanılan alanı da gösterebilir.

Disk Birleştiricisi, birimdeki tüm boş alanı birleştirmeye çalışmaz. Yüzlerce ayrılmış boş alan performansı etkiler ancak birkaç parçaya ayrılmış boş alan etkilemez. Tüm boş alanı tek bir parça yapmak çok küçük bir performans artışı sağlar.

Çözümleme görüntüsünü Birleştirme görüntüsüyle karşılaştırarak, biriminizde birleştirme sonrası oluşacak iyileştirmeyi görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz: Çözümleme ve birleştirme görüntüleri ve raporları.

Birim çözümleme veya birleştirmeyi adım adım açıklayan Birimi çözümleme ve Birimi birleştirme başlıklı bölümlere bakın.
    . Ben dağınık dosyaları toplamak istemiyorum. 3gblık C: ve 17gblık D: yereldisklerini bir şekilde 10gb C: ve 10gb D: şekline dönüştürmek istiyorum. Bu ister bu diskleri önce 20gblık tek disk yapıp, sonra 10gb ,10gb şeklinde bölmek. İster diğer yöntemler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 24 Şubat 2007; 10:58:34 >

• quote:

yavuzzafer En kolay yoldan yeni bir windows kurarken yapabilirsin. Öncelikle harddiskin üzerindeki bilgi leri yedekle.Daha sonra boot olarak windows kurulumuna başla.Windows kurulumu esnasında windowsu nereye kurman ile ilgili komut seçeneklerine geldiğinde ''seçili bölümü sil'' şeklinde bir seçenekle karşılaşacaksın.Bu komutu seçerek diski tek parça halinde birleştirebilir ve sonrasında format atarak windows kurulumuna devam edebilirsin.
    Arkadaşlar bu şekilde yapmaya başlıyorum. Eminmisiniz 13gb lık c: ve 7gb lık d: yereldisklerini birleştirip 20gb yapıp, sonra 2ye bölebileceğime, bakın başlıyorum sonra mesajda atamayacağım . Hardiski 3-5 parçaya bölmeyeyim yanlışlıkla(zaten topu topu 20gb) sonra Windowsuda kuramam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rascon -- 24 Şubat 2007; 11:19:17 >

• yavuzzafer arkadaşın dediğini yaptım ama Xp cd sinde sadece disk bölme var C: ve D: yi birleştirme yok.
    Bunun yüzünden boş yere windows kurdum. Arkadaşlar bari bilmiyorsunuz yanlış yönlendirmeyin. Hadi bilmeyenler hiç değilse kötü niyetli değil. Benim kızdığım bilipte bilerek yanlış yol gösterenler.(yavuzzafer arkadaşımı kastetmiyorum.)Bari yardım etmeyeceksiniz bilerek yanlış işlemler yaptırmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: rascon

yavuzzafer arkadaşın dediğini yaptım ama Xp cd sinde sadece disk bölme var C: ve D: yi birleştirme yok.
    Bunun yüzünden boş yere windows kurdum. Arkadaşlar bari bilmiyorsunuz yanlış yönlendirmeyin. Hadi bilmeyenler hiç değilse kötü niyetli değil. Benim kızdığım bilipte bilerek yanlış yol gösterenler.(yavuzzafer arkadaşımı kastetmiyorum.)Bari yardım etmeyeceksiniz bilerek yanlış işlemler yaptırmayın.

Arkadaşım format attıysan zaten kendin baştan bölemedin mi ?

• quote:

Önce sizden konuyu yanlış cümlelerle yanlış anlattığım için özürdilerim. Şimdi düzelttim konuyu. trbugrapc arkadaşım. 1)Disk yönetimi bölümünden nasıl yapacağım?
    2)Kafama göre böldükten sonra o parçaları tekrar(10gb-10gb) şeklinde birleştirebilecekmiyim?
    Teşekkür ederim

Disk yönetiminden boş bölümü silersin ve tekrar oluşturursun.İstiyorsan 2 şer gb lık bölümlere böl.Sonra bunları tekrar silebilirsin.Bölümleri oluşturduktan sonra bilgisayarımdan böldüğün yerleri sağa tıkla biçimlendir de
  • Zaten bölmek istemiyorum birleştirip sonra uygun şekilde 2 eşit parçaya bölmek istiyorum. istiyorum.

Size tekrar şöyle anlatayım: 1-Bilgisayarımı tıkladığımızda yerel diskler vardır. Benim ki Yerel Disk(C:) ve Yerel Disk(D:)
    2-Yerel Disk (C:) nin üzerine sağ tıklayıp özelliklerine baktığımızda toplam boyutunu gösterir. Benimkinde bu Toplam Boyut 4,88GB.
    3-Yerel Disk (D:) nin üzerine sağ tıklayıp özelliklerine baktığımızda toplam boyutunu gösterir. Benimkinde bu Toplam Boyut 13,7GB
    Ben işte bu Yerel Disk (C:) ile Yerel Disk (D:) yi birleştirip (resimdeki gibi) 20gb yapmak istiyorum.Sonra tekrar bölüp 10GB Yerel Disk (C:) ve 10GB Yerel Disk (D:) yapmak istiyorum.
    Yardımlarınıza teşekkür ediyorum. Anlamışsınızdır herhalde şimdi.
  • quote:

Zaten bölmek istemiyorum birleştirip sonra uygun şekilde 2 eşit parçaya bölmek istiyorum. istiyorum.

Size tekrar şöyle anlatayım: 1-Bilgisayarımı tıkladığımızda yerel diskler vardır. Benim ki Yerel Disk(C:) ve Yerel Disk(D:)
    2-Yerel Disk (C:) nin üzerine sağ tıklayıp özelliklerine baktığımızda toplam boyutunu gösterir. Benimkinde bu Toplam Boyut 4,88GB.
    3-Yerel Disk (D:) nin üzerine sağ tıklayıp özelliklerine baktığımızda toplam boyutunu gösterir. Benimkinde bu Toplam Boyut 13,7GB
    Ben işte bu Yerel Disk (C:) ile Yerel Disk (D:) yi birleştirip (resimdeki gibi) 20gb yapmak istiyorum.Sonra tekrar bölüp 10GB Yerel Disk (C:) ve 10GB Yerel Disk (D:) yapmak istiyorum.
    Yardımlarınıza teşekkür ediyorum. Anlamışsınızdır herhalde şimdi.

disci önce birleştirip sonra 10 ar 10 ar ikiye bölmek gerekmez. diski 20 gb lık bir bölümlendirme yaparsan bütünleştirmiş olursun(20 gb lık bir parça hdd olur) yok 10-10 yaparsan ikiye ayırmış olursun. yani nihai amacın 10- 10 ikiye bölmekse bir leştirme yapman anlamsız. direkt bölümleri 10 -10 ayarlar birleştirirsin. yani ikkisi de aynı işlem..farklı değil..

• Önce tamamen ücretsiz olan Hiren's Boot CD'yi edin. emule kullanıyorsan bulabilirsin. 65 MB olması lazım. İndirdiğin iso uzantılı imaj dosyasını cd'ye yazdır. Boot edilebilir bir CD sahibi olacaksın. İçinde yüzlerce yazılım mevcut ama bu işte senin işini görecek olan Partition Magic ve Acronis Disk Director programlarıdır. Partition Tools altında bulabilirsin.
    Sistemi bu CD ile boot ettikten sonra tavsiyem Acronis'i çalıştır. Menüleri çok rahat, gayet anlaşılır. Disklerin üzerinde aklına gelebilecek her türlü işlemi yapabileceksin.
    Convert yani format dönüşümünden tut, diskleri istediğin gibi boyutlandırma,bölümlendirme, diskleri silme, yeniden bölüm oluşturma, formatlama,bad sector tespiti ve düzeltme hatta low level format dahi yapabilieceksin.
    Tarif etmeme gerek yok çünkü çok basit.
    Ondan sonra istediğin gibi işletim sistemini rahatça kurabilirsin.

• bende böyle bişi soracaktım C de az yer kaldı D de cok yer var. D den C ye nasıl hafıza aktaracaz diyecektim boşver öyle kalsın.niye kolay şeklini koymamışki bu xp yi icad eden mühendisler???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucin47 -- 24 Şubat 2007; 18:24:26 >
  • Hepinize çok teşekkür ederim. Xp cd si ile bu işi yapmayı başardım.
  • bende partition magic 8.0 la boğuşuyorum laptopa pardus kurayım dedim ancak hddyi bölmem gerekecek partition magic indirdim o da demo hiçbir işime yaramadı ücretsiz tam sürümü veya benzeri bir programın tam sürümünü nereden temin edebiliriz... saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.